Gündemden

Devre arası M.Yıldız'ı mutlaka almalıyız.Kendisi Türkiye piyasasında alınabilecek en iyi oyuncudur bana göre.Bu tip adamları çok kaptırdık biz son yıllarda.

Ümit'in ve Nonda'nın durumlarına bakarak Yıldız'ı almak çok kritik bir hamle olur bizim için.Baros'u yedekleyecek ve partneri olabilecek çok öenmli bir oyuncu.Baros rakiple boğuşmaktansa daha rahat topla gezinebilir ilerde.

Biglia sesleri

Belçika'nın Birinci Lig takımlarından RSC Anderlecht'te forma giyen Arjantinli Lucas Biglia ile Galatasarayımızın da ilgilendiği öğrenildi.

Belçika'nın en yüksek trajlı gazetelerinden HLN, bugünkü haberinde, Fenerbahçe'nin de gündeminde olan futbolcu için Galatasarayımızın devrede olduğunu yazdı.

RSC Anderlecht Kulübü'nün Biglia'nın transferi için yüksek bir fiyat istediği belirtilen haberde, kulübün bu transferden gelecek parayı, gelecek sezon transferi için kullanacağını belirtildi.

Biglia'yı tanıyalım!

Tam adıyla Lucas Rodrigo Biglia 2010 Dünya Kupası'nda Arjantin forması altında parlaması beklenen futbolculardan biri olarak gösteriliyor. 2006 yılından beri Anderlecht forması giyen 1986 doğumlu isim 2005 Dünya Gençler Şampiyonası'nda Lionel Messi ile birlikte takımda parlayan oyuncu olmuştu. Orta sahanın ortasında görev yapan ismi futbol otoriteleri Milan'ın tecrübeli yıldızı Andrea Pirlo'ya benzetiyor. Anderlecht ile parlayan Biglia'nın hedefinde ise Avrupa arenasında mücadele eden takımlardan birinde sürekli forma giymek var.

Kaynak: Webaslan ve AA

bence linderoth gönderilmeli yerine devre arsında biglia alınnmalı. gerçekten çok ama çok iyi olur.forvetede iyi bi youncu daha aldık mı crouch oolabilr.işte o zaman uefa kupasından söz edebilriz.

Uğur YILMAZ' Alıntı:
[quote="Eren Aydın":3p6qk5fp]Spormax'ın altyazılarında gördüm Linderoth Beşiktaş maçında sahada olabilirmiş.
Umarım daha tam hazır olmadan ve güçlenmeden oynatılmaz. Ben 2. yarıya daha sağlam girmesinden yanayım...[/quote:3p6qk5fp]

Dünkü antremanın tümünde takımla birlikte çalışmış.

Galatasaray yönetimi, ocak ayında forvette tamamen dengeleri değiştirecek bir icraat için kolları sıvadı. Gol bölgelerinde etkisiz olan Ümit ve Nonda?nan biletinin kesildiği belirtiliyor. Körfez ülkelerinden teklif alan Ümit Karan?ın satılarak para kazanılması için girişimler başladı.

Ümit Karan?ın sorumsuz ve düzensiz yaşantısı, gece hayatına dalması ve takıma katkı sağlamaması, Fenerbahçe ile flört edip son anda gitmekten vazgeçmesi de bu oyuncu hakkında alınan kararda etkili oldu. Adnan Polat?ın çileden çıkmasına neden olan bu görüşme nedeniyle de Ümit Karan?ın tamamen gözden çıkartıldığı öğrenildi.

KALLi RAPOR VERDi

Başkan Adnan Polat?ın da Ümit?in bu tutumundan memnun olmadığı ve gitmesine sıcak baktığı biliniyor. İki yıllık yeni bir mukavele imzaladıktan sonra maçlarda adeta uyurgezer gibi dolaşan Nonda da topun ağzındaki bir diğer oyuncu. Yönetim bu nedenle onun da biletini kesme kararı aldı.

