GSbasket Film Kulübü

Son izlediğim filmler:
1.Adventurland: Superbad'in yönetmeninden. Superbad'e pek benzemiyor. En başta Hollywood'un klasik "güzel kız-uslu çocuk-züppe oğlan" üçlemesi olarak başlıyor. imdb'de komedi olarak geçmesine rağmen bence dram ve gülünecek 2-3 yerden fazlası yok. Yine de konu olarak basmakalıp değil. benim notum 7,5/10
2. Zathura:Boş vakit öldürmek için izlenebilecek eğlenceli bir film. Jumanji'nin uzay versiyonu. Jumanji kadar güzel değildi bence. Notum 7/10
3.Anti-Trust: Bu da bir bilgisayar yazılım şirketinin yaptığı sahtekarlıkları, içlerinde çalışan Bir yazılımcının ortaya çıkarmasını anlatıyor. Bilgisayar ve yazılımdan hoşlanan varsa izleyebilir. Sıradan Hollywood filmi işte. Puanım 6/10
4. Boys Don't Cry:(Erkekler Ağlamaz) Cinsel Kimlik Bozukluğu yaşayan bir kadının hikayesini anlatıyor. Hillary Swank oldukça başarılı bir oyunculuk sergilemiş. Zaten bu performansı ile Oscar Ödülü almış. Ancak Akademinin bu tip rollere yanlı davrandığı da bir gerçek. Bu filme konu açmam lazım aslında ama üşeniyorum :) Kişisel notum: 8,5/10
5. Twilight: Bir vampirle kızın aşkını anlatıyor. Film genel olarak bulutlu ve yağmurlu bir ortamda geçiyor. Ama çekim de o kadar iyi değil. Şimdi ne desem Spoiler olur. Onun için puan verip geçelim:7,5/10
6. Bin Jip(Boş Ev): Film Kore yapımı. Mutsuz bir kadın ve ev sahipleri yokken girdiği evlerde yaşayan bir adamın hikayesini anlatıyor. Film Kim Ki Duk'un. Bu yönetmenin kötü filmini görmedim daha. Filme puanım: 7,5/10
İzlediklerimden kalanlar bunlar. Daha aklıma geldikçe yazarım.
 
'' 4Life ''

Baktım '' homie '' li '' ma man '' li filme benziyor :) Severim böyle nigga filmlerini.Neyse aldım izledim.Pek birşeye benzemiyor ama boş zamanı olanlar izleyebilir :)
 
Az önce 25 th Hour ( 25. saat ) filmini izledim gerçekten çok hoş bi filmdi etkilenmedim değil gerçi Türkiyede kimse o tarz suçlardan bütün herşeyi geride bırakmaz ama Edward Norton'un o muhteşem oyunculuğu rolündeki o pişmanlığı görünce insanın atttığı her adımda dahada dikkat edesi geliyor.

Ayrıca Final sahnesi de müthişdi.

Kesinlikle tavsiye ederim.
 
Sizi seviyorum'u izledim bugün.. Ben çok beğendim ya hiç beklemediğim kadar komikti.. İzlemenizi tavsiye ederim.. Ayrıca Birce Akalay'ın oyunculuğunu hiç beğenmedim.. Aykut'u yani Emre Altuğ'u onu aldatırken yakaladığı sahnelerde hiç inandırıcı değildi.. :)

8/10.
 
P.S i love you filmini seyrettim, 1-2 sahnesini çıkarınca 10 üzerinden 10 verirdim ama o 1-2 sahne olduğu için 7 ye düşüyorum oyum.
 
bundan 2-3 sene önce metroda I AM LEGEND ın afişini gördüğümde "tam bir ciks will smith filmi" demiş, önyargımla beş dakikada filmi silmiştim.. dün akşam moviemax de rastgeldim ve iyiki de izledim.. hiç bir şey için değilse , sadace görsel efektler için, new york'un o yıkılmış,terk edilmiş halini görmek için izlenebilir.. biraz kısa kalmış film ama olsun.. tavsiye edebilirim..

