Gündemden

Emre Evren İçöz' Alıntı:
adnan sezgin kendi bilgileri dahilinde gittiğini başka da bişey olmadığını açıkladı umarım geri döner

Emre seninde artık Lincoln sevdadan vaz geçmen lazım yavaş yavaş.
Bu adam takımda olduğu sürece takım ruhunu kazanmamız mümkün değil.

boşuna medya bizleri heyecanlandırmasın..canı sıkılıp 1 haftalığına gittiğndede 15 bavulla gitmişti geri dönmez dediler geri döndü..20 bavulla gitse ne olur..

GİT ve DÖNMEEE

Doğan SAĞLAM' Alıntı:
[quote="Emre Evren İçöz":2psdc5dv]adnan sezgin kendi bilgileri dahilinde gittiğini başka da bişey olmadığını açıkladı umarım geri döner

Emre seninde artık Lincoln sevdadan vaz geçmen lazım yavaş yavaş.
Bu adam takımda olduğu sürece takım ruhunu kazanmamız mümkün değil.[/quote:2psdc5dv]
lincolnü hiç bir oyuncuya değişmeyeceğimi söylemiştim fikrimin değişeceğini de düşünmüyorum lincolnü alırken de shalke başkanı da uyarmıştı böyle şeyler için biz bunları göze alarak aldık lincolnü ve skibbeyle huzuru buldu adam harikalar yarattı gerçekten ben biliyorum ki lincoln de çok iyi bir takım oyuncusu olur yeter ki suyuna git(bkz skibbe dönemine)LİNCOLN 8)

Lincoln'den takım oyuncusunu düşünen avrupanın sayılı insanlarındansın.Emre Lincoln'de senin dediğin o şeyler olabilecek olsa yıllardır Almanya'da oynadı Bayern onu kapardı gidip Karemi'leri bulup getirene kadar onu alılardı.
Lincoln konusunda biz bunları göze alarak almadık biz bunları göz ardı ederek aldık Emre sapla samanı karıştırmamk lazım.Lincoln'e verilen değer destek başka kime verilse ki buna Hasan Şaş ve Ümit Karan'da dahil krallar gibi top oynarlardı.

Ben Baroş'u Kewell'ı gördükten mücadelelerini izledikten sonra Lincoln'ü yolda görsem takmam.

Doğan SAĞLAM' Alıntı:
Lincoln'den takım oyuncusunu düşünen avrupanın sayılı insanlarındansın.Emre Lincoln'de senin dediğin o şeyler olabilecek olsa yıllardır Almanya'da oynadı Bayern onu kapardı gidip Karemi'leri bulup getirene kadar onu alılardı.
Lincoln konusunda biz bunları göze alarak almadık biz bunları göz ardı ederek aldık Emre sapla samanı karıştırmamk lazım.Lincoln'e verilen değer destek başka kime verilse ki buna Hasan Şaş ve Ümit Karan'da dahil krallar gibi top oynarlardı.

Ben Baroş'u Kewell'ı gördükten mücadelelerini izledikten sonra Lincoln'ü yolda görsem takmam.
ben büyük bir lincoln hayranıyım abi hata da yapsa kızamıyorum takımımdan ayrılmasını istemiyorum bu da doğal ki en sevdiğim oyuncu ve tutuğum takım beraber ben fikirlerimi söyledim sizin fikirlerde farklı olabilir doğrudur ama ben lincolnde 1 ya da 2 maçtan başka hata bulamadım siz bulmuşunuzdur onu da bilemem neyse fazla tartışmamak gerek ben bir lincoln yanlısıyım...

yemin diyorum şu adam yüzünden koskaca takımdan soğudum.hamburg maçından sonra hocaya küfür etmesi, sami yen de oyundan alınınca maça bakmak yerine soyunma odasına gitmesi vs.bu adam takımdayken servet in, arda nın, kewell ın, baros un... emeklerine yazık.duy bizi başkan gönder şu adamı artık.YETEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Umut Öncel' Alıntı:
yemin diyorum şu adam yüzünden koskaca takımdan soğudum.hamburg maçından sonra hocaya küfür etmesi, sami yen de oyundan alınınca maça bakmak yerine soyunma odasına gitmesi vs.bu adam takımdayken servet in, arda nın, kewell ın, baros un... emeklerine yazık.duy bizi başkan gönder şu adamı artık.YETEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!
birde bu adam yılda 3.5 milyon avro alıyor yazık

Okan DAMGACI' Alıntı:
[quote="Umut Öncel":1dq6dzkq]yemin diyorum şu adam yüzünden koskaca takımdan soğudum.hamburg maçından sonra hocaya küfür etmesi, sami yen de oyundan alınınca maça bakmak yerine soyunma odasına gitmesi vs.bu adam takımdayken servet in, arda nın, kewell ın, baros un... emeklerine yazık.duy bizi başkan gönder şu adamı artık.YETEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!
birde bu adam yılda 3.5 milyon avro alıyor yazık[/quote:1dq6dzkq]

Okan , zaten sorun o
Bu adam yıllık 1,5 milyon avro alsada bunları yapsa 'salla, yinede kalsın takımda' derim.Ama bu adam yıllık 5 milyon dolar yani 3,5 milyon avro alıyor.Diego bugün Juventus'a yıllık 4 milyon avroya imza attı.Riquelme Boca'dan 600 bin dolar alıyor.

G.SARAY İÇİN DEĞİL, EGOLARI İÇİN...