Ancak Nonda?ya teklif olmaması elden çıkarmayı zorlaştırıyor. Teknik danışman Kalli?nin de bu iki oyuncuya güven duymadığı ve bunlarda hedeflere ulaşmasının mümkün olmadığı şeklinde yönetime rapor verdiği belirtiliyor.

GALATASARAY'IN GÖZÜ CROUCH'TA

Hakan Şükür?ün futbolu bırakmasından sonra ciddi şekilde uzun boylu golcü sorunu yaşayan Galatasaray, Liverpool?un eski ünlü golcüsü Peter Crouch?u almak istiyor. Bunun için de Liverpool?un iki eski ünlü oyuncusu Kewell ve Baros?un aracılık yaptığı öğrenildi.

İki oyuncu yönetime, ?Bizim uzun boylu bir oyuncuya ihtiyacımız var. Bunun için de en ideal isim Crouch. Biz kendisiyle konuştuk. Bizimle seve seve oynayacağını söyledi. Eğer Galatasaray ?a kazandırılırsa takım hedeflerine daha kolay ulaşır? şeklinde görüş belirttiği ifade ediliyor.

O DA SICAK BAKIYOR

Bunun üzerine yönetimin de harekete geçip görüşmelere başladığı bildiriliyor. Kewell ve Baros?un da Crouch üstündeki etkisi kullanılarak bu oyuncunun alınması için çalışmalar sürüyor. Şu an Porstmouth?ta oynayan İngiliz golcünün de Galatasaray ?a gelip yeniden Avrupa?da boy göstermek istediği, bu yüzden teklife sıcak baktığı konuşuluyor. Crouch konusunda kesin görüşmelerin ara transferden önce yapılması planlanıyor.

16 MAÇTA 7 GOL ATTI

Daha önce Liverpool?da forma şansı bulamadığı için Porstmouth?a giden Crouch, hayli başarılı bir sezon geçiriyor. İngiltere Premier Lig?de geride kalan 16 maçta forma giyen golcü oyuncu rakip fileleri tam 7 kez havalandırmayı başardı. 2 metre 1 cm?lik boyuyla özellikle hava toplarında etkili olan Crouch, 27 yaşında ve 77 kilo. İngiliz golcü, UEFA Kupası?nda da bu sezon 3 maçta forma giydi ancak gol atamadı.

FELDKAMP'IN AKLI MEHMET YILDIZ'DA

Geçen yıl Kalli, Sivasspor?un golcüsü Mehmet Yıldız?ın alınması için yönetime rapor vermişti. Ancak geçen sezon yapılan bütün girişimlere rağmen bu transfer sonuçlanamamıştı. Ancak Kalli göreve gelir gelmez yeniden bu oyuncuyu gündemine aldı.

Galatasaray da Ümit Karan ve Nonda?yla yollarını ayırdıktan sonra Mehmet Yıldız?ı almak için çalışmalarını sürdürüyor. Yönetimin de Kalli?nin bu önerisine sıcak baktığı ve hemen çalışma başlattığı biliniyor. Sarı-Kırmızılılar, Mehmet Yıldız konusunda öncelikle takas şartlarını değerlendirecek. Ancak bazı oyuncuların yanı sıra bir miktar para vermeye de yönetim sıcak bakıyor.

SAĞ BEKE DE ADAM ALINACAK

Galatasaray ayrıca bir de sağ kanat oyuncusu almak için girişimlerini sürdürüyor. Yönetim ikinci yarıda hedeflere ulaşacak bir ekip kurmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmama kararı da aldı.

bugün

Barış Özbek'ten İddialı sözler...
G.Saray?ın genç yıldızı, "UEFA Kupası?na gözümüzü diktik. Kupayı alan ikinci ekipte isimlerimizin geçmesini istiyoruz. Bütün kupaları toplayacağımıza inanıyoruz" dedi.

Galatasaray?a Essen?den geldi. Bilinmeyin bir kutuydu Barış Özbek. Çalışkanlığıyla birlikte sarı kırmızılı formayı kaptı genç futbolcu. İlk senesinde şampiyonluk sevinci yaşayan Barış, ligin ikinci yarısında sakatlandı, sahalardan 2.5 ay uzak kaldı.

