#Gündem Takibi#

1 maç seyircisiz oynama cezası almışiz.

Alçakliklar,Şerefsizlikler,Namertlikler daha seri baslamadan başlatıldı.

Allah sonumuzu hayretsin !!!

Cezayı kadın takımız almış. Lütfen haber paylaşırken daha dikkatli olalım. Bir an yüreğim ağızıma geldi. :)

Twitter goygoycularından farkı yok bazı arkadaşların.

İnsan haberlerin içini okur,paylaşır.Galeyana gelmeye,getirmeye ne meraklısınız.

Haklısınız.

Ama haberde Galatasaray diye yazıyordu Galatasaray Odeabank diye değil. Ayrıca Fenerbahçe Ülker ve Pınar Karşıyaka'da yazınca ve dediğim gibi sadece Galatasaray ismi geçince ben erkek takımımız sandım içeriğine bakmadan.

Özür dilerim...

Gerekirse transfer yapılmasın ama artık şu kendini iyice şaşırmış insanlar oturdukları o koltuklardan indirilsinler!
Yok eğer indiremiyorlarsa bıraksınlar bu işi.
Caglar Torun ‏@caglartorun 17 Sek.

TBF hız kesmeden çalışıyor: Emir Preldzic Türk statüsünde oynamaya devam edecek.
yönetmeliğe sadece emir preldzic'in yararlanabileceği madde eklendi, sonra galatasaray neden maça çıkmıyor. çıkmamak çözüm değil de şu ayıp.

Emir Preldzic, yerli statüsünde oynayacak!

İnsanın sinirden delirmemesinin imkanı, ihtimali yok valla!

Düşünün yabancı kuralı ile ilgili, devşirmeleri de içeren bir düzenleme yapıyorsunuz. İyi, tamam! Sonra bakıyorsunuz ki, bu işte bir sıkıntı var, Emir de yabancı sayılıyor. Ondan sonra güya yeni bir düzenleme ve kural daha geliyor. Ama o kuraldan pratikte yararlanabilecek tek bir kişi var zaten! Belli ki tek bir adam için kural eklemişsiniz! Bari açık ve seçik diyin ki, "Emir Preldzic, yerli statüsünden sayılacaktır.". İnsanları da salak yerine koymayın!

Nasıl insanların yönettiği bir ligde mücadele ediyoruz biz?

Maça çıkmamak çok önemli bir adımdı ama bundan sonra yapılacaklar çok daha önemli. Kulüp bu olayı tüm kamuoyuna duyurmalı ve bu ahlaksızları en sert şekilde istifaya davet etmeli. Maça çıkmama nedenimizin bir maçlık hakem hataları ya da güvenlik gibi konulardan ziyade şu ahlaksız düzene bir başkaldırı olduğu herkesin gözüne sokulmalı! Eğer ki bu olayların takipçisi olmazsak maça çıkmamamızın hiçbir anlamı kalmayacak. Kazanmak için her yolu mubah gören rakibe kupa hediye etmekten başka...

Emir Preldzic, yerli statüsünde oynayacak!

İnsanın sinirden delirmemesinin imkanı, ihtimali yok valla!

Düşünün yabancı kuralı ile ilgili, devşirmeleri de içeren bir düzenleme yapıyorsunuz. İyi, tamam! Sonra bakıyorsunuz ki, bu işte bir sıkıntı var, Emir de yabancı sayılıyor. Ondan sonra güya yeni bir düzenleme ve kural daha geliyor. Ama o kuraldan pratikte yararlanabilecek tek bir kişi var zaten! Belli ki tek bir adam için kural eklemişsiniz! Bari açık ve seçik diyin ki, "Emir Preldzic, yerli statüsünden sayılacaktır.". İnsanları da salak yerine koymayın!

Nasıl insanların yönettiği bir ligde mücadele ediyoruz biz?

Nasıl pasif bir yönetimimiz var anlamış değilim. Önce çözülemeyen Nikolov konusu daha sonra Langford şimdi de bu konu. Final serisi olanları önceki yıllarda yaşananları saymıyorum bile.

Yönetimin artık çıkıp bir şeyler yapması gerekiyor 17 Haziran'da güzel bir iş yaptılar bütün taraftarı arkalarına aldılar o adımın devam gelmeli. Gerekirse köprüleri yıkıp VTB ligine gitsinler onlar zaten bizim gibi bir markayı görmek isteyeceklerdir liglerinde. Artık susma zamanı değil hareket zamanı olmalı.

12.6. Aşağıda tarif edilen doğumdan başka bir yolla sonradan TC vatandaşlığına geçmiş sporculardan ümit, genç ve yıldız takımlarından yetişme şartı aranmaz ve bu sporcular Basketbol 1. Ligleri'nde Türk sporcu statüsünde sözleşme imzalayabilirler. Ancak bir takımın kadrosundaki bu tip sporcuların sayısı biri (1) geçemez. a. 2012-2013 sezonu ve daha önceki sezonlar için geçerli ilgili yönerge hükümleri kapsamında hali hazırda ümit, genç ve yıldız takımlarından yetişme şartı aranmaz hakkını kazanmış sporcular. b. Türk A Milli basketbol takım kadrosunda yer almış sporcular.

Yalnız ben şu "a" maddesini görmemişim, buradan hareketle 2012-2013 sezonu öncesinde yerli statüsünü kazanmış sporcuların haklarının devamı ile ilgili bir durum da var. Eğer anladığım gibiyse, sadece Milli Takım'da kadroya alınmış isimler için değil, daha öncesinde kazanılmış hakkı olan sporcular için de hakkın devamı olayı var. Bu durumda kadroda yine bir devşirme bulundurma hakkımız oluyor sanırım.

Tabi doğru yorumladıysam.

Bu şartlarda Galatasaray, TBL de mücadele edemez bence. Çok net bir biçimde TBF, FB ne derse onu uyguluyor. Artık bu durum milli takımın başarısının bile önüne geçti.
Yani bunu herkes görüyor. Final maçına çıkılmamasının bir anlamı olmalı. Adriyatik ligi bizi bekliyor. Yönetim bari bu işi becersin. Bırakalım kendileri çalıp kendileri oynasınlar

Kurala göre Ersin,Ruzic,Michael Wright ve aklıma gelmeyenler de yerli sayılıyor.

Zaten mahkemede kulüpler kazanacakti dava açsalardı Tbf yaptığı hatayı düzeltti.Iyi oldu kazanılmış hak geri alınmaz.

Emir'in yerli statüsünde oynamasından normal bir şey yok. Adam milli takımda, Ergin Ataman takıma çağırmış. Yabancıyı milli takımda oynatabilme imkanı olmadığına göre? Ayrıca verilen hakkın geri alınması da yanlış olur.

Niye tepki var ben anlamadım. En başından beri bu oyuncuların yerli olarak oynayacagini düşünüyorum ben. Hatta Langford milli olsa o bile oynayacakti. O maddeden de o çıkıyor ayrıca milli bir sporcuyu hiçbir güç yabancı olarak oynatamaz. Bu madde geçen hafta da oradaydı ayrıca. Nasıl yeni keşfedildi anlamadım. :)

Emir'in yerli statüsünde oynayacağı konusunda; bu düzenlemenin hangi yönergede yapılan değişiklik ile yapıldığını falan detaylı olarak yazarsanız memnun olurum.

En son Sözleşmeli Sporcular Lisans Tescil ve Transfer Yönergesi 2014-2015 yayınlandı.

Ben bahsettiğiniz konuyu bulamadım; kafa karışıklığına sebep olmamak adına olayı detayları ile ortaya koymakta fayda olduğu kanaatindeyim.