Divan kurulu toplantısında söz alan İnan Kıraç acık konuştu:
Mali kongreden önce Adnan Polat başkanlığı bırakmalıdır.....
Kurulun açılış konuşmasını yapan Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç önemli açıklamalarda bulundu.
Adnan Öztürk ve Faruk Süren’e birleşme çağrısı yaptığını söyleyen Kıraç “Galatasaray’a hizmet edecek, verimli olacak isimleri toplayın dedim. Faruk Süren, bu birleştirmek işini benim yapmamı istedi, fakat ben yapamayacağımı belirttim. Eğer kabul ederse, bu işi yapabilecek kişinin Ünal Aysal olduğunu söyledim. O da bunu kabul etti.” dedi.
"Galatasaray, sevenleri ile, taraftarı ile kulübü ile lisesi ile bir bütündür. Ancak bu bütünlüğün korunması ile problemler çözülür," diyen Kıraç, Adnan Polat'ın yorulduğunu vurguladı ve"27 Mart'tan önce istifa etmelidir. İbra edilmelidir, fakat istifa etmelidir," dedi.
Adnan Polat'ın Galatasaray için iyi işler yaptığını söyleyen İnan Kıraç, olumsuzlukları da dile getirerek "Bu dönemde gelen giden futbolcu sayısın 93 olması çok düşündürücüdür. Yüksek maliyetlerle olağan üstü başarısız bir futbol sergilenmiştir." şeklinde konuştu.
"İpotek ve teminat edilmemiş hiçbir gelirimiz kalmamıştır. Yeni kurulacak takımda bu mali yönetim güdülürse durum çok daha kötü olacaktır. İlk 4’e giremeyen, Avrupa’ya çıkamayan, kupada yer almayan bir başarısızlığı yönetmek güçtür. Taşınmazların satılmasıyla kulüp yönetilmez.” şeklinde konuşan Kıraç, İsmail Ünal'ın adaylığıyla ilgili olarak da şöyle söyledi: "Ünal’a adaylığını sorduğumda 'başkan istifa etmeden adaylığımı açıklamam' dedi. Galatasaray'a yakışır şekilde bir davranışta bulunmuştur kendisi."
Kıraç sözlerini "Seneler sonra karşınıza çıkıp böyle bir tablo çizmek istemezdim," ifadeleriyle tamamladı.