Gündemden

Burak Barut' Alıntı:
[quote="Uğur YILMAZ":55c4lvif]Açık konuşmak gerekirse ben Mehmet Yıldız'ın büyük takımlarda iyi işler yapabileceği yolunda şüphelerim var. O yüzden Mehmet Yıldız'a büyük paralar önerip, risk almak pek mantıklı gelmiyor. Olası bir Ümit ayrılığında Mevlüt'ü alabilirsek oldukça iyi olur diye düşünüyorum...

Uğurcum bende öyle düşünüyordum ancak ben Mehmet Yıldız'ın Galatasaray'da 20-25 gol atmasını beklemiyorum.
Sadece hava toplarında etkili olsun, topu iyi saklasın, çapraz ve arka direğe doğru koşular yapsın yeterlidir.
O yüzden bu takımın Hakan Şükür'den sonra ona en yakın oyuncu durumunda olan Mehmet Yıldız'a ihityacı var.
Özellikle lig maçlarında kapanan takımlara karşı.[/quote:55c4lvif]
Tabi bu eksiklerimizi kapatabilir. Bu konuda haklısınız. Ama çok fazla ısrar edip, büyük paralar vermeyiz umarım. Zira mücadeleci, topu saklayan ve dağıtan bir oyuncu ama son vuruşu zayıf. O yüzden makul bir fiyata alınabilirse katkı sağlayacaktır. Ama bizim birinci forvetimizi olabileceğini düşünmüyorum...

Beylerbeyi ligin sonuna demir atmış durumda :oops: Uzerine dusunmek lazım...

Mehmet Yıldız belki buyuk takımda tutmayabilir, boyle bir risk var tabi. Peki bu risk nedir? Mali risk mi? Serkan Aykut'a oldugu gibi buyuk bonservis bedelleri odenmesi sozkonusu degil. Cunku oyuncuyla anlastıgınız takdirde sene sonu bonservis odemeden alabiliyorsunuz. Bu yuzden Sivasspor ya devre arasında satıp biraz para kazanacak ya da sene sonu bedavaya kaptırmıs olacak. Rekabetten oturu fazla fiyat attıramazlar, bu durumda kimse ciddi bedel odeyip almaz, sene sonunu bekler. İş Mehmet'i ikna etmekte... Kısacası, Ugur bonservis olarak mali risk yok. Oyuncuya odenecek ucret konusunda var mı dersen, bence yok. Soyle bakalım Umit Karan'ın ustunde bir ucrete mal olacagını sanmam.

Performans riskine gelince, dogru Sivasspor'daki kadar basarılı olamaz belki. Peki kıstas nedir? Bence yerini(suresini) alacagı oyuncuyla karsılastırmak. Soru su, Mehmet Yıldız bugunku Umit Karan kadar faydalı olur mu? İşte bu soru acısından en avantajlı kulup, Galatasaray. Cunku Nonda da Umit de 3 buyukler içerisindeki en verimsiz forvetler. Bu sezonki Umit Karan'dan daha faydasız olması mumkun degil.

Ama Beşiktaş ve Fenerbahçe için durum farklı. Bobo, Nobre(T.C) ve Holosko'nun suresini alacagı için, ozellikle Nobre'nin, bu oyuncuların altında kalırsa transferin mantıgı sorgulanır. F.Bahçe'de ise 3.forvet olacagı kesin. Camia ve taraftar gozunde Semih ve Guiza'yı gecmesi mumkun degil. Galatasaray'da ise Baros'tan sonra 2.forvet konumuna gelecek. M.Yıldız bunları goruyordur. Bize daha sıcak bakabilir. Bizim acımızdan da elimizde bir Bobo Semih yok, U.Karan ve Nonda var. Umit ve Nonda'dan basarısız olması cok zor, tersinden bakarsak kaybedecek birseyimiz yok.

Kısacası ne mali ne de performans riski buyuk degil. Zaten fazla kaynagımızda yok. Buyuk bonservis bedeli odeyerek oyuncu alacak. Olsa bile yerli forvet sart.

Hatta bence, sene sonu Avrupa liglerinden cok sayıda oyuncunun mantıklı transfer imkanı var ama bunu devre arası yapamıyorsunuz. Cunku cogu Avrupa Kupalarında oynamış. Oynamayanların iyilerini devre arası almak zor. Ekstra maliyet. Diger taraftan Nonda sene sonuna kadar takımda kalsa, zaten performansı dusuk, ustune alabilecegimiz bonservisten de olacagız. Nonda'ya odeyecegimiz ucreti de dusunursek, ocak-mayıs arası Nonda'nın alternatif maliyeti, bonservis+600bin euro. Bir sekilde Nonda'yı elden cıkarıp, Avrupa Kupalarında oynatabilecegimiz bir forvet kiralardım. Meksika, G.Amerika liglerinden.