konu kısaca şöyle; insanoğlu kanseri ortadan kaldırmak için bir virüsün genleriyle oynuyor ve bir süre sonra kontrol kaybediliyor, virüs amacından sapıyor.. virüs tüm insan ve hayvanlara yayılıyor, onları saldırganlaştırıyor, bir canavara çeviriyor.... bir süre sonra virüs bulaşmayanlar da virüslülerin saldırısı ile yok oluyor.. gezegende hayat son bulmak üzere.. will smith , new yorkda hayatta kalan bir asker-doktor.. bu işi çözmeye adıyor kendini ve bu yolda pratik anlamda hiç bir değeri kalmamış olan hayatını da ortaya koymaktan çekinmiyor..
 
Tesadüfe bak, bayramın son günü film izleyim diyerek iki haftadır masada duran I Am Legend´a yöneldim dün akşam. : )

Hollywood´a yabancı olmayan bir senaryo. ABD insanlık adına yine büyük bir fedakarlık yapıyor! Neyse filmin konusunu zaten özetlemiş Emre. İlgi çekici yönleri var ama bana göre kaçırılmaması gereken bir yapıt değil.

Not vermem gerekse, 7/10 verirdim.
 
Ömer, ABD insalık için çalışıyor, riske giriyor, zarar görüyor ama kahraman da yine onlardan çıkıyor.

Aslında alıştık, Hollywood yapıtlarında bir şekilde ABD propagandası izlemeye. Yaşananlardan Newyork´un nasıl etkilendiği işlenmiş ama Dünyayı etkilediği söylenen bu olayın diğer ülkelere olan yansımasına, onların konu hakkındaki çalışmalarına dair tek bir sahne yok. 6 Milyar olan Dünya nüfusu 500 Milyona iniyor ama sadece ABD çabalıyor izlenimi verilmeye çalıışılıyor.

Ya da ben çok kuruntu yapıyorum. : )
 
bu abd propagandasının pompalandığı sadece 1. milyonuncu film : ) ama ben biraz daha ömere katılıyorum.. öyle saf bir propaganda yok.. ferdi bir girişim , şahsi bir çaba ile dünyamız kurtarılıyor...(Allah razı olsun).. Bu konuda beni çıldırtan film armageddon du.. süreyya sinemasından ana avrat küfür ederek çıkışımızı unutmadım.. ama artık pek yutulmuyor bu numaralar.. yine de kahrolsun hollywood, yaşasın bollywood..: ))
 
Devrim Arabaları

devrim-arabalari.jpg


Tekrar izleyişimde bile sanki ilk defa izliyormuşum gibi heyecanlı ve nemli gözlerle izledim..

Herkesin mutkala izlemesi gereken bir film.

9/10
 
Onur Yavuz' Alıntı:
Ömer, ABD insalık için çalışıyor, riske giriyor, zarar görüyor ama kahraman da yine onlardan çıkıyor.

Aslında alıştık, Hollywood yapıtlarında bir şekilde ABD propagandası izlemeye. Yaşananlardan Newyork´un nasıl etkilendiği işlenmiş ama Dünyayı etkilediği söylenen bu olayın diğer ülkelere olan yansımasına, onların konu hakkındaki çalışmalarına dair tek bir sahne yok. 6 Milyar olan Dünya nüfusu 500 Milyona iniyor ama sadece ABD çabalıyor izlenimi verilmeye çalıışılıyor.

Ya da ben çok kuruntu yapıyorum. : )

Şimdi abi, öncelikle filmi bu konuda bir yargıya layık görmeden kitapdan, hem de ABD propagandası yapmaktan alakası olmayan bir kitaptan uyarlama olduğunu belirtelim. Ayrıca ben de senin gibi ABD propagandası yapan çok film izledim, en beğendiğim de Rocky 4'tür. :) Ama bu onlardan değil yani abi...
 
En son yazdığımda beri bayağı bir film izledim.Bu gece The Damned United'ı izledim.Gerçekten güzel bir film.Brian Clough'un Leeds'de ki 44 günlük macerasını anlatıyor.Benim puanım 10/9.IMDB puanı 7.6 ama izlenmesi gerekir.
 

Üst