BAŞARI sporda esas kriterdir... Kazanan her zaman haklıdır, bu haklılık da sevenlerine mutluluk verir... Bunlar genel klişelerdir... Peki başarı nedir? Gerçekten kupa kazanmak mı? Eğer cevap ?Evet? ise o zaman niye G.Saray tarihinin en başarılı başkanı Faruk Süren, arkasına teneke bağlarak kulüpten gönderildi? O değil miydi UEFA Kupası?nın baş mimarı... O değil miydi 4 yıl üst üste G.Saray?a şampiyonluk getiren ekibin başı... Ya Fatih Terim... Başarı ve kazanmak esas kriterse F.Bahçe?den bir kez Ali Sami Yen?de 4, ki bu göreve başladığının 6. haftasındaydı, bir kez de Kadıköy?de 6 yiyen o değil miydi? Ezeli rakibi F.Bahçe?ye iki tarihi zafer kazandıran bir teknik direktör nasıl ?imparator? oluyor... UEFA Kupası zaferi öncesi Chelsea, G.Saray?a Ali Sami Yen?de 5 gollü hezimet yaşatmamış mıydı? O değil miydi ligde 9 puan geriye düştüğünde istifasını yönetime sunan?

ŞİMDİ yukarıdaki tabloya bakarak başarı nedir, ne değildir, nasıl kazanılır iyice incelemek lazım... Başarı ekip olarak güçlü bir şekilde, bir duruş sergileyerek, sendelesen de ayakta kalmaktır... Sonra gerisi, kupa ve kupalar, zaten gelir... Bugün Bülent Korkmaz giyotine boynunu uzattı bekliyor... Kopacak kafa sadece Bülent Korkmaz?ın kafasıysa gülerim G.Saray?ın ağlanacak haline... Eğer onunla birlikte futbolu yönetenler de gidecekse bu karar karşısında şapkamı çıkartırım...

SEZON başında Skibbe?yi Bülent Korkmaz getirmedi takımın başına. O Skibbe takımın içerisine bombayı koydu. Sezon başında transfer kavgası yapan da Bülent Korkmaz değildi. Başkan Adnan Polat?ın mavi boncukları ayrı ayrı dağıttığı Haldun Üstünel ve Adnan Sezgin kutuplaşmadı mı? Bu kavga yüzünden transferler gecikmedi mi? Bu kavga yüzünden bölük pörçük transfer yapılmadı mı? Bu kavga G.Saray?ın Şampiyonlar Ligi?nden elenmesine yol açmadı mı?

ADNAN Sezgin Skibbe?yi korurken, Haldun Üstünel göndermeye çalışmıyor muydu? Bu kargaşada Florya?da Lincoln ve Meira kendi cumhuriyetlerini kurmamış mıydı? Takım kampta kalırken onlar evine gitmiyor muydu? Sonra en kritik anda Hamburg maçı öncesi Meira?yı takımda stoper yokken Bülent Korkmaz mı Zenit?e sattı? Acaba Korkmaz Meira satılırken yöneticilere ne demiş? Hiç öğrenmeye çalıştınız mı?

SEZGİN NE YAPTI?

İLK Hamburg maçından sonra hocasına ?Fuck off? diye bağıran Lincoln?e Haldun Üstünel nasıl dalmış soyunma odasında? Sonrasında Bülent Korkmaz bu hareketi cezalandırırken Adnan Sezgin ne yapmış yandaş medyasıyla... Korkmaz?ın altını nasıl kazmış yavaş yavaş? Lincoln?e ceza verilirken susan Üstünel kendi getirdiği adamlar Baros ve Kewell?ın kötü performansları sebebiyle Korkmaz?dan kement yediğinde nasıl yön değiştirmiş? Nasıl birden bire ?Bülent hocayı çok seviyorum ama onunla olmuyor!? demiş... Kewell ve Baros takımın en kritik dönemecinde sahada gezinirken niye kimse ?Beyler nedir sizin durumunuz?? diye sormamış G.Saray?ın yıldızlarına? 20 gollü ?Gol Kralı? Baros Antalya, Ankara, Hacettepe, Beşiktaş maçlarında yüzde bin golleri kaçırırken de suçlu hocalar mıydı? Baros onları atsa bugün G.Saray nerede olurdu?

TAMAM Bülent Korkmaz yanlış değişiklikler yapmış, yanlış taktikler vermiş olabilir. Hatta daha da ileri gidelim, evet böyle hatalar yaptı! Ama şunu unutmayalım... Hacettepe maçında skoru değil de kendini kurtarmak istese Hasan Şaş?ı oyuna almazdı. Alpaslan?ı sahaya sürerdi, G.Saray yine kaybederdi ama kimse ona Hasan tercihinden dolayı ?İstifa? diye bağırmazdı... Haa.. Doğru ya... O maçtan sonra taraftar havaalanını da basmıştı... Acaba yöneticilerin bu baskından haberi var mıydı? Varsa takımı niye bu kaosun içerisinden çıkartamadılar? Yoksa onlar da bu protestodan hoşnut muydu?

BÜLENT Korkmaz bir kez takımın bel kemiği, geçen sezonun kahramanı Servet?i sahaya sürebildi mi? Takımın iskeleti Mehmet Topal-Servet ikilisini idmanda bile yan yana oynatabildi mi? Hayır! Arda en kritik yerde 3 maç ceza almadı mı? Emre Aşık ve Sabri onu takip etmedi mi? Kewell, Baros, Lincoln üçlüsü en önemli maçlarda ne oynadılar? Onları da mı Bülent Korkmaz getirdi bu hale?