Mehmet Yıldız'ın devre arası bonservisi max. 1-1,5 milyon dolardır.Mehmet Yıldız bir Zafer Biryol'dan farklı bir adam oyun tipi olarak.Koşuyor mucadele ediyor,çok güçlü top tutup dağıtabiliyor.Hee eksikleri yok mu var tabiki ama bu alınabilecek bir risk.Yıllık alacağıda 900 bin dolardan fazla olmicaktır.
Timur Abi'nin dediği gibi Yıldız'ın Nonda'dan veya Ümit'ten daha başarısız olma ihtimali yok Mehmet'in.
Ümit'in bir yıllık maliyeti ile hem adamın bonservisi alınır hemde bir yıllık maliyeti karşılanır.

Mehmet Yıldız takıma gelmesi gerçekten iyi olur.Ümit Karan'ın gitmesi söz konusu.Onun yerinede Mehmet Yıldız gibi ayağı yere sağlam basan,güçlü bir oyuncuyu almak iyi olur.

Kaleci konusunda ocak ayında cozum saglanmalı. Mondragon doneminde yaptıgımız hatayı yapmamalıyız. Kiralıktı sonrasında (opsiyon koydurmadık ve transferi gorusmekte gec kalmıstık) Beşiktaş devreye girdi ve normalde 1-2m euroya alınabilecek oyuncuyu 3.6m euroya almıstık. Hildebrand'ın sozlesmesi feshedilmiş bu arada. Avrupa kupalarında oynamadıgını ekleyelim.

Timur Saglam' Alıntı:
Kaleci konusunda ocak ayında cozum saglanmalı. Mondragon doneminde yaptıgımız hatayı yapmamalıyız. Kiralıktı sonrasında (opsiyon koydurmadık ve transferi gorusmekte gec kalmıstık) Beşiktaş devreye girdi ve normalde 1-2m euroya alınabilecek oyuncuyu 3.6m euroya almıstık. Hildebrand'ın sozlesmesi feshedilmiş bu arada. Avrupa kupalarında oynamadıgını ekleyelim.

Hildebrand Tam isabet olur ;)

De Sanctis konusunda bence de girişim yapmamız gerekli. Sene sonuna bırakırsak, iş riske girebilir.
Bu arada devre arasında bir sağ bek alabileceğimiz konuşuluyor. Ayrıca son günlerde de Anderlecht'te oynayan orta saha oyuncusu 22 yaşındaki Biglia ile de ilgilendiğimiz söyleniyor...

Uğur YILMAZ' Alıntı:
De Sanctis konusunda bence de girişim yapmamız gerekli. Sene sonuna bırakırsak, iş riske girebilir.
Bu arada devre arasında bir sağ bek alabileceğimiz konuşuluyor. Ayrıca son günlerde de Anderlecht'te oynayan orta saha oyuncusu 22 yaşındaki Biglia ile de ilgilendiğimiz söyleniyor...
Biglia mı aman allahım inşallah olur Lineroht'u gözden çıkardılar o zaman en iyi altarnetiflerden birisi olur Biglia

Biglia benim de takip ettiğim bir oyuncu. Belçika basınında galiba çıkmış bu tip haberler. Biglia verim alabileceğimiz, daha sonra da para kazanabileceğimiz bir oyuncu...

Uğur YILMAZ' Alıntı:

Biglia ismini bende bazı yemeklerde dile getirdim ayrıca 1-2 defa bundan bahsedildiğide oldu fakat kesin bir durum yok.Klüp hala Linderoth'u gönderip göndermeme konusunda kararsız.

Fakat Lucas Biglia daha 22 yaşında ve şimdiden çok iyi bir ooyuncudur.Potansiyeli en üst seviyede.Alınırsa orta sahamızın göbeği inanılmaz derecede tembo kazanır.Topu kullanmayı biliyor bu yanı ile Ayhan'ın yaptığı işi hatta daha iyisini yapabilir.Çevik bir oyuncu ilk toplarda başarılı defansif gücü iyi seviyede.Fakat dediğim gibi en bariz özelliği kazandığı topları kullanmayı biliyor olması.

Keşke bu söylenti gerçek olsa.2-3 yıl sonra aldığımızın 3 kkatına satabileceğimiz bir oyuncu kazanmış oluruz.