Takımdan ayrı kalmanın verdiği acıyla birlikte üzüntüsü iki kat daha da artan tecrübeli futbolcu, "Allah bir daha o günleri göstermesin" dedi.

Barış, "Sakatlığım geçmeyecek diye içim içimi yedi. Bunun dışında bir daha takımda yer bulur muyum, bulmaz mıyım diye kara kara da düşündüm. Futboldan uzak kaldığın zaman bazı kesimler seni soruyor, bazı kesimlerin aklına bile gelmiyorsun."

Korktuğum olmadı

Futbolu bir meslek olarak seçtiğini, hayatının akışının buna bağlı olduğunu da söyleyen Barış, "Her insanın bir sanatı var. Benim sanatım da futbol. İki ayaklarım bana ekmek parası kazandırıyor. Ben onlara iyi bakmasam, onlar da bana ters davranır. Başkent?te oynadığımız Ankaragücü maçında belimdeki ağrı, kasığıma vurduğu zaman yine bir korkuya kapıldım. Oyundan alınmamı istedim. Ama korktuğum şey başıma gelmedi" dedi.

Yeni heyecanlar arıyoruz

Galatasaray?da her futbolcunun kendine özgü ayrı bir meziyeti bulunduğunu, genç bir kadronun olması nedeniyle de uzun yıllar başarı getirecek bir ortamın yaratıldığını belirten Barış, sözlerini şöyle tamamladı:

"Geçen yıl temeli attık, hiç kimsenin beklemediğini başardık. Şimdi bu yeni takıma gelen yeni arkadaşlar bize daha güç ve kuvvet verdi. Zaman zaman her takım gibi yanlışlıklar yapıyoruz. Ama bundan böyle adımlarımızı bilerek ve daha sağlam atmalıyız. Biz ekip olarak yeni heyecanlar arayan bir yapıya sahibiz. UEFA Kupası?na gözümüzü diktik. 2008 yılında kupayı alan ikinci ekipte bizim de isimlerimizin geçmesini istiyoruz. Ligde ise ilk yarı için iki önemli maçı da atlatmak zorundayız. Bütün kulvarlarda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu sene bütün kupaları müzemize götüreceğimize yürekten inanıyoruz."

Hürriyet

Özer hangi takıma gidecek?

Bu sezon Ankaraspor'da gösterdiği başarılı performansla 4 büyüklerin transfer listesine giren Özer Hurmacı?nın hangi takıma gideceğini dayısı olan eski Trabzonlu futbolcu Lemi Çelik açıkladı.

Ankaraspor?un genç yıldızı Özer Hurmacı?nın dayısı Trabzonspor?un eski futbolcularından Lemi Çelik, Best FM?den Özkan Öztürk?e yaptığı açıklamada, ?Melih Gökçek Özer?i Fenerbahçe?ye verecek? dedi.

İşte Lemi Çelik?in Özkan Öztürk?e yaptığı açıklamalar;

ÖZER DAHA İYİ OLACAK
Özer bence şu an oynamış olduğu futbolun çok daha üzerinde bir futbolcu. Ben tabi daha yakın takip ettiğim için taşıdığı bütün özellikleri bilmekteyim. Bu özellikleri şu an dönem dönem ortaya koymaktadır. Biraz daha kuvvetlendiği ve güçlendiği zaman çok daha iyi olacaktır.

SEZON BAŞI TRABZON ALMAK İSTEDİ
Sezon başında Trabzonspor almak istedi Özer?i. Hatta Melih Gökçek bana jest yaparak fiyatını 500 bin Euro daha düşürdü ve Trabzonspor?a çok kolaylık sağladı. Fakat Trabzonspor?un o zamanki şartları uygun değildi ve alamadı.

