Gündemden

Eren Aslan oldu
Galatasaray, 19 yaşındaki sol kanat oyuncusu için Bursaspor yönetimi ile anlaşmaya vardıTransfer çalışmalarına hız veren Galatasaray, ilk olarak Bursaspor A2 Takımı oyuncusu Eren Albayrak'ın işini bitirdi. Sarıkırmızılılar yapılan görüşmeler sonrasında Bursaspor yönetimi ile el sıkıştı. Galatasaray, 19 yaşındaki futbolcuyla devre arasında sözleşme imzalayacak. 1.78 boyundaki Eren Albayrak, geçen sezon Süper Lig maçlarında da forma giymişti. Yazarımız Dr. Gürkan Kubilay, daha önce yaptığı yorumlarında Eren için "Türkiye'de Kewell'ın yerine sol kanatta oynayabilecek
tek futbolcu" demişti.

Galatasaray'da istifa!
Son dönemde gündemden düşmeyen Galatasaray'ın yönetiminde istifa.
0122 Kasım 2010 Pazartesi - 14:47
DHA FLAŞ... Zor günler geçiren Galatasaray'da istifa... Galatasaraylı Yönetici Cemal Özgörkey istifa etti...

istifa haberi ntvspor da alt yazı olarak geçiyor.şu anki yönetimde zaten aklı selim bütün yöneticilerin istifa etmesi gerekir,bu istifaların devamı nıda bekliyoruz.

Herkes yanlış anlıyor,şimdiki yapının getirdiği zorunlu bir istifa değilmi syn.başkan!
Arkası kesilmesin,devamını dört gözle bekliyoruz...Gösterdiğiniz duruş için teşekkür ederim Syn.Özgörkey...Birileri tanımadan atıp tutsada bu yönetimin en güçlü isimlerindendi kendisi...

Kulubündeki tek kar eden hemde çok büyük aşama kaydetmiş şirketini Özgörkeyin elinden alırsan başkan olarak,adam da istifa eder tabi.Geç bile kaldı.

Şirketin başına geçende iyi biri olsa üzülmeyeceğim.Y.Şardanın kankası Aydınol.

Yönetimde Işın Çelebi ile birlikte en iyi yöneticiydi bence.

"Mart 2008 tarihinden bugüne kadar şeref ve gururla GSK yönetim kurulu üyesi sorumluluğunu taşıdım. Bu zaman diliminde, sayın başkana, yönetim kuruluna ve kongre üyelerimize verdiğim sözleri yerine getirerek, Galatasaray değerlerine olması gereken şekilde hizmet ettiğim inancında ve huzurundayım. Yönetim kurulu içinde ise; ortak karar alamayarak, hedeflenmiş kurumsallaşma çalışmalarının çok uzağında kalarak, GSK kongre üyelerini temsil etmekten uzaklaştığımız düşüncesindeyim. Olanlara kayıtsız kalıp, şartlar ve mazeretler öne sürmek, etiğimiz dışındadır. Kamuoyu nezdinde, yorgun ve yıpranmış bir resime sığdırılmaya çalışılan, guruplaşmalara yönlendirilen Galatasaray 'ı kabul edemeyiz. Cemal Özgörkey olarak görevime, herhangi bir grup ya da oluşumla değil ,seçilerek başladım. Görevimden, ilk başladığım gün gibi; hür irademle, hiçbir oluşuma bağlı kalmadan, öncelikle güzide kulübümüzün bilinçli veya bilinçsiz erozyona uğratılan değerlerimizi korumak için, doğrularım gereği ayrılıyorum. Galatasaray camiası önünde, yönetimin, güven tazeleme gerekliliği kaçınılmazdır . Örnek olma niyeti ile, 22 kasım 2010 tarihi saat 13.30'dan itibaren Yönetim Kurulu üyeliğimden istifa etmiş bulunmaktayım. Çabasının adı Galatasaray olanların, Galatasaray'ın önünü çacaklarını umuyorum.
Saygı ve sevgilerimle,
Cemal Özgörkey"

En çok gelişim gösteren bölümümüz olan Pazarlama A.Ş'nin başkanının istifa etmesinden sonra Adnan Polat'ın artık kendini sorgulaması grekmiyor mu ?

