Gündemden

Erdem Akkaş' Alıntı:
helsnborgdan kendi sahamızda 3 taneyide federasyon yedirtmedi heralde :))

bence florya ya girmemek şartıyla değil teknik danışmanlık antrönörlük bile yapabilir...çünkü özellikle servet ve lincolnun sinir katsayısı epey artacaktır kalliyi görünce:)).

Evet haklısın federasyon yapmadı onu halis mulis SABRİ 3 golün 2 sinin asisttini yaptı rakibe.Maça gitmiş biri olarak o konuda çok dertliyimde o maç için Kalli'ye çamur atmak yersiz.Özellikle Sabri rakipten oynadı ve Lincoln tek kelime ile 0(sıfır) dı!
Servet'te Kalli'yi çok sever ve minnet duyar ona bunu belirtiyimde sana adamı bir ön liberoda kullanda tepki aldı diye nefret etmiyor Kalli'den yani.

Şimdi her şeyden öte şunu belirtmek isterim Kalli'nin bir futbol otoritesi olduğunu düşünmüyorum.Hatta bence ne Türkiye'de nede Almanya'da böyle kabul görülmez.Fakat devre arasına kadar bu takımı toplu tutacak ve mücadeleden kopmasını önleyecek bir adam lazımdı ki bunun için en iyilerinden biri.Kalli'nin en başarılı olduğu konu takımları toplamak çeki düzen vermektir.İşte bu yüzden gelişine sevindim.Skibbe'nin 7 defans oyuncusuyla maçlara çıkmasına 'DUR' demek lazımdı bir şekilde.

Kalli'nin futbol bilgisi ve geçmişi sanırım bu forumdakilerin toplamından çok daha fazladır.
Zaman zaman çok ilginç işler yapmış olmasına rağmen saha dışından takımı iyi okuyabileceğine Skibbe dar görüşünü zenginleştirebileceğini düşünüyorum.
Ayrıca Skibbe Leverkusen'de de başında Topmoller vardı yanlış söylemediysem ismini yani Skibbe2ye sanırım bir baş lazım yoksa kendisi ayarı sağlayamıyor...

Kalli takıma karakter kazandırtacaktır.Ben Benfica'da ki Cimbom'u yakında göreceğimizi umud ediyorum ve Kalli ve Torununa(Skibbe)ye güveniyorum. :p

rıdvan dilmenin çok güzel bi sözü var futbol çok basit bi oyundur olayı matematik gibi zorlaştırmaya gerek yok diye...evet çok haklı feldkampın futbol bilgisine ve deneyimine tabiki kimse birşey diyemez ama bazı şeyler için bilgi ve deneyimden çok daha mühim şeyler vardır...gestapo tarzı antrönörlük 90 yılların ortasında bitmiştir...artık ne antrönörler bir komutandır futbolcularda asker.... oyüzden futbol bilgisini skibbeyle nasıl paylaşıyorsa yapsın ama kesinlikle floryaya girmesin...

zaten alınan kararda bu yönde kalli ne takımla maça çıkacak ne de antremanlara...en doğrusuda bu tabiki

ayrıca bu adamı istemeyen oyuncular değilmiydi bunu yönetime bile iletmedilermi istemedikleri bi adam nasıl otorite sağlayacakmış çok merak ettim doğrusu....

Fenerbahçe : 2 - 1 : Beşiktaş

Turkcell Süper Lig'de 13. Haftanın en önemli maçında Fenerbahçe ezeli rakibi Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ilk yarısı da sarı-lacivertlilerin 2-1 üstünlüğü ile sona eren karşılaşmada Fenerbahçe'nin golleri 11. dakikada Selçuk ve 27. dakikada Güiza'dan gelirken, Beşiktaş'ın tek golü 21. dakikada Nobre ile geldi. Siyah-beyazlılarda Cisse 41. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Hakemlerle kazandıkları kacıncı galibiyet oldu yazıklar olsun vallahi yazıklar olsun . Nedir bu hakemlerdeki Fener aşkı . Futboldada , Basketboltdada aynı . Sanırım bu sezon 5. kez hakemlerin fenere hediyesi oldu bu . İnsallah gecen senelerdeki gibi bu skandal(lar)ın önüne geceriz .

Bu arada Fener yine kendini şampiyonluk potasında buldu

Cisse'nin yediği ilk sarı kart pozisyonunda faul dahi yok.Akabinde 41.dakikada beşiktaş 10 kişi kalınca fener rahatladı.Kabul etmek lazım beşiktaşın savunmasıda berbattı.

Hakemin hatası tabi ki var.Luganoya kart göstermeyip Cisse'ye kart gösterince abes bişi oldu ama sarı kartı olan bir adamında o hareketi yapmaması kendini sakınması gerekir.Erman Toroğlunun dediği gibi.Hakemde hatalı Cisse'de onun kadar hatalı.Onun dışında Beşiktaş feneri boğdu pozisyon buldu ama olmadı.işin ilginci Beşiktaş'da bizim maçtaki gibi 1-1 ken geçersiz bir gol attı ve dakikalar sonra 2. yi yediler.Maçtaki tek olumlu yan üstümüzdeki bir takımın altımızdaki bir takıma yenilmiş olması.

