#Gündem Takibi#

Bende katılmak istiyorum tartışmaya şubede yanlışlık şurada diye ama ... Doğru birşey görmüyorum ki son günlerde yanlışı yazayım...Yönetiminden internet sitesine , koçundan oyuncusuna , koordinatöründen maçın sonunda maçı bırakan taraftara kadar bir sürü yanlışlık var son 2-3 haftadır...Bu durum böyle devam ederse, bu sezon için değil, uzun vadede büyük zarar göreceğiz...Basketbol camiası küçük camia.Ödenmeyen ücretler, tatsızlıklar, idari kopukluklar kolay yayılır... Lisans alman zorlaşır, transferlerinde teminat mektupları istenir, fiyatlar yükselir vs vs... Bu kadar çok hatanın olduğu bir dönemde, bu durumu durdurabilecek tek kişi başkan şu görüntüde..Acilen duruma el koyup mali, idari, teknik tüm önlemleri alması gerekiyor...Umarım öncelikle bunu yapmaya isteklidir sonrada doğru teşhisleri koyabilir...

Bir kere o haberde başkan gelmeyen başarılar sonrası şubeye küstü yazıyor fakat anlamadığım gelmeyen başarı nedir? Şampiyon olduk, Euroleague'de TOP16'ya kaldık, TOP8 için şanslı ve iddialı takımlardan biriyiz, ne olsun istiyordu acaba başkan? Ya başkanda ya da haberi yazan kişide bir mantıksızlık var.

Haberi yapan saf almış Oktay Mahmuti dönemi haberini isimleri değiştirmiş olmuş bitmiş. Başkan eğer kızıyor ise transfer politikasına kiziyordur.

Yabancı sayısı artıyor !

Kadroda 6, sahada 4 ya da 5 yabancı

stanbul’da bir araya gelen TBL yetkilileri, TBF’ye sunulmak üzere yönergelerle ilgili önerileri görüştü. Toplantı sonunda 12 kişilik kadroda 6, sahada 4 veya 5 yabancının aynı anda bulunması konusunda görüş birliği oldu.

Toplantıya Fenerbahçe’den Nedim Karakaş, Anadolu Efes’ten Engin Özerhun, Beşiktaş Integral Forex’ten Erman Kunter ve Haluk Yıldırım, Galatasaray Liv Hospital’den Murat Özyer, Tofaş’tan Efe Aydan ve Tolga Öngören, Olin’den Serdar Yiğitsoy, TED Ankara Kolejliler’den İbrahim Ulusoy, Türk Telekom’dan Ahmet Bülbül, Trabzonspor’dan Nihat Mala, Pınar Karşıyaka’dan Yusuf Savaş, Uşak Sportif’ten Fatihhan Erdoğan katıldı.

Kısa ve uzun vadeli öneriler üzerinde yapılan görüşmeler sonunda öncelikli olarak yabancı sayısı ve fikstür ile ilgili konularda TBF’ye şu önerilerin yapılması benimsendi:
- Her takım maç kadrosunda 6 yabancı bulundurabilsin.
- Takımlar sahada aynı anda 4 veya 5 yabancı bulundurabilsin.
- Yabancı kavramı yerine yönergelere “alt yapıda oynamış” ibaresinin kullanılması ile devşirmelere tanınan ayrıcalık kaldırılsın.
- Fikstürdeki sıkışıklığın önüne geçilmesi için cazibesini kaybeden All Star kaldırılsın, Türkiye Kupası elemeleri kaldırılsın, ilk yarı sona erdiğinde ilk 8 takım 8′li finallere katılsın (Bu öneriye karşı çıkanlar oldu)
- Sporcu sağlığı açısından oyunculara lig bittikten sonra 4, milli maçlar bittikten sonra 3 veya 4 hafta izin verilsin.
- Avrupa Kupası’nda oynayan takımların yaşadığı maç trafiği sorununu çözmek için lig için kura çekilmesin, Avrupa maçlarına göre fikstür dizayn edilsin.

All Star organizasyonunu nasıl pazarlarız nasıl tv'lere çekeriz diyeceklerine kaldıralım diyorlar. TRT zaten milyon dolarlar akan futbolla uğraşacağına basketbola el atsın.
Ve yabancı sayısında hala sınırlama istiyorlar. Yahu serbest bırakın serbest. Gitsin senin oyuncularında dışarı.