FORMA İÇİN TAKIM

SAHTE bir Bülent-Lincoln kavgası yaratıldı. Lincoln gibi karakter yoksunu bir futbolcu takımda oynamıyor diye Korkmaz ?kişiliksiz, kompleksli? suçlamalarına maruz kaldı... Bu dönemde yönetim ona ne kadar sahip çıktı? Neden gerçekleri açıklamadılar? Neden yöneticiler Lincoln?ün gerçek kimliğini afişe etmeyip, hocalarını ateşe attılar? Hocanın arkasında durmak nasıl olur acaba? G.Saraylı yöneticiler bunu biliyorlar mı? Hocaları açık hedefken, bu Skibbe için de geçerliydi, neden kafalarını kuma gömdüler? Kendileri için haber yapıldığında çarşaf çarşaf yalanlama yayınlayanlar, neden hocalarına ve oyuncularına ?gerçek dışı? saldırılar yapılırken sustular? Neden yöneticiler susarken hocasına sahip çıkan Arda?ya Adnan Polat mesaj yollayıp ?sus? dedi? Neden, neden, neden?

GÜN karar günü... G.Saray?da gidecekler listesinde sadece futbolcular ve hoca olmamalı... G.Saray?da futbolu yönetmeye çalışanlar, daha doğrusu yönetemeyenler de değişmeli... Ya isim olarak ya da mantalite olarak... Kendileri için değil forma için takım kurmalılar... O formayı temsil edenleri en az kendileri kadar korumalılar... Formayı temsil edenler o zaman kendilerine güvenip ellerinden geleni sahaya yansıtabilirler... Yoksa Don Kişot gibi yeldeğirmenlerine karşı sanal savaşlar açmak yöneticilik değil... Ama gelin görün ki Mart 2010?da seçimler var... Birileri suçlu olmalı ki kendileri temize çıksınlar. Ama görünen o ki bu kayıp sezonun tek suçlusu yöneticilerdir... Hocalarını, futbolcularını, taraftarlarını, ilişkilerini yönetemeyen yöneticiler... Ve tabii onların sayın başkanı Adnan Polat!

BU arada basketbol şubesini de, onu yönetenleri de, içerideki yönetim tutsağı profesyonelleri de, görevleri iletişim ve proje olup da şubenin her işine karışan ve haddini aşanları da unutmadık... Onlar bir sonraki yazının konusu... 10 milyon doların nasıl heba edildiğinin bir açıklamasını yaparlar artık... Eğer tabii onu da yapabilirlerse...

GÖKMEN ÖZDEMİR / VATAN

çok çok güzel bir yazı olmuş.herkese okuması için tavsiye ederim.

Ben bu sabah okudum foruma kopyalamayı düşündüm ama sonra vazgeçtim, sağol paylaştığın için.

Gerçi burada bilinmeyen bişey yok , herkesin konuştuklarını yazıya dökmüş.

Son kısımda sonraki yazısında basketbol şubesini yazacağını söylemiş, o yazıya da merakla bekliyorum.

Doğru Kaptan değil Galatasaray'ı 1-0'ı korumaya çalışacak hale getiren, Kewell'ı 90'da oyuna alan, şampiyonluk potasında, UEFA'ya devam ederken adıldığı takıma havlu attıran...

Bülent Korkmaz son hamlesi ile beni bir kez daha şaşırttı. Bir Galatasaraylı yönetime açık istifa mektubunu daha önce verdim, kararı bekliyorum deyip yönetimi zor durumda bırakmamalı.

Geçiniz herkesler bilir ki, Gökmen Özdemir Galatasaray Yönetimini eleştirmekten başka yazılar yazmaz.
Bülent'in hatası yokmuşta bilmem neymiş.

Giden şampiyonlukta Skibbe kadar Bülent'in de etkisi vardır.
Bir takım 2 farklı galip gelemez mi 10 küsür hafta ya.

Bir coach bu takımla kalan son 6 maçta 6 galibiyet aalarak takımı şampiyonluğa taşıyacak kadar beceriklide acaba Bülent bir teknik direktör olarak 10 küsür hafta ne yapmak için becerikli.

Bülent'in suçu yoksa biz Cevat Hoca'yı ilah ilan edelim.

TÜRK TAKIMLARI KAÇINCI SIRADA?

IFFHS`nin değerlendirmesinde Galatasaray 48. sıradaki yerini korurken, Fenerbahçe 6 sıra yükselerek 52. , şampiyon Beşiktaş ise 18 sıra çıkarak 60. sırada yer aldı.

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu`nun (IFFHS), 1 Haziran 2008 ile 31 Mayıs 2009 tarihleri arasındaki maçları baz alarak yaptığı aylık değerlendirmede Galatasaray, 155,5 puanla 48. sıradaki yerini korudu ve Türk takımları içinde en iyi dereceyi elinde bulundurdu.

Geçen aya oranla 6 basamak yükselen Fenerbahçe, 151,5 puanla 52. sırada yer alırken, Turkcell Süper Lig şampiyonu Beşiktaş, tam 18 basamak çıkarak, 143 puanla 60. sıraya yerleşti.

Değerlendirmede ilk 100 içinde başka Türk takımı yer almadı.

-BARCELONA ZİRVEYE ÇIKTI-

Değerlendirmede, Avrupa Şampiyonlar Ligi`nde bu sezonun şampiyonu İspanya`nın Barcelona takımı, zirveye çıktı.

İspanyol ekibi, geçen ay 2. sırada olduğu değerlendirmede, 315 puanla, aynı puana sahip, geçen ayın birincisi ve Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde yendiği İngiliz Manchester United`ın önüne geçti.

Mayıs ayı değerlendirmesinde İngiliz ekibi Chelsea ise üçüncü sıradaki yerini korudu.

Bu arada, ilk 5 içindeki takımların 4`ünü İngilizler`in oluşturması dikkati çekti.