Uzun zaman önce alınmış bir istifa kararı olduğu metinden anlaşılıyor. Böyle bir günde hazırlanacak bir metin değil. Her cümle bir yerlere mesaj veriyor. Hayırlısı olsun. Ben zaten uzun zamandır onu yönetimde saymıyordum. İş 5 kişi daha bulmaya kaldı. Ama Helvacı'da istifa ederse yönetim artık en azından güven oyu almaya gitmek zorunda kalır diğer istifaları beklemeden. Yiğit Şardan başkanlık için bunu kullnacaktır önümüzdeki seçimlerde. GS'ın en kötü zamanında bile istifa etmedim diyerek.

Mazhar Ozsoy' Alıntı:
"Mart 2008 tarihinden bugüne kadar şeref ve gururla GSK yönetim kurulu üyesi sorumluluğunu taşıdım. Bu zaman diliminde, sayın başkana, yönetim kuruluna ve kongre üyelerimize verdiğim sözleri yerine getirerek, Galatasaray değerlerine olması gereken şekilde hizmet ettiğim inancında ve huzurundayım. Yönetim kurulu içinde ise; ortak karar alamayarak, hedeflenmiş kurumsallaşma çalışmalarının çok uzağında kalarak, GSK kongre üyelerini temsil etmekten uzaklaştığımız düşüncesindeyim. Olanlara kayıtsız kalıp, şartlar ve mazeretler öne sürmek, etiğimiz dışındadır. Kamuoyu nezdinde, yorgun ve yıpranmış bir resime sığdırılmaya çalışılan, guruplaşmalara yönlendirilen Galatasaray 'ı kabul edemeyiz. Cemal Özgörkey olarak görevime, herhangi bir grup ya da oluşumla değil ,seçilerek başladım. Görevimden, ilk başladığım gün gibi; hür irademle, hiçbir oluşuma bağlı kalmadan, öncelikle güzide kulübümüzün bilinçli veya bilinçsiz erozyona uğratılan değerlerimizi korumak için, doğrularım gereği ayrılıyorum. Galatasaray camiası önünde, yönetimin, güven tazeleme gerekliliği kaçınılmazdır . Örnek olma niyeti ile, 22 kasım 2010 tarihi saat 13.30'dan itibaren Yönetim Kurulu üyeliğimden istifa etmiş bulunmaktayım. Çabasının adı Galatasaray olanların, Galatasaray'ın önünü çacaklarını umuyorum.
Saygı ve sevgilerimle,
Cemal Özgörkey"

Özgörkey'e teşekkür borçluyuz,tekrar dile getirmek lazım...
Ayrıca kendini sorgulamak derken anlamadım,Adnan Polat kendini son iki yılda sorgulamalıydı zaten ancak o iş geçti,ne sorgusundan bahsediyoruz,bırakıp gitmeli...Sogulamalıdan bir özeleştiri yapmalı değilde,bırakıp gitmeli anlamı yansıtılmaya çalışılmışsa pardon diyeyim yinede...Çünkü şu ortamda artık kendini sorgulamalı,bir özeleştiri yapmalı anlamında kulanılmıyordur kanımca...

Hep diyoruz ruh ruh diye. Biliyorsunuz çoğunuz İzmitliyim ben. Kocaelispor'un halini de biliyorsunuz 6 puan silindi borçlar yüzünden. Yani lige -6 ile bşladık . Takımın yüzde 95'i bizim çocuklarımız hepsi İzmitli yani. Ve kaptan Serdar abilik ediyor onlara. 2 senedir para alamayanlar var. Onunla yapılmış güncel bir ropörtajı kopyalayacağım şimdi. İmkansızlıklar içindeki ruhla , mükemmel imkanların içindeki ruhsuzları daha rahat anlayabilmek için okumanızı öneririm. Artık Galatasaray maçlarını üzülceğimi bilerek izliyorken , Kocaeli maçlarını ise gururla izliyorum. Maç bitiyor rakibi yeniyoruz sol bekimiz Bilal geliyo tribünden bayrak alıyor sahaya dikiyor. Serdar kaptan oyundan çıkıyor kulübeye değil kuleye çıkıp üçlü çektiriyor taraftara. Çok yetersiz futbolcularımız da var. Bilen bilir Ercan Ağaçe var mesela normalde santrafordur ama bizde sağ bek , stoper oynuyor yokluktan. ya da Cem Sinan Vergül stoper oynuyor . Aklınıza gelecek her imkansızlığı yaşadı bu klüp ama futbolcular yürek koydu. Ben bunu Galatasaray'ın sporcularından da beklerim. İşte Serdar ile yapılan ropörtaj. Keşke bunu bizim futbolcular da okusa...