ÖZER FENER?E YAKIN
Fenerbahçe Özer?i daha çabuk elde edebilir. Çünkü sayın Melih Gökçek koyu bir Fenerbahçeli. Bana ifadesi şu; ?Lemi Hoca sen bu çocuğu Trabzonspor?a götürmek istiyorsun. Ama benim gönlüm bu çocuğu Fenerbahçe?ye vermekten yana? dedi. Bunu da açık açık söyledi. Özer?in mukavelesini iki yıl daha uzattık. Fakat kulüp ile anlaşıldığı zaman Özer ile ve biz ile sorun olmaz. Çünkü Özer?in hedefleri çok büyük.

ÖZER BENDEN ÇOK DAHA İYİ
Özer?in bütün yaşamı futbol. Ben 15 yıl aralıksız top oynadım. Çok istikrarlıydım. Ama ben bile Özer kadar profesyonel değilim. Bu çocuk futbolcu yaratılmış.

ÖZER?İ 16 YAŞINDA TRABZON?A GETİRDİM İLGİLENMEDİLER
Özer?i 16-17 yaşında Trabzon?a getirdim ilgilenmediler. Sebat birinci ligdeydi onlara götürdüm ilgilenmediler. Sonra Samet Hoca?ya telefon açtım ve O Ankaraspor?a aldı. Samet Hocaya tekrar teşekkür ediyorum. Aykut Hoca da çok teşekkür ediyorum. O?nu çok iyi geliştirdi.

GALATASARAY?A GELECEKTİ
Galatasaray ile Ankaraspor Özer için anlaştı. Ancak Galatasaray 800 bin Euro?yu vermeyince bu tarnsfer olmadı.
Yazık alamadık bu adamı.

melih gökçek fenerbahçeli bunu belli ediyor.wederson un biz almıştık hatta onun gs formalı resimleri bile var ama bi bakmışız fener e gitti.şimdide özer urmacı olayı.özer de gs yle anaşmıştı geldi diyorduk kesin yine bişey çıktı gelemedi.şimdide fener e gidecek gibi gözüküoyr.!!

Emre Aşık'tan Zihinsel Engelli Sporculara Destek

Emre Aşık Türkiye?de bir ilke imza attı ve Türkiye Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu?na Yönetim Kurulu Üyesi olarak girdi. Emre Aşık ?Bu misyonu üstlendiğim için mutluyum, bu tarz insanları engelli olarak değil sporcu olarak görmeliyiz? dedi.

Galatasaray?ın Turkcell Süper Lig?in 15. haftasında oynayacağı Gençlerbirliği maçı öncesinde Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu Başkanı Tarık Bitlis ve Yönetim Kurulu üyeleri, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yalçındağ, Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin ve oyuncumuz Emre Aşık bir araya geldiler.

Türkiye Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu ve Galatasaray Spor Kulübü işbirliği çerçevesinde Galatasaray A Takım futbolcusu Emre Aşık örnek bir davranışa imza atarak bu federasyonun yönetim kuruluna girmeyi kabul etti.

İngiltere?de Crouch ve İtalya?da Milanlı Kaka?nın üstlendiği bu görevi Türkiye?de Emre Aşık yapacak.

Gerçekleştirilen tören sırasında konuşan Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu Başkanı Tarık Bitlis, Galatasaray Spor Kulübü ve Emre Aşık?ın bu davranışından dolayı çok memnun olduklarını belirterek ?Avrupa?da ve Türkiye?deki ilklerin kulübü olan sarı kırmızılı camianın böyle bir ilke imza atmasından dolayı mutluyuz. Emre Aşık Ankara?ya her geldiğinde bizimle ilgileniyordu. O bir başlangıç yaptı. Diğer tüm futbolcular ve kulüplere de umarım örnek olur" dedi.

Galatasaray Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin, ?Kulübümüzün bünyesinde böyle bir oyuncu barındırdığımız için biz de mutluyuz. Galatasaray Spor Kulübü bu tür davranışlara her zaman açıktır. Bundan sonra da desteklemeye devam edecektir? diye konuştu.