-İLK 10-

IFFHS`nin yaptığı değerlendirmede ilk 10`da yer alan takımlar şöyle:

Sıra Takım Ülke Puan

1. Barcelona İspanya 315
Manchester United İngiltere 315

3. Chelsea İngiltere 276

4. Liverpool İngiltere 248

5. Arsenal İngiltere 247

6. Shakhtar Donetsk Ukrayna 245,5

7. Dinamo Kiev Ukrayna 234,5

8. Estudiantes Arjantin 232

9. Hamburg Almanya 228

10. Gremio Brezilya 222

türkiye nin en iyisi olmak ancak bizim gibi öncü bir klübe yakışırdı.çok gurur verici bir şey.

Galatasaray Dergisi 80. Sayısı Çarşamba Günü Bayilerde!

Yeni teknik direktörümüz Frank Rijkaard?ın kapağında yer aldığı ve Florya'daki ilk gününden Galatasaray Dergisi'ne özel müthiş fotoğrafların da yayınlandığı Galatasaray Dergisi?nin 80. sayısı, okurlarına 2000 yılında kazanılan Süper Kupa Posteri ve yeni yarış sezonu öncesinde SuperLeague Formula'da yarışan Galatasaray Yarış Otomobili Posteri'ni armağan ediyor.

"Galatasaray" adının geçtiği her alanı kuşatmaya devam eden, Galatasaray Dergisi?nin 80. sayısı, tam 144 sayfalık dopdolu içeriği ve çarpıcı fotoğraflarıyla okurlarıyla buluşuyor.

Hoş geldin Rijkaard
Ve huzurlarınızda Frank Rijkaard? Haziran ayının ilk günlerinde Galatasaray Futbol Takımı?nın yeni teknik direktörü belli oldu. Hollandalı teknik adamın Florya Metin Tesisleri?nde sarı kırmızı günlerine attığı ilk adım ve Rijkaard?ın futbolculuk ve teknik adamlık döneminden önemli ayrıntılar Galatasaray Dergisi?nin 80. sayısında?

Tugay Kerimoğlu
Bu kalp onu hiç unutmadı. Bir Galatasaray efsanesi daha yeşil sahalara veda etti. Unutulmaz kaptanımız Tugay Kerimoğlu, İngiltere Premier League gibi dev bir arenada geçirdiği göz kamaştırıcı yılların ardından kariyerine nokta koydu. Blackburn Rovers ve Galatasaray taraftarının alkışları arasında yeni başarılara yelken açan ?Tugi?nin kariyerinden tüm ayrıntılar, Galatasaray Dergisi?nin özel dosyasında?

Milan ?King? Baros
Galatasaray, altı yıl aradan sonra Turkcell Süper Lig?de yine bir gol kralı çıkardı: Milan Baros? İngiltere günlerinden sonra Türkiye?de yeniden doğan Çek golcümüz, ?Gol Krallığı?nın ardından sıcağı sıcağına dergimize konuk oldu ve acısıyla tatlısıyla bir sezonu dergimize değerlendirdi.

Güven Kıraç
Yazarımız Ömer Bugay?ın ünlü Galatasaraylılarla yaptığı sohbetler devam ediyor. Galatasaray Dergisi?nin 80. sayısında Türk sinemasının son dönemde yetiştirdiği en iyi aktörlerden Güven Kıraç, nasıl Galatasaraylı olduğunu, sarı kırmızı anılarını ve mesleğindeki yeni projelerini anlattı!

Şampiyonluk Onların İşi
İkinci kez Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Engelsiz Aslanlarımız bir büyük başarıya daha imza attı. O başarıdan unutulmaz kareler dergimizin 80. sayısında

Yaz Okulları Başlıyor
Galatasaray Yaz Spor Okulları bu yıl da yüzlerce öğrenci ağırlayacak. Yüzme, yelken, basketbol, voleybol ve futbol okullarımız hakkında her şeyi bu sayımızda bulabilirsiniz!

Tam 61 Forması Var!
23 yaşındaki Alican Tunçer, 10 senedir Galatasaray formalarını biriktiriyor. Tunçer, bulunması çok güç olan 80?li ve 90?lı yıllara ait formalarımıza da ulaştı. Biz de ona!..

Superleague Formula
Ve ?güzel yarış? yeniden başlıyor! Futbol kulüplerini yarış pistine taşıyan Superleague Formula?da ikinci sezona sayılı gün kaldı. Türkiye?den sadece Galatasaray?ın katıldığı bu prestijli yarışı, dergimizin 80. sayısında tüm yenilikleriyle mercek altına aldık.

Kürek Şubesinde Bahar HavasıSezona şampiyonluklarla başlayan ve ilerisi için umutları tazeleyen kürek şubemizi ve kazandıkları başarıları antrenörlerimizden Yalçın Özcan Galatasaray Dergisi?ne konuk oldu.

UEFA Fatihleri Bir Arada
Galatasaray Futbol Takımı'nın 17 Mayıs 2000 yılında kazandığı UEFA Kupası şampiyonluğunu kutlamak için düzenlenen gece, dönemin kahramanlarını Galatasaray Adası'nda bir araya getirdi.

Volkan Karsan
Candan Erçetin?in ardından Mart ayında Galatasaraylılar Derneği Başkanı seçilen Volkan Karsan, ?Hiçbir Galatasaraylıyı farklı görmeyiz? derken liseli ? lisesiz ayrımına karşı çıkıyor. Karsan, derneğin bakış açısını ve hedeflerini dergimize anlattı.