Beşiktaş mustafa denizlinin korkaklığının kurbanı oldu.holosko gibi bir futbolcuyu oyuna daha erken almalıydı.Boboyu oyuna alırken nobreyi değil başka bir oyuncuyu oyundan çıkartmalıydı.

Hakeme gelince sayılmayan gollerin ofsayt olduğu açıkça ortada ama cisse ye verdiği ilk sarı kart çok yanlış.Belki fenerbahçe beşiktaşa göre daha iyi oynadı ama eğer cisse kırmızı görmeseydi daha farklı bir sonuç ortaya çıkabilirdi.Fb çok önemli bir galibiyet aldı.bence bu maçı kaybetselerdi lige havlu atarlardı.

Fenerbahçe Cisse'nin kırmızısı dışında haklı bir galibiyet aldı.Ama Cisse kırmızıyı yemese bu kadar rahat oynarmıydı hayır..

Neyse yarın kazanıp bir nebzede olsa rahatlamak güzel olur..

Benim gönlüm beraberlikten yanaydı ama buda fena değil.
Ofsayt gerekçesiyle verilmeyen gollerden haberim vardı ama cisse'nin kırmızı kart gördüğünü burada öğrendim.
Bizde bjk'enin puan kaybını değerlendiririz inşAllah.

Fener'in bize attığı ilk gol ile Beşiktaş'a attığı ilk gol...
Korner,adam kaçırma(savunamama),Selçuk,kafa vuruşu,gol...

Fener'e karşı ders almazsan,oynadığı anlamsız düz futbolu haftalarca çözemezsen,hele bir de Kadıköy'de isen hakemlerle beraber tepene çıkarlar.

Kimse skora aldanmasın.
Beşiktaş bize göre çok daha kötü oynadı ve kişisel hata yaptı.
Ama Fener bunları değerlendiremedi.
Bize karşı 4-5 yarım yamalak pozisyonları vardı.Buna rağmen 4 gol ürettiler.
Bu da bizim şanssızlığımız olsa gerek...

Fener bir derbiyi daha hakemle kazandı.60 dakika Beşiktaş haksız yere 10 kişi oynadı.
Oysa hala bazı haber siteleri fener farkı kaçırdı yazıyor.Tersi olsa ve fener haksız yere 10 kişi kalıp yenilse şuan tüm tv ler fenerli yöneticilerle dolu ve hepsi ağızlarından salyalar akıtarak adaletten bahsediyor olacaktı.

Cidden ayıptır bu kadarda taraflı olunmaz.

Anlaşılan kadro ve oyun olarak zayıf olan feneri sene sonuna kadar potada tutacaklar.
Şimdi burada kritik takım biziz.Eğer biz ligden kopar fener, Trabzon ve Beşiktas ile başbaşa kalırsa kulis ve medya gücüyle bu ligi rahatlıkla götürürler.
O yüzden ligin sonuna kadar bu takımın arkasında durmalı ve son 6 haftadır hakemlerin neler yaptıgını dikkatle incelemeliyiz.

Beşiktaş a üzüldüm açıkçası her sene hakları yeniyor,ama hiç konuşulmuyor .2 takımlı bir lige dogru getirildik artık.aziz bu konuda istediğini başardı ama neyseki biz güçlüyüz,tabi bu gücün bir anlamı olabilmesi için
kendimizle uğrasmayı bırakıp rakibe odaklanmamız gerekiyor...

ARDA İLE AZERİCE RÖPORAJ..

Galatasaray ve Milli Takımımızın genç yıldızı Arda Turan, Azerbaycan da da çok seviliyor. Yıldız futbolcunun gol.az sitesindeki röportaj da ARDA nın söyledikleri AZERBAYCAN dile ile yer alıyor. İŞTE ARDA'NIN AZERİCE KONUŞMASI..

Arda, salam! Seni Azerbaycandan Qol.Az saytından narahat edirik...
Lap yaxşı. Çox şad oldum. Azerbaycandan aradığınıza sevindim ve yaxşı menada teeccüblendim.

Bir müddet önce sehhetinde problem var idi, indi necesen?
Hazırda her şey qaydasındadı. Şükür Allaha, heç bir problemim yoxdu. Meşqlerimiz bir az gergin keçdiyine göre sehhetimde problemler yarandı. Size teşekkür edirem ki, menimle maraqlanırsınız.

