Gündemden

Galatasaray'da gerilim tırmanıyor

NTVSpor.net

UEFA Avrupa Ligi'nde Karpaty Lviv'e elenen Galatasaray, zor günler geçiriyor.

Spor Toto Süper Lig'e üst üste 2 yenilgiyle giren, ardından Uefa Avrupa Ligi'nde zayıf rakibi Karpaty Lviv'e elenen Galatasaray çalkantılı günler geçiriyor.

Sarı-kırmızılılarda alınan başarısız sonuçların altında, yönetim - teknik heyet ve futbolcular arasındaki uyumsuzluk yatıyor.

En büyük sorun ise teknik direktör Frank Rijkaard ile yönetim arasında. Hollandalı teknik adamın yönetimle sürtüşmesindeki ana neden istediği transferlerin yapılmaması.

Rijkaard, transfer döneminde yönetime 16 futbolcunun ismini verdi. Ancak şu ana kadar bu oyunculardan hiçbiri alınmadı.

Hollandalı teknik adam, Sunderland'den transfer edilen Lorik Cana ve Monaco'dan alınan Juan Pablo Pino'nun isimlerini ilk kez Galatasaray'a geldiklerinde duydu.

Rijkaard sezon sonunda yönetime, takımdan gönderilmesini istediği 7 oyuncunun ismini verdi. Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin bu isteği olumlu karşılaşa da, bu futbolcular hala kadroda. Frank Rijkaard, istediği oyuncular alınmadığı gibi, gelen oyuncuların kendisine sorulmaması nedeniyle Sezgin'e tepkili. İkili arasındaki gerilimin başlangıcı, Harry Kewell'ın takımdaki geleceğiyle ilgili anlaşmazlığa kadar uzanıyor. Rijkaard ve o dönemde futbol şubesinin başında bulunan Haldun Üstünel, Kewell'dan yana tavır almalarına karşın, Sezgin Avustralyalı oyuncu ile devre arasında yapılan anlaşmayı iptal etmişti. Rijkaard, o günden bu yana, Sezgin ile çalışmak istemiyor ve ikili arasında önümüzdeki günlerde daha büyük sorunlar yaşanması da muhtemel. Takım içindeki yerli futbolcuların birçoğu, yabancıların da tamamı, Adnan Sezgin ile çalışmaktan memnun değil. Haldun Üstünel'in istifasında da, Sezgin ile yaşadığı fikir ayrılıklarının büyük payı oldu.

Sorunlar bununla da sınırlı değil. Yönetim ile Rijkaard arasındaki sürtüşme bir yana, Türk futbolcuların yaklaşık 6 aylık alacakları hala ödenmedi. Yabancı futbolcular ise geçen sezonki alacaklarının yaklaşık 3'te 2'sini alabildiler. Üstelik yabancılara bu sezon, şu ana kadar herhangi bir ödeme yapılmadı.

Arda Turan'ın kaptanlığı da, son dönemde sorgulanmaya başlandı. Yabancı oyuncuların tamamı, genç yıldızın takım kaptanı olmasına karşı. Türk oyuncuların da büyük çoğunluğu, Arda'nın, zor günlerde takımı birarada tutabilecek liderlik özelliklerine sahip olmadığını düşünüyor.

Bu haber dogruysa, bunlar tamamen Rijkaard'i istifaya zorlamak icin yapilmis hamleler bence. Zaten bugüne kadar yasananlar da olayi dogruluyor, ya da en azindan yalanlamiyor diyelim.

- Adnan Polat'in 2 defa "Rijkaard'da hayal kirikligina ugradim, beklentim bu degildi ama kendisiyle devam edecegiz" gibilerinden aciklamasi.
- Rijkaard'i getiren ve Rijkaard'la ikili iliskisi iyi olan Haldun Üstünel'in istifaya zorlanmasi
- Rijkaard'in listesindeki 16 oyuncuyla ilgilenilmemesi
- Rijkaard'in istemedigi 7 oyuncunun takimda tutulmasi
- Adnan Sezgin'in Rijkaard'dan habersiz olarak, kafasina göre transfer yapmasi

Söyle bir ortamda cogu teknik direktör coktan istifa etmisti bile.

Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Tugay Aktepe":2yzj2wrq]Diego Wolfsburg'da ilk 11 çıkmış, gol bile yazmış ilk maçında...

İlk yarı 3-1 bitti.

Wolfsburg 3 - 4 Mainz

Taraftar sattırmaz şimdi Misimovic'i. :)[/quote:2yzj2wrq]
Aman abi ayda yılda bir futbolcudan Galatasaray'a gitmek istiyorum diye duydum.Hayaller suya düşmesin.Keşke bizde de açıklansaydı da Eskişehir maçında oynayıp atsaydı golünü.10 numara ona çok yakışırdı ama Arda giyiyor.Gelirse 23 numarayı giyecek gibi bir his var içimde.

Hala anlamıyorum bu yönetim ne yapmaya çalışıyo kahroluyorum 15 milyon euro ya futbolcu satıyoruz 10 milyon euro luk adam alıyoruz nerde bu paralar yeter artık maskara olduğumuz illa elinde bonservisi olan adam mı bulacaksınız takım hucuma çıkamıyo görmüyomu bunlar mısımoviç artık diegonun gelmesiyle istenilmediğini anlamıştır ve gelmek de istiyo gibi neyse bonservisi verilsin artık ...şimdi getirecekler yine transfer yaptık diye 2 tane adam valla kanser olucaz hep beraber

Bu Serhat Ulueren cidden kafasız adam .Galatasaray kadrosu Bursanınkinden çok daha kötü dedi. Arda hariç Galatasaray'dan kimseyi almam dedi. Eh be adam herşeyi geçtim Baros'tan iyi bir forvet söyle bana ligde. Emenike mi :)

Deniz Baskın' Alıntı:
Bu Serhat Ulueren cidden kafasız adam .Galatasaray kadrosu Bursanınkinden çok daha kötü dedi. Arda hariç Galatasaray'dan kimseyi almam dedi. Eh be adam herşeyi geçtim Baros'tan iyi bir forvet söyle bana ligde. Emenike mi :)
Hepsi de gündeme oturmak icin böyle sacma sapan bos bos konusuyorlar. Basliga baksana oturdu bile gündeme :)

erman toroğlu geçen hafta galatasaray taraftarlarına attığı iftiraya hiç değinmedi uA nın açılış sayfasında da vardı ispatlamassan şerefsizsin diye bu adam hala konuşuyo ya valla pes..

İstanbul'un göbeğinde, Kadıköy'de elektrikler kesiliyor yahu böyle şey olur mu?
Adnan Sezgin ve Şekip Mosturoğlu şu anda canlı yayındalar.Durumlar karışık..

Beşiktaş?a sanal ortamda büyük darbe!

Facebook?ta grubu bulunan spor takımları listesinde 8. sırada bulunan Beşiktaş?ın hayran sayfası kapatıldı.

Son olarak 1.6 milyon kişi tarafından beğenilen Beşiktaş?ın hayran sayfasının neden kapatıldığı hakkında bir açıklama yapılmazken, taraftarlar da bu duruma anlam veremedi.
Daha önce açıklanan listelerde Beşiktaş hayran sayfası dünyanın en beğenilen spor takımları listesinde 8. sırada bulunuyordu.
Öte yandan Beşiktaş taraftar grubu Çarşı tarafından oluşturulan Forza Beşiktaş isimli facabook grubu da geçtiğimiz günlerde kapatılmıştı.

İŞTE O ARAŞTIRMA
Kullanıcı sayısı 500 milyonu aşan sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden yapılan bir araştırma, dünyadaki en büyük taraftar kitlesine sahip kulübün Galatasaray olduğunu gösterdi.
Spor haberleri ve yorumlarının yer aldığı internet sitesi ''sportingintelligence''de yayımlanan Nick Harris imzalı araştırmaya göre, facebook'ta grubu bulunan tüm spor kulüpleri arasında Galatasaray en büyük popülariteye sahip.
Taraftarlarının sanal dünyadaki desteğini arkasına alan sarı-kırmızılı takım, popülerlikte Barcelona, Manchester United ve Real Madrid gibi dünyanın dev kulüplerini geride bıraktı.