Yeni Trend Yelken
Son iki yıldır yeni bir yapılanma içinde olan yelken şubemizle ilgili tüm konuları şube kaptanımız Yeşim Ünal?a Galatasaray Dergisi?ne anlattı.

İsmail Sarıkaya
1905 GSYİAD?ın yeni başkanı seçilen İsmail Sarıkaya, Galatasaray?a büyük hizmetleri olan derneğin yeni dönem planlarını dergimize anlattı.

Bir Logonun Doğuşu
Yeni stadımız Türk Telekom Arena?nın logosunu sanat yönetmeni Yılmaz Akbayır tasarladı. Aynı zamanda iyi bir Galatasaraylı olan Akbayır?la Türk Telekom Arena logosunun doğuşunu konuştuk.

Sarı Kırmızı Resimler
Şimdilerde resim çalışmalarını sürdürüyor. Geçmişte ise Galatasaray bayan basketbolunun kurulmasına öncülük etti. Perihan Çiftçi Özdabak ile geçmişten geleceğe keyifli bir söyleşi yaptık.

normalde kapakta rijkaard yoktu.milan baros la tugay vardı.cuma rijkaard gelince onu kapak yapmışlar tebrikler gs dergi yönetimi güzel bir hamle olmuş.

B_a1bf6d22bf7107f5e93b90160df4d04c.jpg

Dün Arda Turan, Habertürk'te hafta içi her gece yayınlanan ''Saba Tümer ile Bu Gece'' programına katıldı. Programın üç konuğu vardı. Arda 11:30 gibi programa katıldı. Sohbet öyle iyi gitti ki son konuk Dünya Güzeli Almeda Abazi'yi az daha unuyorlardı. Sonlara doğru programa katıldı. Arda gerçekten ne kadar samimi, güler yüzlü, neşeli ve zeki bir insan olduğunu bir kez daha gösterdi. Programa Arif Erdem de katıldı. Arda ikide bir Saba Tümer'i gülme krizine soktu. Ancak Arif'in söylediğine göre bu Arda'nın %10 performansıymış. Bu bile yetti.

Her dönemin idol oyuncuları, kulübü ile özdeşleşen isimleri vardır. Arda Turan son dönem Galatasaray'ının simge oyuncusu olma yolunda hızla ilerliyor. Gerçekten hem duruşu hem de davranışları ile örnek bir Galatasaraylı.

Bu arada Almeda çaktırmadan Arda'yı kesiyor gibi geldi bana. :)

o kız 17 yaşındaysa ben 30+ vardırım herhalde.Ulan cimbom 21 yaşında saçlarımı beyazlattın ya!! Seviyorum seni ama ölümüne!!

BU SÖZLER KİME AİT?

Galatasaray için hayal kırıklığıyla geçen 2008 / 2008 sezonunu, sarı-kırmızılı camianın unutulmaz yöneticilerinden Fatih Gökşen?le değerlendirdik.

Galatasaray?ın bu sezonki başarısızlığının nedenleri nelerdi, transferde hata yapıldı mı, Skibbe ve Bülent Korkmaz?ın gönderilmelerini nasıl değerlendiriyor, Mehmet Topuz hakkında yaptığı açıklamada ne demek istedi?

Bu soruların cevapları ve daha birçok konunun merak edilen yanlarını Fatih Gökşen söyleşimizde bulabilirsiniz.

-?MÜKEMMEL BİR BAŞARISIZLIK?-

MARATON.COM.TR: 2008?2009 SEZONUNU GALATASARAY İÇİN NASIL DEĞERLENDİRİRSİNİZ?

Fatih Gökşen: Sayın başkan Faruk Süren?in de dediği gibi ?mükemmel bir başarısızlık? olarak görüyorum. Benim gibi bütün Galatasaraylı olanlarda aynı şekilde değerlendirirler. Çünkü tarihin en iyi takımı dediler ki ben buna da katılmamıştım. Tarihin en iyi takımı UEFA kupasını alan takımdır ve henüz bu başarıyı da tekrarlamadığımıza göre tarihin en iyi takımı değil. Tarihin en büyük transferleri yapıldı büyük paralar harcandı daha doğrusu harcanan paraların paralelinde başarıyı elde edemediğimizde aşikar. Hatta çok kötü bir sezon geçirip 5. olduk. UEFA kupasına bile gidemeyebilirdik. Beşiktaş, Allahtan hem şampiyon oldu hem de Fortis Türkiye kupasını aldı da biz de UEFA kupasına gitmeye hak kazandık.

-?BÜLENT KORKMAZ KENDİNE KÖTÜLÜK YAPTI?-

MARATON.COM.TR: SKIBBE?NİN AYRILMASINDAN SONRA BÜLENT KORKMAZ?IN GETİRİLMESİ DOĞRU BİR HAREKET MİYDİ?

Fatih Gökşen: Sezon başında sizinle yapmış olduğumuz röportajda söylemiştim. Skibbe?nin getirilmesi yanlıştır keşke Le Guen gelseydi daha farklı olur demiştim. Bu size sezon başında söylediğim bire bir çıktı. Keşke ben yanlış düşünmüş olsaydım. Bülent Korkmaz?ın getirilmesini ben bir atasözü ile değerlendirmek istiyorum ?Dost acı söyler? Şimdi herkes iyi oldu dediler Bülent geldiği zaman ama Bülent Korkmaz açısından iyi olmadı. Bülent Korkmaz zor dönemde bu göreve başladı fakat gelmemesi gerekirdi. Gelmeseydi işte bir sürü laf çıkacaktı diye spekülasyonlar yapılacaktı ama eğer başkana kibarca ?gelemem benim için erken? deseydi ve bu görevi kabul etmeseydi kimse Bülent Korkmaz?a transfer teklifi olduğunu bile bilmeyecekti. Başkan konuşuyor ya devamlı ?4 kişi ile konuştum Bülent Korkmaz?ı beğendim onu kabul ettim? Diğerlerini bilmiyoruz ama. Bülent Korkmaz?ı da bilmeyebilirdik. Orada Bülent Korkmaz kendine kötülük yaptı. Tabi ki kariyeri için kötü bir sezon geçirdi. Hamburg maçı 2-0?dan 3?2 kaybedilmesi bizim kulübümüze ağır yara vermiş bir karşılaşmadır.

