GSbasket Film Kulübü

Dün gece Fox'ta Nuh'un Gemisi'ni izledim ve bir kez daha Allah'ın büyüklüğünü gördüm..

Süre bakımından uzun olması ve kötü montajları nedeniyle eksi puanlar alsada konusu bakımından iyi yapımdı..
 
Cube filmini izledim. Aslında konu çok güzel ama yeterli işleyememişler. Ne olacağı belli bir son, çok basit matematik işlemleri falan. Daha güzel olabilirdi. Buna benzer bir konu ile Fermat's Room diye İspanyol yapımı bir film vardı. O film ile kıyaslayınca pek başarılı bulmadım açıkçası. Ama yine de boş vaktim var diyenlerin izleyebileceği bir film. Notum 6.5/10 olur ancak.
 
En son arkadaşla Testere 6 yı izledik(Koca sinemada bizden başka kimse yoktu :))Çok beğendim.1 ile birlikte en güzel seriydi kesinlikle.Bütün serilerde olduğu gibi ilk sahnede çok etkileyiciydi.Son yarım saati nefes almadan izledik.Testere, 9 ile birlikte veda edecekmiş.Keşke hiç bitmese,her sene bir serisi çıksa...

9.5/10
 
Saçma değil, kendi çapında açıklanabilirliği var. O saçma ise bütün korku filmleri saçma. Ayrıca da ben çok beğendim, çünkü orjinal buldum.
 
The Hangover

Adından belli aslında filmin konusu..
Vegas'ta eğlencenin dozunu kaçırıp ertesi sabah kalktıklarında hiçbir şey hatırlamayan bir grubun başından geçen olayları anlatıyor. Tavsiye ediyorum, eğlenirsiniz..
 
Dün gece yine Green Street I- II izledim.
İki'nin hardcore holiganizm ve tribün kültürüyle alakası yok aslında, ama o da izletiyor kendini. Bir'i tribünle az çok alakası olan herkes izlemiştir zaten, tavsiye ediyorum yine de izlemeyenlere..
 
Surrogates, Street Kings, The Road, Avatar...

Surrogates, ''Suretler'' idare eder düzeyde bir filmdi. Beklentilerimi karşılamadı. Bruce Abi'mize de peruk falan yakışmamış. Ancak sonunda verilmek istenen mesaj iyiydi. Ama dediğim gibi beklentileri karşılayacak üst düzey bir film değil.

Avatar, ''denildiği kadar varmış'' sözünü söyleten bir film. 3D ile izlemesemde filmi beğendim. Yani film sadece 3D teknolojisinden ibaret değil. Sürükleyici ve etkileyici bir film. Kesinlikle tavsiye edilir.

The Road, ''bestseller'' olmuş bir kitabın sinemaya uyarlaması. Yüzüklerin Efendisi'ndeki Aragorn rolü ile hafızalarda yer edinen Mortensen'in oynadığı kıyamet sonrası yaşam mücadelesini anlatan bir bilim-kurgu, dram filmi. Bir babanın oğlu ile birlikte yaşam mücadelesini anlatıyor. Filmi beğensem de sonunun daha iyi bir biçimde bağlanabileceğini düşünüyorum.

Street Kings, Keanu Reeves baş rolünü oynadığı aksiyon, gerilim, polisiye filmi. Görev aldığı polis birimindeki çarpıklarının bir parçası olan Ludlow adlı polisin yaptıkları ve daha sonra gerçekleri fark edişi konu ediliyor. Tavsiye edebileceğim güzel bir film.
 
Dun oglen 1 gibi arkadaslar cagırdı gittim. Aldıkları film paranormal activity idi. Bu filmi yabancı ulkede izleyenleri sinemada cekmisler. Millet acayip korkup, zıplıyordu. Bizde pek oyle sey olmadı. Acaba Turk milleti olarak biz cinlere cok mu alısıgız anlamadım gitti.
 
Edge of Darkness

Akıcı bir film.. Kız arkadaşımla It's Complicated'a yetişemeyince girelim dedik ve hiç sıkılmadan çıktık. Klasik amerikan aksiyonu diyebilirim. Bu arada, Mel Gibson yine harika..
 
Kutupda macera bekledıgımden iyi film cıktı.Husky köpeklerinin inanılmaz zekasını, hos vede hayretle izleyerek ,birazda sinema hileleri ile keyifli bir 2 saat gecirdim :)
 
Romantik Komedi

Filmin türünü isim yaptıkları için insan izlemek istemiyor tabi.. Ama tahmin ettiğimden daha çok eğlendim ben. Oyunculuklar ve senaryo vasat. Yine de boş vaktiniz varsa gidin diyebilirim.

Gürgen Öz'e her geçen gün daha çok ısınıyorum..
 
Precious: Based on the Novel Push by Sapphire filmini izledim. Çok etkileyici bir filmdi. Gerçi bir insanın başına gelebilecek bütün olumsuz olayları bir kişi üzerine harmanlamışlar gibiydi ama kesinlikle bir Küçük Emrah filmine falan bezemiyordu. Notun 9/10. Tavsiye ederim.
Son olarak filmden bir alıntı yapayım:
"Life is hard. Life is short. Life is painful. Life is rich. Life is....precious."
 
koyalım bi karma..

Nine

muhteşem olmuş.. müzikal sevmeyen ben bile hayran kaldıysam.. Marion Cotillard için tüm insanlığı satarım..

9

District 9

kendi içinde tutarlı, klişelere batmayan, çok doyurucu bir bilimkurgu.. Avatar'ı da sevdim ama.. Avatar'a yeğdir bu..

9

The Hurt Locker

9 adaylığa inanmak güç.. overrated..

7

Brothers

sağlam oyunculuklarla bezeli, amacına başarıyla ulaşan ağır bir dram..

8

The Blind Side

başlarda boğazımı düğümleyen, ağzıma eden, sonrasındaysa yüzümde bir tebessümle bitirdiğim çok sıcak film.. Murat İnal'a özellikle tavsiyedir..

8

Invictus

Nelson Mandela'nın, halkını birleştirmek için sporun büyüsünden yararlanmasını anlatıyor.. Matt Damon'da da tam rugbyci tipi var zaten..(hee rugbyci tipi.. ben sıktım) başarılı..

8

Inglourious Basterds

Christophe Waltz'un yuh dedirten oyunculuğu, Diane Kruger'ın dili dışarı çıkaran seksapelitesi, Tarantino'nun manyaklığı, Brad Pitt'in kafa üten ses tonu, sıkı senaryo..

9
 

Üst