Gündemden

Hürriyet dünkü manşetini bugün küçük bir haberle de -kulübün yaptığı açıklamaya değinerek- olsa yalanlamak zorunda kaldı.

S.Donetsk?ten Elano açıklaması
SHAKTAR Donestk Kulübü CEO?su Sergiy Palkin, dün gazetemizde çıkan, ?Elano parayla coşar, parasız susar? başlıklı haber üzerine bir açıklama yaptı. Galatasaray Kulübü?nün resmi internet sitesinden de yayınlanan açıklamada, ?Biz her zaman Elano?nun yüksek becerilerini dile getirdiğimiz halde bu tür bir habere çok şaşırdım. Elano kulübümüzden karşılıklı anlaşmayla ve şerefle ayrılmıştır? denildi.

Bizim basınımızın ne kadar art niyetli olduğunu gösteren bir başka haber daha...
Devler borç batağında

Avrupa?nın ünlü kulüpleri, özellikle bu yıl yapılan çılgın transferler nedeniyle borç batağında yüzüyor.

İngiliz World Soccer dergisi tarafından yayımlanan haberde, Avrupa?nın ünlü 20 kulübünün nasıl borç batağında yüzdüğü ve 20 kulübün ne kadar borcu olduğu aktarıldı.
Borçlular listesinin ilk sırasında, 699 milyon Euro?luk borcu ile İngiliz Manchester United geliyor...
Fener?in borcu 120,5 milyon Euro

LİGİMİZİN en borçlu kulübü, 120 milyon 500 bin Euro ile Fenerbahçe. Galatasaray?ın borcu 111 milyon 388 bin Euro olarak gösterilirken, Beşiktaş?ta ise borç tutarı 71 milyon 300 bin Euro olarak açıklanmıştı.
En borçlu kulüp bizdik, her gün manşetleri yaşadığımız ekonomik sıkıntılar süslüyordu, iflas haberleri dolaşıyordu...

Aslında çözüm belli. Art niyetli olan basın kuruluşlarını sokmayacaksın kulübe. Haber yapmasını engelleyeceksin. Sonra da kulübün resmi gazetesi için çalışmaları başlatacaksın. Dağıtım belli şirketlerin elinde olduğu için her halükarda onlara muhtacız diye düşünenler olabilir. Her sorunun yanında bir çözüm vardır, dağıtım kartelini yıkmak için internet üzerinden yayın (cüzi bir miktara abonelik sistemi getirilir, böylece kulüp de para kazanır) yapılabilir...

Abi o basın organları takmadılar diye hükümetler devirmedi mi.GS olarak zaten üvey evladız bide senin dediğin doğru hamleyi yapsak ne oluruz acaba?

Onur abi, güzel söylüyorsun da Hürriyet'i alan insan spor sayfası için almıyor ki.Spor gazeteleri adı altında insanları gerizekalaştıran ve en ufak başarısızlıkta "y, x, z, istifa" ya da "h ,j ,d hemen alınmalı, yoksa bu takımdan bi halt olmaz" başlıkları atan gazeteler için uygun olur bu söylediklerin.

Ne alakası var.Hürriyet spor servisi ile Fanatik gazetisinin spor servisleri zaten aynı.Sonuçta Fanatik'in yaptığı haberlerin daha özet olaını veriyor Hürriyet Gazetesi.Nitekim Elano haberini verende,yıllardır bizi en borçlu,en batakta klüp olarak gösterende onlar.Yani bu işin x,y,z si kalmamış durumda.

Alperen Kaplan' Alıntı:
Fenerbahçe en borçlu kulüp ancak borçlarıyla doğru orantılı değil mi gelirleri?

Yoksa ben mi yanlış biliyorum? :roll:
Alperen, Aziz Yıldırım Fenerbahçe´den alacaklarını tahsil etmeye kalksa ortada Fenerbahçe diye bir şey kalmaz. Basketbolda sponsorla vs. ile götürüyorlar ama futboldaki gelir-gider dağılımı dengeli değil.

Doğan SAĞLAM' Alıntı:
Abi o basın organları takmadılar diye hükümetler devirmedi mi.GS olarak zaten üvey evladız bide senin dediğin doğru hamleyi yapsak ne oluruz acaba?
Doğan, bir siyasi parti ya da hükümet bir basın kuruluşuna kafa tutamaz çünkü hepsinin açıkları, kirli çamaşırları mevcuttur. Onların gün yüzüne çıkarılmasından korkar. Ayrıca partililer taraftar gibi bir armaya (ambleme) karşılıksız bağlı değildir, çıkarı neredeyse oraya yönelir.

Elbette uzlaşı her zaman için en iyi çözümdür ve kulübün bugüne kadar uzlaşı politikasını izlediğini düşünüyorum. O halde atalarımız "Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir" sözüne kulak vermeli.

Onur Abi, sana kesinlikle katılıyorum ancak...

GS Mobile,Taraftar Kart, vs gibi organizasyonlara taraftarın katılımını görünce hatta buna dergiyide ekleyelim, gazete fikrini hayata geçirsekte ulaşılan kitle kısa vadede çok çok kısıtlı olacaktır.

O süreçte ne kadar yıpranabiliriz onu düşünüyorum?