-?PAF TAKIMIYLA ÇIKSAK DA 5. OLURDUK?-

MARATON.COM.TR: GALATASARAY?DA FUTBOL ŞUBESİ SİZCE GEÇTİĞİMİZ SEZON DOĞRU İŞLER YAPTI MI?

Fatih Gökşen: Şimdi hamlelere bakmak lazım hangi hamleleri soruyorsunuz? Baros transferine kimse yanlış diyemez, Kewell transferine de kimse yanlış diyemez. İhtiyaç var mıydı, yok muydu? Tartışması olabilir. Baros oynadığı için Nonda ve Ümit Karan?dan faydalanılmadı. Halbuki bir önceki sezon Ümit ve Nonda yüzde yüz bir performans sergilediler. Çift forvet oynuyordu Galatasaray ve hatta Kasımpaşa, Ümit?in attığı röveşatayı kimse unutamaz. Şimdi baktığımızda Kewell?ın oynadığı mevkiye orada da Arda Turan gayet başarılı oynayan bir arkadaştı. Ne oldu? Arda gezer pozisyona düştü. İsim olarak baktığınız zaman Kewell iyi bir isim Baros iyi bir isim sizle dediğim gibi daha önceki röportajımızda da mevkilere göre mi oyuncu arıyoruz, ihtiyacımıza göre mi arıyoruz? Yoksa bu önemli bir isim bunu alalım kaçırmayalım zihniyetini mi güttük diye söylemiştim. Kewell ve Baros transferlerinde biz bunu yaptık. Onlarda olmasaydı biz gene 5. olmazdık biz gene en kötü Paf takımı ile çıksak 5. olurduk.

-?MONDRAGON?U KAYBETTİK?-

MARATON.COM.TR: DE SANCTIS?İN PERFORMANSINI NASIL BULDUNUZ?

Fatih Gökşen: Sanctis için size söylemiştim sezon başında vasatın üstünde bir kalecidir demiştim hatırlarsanız. O?nu da gördük birçok hatalar yaptı başarılı bir transfer değildi. Kaleci dediğiniz uzun soluklu olması lazım. Yıllık kaleciler Galatasaray?a hiçbir şey vermez çünkü defans ve kalecinin bir biri ile maç içersindeki uyumu çok önemlidir buda dediğim gibi uzun zaman bir arada oynayarak olur yaş burada önemli değildir. Mondragon?da da para konusu söz edilmemiştir 900 bin dolardı en son sözleşmesi ve biz bu parayı verebilecek durumdayken Mondragon?u kaybettik.

-?MEIRA?NIN SATILMASI TALİHSİZ BİR DÖNEME GELDİ?-

MARATON.COM.TR: MEIRA?NIN SEZON ORTASINDA GÖNDERİLESİ DOĞRU BİR HAMLE MİYDİ?

Fatih Gökşen: Meira?nın satılması talihsiz bir döneme geldi. Defansta oynayanların sakatlanması ile. Maddi bir sıkıntıda olmuştu sanırım kulüpte onu geçmek için yapılmış transferdi. Sezon sonu beklenebilir miydi? Beklenemezdi. Rusya?da sezon erken açıldığı için beklenemezdi. İnsanlar Hamburg maçının kaybedilmesini Meira?nın gönderilmesine bağlıyorlar ve haklılarda söylenecek bir şey yok. Bu kadar büyük para harcayan yönetimin Meira konusunda da bu riski göze almaları gerekirdi.

-?HAKAN ŞÜKÜR?E YAZIK OLDU?-

MARATON.COM.TR: HASAN ŞAŞ?IN GALATASARAY?DAN AYRILIŞ BİÇİMİ DİĞER OYUNCULARIN AYRILIŞLARI İLE AYNI OLDU. GALATASARAY KULÜBÜ NEDEN OYUNCULARI İLE DÜZGÜN AYRILAMIYOR?

Fatih Gökşen: Bu soru çok güzel. Bunun sebebi futbolcunun futbol oynama isteğinin bitmemesinden kaynaklanıyor. Arif, Hakan Ünsal bunlara da Jübile teklif edildi kimse bunları inkâr edemez çünkü Özhan Canaydın döneminde jübile teklif ettiğimiz futbolcular hep oynamak istediler. ?Ben jübile yapacağım? diye hiç kimse gelmedi. Topu yönetime atıyor futbolcular. Baktığınız zaman Arif Erdem jübile yapmadı hemen İ.b.b.spor?a gitti. Hakan Ünsal?a baktığınızda oda jübile yapmak istemedi geçti Rizespor?a transfer oldu. Kimin oldu jübile teklifi Suat Kaya?nın oldu anında jübile yapıldı bakın burada duruyor davetiyesi. Ergün?e geldiğimizde oda oynayacağım dedi ve Gaziantepspor?a gitti. Hiç kimse ben jübile istiyorum demedi. İsteyen herkese Galatasaray jübilesini yapar. Burada hayırsızlık oldu diyenler tek taraflı düşünüyorlar. Gönül ister ki 70 sene oynasınlar bunlar. Ama beyin istiyor vücut yapamıyor. En son Hasan Şaş örneği var adamın futbol hayatını 10 dakikada bitirdik. Son 10 dakika kala maça soktuk daha oyuna ısınamadan kötü bir performans sergileyince bütün taraftarlar yuhaladılar çocuğunda kalbi kırıldı. Bir tek katılmadığım Hakan Şükür 1?2 sene daha oynayabilirdi. Hakan Şükür?ün çalışma sistemini de biliyorum o yüzden ona yazık oldu.