Yabancı sınırı hiç bir şekilde olmamalı. Eğer ülke sporcularının gelişmesi isteniyorsa, takımlara aynı ülkede yetişmiş veya alt yapıdan oyuncu bulundurma şartı getirilir.

Maçların şifreli kanalda yayınlanması basketbolun gelişmesi adına ciddi bir sorun. All-star bile şifreli kanalda yayınlanıyor ve seçimler son derece taraflı oluyor. Avrupa çapında güçlüyüz diyen TBF, organizasyon olarak ciddi anlamda çağ dışı yönetiliyor.

TBF'nin sitesi çok kullanışsız. Her ligin ayrı bir sitesi olması lazım. Resmi sitedir diye girmeye çalışıyoruz bin pişman oluyorum.

Yigidi öldür hakkını yeme,fb ülker'in harika bir salonu var bizim ise salonun adı bile geçmiyor,ünal başkanı başarılı buluyorum ama tesis konusunda başarısız çoktan salon inşaatına başlanmalıydı.Beşiktaş'ın küçükte olsa kendi salonu var bizde ise basketbola gösterilen ilgi ortada bul bi sponsor günü kurtar,fb ülker'in yaşadıgı euroleague başarısızlıklarını biz yaşasak hemen küsülür küçülüyoruz efendim,şubeyi kapatırız efendim lafları söylenirdi.Oysa taraftar konusunda bizim taraftarımız bence daha basketsever,yapsak 12,13 bin kişilik salon euroleague maçlarında full çeker salon.

Fenerli taraftarların bazı sitelerinde Oly maçını abdi ipekçide oynamak istediklerini okudum.Ülker Arena'dan çok memnun değiller evet salon yeni konforlu ama ipekçideki atmosfer oluşmuyor.Ulaşımıda zor değil bence ipekçiye.Salonun tek sevmediğim yanı mavi renkleri :)

NBA2K15'te Euroleague takımları:

The full list of 25 teams to be included in NBA 2K15 are:

• Alba Berlin;
• Anadolu Efes Istanbul;
• Brose Baskets Bamberg (new);
• Budivelnik Kiev (new);
• Crvena Zvezda Telekom Belgrade (new);
• CSKA Moscow;
• EA7 Emporio Armani Milan;
• FC Barcelona;
• FC Bayern Munich (new);
• Fenerbahçe Ülker Istanbul;
• Galatasaray Liv Hospital Istanbul (new);
• JSF Nanterre (new);
• Laboral Kutxa Vitoria;
• Lietuvos Rytas Vilnius (new);
• Lokomotiv Kuban Krasnodar (new);
• Maccabi Electra Tel Aviv;
• Montepaschi Siena;
• Olympiacos Piraeus;
• Panathinaikos Athens;
• Partizan NIS Belgrade (new);
• Real Madrid;
• Stelmet Zielona Góra (new);
• Strasbourg (new);
• Unicaja Málaga;
• Zalgiris Kaunas.

Eurocup şampiyonu Valencia ve İtalya liginden Cantu olsaydı güzel olurdu. Oyuncuları çok iyi. Oynaması zevkli olurdu

Bu arada kadrolar 2014-15 sezonu değil 2013-14 sezonuna göre olacak. Ama alacağımız transfer edeceğimiz oyuncular bu takımların birinde olursa değişiklik yapabiliriz tabi.

Karşı taraf vakit kaybetmeden final serisi için "çalışmalara" başlamıştır.

Bo9aQxBCAAEwIFe.png

İlk 2 maçı garantiye almak adına Murat Biricik ve Rüştü Nuran hazır tutulmuş. Bu hakemlere karşı önlem almalıyız. Çünkü bunlar 2 senedir her türlü bizim aleyhimize çalışıyorlar. Adaletli maç yönetsinler, taraftara oynamasınlar kimin hakkı neyse onu çalsınlar.

İlk maçta -bence- Türkiye'nin en ''objektif'' hakemi olan Fatih Söylemezoğlu varken vurup geçmeliyiz, yoksa ikinci maçta Recep Ankaralı ''görevli''.

Aslında ilk maçta Murat Biricik de var ama artık bir umut.