Sporla pek alakam olmasa da bu haftaki Pazartesi Sohbetleri sayfamızda bir futbolcuya yer veriyorum. Kocaelispor`un kaptanı, ağabeyi, tabiri caizse ?herşeyi` haline gelmiş kaptan Serdar Topraktepe bu haftaki konuğumuz oldu. Kaptan Serdar ile Kocaelispor`un tesislerinde bir araya gelerek Kocaelispor`un sıkıntılı dönemlerinden tutun, 27-28 Kasım`da tesislerde yapılacak olan kongryee ve kendisinin futbol hayatına kadar herşeyi konuştuk.

35 yaşında olmasına rağmen enerjisiyle genç futbolculara taş çıkaran ve takımın ağabeyi rolünü üstlenen Serdar, yaşanan tüm sıkıntıları açık yüreklilikle dile getirdi. Verilen sözlerin tutulmadığı, her geçen gün uçurumun kenarına itilen ve 1.5 yıl boyunca tek kuruş almadan takım arkadaşlarıyla birlikte sadece Kocaelispor`u ayakta tutmak için mücadele eden, hatta bazen cebindeki parayı arkadaşlarıyla bölüşen Serdar tam bir Kocaelispor aşığı. Böyle olmasaydı Bank Aysa Ligi`ndeki bir çok takımdan gelen teklifi kabul ederdi.

Kocaelispor`un parasız olduğu dönemlerde futbolcuların, taraftarlardan aldığı destekle büyük fedakarlıklar yaparak kulübün kapanmasının önüne geçtiğini söyleyen kaptan Serdar, ?İnanın para gelecek diye gece yarılarına kadar tesiste bekleyip, ağlayarak eve giden arkadaşlarımız vardı. Deplasman dönüşü eve gidecek minibüs paramızın olmadığı dönemleri biliyorum. Ama buna rağmen bu takım için herkes mücadele etti? dedi.

Serdar Topraktepe ile aynı zamanda önümüzdeki hafta yapılacak Kocaelispor Kongresi`ni de konuştuk. 27-28 Kasım`da gerçekleşecek kongrede 2.5 aydır tesise uğramayan ve verdiği hiçbir sözü tutmayan Muammer Çelik`in yeniden aday olmasının takım içinde hoş karşılanmayacağını söyleyen Topraktepe, gelecek yeni yönetime ?Verdiğiniz sözleri tutun` çağrısı yaptı. Keyifli söyleşimizle sizi baş başa bırakıyorum.

Seni kısaca tanıyabilir miyiz. Futbol yaşamın nasıl başladı?
- Karagümrük`te 12 yaşındayken futbola başladım. 15 yaşında Genç Milli Takıma seçildim. 19 yaşında Milli Takım`da oynarken Beşiktaş`a gittim. Beşiktaş`ta 6 sezon oynadıktan sonra Kocaelispor beni istedi ve buraya geldim. O dönem bir deprem yaşadık. Depremden sonra beni 3 büyükler istemesine rağmen burada kaldım ve 3 sene daha oynadım. Sonra tekrar Beşiktaş`a döndüm. 100. yılda Beşiktaş`ta şampiyonluk yaşadık. 2 yıl sonra Kocaelispor 2. ligde olmasına rağmen geri döndüm. Bir anlaşmazlık oldu ve Bursaspor ve Sivasspor`da oynadım, ardından da geri döndüm.