Doğan SAĞLAM' Alıntı:
Ne alakası var.Hürriyet spor servisi ile Fanatik gazetisinin spor servisleri zaten aynı.Sonuçta Fanatik'in yaptığı haberlerin daha özet olaını veriyor Hürriyet Gazetesi.Nitekim Elano haberini verende,yıllardır bizi en borçlu,en batakta klüp olarak gösterende onlar.Yani bu işin x,y,z si kalmamış durumda.

Hepsi Doğan'a bağlı ama Milliyet ve Fanatik'in servislerinin aynı olduğunu sanıyordum.
Medya'da ki kural basit, başarılı olana nasıl çelme takarız.Bu mantıkta oldukları sürece ülkede her türlü olayda suçlu olacaklardır.Çünkü inanırlıklaırnı ciddi mana da yitirdiler.

Hepsi aynı binadalar. Hürriyet ile Fanatik' in spor servisleri aynı değil. Bu arada Doğan Medya Center gibi bir bina görmedim şu ana kadar.=)

Yiğit Pazar' Alıntı:
Hepsi aynı binadalar. Hürriyet ile Fanatik' in spor servisleri aynı değil. Bu arada Doğan Medya Center gibi bir bina görmedim şu ana kadar.=)

Valla onu bunu bilmemde ben gazeteyi açtımmı aynı haberleri görüyorum.Tabiki her spor bölümünün kendi çalışanları vardır ama haberleri ortak yapıyorlar gibi.

Bursaspor'un kendi sahasında Eskişehirspor ile yaptığı hazırlık maçı ilginç bir kavgaya sahne oldu. Yeşil-beyazlı kulubün bayan taraftarları olan ve aralarında rekabet bulunan "Yeşil inciler" ile "Dişi Timsahlar" grupları arasında tribünde sataşma yüzünden çıkan sözlü münakaşa tekme-tokat kavgaya dönüştü. Erkeklerinde karıştığı kavgayı kavgayı polis güçlükle ayırdı.

Yorumsuz

Amigoluk Bayanlara hiç yakışmıyor,Erkekler gibi küfürlü tezahurat edenlerini biliyorum iğreniyorum.Bayanlar trübünlere güzellik katıyor evet ama tribünde bir bayan gibi hareket ettikleri sürece Bursaspor taraftarı amigodur zaten bayan taraftarlarıda böyle demek ki sanıyorum ki bunlar 17-18 yaşındaki lise kızları neyse bizi ilgilendiren bizim Bayan Taraftarlarımızın efendiliği tabi bizdede vardır birkaç tane ağzı bozuk bayan taraftar ama biz efendi olanlarını görmek istiyoruz.

Eyvallah arkadaşlar eve gidince derhal izleyeceğim. Ayrıca çok kısa bir görüntü olarak izlebildiğim kadarı ile resmen karnavala dönmüş maç, itfaiyeler, pankartlar vs.

Helal olsun Adana Demir'e... :)

BAROS ÇEKLERİ KURTARDI GOLÜNÜ ATARAK.
KEİTa 2gol atmış.
elano arjantin macının kilit adamıydı ilk golün asistini yaptı,2.golünde büyük pay sahibi.
Arda Turan süperdi!

Aslan Kewell
Yöneticilerle görüşen Avustralyalı yıldız, ?Sizinle aynı yolda yürümeye devam etmek istiyorum. Kulüp için de uygunsa, burada kalmaya hazırım? dedi ve kontrat uzatma teklifinde bulundu.

Geçen sezon başında İngiliz devi Liverpool?dan transfer edilen Harry Kewell, Sarı-Kırmızılı kulüple yıllık 2 milyon Euro?ya 2 senelik sözleşme imzalamıştı. Kısa sürede taraftarın sevgilisi haline gelen Avustralyalı yıldızın kontratı Mayıs 2010?da sona erecek. Ancak Kewell, mukavelesinin bitimine 8 ay kadar bir süre olmasına rağmen yöneticilerle bir araya gelerek sözleşme yenilemeye hazır olduğunu söyledi. İdarecilerle yaptığı görüşmede Galatasaray?da çok mutlu olduğunun altını çizen tecrübeli futbolcu, ?İstanbul?da yaşamak fantastik bir duygu. Ailemi çok özlememe rağmen, buradaki ortam çoğu zaman bana her şeyi unutturuyor? dedi.

İndirime de hazır
Galatasaray formasıyla ulaşılması gereken çok daha büyük hedefler olduğunu kaydeden Kewell, ?Sizinle aynı yolda yürümeye devam etmek istiyorum. Eğer kulüp için de uygunsa, burada kalmaya hazırım. Siz kaç yıl isterseniz, o kadar daha kalırım? ifadesini kullandı. Yıldız futbolcunun sözleşme ücretinde indirim yapmaya da hazır olduğu belirlendi.

Son söz Rijkaard?ın
Sarı-Kırmızılı idareciler Kewell?ın talebini önümüzdeki günlerde teknik direktör Frank Rijkaard?a iletecek. Hollandalı hocanın onay vermesi halinde Avustralyalı oyuncuya yeni sözleşme önerilecek. 30 yaşındaki futbolcuya senelik 1.5 milyon Euro artı maç başı para ödenmesinin gündeme geldiği kaydedildi.

Raşit Altun

Hafta boyunca doğru olmasını en çok umduğum haber...