Sanctis konusunda şu anda çekimserim.Şu ana kadar 4 maç dışında beni asla tatmin eden bir kalecilik göstermedi.Bu iyi performanslarından 2 tanesinin son zamanlarda ard arda gerçekleştimiş olması beni biraz daha beklemeye sevk ediyor .Ama yönetiminde şu anda benim gibi tedirgin yaklaştığını biliyorum.

Ben De Sanctis'e geldiğinden beri güvenen kişilerden birisiyim. Şunu söyleyebilirim ki bana kalsa şimdi sözleşeme imzalayıp ona kaleyi teslim ederim. Taffarel'den sonra Mondi, Mondi'den sonra şimdi de De Sanctis bizi taşıyabilecek seviyede bir kalecidir. 4-5 sene bizim kalemizi koruyabilir. Zaman zaman kendinden beklenilmeyen hatalar yapabilir ama benim gözümde elit bir kalecidir.
Biglia konusunda yaptığın değerlendirmeler doğru. Umarım söylentiler de doğrudur...

Hakan Şükür'den, bu yıl döktüren Lincoln'e sitem: "Geçen yıl böyle oynasaydı..."

Galatasaray'ın eski kaptanı Hakan Şükür, TRT-1?de yorumculuğunu yaptığı 'Stadyum' programında çok ilginç açıklamalarda bulundu. İşte Şükür?ün 3-0?lık Ankaragücü maçı, Lincoln ve Michael Skibbe?nin yardımcısıyken görevinden kovulan Ümit Davala konusundaki çarpıcı sözleri...

"LINCOLN ÇOK TAVIRLIYDI"

?Geçtiğimiz sezon ?disiplin adına birşeyler yapılması gerek? diye düşünüldü. Beşiktaş maçı öncesinde Lincoln olayı da bahane oldu. Ben de o gün kurban seçildim. Lincoln o gün çok üzülmüştü. Olayı da biraz fazla uzattı. Yaşananlar bir bahaneydi onun için. Geçen sene o dönemlerde çok kırılgandı ve haliyle çok alınmıştı. Bayağı bir uzun süre tavır koydu. Tabii bu olayda benim de şanssızlığım var. Geçen yıl bu kadar katkı sağlamaması benim gibi forvetleri direkt etkiledi. Belki geçen sene böyle oynasaydı ben de bu sene futbolu bırakmazdım.

"TAM HALI SAHA KADROSU"

Ankaragücü maçının sonucu ise beklediğim gibi oldu. Zemin halı sahada gibi. Bu tip bir sahada en güzel oyunu oynayabilecek takım G.Saray?dı. Böyle bir kadro yapısı var. Maç öncesi de söyledim. Bu sahada G.Saray favoriydi. A.Gücü de geriye çok yaslandı ve çanak tuttu.

"ÜMİT?E YANLIŞ YAPILDI"

Bir adamı getirip ?Sen 3 sene sonra bu takımın hocasısın? deyip sonra ?Ligi tanımıyorsun? diyerek gönderen anlayış eleştirilmeli. Eğer ben yönetici olsaydım, Ümit Davala?nın hatasını görsem bile göndermezdim. Stratejik bir hamle yapıldı. Eleştirilerin kendilerine sirayet etmeye başladığı anda Ümit Davala gitti. Ümit gitti, sanki herşey düzeldi. Ümit kalsa böyle olmayacak mıydı? Ertuğrul Sağlam?ın gitmesi üzerinde de durulmadı. Saman alevi gibi unutuldu. O zaman, kariyerli bir hoca getirildi ve tartışma sonlandırıldı.?

Biglia işi zor, hele para kazanmak cok zor kanımca. Belçika ligideki son ihraçlara bakınca, Biglia'yı ucuza vereceklerini sanmam. 10m eurodan kapak acarlar. O paraya alıp da kar etmeniz imkansız gibi. UEFA'da sanırım oynatamayız.

8 yabancı olursa 8. yabancı ne kadar iyi olursa olsun oynama sansı bulamadıgı için atıl kalacaktır. Yani Seric, cok iyi oyuncu olsaydı bile oynaması zordu. Su an kagıt uzerinde 7 yabancımız var ama Linderoth'dan oturu fiilen 6. Linderoth'un iyileştigini ve yabancı oyuncu transfer edecegimizi varsayarsak, sayı 8'e cıkacak ve bir yabancımızın fiilen oynama sansı bulamayacak.

Galatasaray'ın oncelikli ihtiyacı sag bek bence. Ugur iyileşse bile buyuk risk altında oynayacak.

RIDVAN DİLMEN'DEN SANCTİS ÖZÜRÜ

Ankaragücü ? Galatasaray maçının ardından NTV?de yayına giren % 100 Futbol programının yorumcusu Rıdvan Dilmen?den, De Sanctis itirafı geldi. DİLMEN DE SANCTİS'TEN ÖZÜR DİLEDİ..