KOCAELİSPOR BENİM YUVAM
Bank Asya Ligi`ndeki bir çok büyük takımdan teklif aldın. Ama buna rağmen zor günler geçiren Kocaelispor`u bırakmadın. Neden?
- Burası benim yuvam gibi. Zor günlerin yanında çok güzel günler de geçirdim. Kocaeli halkının bakışı, beni içlerine alması ve sevilmem en büyük neden. Bank Asya Ligi`nde Adanaspor, Rize ve Giresunspor`dan net teklifler aldım. Hatta Davraz kampındayken gelip beni almak isteyen takımlar vardı. Eğer ben sezon başında gitseydim pek çok kişi ayrılacaktı bu takımdan. Ben bu kadar büyük bir camianın dağılmasını kalben istemedim. Maddi sıkıntılar yaşamasına rağmen sevdiğim bir kulüpten ayrılmak bana yakışmazdı. O yüzden Kocaeli`de kaldım. Bazı zamanlar para önemli olabilir. Ama paranın satın alamadığı şeyler de var. Bu nedenle futboldan sonraki yaşamımı Kocaeli`de sürdürebilirim.

Futbol kariyerinin en verimli dönemlerini sıkıntılı süreçler yaşayan Kocaelispor`da geçirdin. Diğer spor kulüplerinden gelen teklifleri reddettiğin için hiç pişman oldun mu?
- Hayır pişman olmadım. Ben Kocaelispor`da oynamaya başladığımda 1-2 sene iyi dönemlerimiz oldu. Diğer dönemler hep zor koşullar vardı. Futbolun oynanamayacağı noktada, biz futbol oynuyoruz. Biz devam etmeseydik belki de kulüp kapanacaktı. Puanımız yokken 6 puanımız silindi. Sonra kulübü satın almak için gelenler oldu. Bazı olaylar yaşandı ve olmadı. Kulübün sahipsiz kaldığı anda Kocaelispor Dernek Başkanı Özgür Taşkıran ve Haluk Bozo ağabeylerimiz geldi, kulübün kapanacağı dakikada bir toplantı yaptık. Ben 10 yıldır bu camianın içindeyim. Bir şeyler yapmak zorundaydık. Ya kulübü kapatacaktık ya da bırakmayacaktık. Birilerinin taşın altına elini koyması gerekiyorsa o bizdik. Bunu da tek başına yapamazdık. Dernek yönetimi, teknik heyet, futbolcular ve 15 aydan beri maaş almayan personelimizle oturduk. O toplantıda aylardır maaş almayan arkadaşlarımızın isterlerse bırakıp gidebileceklerini söyledik. Ama -6 puanımız varken çıkan sonuç devam edeceğimiz yönündeydi. Emek vermiş herkesle bu sorunların altından kalkabilirdik.

BELEDİYE BAŞKANIMIZI BİZE KÜSTÜRDÜLER
Bu fedakarlık niye?
- Biz bırakıp gidebilirdik. Birkaç ay sonra başka takımlara transfer olabilirdik. Ama burada genç arkadaşlarımız var. Biz inanıyorduk. Bu kulüpte bir şeyleri başarırsak bizi seven, gerçekten destek olan çok kişilerin olacağını biliyorduk. Buraya haciz geldi ve biz haciz memurlarıyla karşı karşıya geldik. Özgür ve Haluk Ağabey kulüp için 66 milyar gibi bir borca imza attı. Ben bunu her zaman söylüyorum. Belediye başkanımız bu kulübe çok büyük yardımlar verdi. Belediye başkanımızı dahi bize küstürdüler. Ben şunu biliyorum ki Kocaelispor`da herkes rant peşinde. Çok büyük bir camia. 10 yıldır rantlar bitmedi. Rant peşinde olmayanlar zaten bizimleydi. Özgür ve Haluk Ağabey örneğinde olduğu gibi. Rantlar olsaydı bir arabaları, evleri olurdu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı için ?zamanında yardımlar yaptı` dediniz, ancak şuan bu yardımların çok büyük bir bölümünü kesti?
- Büyükşehir Belediye Başkanımız şuan bizden desteklerini çekmiş durumda değil. Belediye başkanımız hala manevi destek veriyor. Belediye başkanımızın yaptıklarını inkar edersek Allah bizi affetmez. Bizimle görüşüyor, yemek ihtiyacımızı karşılıyor. Belediye başkanımız sadece yöneticilere güvenmiyor. Takımdaki arkadaşlarımızın hepsi 18-19 yaşında İzmitli çocuklar. Ben belediye başkanımızın takıma karşı herhangi bir tepkisinin olmadığını biliyorum. Belediye başkanımız yöneticilere kızmış. O da takımın başarısını istiyor. Bizim de büyüklerimize, taraftarımıza sözümüz var. Bakın ilk sezon 2-3 bin kişiye oynarken son maçımızda 10 binin üzerinde kişiye oynadık. Müthiş bir şeydi bu. Bize karşı tepkiler şuan çok iyi. Bu da insanların bize inancından kaynaklanıyor. Biz çok büyük bir şey başararak puan kazandık.

