Malum, geçtiğimiz hafta, yani 2 Ağustos Pazar günü Süper Kupa finali oynandı. Maçtan ziyade, maçta yaşanan bazı pozisyonlar zihinlerde yer etti...
Maçın hakemi Yunus Yıldırım, Beşiktaş'ın biri net olmak üzere, iki penaltısını vermeyip, F.bahçeli Bilica'yı Yusuf'u düşürmesiyle sebebiyle oyundan atamayınca maçın gidişatı değişmiş oldu...
Peki kim bu Yunus Yıldırım? MHK'nın geçen sezon en fazla maçta görevlendirdiği baş hakem! Bundan önceki iki Beşiktaş - Fenerbahçe derbisini yönetmiş, ikisinide Fenerbahçe kazanmış. İlki 29 Mart 2008 tarihinde İnönü Stadı'nda oynanan, Fenerbahçe'nin
1-2 kazandığı müsabaka. Diğeri ise 3 Mayıs 2009'da oynanan ve yine F.bahçe'nin
1-2 kazandığı lig maçı...
Aziz Yıldırım, ne teknik direktörü, ne kadrosu belli değilken "üç sene üst üste şampiyonluk sözü veriyorum" dedi ve nedendir bilinmez (!), F.bahçe'nin ilk resmi maçında hakem kararları oyunun gidişatına -Fenerbahçe lehine- etki etti. F.bahçe'nin şampiyon olduğu bir sezonun ardından "Şampiyonlukların sahada kazanılmadığını öğrendim" diyen Aziz Yıldırım bu sözü veriyor...
Birkaç spor yazarının dışında Yunus Yıldırım'ı eleştiren var mı? Aynı hatalar F.bahçe aleyhine yapılabilir miydi, yapılsaydı ne olurdu?
Maçtan sonra hakemi eleştiren Beşiktaşlı yöneticiler ve söven Rüştü Reçber ceza aldı. Peki bu eleştirilere yaptığı hatalarla (!) sebebiyet veren Yunus Yıldırım'ın hiç mi suçu yok? Yunus Yıldırım'a ceza var mı? Yok!..
TFF, ligin "marka değerini" böyle mi koruyor? Yoksa başka değerleri korumakla mı mükellefler?!
Böyle konular üzerine yorum yapmaktan hiç haz etmiyorum fakat, daha ilk maçtan "çarkların" işlemesi ve sahada futbolun ve futbolcunun performansı değil, dış etkenlerin belirleyici olması seyir zevkini alıp götürüyor!..
TFF, MHK ve hakemlerden bahsetmişken
http://www.medyaspor.com/v02/Columnist. ... lumnID=477 adresindeki yazıyıda paylaşayım...