-?2011?DEN ÖNCE MAÇ OYNAMAK HAYAL?-

MARATON.COM.TR: GALATASARAY?DA BİTMEK BİLMEYEN BİR STAT PROJESİ VAR SİZE GÖRE BU STAD NE ZAMAN AÇILIR?

Fatih Gökşen: Bu stat 2011 yılında biter. 2011?den önce bu statta maç oynamak hayaldir. Stadın çiminin ve kalelerinin dikilmesiyle bitmiyor bu iş. TOKİ bitirdikten sonra kulübün yapacağı birçok şey var.

-?ANADOLU TAKIMLARI ÜMİT KARAN?I KAÇIRMAMALI?-

MARATON.COM.TR: ÜMİT KARAN GELECEK SEZON GALATASARAY?DA OLMALI MI?

Fatih Gökşen: Ümit Karan şuan bildiğim kadarı ile kulüp bakıyor ama yeni gelen antrenör belki önümüzdeki sezon Ümit?i oynatmayı düşünebilir. Nonda var Baros var bir tanede yabancı transfer düşünülüyor bu taktirde Ümit Karan?ın yer bulması çok zor olur. Bir Anadolu takımımın Ümit Karan?ı kaçırmaması lazım.

-?TRANSFERİ GÜZEL YAPIYORLAR AMA...?-

MARATON.COM.TR: FRANK RIJKAARD TRANSFERİNİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

Fatih Gökşen: Geçtiğimiz sezon müthiş başarısız olan futbol bölümünün kendini affettirmek için yaptığı harika bir transferdir. İnşallah Rıjkaard?ın da görevini yapmasına izin verirlerse hoca başarılı olur. Zaten hoca buna izin vermez. Aksi taktirde başarısız bir sezona daha gebe oluruz çünkü bir şey belli ki transferi güzel yapıyorlar ama idareciliği beceremiyorlar.

-?RIJKAARD BİR SKIBBE DEĞİLDİR?-

MARATON.COM.TR: RIJKAARD TRANSFERİNDEN SONRA GALATASARAY NASIL BİR TRANSFER POLİTİKASI SERGİLEMESİ LAZIM?

Fatih Gökşen: Rıjkaard transferinden sonra artık kimse kafasına göre transfer yapamaz. Kesinlikle hocanın onayından geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Rijkaard bir Skibbe değildir.

-?LINCOLN?Ü İDARE EDEMEDİLER?-

MARATON.COM.TR: LINCOLN?ÜN BU SENEKİ PERFORMANSINI NASIL BULDUNUZ, GALATASARAY, LINCOLN İLE YOLLARINI AYIRMALI MI?

Fatih Gökşen: Lincoln?ün kötü performansının sebebi idarecilerin Lincoln?ü idare edememesidir. Dikkat ederseniz 1. yarıda muhteşem bir performans sergiledi. Baros?u gol kralı yapan Lincoln?ün ilk yarıdaki performansıdır. 2. devrede Lincoln?ü kaybettik. Kaybetmemizdeki sebepte yine idari yanlışlıklar. Birçok olayı görmezden gelindi. Adam izin istiyor izin vermiyoruz polemik konusu oluyor halbuki izin versek hiç bunlar olmayacak. Adam zaten gitmeye karar vermiş. Nasıl ceza kestik diye açıklama yapıp kesmiyorlarsa bari ben gönderdim diye açıklama yapsınlar da bu şekilde idarecilik kıvraklığı yapsınlar. Florya?nın yanlış idare edilmesinden kaynaklanan bir olaydır bu.

-?BÖYLE OLACAĞI BELLİYDİ?-

MARATON.COM.TR: GALATASATAY?IN UEFA KUPASI?NDAN ELENMESİNİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

Fatih Gökşen: Skibbe ile bunun olamayacağı belliydi. Birde üstüne sakatlıklar gelince bunun böyle olacağı belliydi.

-?BELKİ DE RIJKAARD?I ARDA?YA SORUP ALDILAR?-

MARATON.COM.TR: GALATASARAY ÖNÜMÜZDEKİ SEZON HANGİ OYUNCULAR İLE YOLLARINI AYIRMASI LAZIM?

Fatih Gökşen: Geçen sene takımda ne vardı da bu çocukların performansı iyi olsun. İdare yoktu, teknik direktör yoktu. Performansını da futbolcular kendilerine göre yaptılar. Şimdi düzgün bir teknik kadro gelirse bu sene seyredeceksiniz onların performansını. Futbolcu zekidir baktı ki lay lay lom bir Florya var antrenmana çıksam çıkmasam kimse bir şey demiyor, sakatım desem kimse bir şey demiyor. Bu ortamda istedikleri gibi oynadılar ve bu performansla da 5. oldular. At binicisine göre kişner bu sene Rıjkaard?a aynı oyunları yapacaklarını sanmıyorum. Bir gün Bülent Korkmaz, Lincoln?ü yerden yere vurdu ertesi gün baktık saha ortasında sarılıyorlar. Şimdi bunu Lincoln anlamaz mı? Demek ki ben istediğimi yaparım havası bu olaydan sonra verilmiş oldu. Gidiyor Brezilya?ya dönüyor ceza kesen yok bir şey yapan yok Balık baştan kokar. Başkanda takımı Arda?ya göre kuracağım dedi demek ki Arda?nın Rıjkaard?dan haberi yok. Beklide Rıjkaard?ı Arda?ya sordular öyle aldılar bilemiyorum.