Bu sezona 3 mağlubiyetle başladınız ama sonrasında 5 galibiyet 5 beraberlikle başarılı bir çizgi izlediniz. Başarınızın sırrı nedir?
- Biz futbolcular hep bir beklenti içindeydik. Hep sözler veriliyor, ancak tutulmuyordu. Baktık ki kimse bizim başımızda yok. Biz de dedik ki; ?Biz önce kendimiz bir şeyi başaralım sonra insanların karşısına çıkalım.? Çünkü sürekli ?yarın paranız verilecek` diyorlardı. Biri sürekli size bunu söylediği zaman kafanız ona takık kalıyor. Biz de paranın gelmeyeceğini anladık. Ve başarılı olmak için bir bütün ve en önemlisi bir aile olmamız lazımdı. Mesela şuan taraftarlarımızla beraber maçlara gidiyoruz, beraber geliyoruz. Hepsiyle bütün olduk. Bir futbol takımı değil de bir aileyiz.

BU TAKIMIN İSKELETİ VAR
En kötü dönemlerinizde dahi taraftar sizi yalnız bırakmadı. Başarınızda taraftarın desteği de büyük olsa gerek?
- Bir kulüpte taraftar desteğini çekerse başarı asla sağlanmaz. Mesela İstanbulspor`da milyon dolarlar dönüyordu. Ama taraftarı yoktu ve hiçbir başarı sağlayamadılar. Kocaelispor taraftarı Türkiye`de çok önemli bir taraftar grubunu temsil ediyor. Bizden desteklerini hiç çekmediler. Bu zor şartlarda onlar da kulüpten desteklerini çekseydi bu kulüp kapanırdı.

Kocaelispor`un geleceğini nasıl görüyorsun?
- Bu takımda 20 genç arkadaşımız var. Kocaelispor`da bu kişilere imkan, alt yapıya da önem verilirse transfer yapılmasına gerek kalmadan bu takım iyi bir yerde olur. Çünkü iskeleti var. Futbolda hiçbir zaman eksikler bitmez. Bugün Avrupa`nın en büyük takımı Chelsea takımı iyi oynuyor ama kaptanına sorarsanız eksiklikleri var. Bizim belki çok geniş bir kadromuz yok. Ama hepsi çok fedakar insanlar. Bir futbol takımında ne olması gerekiyorsa her şey var, sadece paramız yok.

YOKLUK BİR DENEYİM OLDU
Biraz da yokluk döneminden konuşalım. Yemeğiniz yoktu, elektriğiniz, suyunuz hatta doğalgazınız kesildi. Bu süreç sizleri nasıl etkiledi? Sahipsiz olmak nasıl bir etki yarattı üzerinizde?
- Biz sahipsiz değildik aslında. Valimiz ve belediye başkanlarımız destek oldu. Yokluk dönemi gençler için iyi bir deneyim oldu. Futbol hayatlarının başlarında bu tür sıkıntılarla karşılaştıkları için daha hırslı olacaklar. Kötüyü gören bir insan iyinin değerini daha çok bilir. Doğalgazımız kesildiğinde kardeş kulüp Derincespor`un sahasında idman yaptık. Herkes bize kapılarını açtı. Biz bu sıkıntı süreçte yeri geldi cebimizdeki harçlığı hep beraber paylaştık. Ağabey-kardeş olduk. Baba gibi bağırıp amca gibi kızdık. Yeri geldi bizi sevenlerin, destek verenlerin gönderdiği pirimleri 70-80 kişi paylaştık.