Dilmen, bundan önceki haftalarda İtalyan file bekçisinin iyi bir kaleci olmadığını söylediğini, ancak son iki haftadır De Sanctis?in göstermiş olduğu performansın kendisini yanılttığını belirtti.

Dilmen, İtalyan kaleciyle ilgili erken yorum yaptığı için canlı yayın sırasında özür diledi.

Hüseyin Karaçil' Alıntı:
RIDVAN DİLMEN'DEN SANCTİS ÖZÜRÜ

Ankaragücü ? Galatasaray maçının ardından NTV?de yayına giren % 100 Futbol programının yorumcusu Rıdvan Dilmen?den, De Sanctis itirafı geldi. DİLMEN DE SANCTİS'TEN ÖZÜR DİLEDİ..

Dilmen, bundan önceki haftalarda İtalyan file bekçisinin iyi bir kaleci olmadığını söylediğini, ancak son iki haftadır De Sanctis?in göstermiş olduğu performansın kendisini yanılttığını belirtti.

Dilmen, İtalyan kaleciyle ilgili erken yorum yaptığı için canlı yayın sırasında özür diledi.

O yorumu hatırladım.Fenerbahçe maçı sonrasıydı.''Nerden Bulmuşlar Bu Kaleciyi''

De Sanctis iyi bi kalec olabilir ama mondi ve taffarelin yanından geçemez.Bi defa ayakları çok kuvvetsiz ayrıca top kontrolüde zayıf ama refleksleri çok iyi gerçekten.

Semih TİYANŞAN' Alıntı:
De Sanctis iyi bi kalec olabilir ama mondi ve taffarelin yanından geçemez.Bi defa ayakları çok kuvvetsiz ayrıca top kontrolüde zayıf ama refleksleri çok iyi gerçekten.

Tabi ki tafarel ile mondi sanctic ile kıyaslanamaz ama elimizde olanlar içinde en iyisi sanctic.Gündemde kaleci transferide olmayacağına göre bununla yetinmek zorundayız.Bana göre Sanctic çok şanssız bir maç geçirmezse sezon sonu bonservisini alacak yönetim.

Buraya yazmayı unuttuğumuz bir haber var aslında...

Taner Gülleri: Galatasaray'a sempatim var...

Çok geç çıkış yaptığını ve asıl suçu kendinde aradığını söyleyen Taner Gülleri, transfer teklifleri aldığını söyledi. ?Devre arası için dört büyük kulüp dışında üç, dört teklif aldım ama Kocaelispor?da şu an mutluyum. Kocaelispor?un benim hayatımda önemli bir yeri var. Takım tutmam ama Galatasaray?a karşı bir sempatim var. Küçüklüğümden beri bu sempatimi kaybetmedim ama hiçbir zamanda Galatasaraylıyım demedim. Ailemin Galatasaraylı olmasından dolayı bu sempatim hep oldu. Galatasaray?dan ya da diğer büyük kulüplerden teklif gelse çok heyecanlanırım ama yaşımın bu transfere izin vereceğini sanmıyorum ama neden olmasın.?

Eren Aydın' Alıntı:
Buraya yazmayı unuttuğumuz bir haber var aslında...

Taner Gülleri: Galatasaray'a sempatim var...

Çok geç çıkış yaptığını ve asıl suçu kendinde aradığını söyleyen Taner Gülleri, transfer teklifleri aldığını söyledi. ?Devre arası için dört büyük kulüp dışında üç, dört teklif aldım ama Kocaelispor?da şu an mutluyum. Kocaelispor?un benim hayatımda önemli bir yeri var. Takım tutmam ama Galatasaray?a karşı bir sempatim var. Küçüklüğümden beri bu sempatimi kaybetmedim ama hiçbir zamanda Galatasaraylıyım demedim. Ailemin Galatasaraylı olmasından dolayı bu sempatim hep oldu. Galatasaray?dan ya da diğer büyük kulüplerden teklif gelse çok heyecanlanırım ama yaşımın bu transfere izin vereceğini sanmıyorum ama neden olmasın.?

Taner antalyaspordaykende galatasaraya sempatisi olduğunu söylemişti.sülalesi galatasaraylıymış.

son vuruşları çok iyi olan bi oyuncu bence alınırsa faydalı olabilr.bizimde en çok gerekesinim duyduğumuz şey zaten son vuruşlardaki yetersizlik.semih gibi bi oyuncumuz yok.taner bun kapatablr.mehmet yıldız ı ise ben istemioyrum.büyük takımlarda aynı performasnı gösterceğine hiç inanmıyorum