"Qalatasaray"da gencler komandasında senin meşqçilerin olmuş Halim Fıçıcı ile Ali Yavaş'ın Azerbaycanın "Qebele" klubunda çalışdığından xeberin varmı?
Elbette. Her iki meşqçinin orada olmasının Azerbaycan futbolu üçün inanılmaz derecede xeyiri deyecek. Onlar türk futboluna böyük futbolçular bexş eden insanlardı. Böyük hedefleri var. İnanıram ki, bu hedeflerine Azerbaycanda çatacaqlar. Onlar sistemle işleyen meşqçilerdi. Öz sistemlerini orda tetbiq etseler, bu, Azerbaycan üçün çox böyük bir şans olar. İnanıram ki, ne vaxtsa Azerbaycan futbolu da Türkiye futbolunun seviyyesine çatacaq ve biz futbolda da beraber addımlayacağıq.

Azerbaycana gelmeyi düşünürsenmi?
Bu vaxta qeder sizin ölkenizde heç olmadım. Azerbaycanın Türkdilli dövlet olduğunu bilirem. Ona göre de ora gelmeyi düşünürem. İnşallah, tetilde Halim hocanın yanına gelmeyi planlaşdırıram.

Azerbaycanda dostların var?
Beli, telebe dostlarım var. Onlarla tez-tez elaqe saxlayıram.

Bes futbolçulardan?
Azerbaycanda çıxış eden türk futbolçularla da elaqem var: Suat Usta ve Ali Cansunla. Onlar çox yaxşı futbolçulardı. Bildiyime göre, orada uğurlu çıxış edirler.

Ümumiyyetle, Azerbaycan futbolu ile maraqlanırsanmı?
Tanıdığım yegane klub "Qebele"di. Çünki Halim hoca ile Ali Yavaş hoca orada işleyirler. Bir de sizin milli komandanın son yoldaşlıq görüşünü izlemişem. Berabere qaldınız albanlarla.

Komanda yoldaşın Servet Çetini Azerbaycanlı olduğunu bilirdinmi?
Elbette bilirik. İğdırlıdı, kökü azerbaycanlıdı.

Son zamanlar "Qalatasaray"dan ayrılacağınla bağlı eberler dolaşır...
Menim "Qalatasaray"la 2012-ci ile qeder müqavilem var. Bu sebebden qerarı rehberlik verecek. Men burada qalıb oynamağa hazıram.

Öten mövsüm bir çox çetinliklere baxmayaraq, çempion oldunuz. Bu mövsüm nece, eyni uğura imza atacağınıza inanırsanmı?
Düzdü, öten mövsüm çox çetin anlar yaşadıq. Bezi aparıcı futbolçularımız zedelendi, bezileri cezalanaraq çetin oyunları buraxmalı oldu. Amma hamıya meumdur ki, bizim komandada heç kimde olmayan ruh ve birlik var. Ve bu ruh bize bütün çetinliklere reğmen, çempion olmağımıza kömek etdi. Bu il de Allahın kömeyi ile çempion olacağıq.

Müsahieye göre teşükkür edirik.
Çox sağ olun. Buradan «Qalatasaray»lı futbolçular adından bütün Azerbaycan xalqına salam söyleyirem.

Tugay Aktepe' Alıntı:
Fener'in bize attığı ilk gol ile Beşiktaş'a attığı ilk gol...
Korner,adam kaçırma(savunamama),Selçuk,kafa vuruşu,gol...

Fener'e karşı ders almazsan,oynadığı anlamsız düz futbolu haftalarca çözemezsen,hele bir de Kadıköy'de isen hakemlerle beraber tepene çıkarlar.

Kimse skora aldanmasın.
Beşiktaş bize göre çok daha kötü oynadı ve kişisel hata yaptı.
Ama Fener bunları değerlendiremedi.
Bize karşı 4-5 yarım yamalak pozisyonları vardı.Buna rağmen 4 gol ürettiler.
Bu da bizim şanssızlığımız olsa gerek...
Yoruma baştan aşağı katılıyorum. Toraman önünde Seçuk'un olduğunu görüyor son anda göstermelik kafaya çıkmaya çalışıyor.
Ayrıca dediğin gibi FB dün akşam bize attığından daha fazlasını atardı. Bize karşı doğru dürüst pozisyonları yokken çok saçma goller yemiştik. BJK ise oldukça fazla pozisyon verdi. Tabi halem faktörü atlanamaz...

Karan şoku !..

Galatasaray'da Hacettepe galibiyetinin sevinci öğleden sonra Ümit Karan'dan gelen haberle son buldu. Sağ dizindeki ağrıdan yakınan Ümit'in yapılan kontrolünde daha önce ameliyat olduğu yerde ödem saptandı. Golcü futbolcunun ligin ilk yarısını kapattığı açıklandı.

Geçmiş olsun, acil şifalar dilerim Umit'e. Takımı etkilemez ama hatta son haftalardaki formuyla arayacagımızı sanmam. Yaser ne zaman sans bulacak acaba?

Kendisine geçmiş olsun.Ümit'i severim kendisiyle bir dönem komşuluk bile yaptık fakat bu sene takıma hiç bir şey katamadığını söylemek durumundayım.
Umarım Katarlı talipleri bundan ürküp kaçmaz.