Galatasaray?ın deneyimli savunma oyuncusu Emre Aşık da onları çok sevdiğini belirtirken ?Ben ilk adımı attım. İnanıyorum ki bundan sonra diğer oyuncular ve sporcular da engelli sporculara gereken ilgiyi gösterecektir. Bundan sonra onlar için çalışacağım. Şampiyonalara gittiklerinde gerekirse uğurlamaya ya da maçlarına gidip, onlara moral vereceğim. Bu tarz engellilere engelli gözüyle değil de sporcu gözüyle bakmamız gerekir. Bu misyonu üstlendiğim için mutluyum.? dedi.

Gerçekleştirilen tören sonrası Başkan Bitlis ve engelli sporcular Emre Aşık?a plaket ve Galatasaray Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin?e de altın madalya hediye etti. Emre Aşık da oyunculara imzalı formasını verdi.

"2-3 ay içinde iyileşir"

4463_B_kewell0015.jpg

Tedavi olmak için ülkesi Avustralya'ya giden Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Harry Kewell'ın ülkesinde fıtık ameliyatı olacağı bildirildi.

Avustralya Milli Takımı Teknik Direktörü Pim Verbeek, Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Harry Kewell'ın Avustralya'da fıtık ameliyatı olacağını söyledi. Verbeek, konuyla ilgili açıklamasında, "Harry dün gece beni aradı ve ameliyat olmak için Avustralya'ya döneceğini söyledi. Ciddi bir problemi yok iki ya da üç ay içinde iyileşir. Türkiye'de devre arası olması onun için iyi oldu" dedi.

Galatasaray formasıyla oynadığı 16 maçta 8 gole imza atan Kewell, Avustralya Milli Takımı'nın da en önemli oyuncuları arasında yer alıyor.

Kaynak : İHA

PFDK'dan Galatasaray'a Para Cezası

Turkcell Süper Lig'in 14. haftasında deplasmanda oynanan MKE Ankaragücü - Galatasaray müsabakasında taraftarların neden oluğu saha olayları nedeniyle Galatasaray Spor Kulübü'ne 5.000 YTL para cezası verildi.

11 Aralık 2008 Perşembe günü yayınlanan PFDK kararlarında kulübümüzü ilgilendiren maddeler aşağıdaki şekildedir:

1- GALATASARAY A.Ş.'nin, 07.12.2008 tarihinde oynanan MKE ANKARAGÜCÜ- GALATASARAY A.Ş Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 5.000.-YTL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

44- GALATASARAY A.Ş. teknik sorumlusu NEDİM YİĞİT'in, 07.12.2008 tarihinde oynanan MKE ANKARAGÜCÜ - GALATASARAY A.Ş. PAF Ligi futbol müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı eylemi nedeniyle takdiren 1 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,

karar verilmiştir.

PFDK'nın 11 Aralık 2008 tarihli kararlarına detaylı şekilde aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
http://www.tff.org/default.aspx?pageID=246

PFDK, Beşiktaşlı Sivok ve İbrahim Üzülmez'in cezalarını açıkladı.

Siyah-beyazlı takımın Ankaraspor'a 3-1 yenildiği lig maçında Theo Weeks'e yaptığı sert hareket nedeniyle kırmızı kart gören Sivok'a 2 maç ceza geldi.

Aynı karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından futbolcular arasında yaşanan gerginlikte rakibine yaptığı hareket nedeniyle İbrahim Üzülmez de 3 maçla cezalandırıldı.

Sivok ile İbrahim Üzülmez aldıkları cezalar nedeniyle bu haftaki Ankaragücü maçında ve ligin 16. haftasındaki Galatasaray derbisinde forma giyemeyecekler.

Öte yandan cezaları ağır bulan Beşiktaş yönetiminin, Tahkim Kurulu'na indirim için itiraz edeceği öğrenildi.
Sivok un bizim maçta olmaması küçükte olsa avantaj olabilir.

mustafa_güler' Alıntı:
Öte yandan cezaları ağır bulan Beşiktaş yönetiminin, Tahkim Kurulu'na indirim için itiraz edeceği öğrenildi.

Bizim yönetimin yerinde olsam İbrahim Üzülmez in cezasının kalkması için Tahkim Kurulu'na itiraz ederdim...

