Sevgili Arkadaşlar,
Dün galip gelip sevinemediğimiz, yenilip kahrolduğumuz iki maç izledik.
Her iki maçtada cidi yaralar aldık,
Birinde bir oyuncumuz taraftarlarımıza olmaması gereken, oldukça ciddi davranışlarda bulundu,
Diğerinde de hakemler, artık sizin sadece adınız kalmış, biz sizinle kedi fare ile oynuyor gibi oynarız dediler ve bizi katlettiler.
Ben çok üzüldüm, çok sinirlendim, ve dün hep okudum ama yazmamakta direndim.
Olayları çok yakından bire bir izledim.
Ve ciddi boyutta suçlular tesbit ettim.
Bence en önemli suçlı, Burak Sezginin Bacanağı ve karısı idi,
Olaylar çıkmadan önce, çıktığında ve sonrasında bu bayanın sesi ve terbiyesizce tenkitleri hiç durmadı, öncesinde ve sonrasında tahriklerini sürdürdü,
Burak Sezginin Eşi de tribündeydi,
Diğer suçlu ise, Burak Sezgin di,
Her ne kadar bu suçu işlemek için haklı sebepleri varsa da suçu işleyiş biçimi ve uslubu kesinlikle kabul edilir gibi değildi.
Ancak olaylar ilk başladığında , bunu duydu ve tribünde, Sanırım Adı Mehmet olan ve dün çok fazla çırpınıp olayı kurtarmaya çalışan arkadaşlarımızdan birine, onlar benim diye bağırdı,
Hareketlenme devam ettiğinde, tekrar ayağa kalkıp onlar benım dıye bagırmaya devam etti, ve Mehmet arkadaşımızda kendisine, merak etme herşey yolunda , hiç bir olay yok şeklinde cevap verdi,
Ama maalesef 30 saniye sonra yukarısı birbirine girdi,
Maalesef Burak da ağza alınmayacak küfürlerinin başına “ HEPİNİZİN “ ekini koyarak , önce tribünleri kırdı ve ondan cesaret alan bacanağı ile beraber de arkadaşlarımıza saldırdı ve yine bır kardeşimizin yaralanmasına sebep oldu.
Bu olaylarda Burağı tahrik eden, panik ve sinir içinde olmaması gereken davranışlara iten yegane duygu eşinin de içinde bulunduğunu sandığı, bir tartışma oldu.
Ama orada Galatasaray taraftarı dışında hiç kimse yoktu, Sadece diğer taraftalara da o ailenin kendi ailesi olduğunu hissettirebilseydi, o taraftar Burak dan daha fazla koruyucu olurdu, O bacanağı olacak terbiyesizin de tahrik ve teşvik etmesi ile hiç yapmaması gereken davranışlarda bulunmazdı.
Ben de kendisini bir taraftar olarak kınıyorum, yaralanan kardeşimize geçmiş olsun diyorum.
Bu arada İşin bir de soyunma odası önleri var. Oradada, İsmi Uğur olan ve yanında hardal rengi mont giyen hafif kır saçlı arkadaşlarımıza da bence oldukça akıllı davranışları nedeni ile teşekkür ediyorum,
Onlar ve bir iki arkadaşı, hem Burak'ın davranışlarının affedilemeyecek davranışlar olduğunu savundular, bunu tüm yöneticilere ve teknik ekibe defalarca anlattılar, aynı zamandada olayların çıkmaması için sinirli arkadaşları da kontrol ettiler.
Evet Burak Sezgin'in yaptıkları maalesef tasvip edilemez , şiddetle kınanmalıdır ve ben de kınıyorum,
Ancaaaak,
Maş esnası, sadece takım oyuncularından birinin yaptığı kötü bir hadise(tribune çıkan diğer oyuncuların kavga amaçlı çıktıklarını düşünmüyorum), o oyuncuya mal edilmesi gerekirken,
Galatasarayımızın taraftarları, tribündeki kardeşlerimiz, tribünlere , Galatasaraylarını desteklemek amcı ile koydukları bütün bayrak ve pankartları topladılar,
Tribünleri terk ettiler,
Karşı tribüne , olayların çıktığı yere gelen taraftarlar, yanlış anlamalara sebep oldu ve maça gelmeleri mecbur kılınan alt yapı oyuncuları ve velilerinden oluşan 50 – 60 kişilik bir grup salonu terk etti,
Erkek maçında olaylar çıktığı vakit 12 sayı lehimize olan sonuç, olaylar bitiminde 2 sayı aleyhimize döndü,
Fırsat kollayan basının bir kısmı olayı, taraftarlar oyuncuları dövdü, diğer kısmı da oyuncular taraftarları dövdü diye manşet attı.
Taraftarların büyük bir kısmı, maç esnasında, kalanların da büyük bir çoğunluğu kız maçı öncesi salonu terk etti, çok önemli olan kız takımı maçı , hakemlerin katliamı sonucu kaybedildi.
İşin en acısı da maçın en kritik son 4 dakıkasında, 12 sayı geriden gelip , öne geçtiğimiz dönemde, rakip taraftarların !!!!! tezahuratları bizleri bastırdı,
Şimdi bu davranışlarla kim cezalandırıldı.
Bu takım böyle oyunculardan kurulacaksa küme düşsün mantığı bence sinir anında söylenmiş olmalı, o zaman biz hangi takımın taraftarı olacağız, beklide iş takım düştü, şube kapatılsına kadar gidecek.
Bu nedenle ben kusura bakmayın, Saygısızlıktan öte, terbiyesizce davranışlarda bulunan bir oyuncuyu kınadığım gibi, bu oyuncunun yaptıklarını , tüm takıma , Galatasaray klübüne mal ederek, oyuncu yerine taraftarı oldukları klubu, camiayı protesto eden taraftarlarımızı da kınıyorum.
Burak sonuna kadar kınanmalıydı, olay adli mercilere intikal ettirilmeliydi, yada her türlü yol denenmeliydi, buna herkezin fazlasıyla hakkı vardı, ama asla ve asla Galatasaray Protesto edilmemeli idi.
Çünkü, oyuncuların olmadığı gibi, hiç kimse, hatta taraftarlar bile bu klubun üzerinde olmamalıydı.
Sevgiler, Saygılar.