-?EKSİK OLAN YERLER VAR?-

MARATON.COM.TR: TÜRKİYE?DEN HANGİ İSİMLERİ ÖNÜMÜZDEKİ SENE GALATASARAY?DA GÖRMEK İSTERSİNİZ?

Fatih Gökşen: Var tabi ki beğendiğim insanlar. Ama bizim eksik olan yerlerimiz hala eksik ısrarla söylüyorum. Bizim kalecimiz eksik, stoperde eksikliğimiz var, sağ bek eksik, sol bek eksik yani biz yine gideceğiz forvet oyuncusu alacağız. Orta saha ve forvet ihtiyacımız yok.

-?BELKİ MEHMET TOPUZ, 2004?TEN SONRA DEĞİŞMİŞTİR?-

MARATON.COM.TR: BİR AÇIKLAMANIZ OLDU MEHMET TOPUZ İLE İLGİLİ ANLATIRMISINIZ BİZE?

Fatih Gökşen: Ben 2004 senesinde Muzaffer Oflas ile kendisi Kayserilidir ve Kayserispor?un da İstabul temsilcisidir. Muzaffer Oflas 2004 senesinde bizim Beylerbeyispor?un başındaydı be bizim de kongre üyemizdir. Bize Muzaffer Oflas bu konuyu getirmiştir. Mehmet Topuz?un Galatasaraylı olduğunu çocukluğundan beride odasında Galatasaray resimleri olduğunu her şeyinin sarı kırmızı olduğunu belirterek bu konuyu bize getirdi. Bende biliyorum kendiside biliyor bunu saklayacak bir şey yok belki 2004 senesinden sonra değişmiştir. Bu konuyu fazla uzatmak istemiyorum hayırlı uğurlu olsun hangi kulüp alacaksa.

-?ADNAN POLAT BAŞKANLIĞA HAZIR DEĞİLMİŞ?-

MARATON.COM.TR: FATİH BEY, SAYIN ADNAN POLAT?IN BAŞKAN OLDUKTAN SONRA PERFORMANSINI NASIL DEĞERLENDİRİRSİNİZ?

Fatih Gökşen: Valla Adnan Polat kişilik olarak iyi bir insan olabilir ancak başkanlığa bence kendiside hazır değilmiş. Gösterdiği performansla bunu gördük. Hala kafası başka yerde kalmış. Sandı ki başkan var bende futbol şubesini ve mali konuları idare ediyorum diye düşündü. Baktığımızda belki daha çok ağırlığını koysaydı Seyrantepe olayı bu kadar üzün sürmezdi. Devlet tarafından baskıyı daha erken kulüp olarak koyabilseydik bugün maddi olarak birçok şeyi aşmıştık. Seyrantepe?nin ne kadar geriye gitmesi demek Galatasaray?ın da bir o kadar borçlarının ötelenmesi yükselmesi ve faiz yemesi demek. Bunların hepsini Seyrantepe?nin gecikmesi etkilemiştir. Keşke bugün 5. olan takıma ayırdığı vaktini Seyrantepe?ye ağırlık verseydi bugün Adnan Polat birçok şeyi halletmiş olacaktı. Galatasaray nefes almış olacaktı. Birleşmeler yapılmış olacaktı. Sezon sonunda yapmış olduğu basın toplantısına da bakacak olursanız başkanın her konuda hatalardan bahsetti ancak Seyrantepe olayından hiç bahsetmedi.

-?YİĞİT ŞARDAN ÜZERİNE POLİTİKA UYGULANIYOR?-

MARATON.COM.TR: YİĞİT ŞARDAN BİR BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ VE AÇIKLAMALARDA BULUNDU BU AÇIKLAMALAR İÇİN NELER DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Fatih Gökşen: Yiğit Şardan?ın artık bu yönetimde bazı şeylerinin tam uyuşmadığını ve anlaşma ortamının tam olmadığını algılayabiliyorum. Yiğit Şardan?ın o günkü basın toplantısını yapmasında ki amaçta neydi sebebi neydi neden o gün yapılması gerekiyordu bence Yiğit Şardan?ın buna cevap vermesi gerekiyor. Belki o basın toplantısında Yiğit Şardan kullanıldı. Yiğit Şardan?ın kişiliğini karakterini pek tanımıyorum ama Bülent Korkmaz?ı göreve alanlar hatta 4 kişi içinden onu seçtim diyenler seyahatteydi Yiğit Şardan?a görev verdiler Bülent Korkmaz?ın görevden alınma olayını. Transferleri gerçekleştirenler ve Bülent Korkmaz?ı göreve getirenler geldiği zaman poz verenler Bülent Korkmaz gittiği zaman ortada yoklardı. Bence Yiğit Şardan üzerine politika uygulanıyor kendiside bunları görebilecek zekâya sahip birisidir eğer göremiyorsa hak ediyordur diye düşünüyorum.

Bu arada Kürek takımımızı da kutluyoruz. Başarılı bir performans sergilediler ama korkuyorum şampiyon olmaktan. Ne zaman şampiyon olsak Fenerbahçe bizim kürekçileri transfer ediyorlar ama bu sene Avrupa var oraya hazırlanıyoruz.

MARATON.COM.TR ÖZEL
RÖPORTAJ: BURAK ÖZKAYA