Bu dönemde seni üzen en önemli olay ne oldu?
- Beni üzen şey formalarımızdan dolayı gelen bir haciz oldu. Ve burada yetkili kimse yoktu. Bayan bir avukat geldi ve özel eşyalarımıza dahi bakmak istedi. Buna karşı tepkiyi futbolcular verdi. Avukat bile tepkimiz karşısında şaşırdı. ?Sizin malınız değil, niye engel oluyorsunuz? dedi. Kocaelispor bizim kulübümüz. Ben burada ekmek yiyorsam sahiplenmem gerekiyor. O gün 7 eminci ağabeylerimiz bile ?Biz Kocaelispor`un malını almıyoruz? dedi. Yaşananların olmamasını elbette tercih ederdik. Beni üzen olaylardan biri de paranın olmadığı dönem Ramazan Bayramı`nda gece yarılarına kadar para gelir diye bekleyip de ağlayarak evine giden arkadaşlarımızın olmasıydı. Biz bazı acı şeyleri dışarıya yansıtmıyoruz.

Kulübün maddi durumu en iyi olan futbolcularından birisiniz. Yeri geldiğinde cebinden çıkartıp arkadaşlarına harçlık verdin. Bu sorumluluğu neden aldınız?
- Bir takımsızınız. Beraber yola çıkıyorsunuz. İdman bitiyor, uçaktan iniyoruz ve para olmadığı için çocuk evine dönemiyor. Otobüs parası yok. Ne yapacaksınız? Seninle beraber sahada savaş vermiş arkadaşıma arkamı dönüp gidecek olsam bu kulüpte kalmazdım zaten. Bende de para olmadı, borç istedim. Biz böyle olmasaydık kulüp ayakta duramazdı. 5-6 aydır kirasını ödeyemeyen insanlar var aramızda. Kredi kartları problemli olan arkadaşlarımız var. Arabasına benzin alamayan, evine gidemeyen, minibüs parası olmayan, evine 50 lira bırakıp günlerce kampta kalan arkadaşımız var. Yok çünkü. Bunlara rağmen başarıyı sağladık biz.

41 YAŞINDA FUTBOLU BIRAKACAĞIM
Birkaç yıl sonra futbol hayatım bitecek dediniz. Kulüp başkanlığı, teknik direktörlük düşünüyor musunuz?
-Ben 41 numaralı futbolcuyum ve futbolu 41 yaşında bırakacağım. Kocaelispor`da şuan çok mutluyum. İzmit`te dolaşırken pek çok kişi ?Sakın bir yere gitme başkan ol, hoca ol? diyorlar. Demek ki bu güveni vermişim onlara. Ben Kocaeli`de futbolu bıraktıktan sonra görev verilirse alırım. Kulüp başkanlığı büyüklerimiz dururken bizi aşar. Kocaeli`nin alt kesimlerinde çalışmak beni daha mutlu eder. Benim önceliğim teknik direktörlük ve menajerlik için iyi bir eğitim almak.

Hodri Meydan deyince aklınıza ne geliyor?
-Gerçekten Türkiye`de sayılı seyirci gruplarından biri Hodri Meydan. Hodri Meydan deyince büyük bir aile geliyor aklıma. Biz büyük bir aile oluk ve kolay kolay kimse yıkamaz bizi.

Kent büyüklerine ne söylemek istersin?
-Kent büyüklerimiz hep destek verdi. Belediye başkanımızın yardımlarını inkar edemeyiz. Valimizden de belediye başkanımızdan da Allah razı olsun.

MUAMMER ÇELİK SÖZLERİNİ TUTMADI
Kulüp başkanı Muammer Çelik ile yakın bir diyaloğunuz vardı. Şuan aranız nasıl?
- Muammer Ağabey`in bana verdiği hiçbir sözü tuttuğunu görmedim. Ben Muammer Çelik ile sözleşmemi yaptım, ama transfer peşinatımı bile alamadım. Davraz kampında onun yanında diğer takımlardan aradılar. ?Peşinatın hazır gel? dediler. Ama o ?Kesinlikle kal, paranı ben vereceğim. Benim borcum? dedi. Onun yüzünden ben çok büyük sıkıntılara girdim. 1.5 yıldır alacaklarımı alamadım. Benim de bir ailem var.