İLK 10'DA 3 TÜRK TAKIMI
Listenin başındaki Galatasaray dışında Fenerbahçe ve Beşiktaş da listenin ilk 10'unda yer buldu. Sarı-lacivertli ekip, ''en popüler spor kulüpleri'' sıralamasında 3. sırada yer alırken, Beşiktaş taraftarı, takımlarını listede 8. sıraya yerleştirdi.
Sıralamada yer alan ilk 10 kulüp şöyle:

DESTEKÇİ SAYISI
Kulüp Adı Ülkesi (Milyon)
1) Galatasaray Türkiye 4.1
2) Barcelona İspanya 3.4
3) Fenerbahçe Türkiye 2.8
4) Real Madrid İspanya 2.7
5) LA Lakers ABD 2.3
6) Liverpool İngiltere 1.9
7) NY Yankees ABD 1.8
8 ) Beşiktaş Türkiye 1.5
9) Boston Red Sox ABD 1.3

Onur Abim yıkılacak;

news_manset_resim_n2_seyran19.jpg

Morientes futbolu bıraktı

İspanya Milli Takımı'nın ve Real Madrid'in eski oyuncularından Fernando Morientes, futbolu bıraktığını ve televizyonda yorumculuk yapacağını açıkladı.

Morientes, İspanyol basınında yayımlanan açıklamasında, ''Futbolda 17 yıl geçirdikten sonra artık aileme daha fazla süre ayırmak istiyorum'' ifadesini kullandı.

İspanya'nın Telecinco kanalında yorumculuk yapacağı belirtilen Morientes'in, gelecek sezon için Meksika, Katar, Dubai kulüplerinden ve Portekiz'in Sporting Lizbon takımından gelen teklifleri reddettiği belirtildi.

Real Madrid, Morientes'in forma giydiği dönemde 1998, 2000 ve 2002 yıllarında 3 kez Şampiyonlar Ligi'ni kazanmış, takım 2001 ve 2003'te ligde de şampiyon olmuştu.

2004'te Monaco'da oynarken 9 golle Şampiyonlar Ligi gol kralı olan Morientes, takımını finale taşımıştı.

1998-2007 yıllarında İspanya Milli Takımı'nda oynayan Morientes, milli takımda 47 maçta 27 gol attı.

Ah ah! Daha bize gelecektin, formanı alacaktım...

Neyse, yorumculukla filan zaman kaybetmesin. Bir an önce antrenörlük kurslarına filan başlasın. Volkan´ın dediği gibi antrenör olarak gelir artık. : )

Demekki sadece bizde degilmis, futbolu birakanlarin yorumculuga soyunmasi :)

http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?t=6&r=1&hid=77583

Çetin sert çıktı!

Oğuz Çetin'den Frank Rijkaard'a sert çıkış: Yüzeysel konuşuyor! Milli Takımlar Yardımcı antrenörü Oğuz Çetin, Lig TV'den Can İpekçi'ye çarpıcı açıklamalar yaptı. Özellikle Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard'ın Sabri konusundaki eleştirileri üzerine çarpıcı bir yanıt veren Çetin "Bu ve bunun gibi yüzeysel sözler, yüzeysel eleştiriler yanlış. Gerçekleri dile getirmek lazım" dedi. İşte Çetin'in Lig TV'ye yaptığı açıklamalar.

Allah akıl fikir versin.

Bide Gökhan Gönül'ü oynatabiseydiniz diye sormazlarmı insana Oğuz.

Senin yanında sakatım diyen adamın 3 gün sonra kendi takımında çatır çatır top oynadığına az şahit olmadık, yüzeysel konuşan sensin.

Beyin her zaman bedava değil demekki, artist artis konuşuyor birde.