Sinan Engin İbo'ya en fazla 2 maç ceza verirler tahkime gider 1 maç olur dedi hafta sonu :) .İbrahim'in vurduğu tokatı da tokat değil eliyle itmiş olarak değerlendirdi :)

biz ne yaptık da 5000 ytl ceza verityolar.bkj maçında küfürler edildi sahay ayabancı maddeler atıldo onlarada 5 bize de 5 olmaz böyle.ligde en fazla ceza alan takım açık ara biziz araştırabilrsiniz.500 milyara yaklaştı para cezamız ne yapmışızda o kadar cezaveriyolar anlayamıyorum.gazetelerde yazıyodu bjk ye t arahihi ceza kapıda falan diydu.1 maç saha kapatma dan ya da 200 000 ytl den bahsediyorlardı gelen ceza 5 000 ytl!!!!!

sivok la ibo nun bizim maçta oynamamaları çok iyi olud.ibrahim toroman rüştü nobre falan da sarı kart sınırındalar.ankaragücü maçı onlar için streresli geçebilr yani bu youncula cezalı duruma düşebilr inş. :p bide ankaragücü bjk yi yenerse büyük olaylar çıkar bjk nin stadı kapanır

HAKAN ŞÜKÜR BİR EFSANE"

Henry, "Türk futbolu denilince aklına ilk gelen isim kim?" sorusuna gülümseyerek "Hakan Şükür'den başka kim olabilir ki?" yanıtını veriyor. "Tekniğine ve beklenmedik anlarda attığı gollere hayranım. UEFA Kupası finalinde inanılmaz oynamıştı. Galatasaray'ın kupayı almasında en büyük pay onundu. Finalden önce Arsene Wenger defansı en az 100 kere "Hakan Şükür'e dikkat edin" diye uyarmıştı. Futbolda böyle birinci sınıf oyunculara her zaman rastlanmaz. Futbolu bıraktığını duyduğumda çok üzüldüm. O, efsane bir futbolcu, müthiş bir golcüydü."

Hakan'dan sonra Hasan Şaş'a da hayran olduğunu belirten Henry, "2002 Dünya Kupası'nda onu izlemek büyük bir keyifti. Türkler'in ne kadar yetenekli, inatçı ve savaşçı oyuncular çıkarabileceğini göstermişti. Yüzündeki hırsı, kaybettiği topu tekrar almak için gösterdiği çabayı çok az oyuncuda bulabilirsiniz." "Bu iki ismi saymanda 2000 UEFA finalinin payı var mı?" diyorum. "O gün karşı karşıya oynadık. Ama ikisini de önceden biliyordum. Sonrasında da üst düzey performanslarını sürdürdüler. O finalle ilgili şunu gayet açık söyleyebilirim: Biz, Arsenal olarak favoriydik. Ama Galatasaray bizden daha çok istedi. Futbolda kadro kalitesi önemli ama istek, arzu, hırs da belirleyici faktörlerdir."

"ANELKA SİZE BORÇLU"

Anelka ve Ribery'nin Türkiye ve eski kulüpleri Fenerbahçe ile Galatasaray hakkında neler anlattığını Henry'e soruyorum: "Anelka'nın Fenerbahçe'de en sevdiği şey maç öncesinde tribünlerin kendisini çağırmasıymış. 'Tribünlere çağırıyorlar. Gidiyorum. Sonra taraftar 'Oooooooo' derken ben kolumu yumruk yapıp ileri geri hareket ettirince 'Oleeey oleeey oleeey' diye bağırıyorlar. Acayip keyifli' derdi. Ribery ise seyircinin muhteşemliğinden bahseder, 'O seyirciyi gördüğünde beşinci vites oynamak zorundasın. O destek dünyada tektir diyebilirim' diye anlatırdı. Bugün çok iyi iki takımda oynamalarında futbolun çok sevildiği Türkiye'de kendilerini bulmuş olmalarının çok önemli payı var."

12.12.2008
Kaynak : Sabah