27-28 Kasım`da bir kongreniz olacak. Neler düşünüyorsunuz? Futbolcuların isteği nedir?
- Şuan futbolcuların büyük bir beklentisi var. En büyük beklenti de para. Verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Gelecek yönetimde ?Biraz bekleyin. Sağdan soldan para toplayacağız? dememeli. 18 aydır bir beklenti içindeyiz. Açık konuşayım; gelecek yönetim sözünü tuttuğu zaman bizim için asla problem olmaz. Benim için önemli olan verilen sözlerin tutulmasıdır. Eğer siz sözünüzü tutmazsanız size saygı da, güven de kalmaz. Futbolcular şuan büyük bir heyecanla kongreyi bekliyor. Çünkü başımızda birisinin olmasını istiyoruz. Muammer Çelik 2.5 aydır tesislere gelmiyor. Telefonla dahi konuşmadık. Hiçbir yönetici yok aylardır. Belediye başkanımız ihtiyaçlarımızı gönderiyor, ilaç ve diğer ihtiyaçlarımızı da taraftarlarımız karşılıyor. Kulübün herşeyiyle biz uğraşıyoruz. Deplasmana gideceğiz yolda yemek yiyecek yer arıyoruz, bunlarla biz uğraşmak zorunda değiliz ki.

Muammer Çelik`in yeniden aday olması durumunda ne düşünürsünüz?
-Futbolcular açısından söyleyeyim; belki bu bizi aşan bir söz ama verdiği sözleri tutmadığı için hiç kimse yeniden aday olmasına olumlu bakmıyor.

İHANET ETMEDİK!
Bundan sonraki hedefiniz nedir?
-Taşın altına elimizi koyduk ama henüz bu yükün altından tam anlamıyla kalkamadık. Önümüzde bir yol var. Üst sıralara yükselmek istiyoruz. 6 hafta önce en alt sıralardaydık. Şuan 13. sıraya yükseldik ki -6 puanımız olmasına rağmen. Bizim şuan ki hedefimiz alt sırlardan acil bir şekilde uzaklaşmak. Orta sıralara geldiğimiz zaman öbür perdeye bakıp yeni hedefler koyacağız. Bakın çoğu kulüplerde futbolcular paralarını almıyor diye idmana dahi çıkmıyor. Yaşananlar karşısında tepkilerimiz oldu ama sadece bir gün idmana çıkmadık. Kocaelispor`a hiçbir zaman ihanet etmedik. Gazeteci ağabeylerimizi gönderdikten sonra idmanlarımızı yapıyorduk. Herkes bizi idmana çıkmıyor zannederken biz idmanımızı yapıyorduk. 1.5 yıldır maaş almıyorum. Transfer peşinatımızı dahi almamışız. Ama ne şehri terk ettik ne başka bir şey yaptık. Bize yakışına yaptık biz. Ben deprem zamanında bana karşı oluşan sevgiye ihanet edemezdim. Belki futbolu bırakacağım son senelerimi oynuyorum ama futboldan sonra da Kocaeli`de göğsümü gere gere gezmek isterim.

Derbi CANAvarı

Galatasaray'a Beşiktaş derbisi öncesinde Lorik Cana piyangosu. Manisa maçında ayak bileğinde bağ kopan ve en az 3 hafta sahalardan uzak kalması beklenen Arnavut yıldız "Savaşçı" kimliğini ortaya koydu ve 10 günlük tedavinin ardından teknik ekibe "Takımla çalışabilirim. Kendimi iyi hissediyorum" mesajını verdi. Cana'nın bugün de kontrolden geçeceği öğrenildi.

Bu arada teknik direktör Hagi'nin "2.5 aydır topa vurmadı" dediği Arda Turan'ın Pazar günkü derbide forma giymeği çok istediği ancak mevcut kondisyon düzeyiyle ancak 30 dakika şans bulabileceği öğrenildi. Çek golcü Baros'un ise bugünden itibaren takımla birlikte çalışacağı ve derbide büyük ihtimalle forma giyeceği gelen haberler arasında.
Sabah

Galatasaraylı Misimovic'in menajeri Fali Ramadani, önemli açıklamalarda bulundu...

Galatasaray'da kadro dışı kalan Zvjezdan Misimovic'in geleceği hakkında yapılan spekülasyonlara, Bosnalı futbolcunun menajeri Fali Ramadani SPOX.com'a verdiği özel röportaj ile cevap verdi.

Galatasaray yönetimi ile görüşmek için İstanbul'a gelen Ramadani, "Birşey söylemek için çok erken. Galatasaray ile konuşup, bütün detayları öğrenmek istiyorum. Misimovic olanları olgun ve profesiyonel karşılıyor" ifadelerini kullandı.

Misimovic'in Galatasaray'da kalabileceğine de değinen Ramadani, Alman basınında çıkan Schalke 04 transferi söylentileri için ise, "İmkansız diye birşey yok ama önceliğimiz Galatasaray ile konuşmak, Bundan sonra daha somut konuşabiliriz" dedi.

SCHALKE TRANSFERİ İMKANSIZ
Misimovic'in devre arasında Almanya'ya dönme ihtimali imkansız.

Bu konuda Mismovic'in menajerlerinin araştırma yaptığı söylense de UEFA kurallarına göre aynı sezon içinde iki kulüp için oynayan bir futbolcu, üçüncü bir sözleşme yapamaz.

Tek çıkış yolu, Rusya transferi olabilir. Orada sezon normal takvime göre oynandığı için, yeni sezonda başlamış sayılıp, sözleşme yapma hakkı doguyor.(NTVSPOR)

Cimbom'dan sürpriz transfer atağı!

Galatasaray, Gaziantepspor'un Litvanyalı file bekçisi Zydrunas Karcemarskas'a resmen talip oldu.

Galatasaray Futbol Şube Sorumlusu ve Sportif Direktörü Adnan Sezgin, Gaziantepspor'un Litvanyalı file bekçisi Zydrunas Karcemarskas'ın transferi konusunda kırmızı-siyahlı ekiple görüşmelere başladı.

Adnan Sezgin ile Gaziantepspor Kulübü Asbaşkanı Bilal Çeker arasında yapılan ilk görüşmelerden bir sonuç alınamadı. İki kulüp arasında bonservis bedeli konusunda bir sorun yaşanmazken Gaziantepspor'un Karcemarskas'ı devre arasında göndermeye yanaşmadığı öğrenildi.

Adnan Sezgin ile Bilal Çeker, Karcemarskas'ın bonservis bedeli konusunda 3 milyon Euro'ya el sıkıştı. Gaziantepspor Kulübü Asbaşkanı Bilal Çeker'in Karcemarskas'ı ancak sezon sonunda Galatasaray'a verebileceklerini söylediği bildirildi.

DHA

Transfer haberleri çıkmaya başladı.Çok beğendiğim bir kaleci aslında ama bizim yönetim almaz bu adamı : )

Serkan Kurtuluş bir an önce dönmeli takıma.Zira Sabri orta sahada oynatılırken Ali Turan'ın sadece hamleye yönelik performansı ortadayken takımda yer edinebilmesi ve Türk futboluna ben buradayım diyebilmesi için çok büyük bir fırsat bu.Sakatlık yüzünden kaçırmasın bu fırsatı.1 ay denmişti sakatlığı için bu aralar dönmesi gerekiyor artık.

İşte o görüntüler!
Son üç yıldır yenmekte zorlandığı İstanbul Belediye maçının hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de Caner ve Bilica'nın kavgası antrenmana damgasını vurdu.

Aykut Kocaman'ın İstanbul Büyükşehir Belediye maçının taktiğini uygulattığı ve futbolcularından karşılaşmanın kilit uygulaması olarak gördüğü orta sahada pres çalışması futbolcular arasında tartışmayı getirdi.

Sarı-Lacivertli futbolcular orta sahada birbirlerine pres uygularken, Caner ile Bilica arasındaki sert mücadele tartışmaya dönüştü. Bilica'nın, Caner'in saçlarından tuttuğu gözlenirken, başta Bekir olmak üzere tüm futbolcular araya girerek, tartışmanın uzamasına engel oldular.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın hafta sonuna kadar futbolcularına pres ve önde basma konusunda taktik çalışmalar yaptıracağı bildirildi.

http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=82587

:)

Bence çok kötü oldu. Bilica'nın bileti aman kesilmesin. Barış ve Sarp kavga etmiş gibi düşünün üzülür müsünüz ? Yoksa gönderin bahaneyle mi dersiniz ?