Gündemden

AVRUPA,GALATASARAY'I KONUŞUYOR!..

Avrupa Galatasaray'ı konuşuyor, sarı-kırmızılı takımın değeri gün geçtikçe artıyor.

G.Saray'da forma giyen futbolcular, ligde ve Avrupa'daki başarılı performanslarıyla adından sıkça söz ettiriyor. Cimbom'un bonservis bedeli ödemediği, kendi yetiştidiği veya küçük müktarlara kadrosuna kattığı isimler, adım adım zirveye ilerliyor. Kadrodaki oyuncuların değerinin yükselmesi kulüp yönetiminin yüzünü güldürüyor. Sezon sonunda gelecek transfer teklifleri, Aslan'ın kasasını dolduracağa benziyor.

4 KAT DEĞERLENDİ

Htspor'un haberine göre, Mevcut kadrodan sadece iki futbolcu, sarı-kırmızılı takıma geldikleri değerin altına indi. İsveçli Linderoth sürekli sakatlandığı, Bursspor'dan gelen Serkan Kurtuluş ise forma şansı bulamadığı için gözden düşmüş durumda. Diğer oyuncular ise yıldızlarını parlatmayı sürdürüyor. Öyle ki, G.Saray'a toplam bonservis maliyeti 27.3 milyon euro olan 23 futbolcunun, şu anki değeri 115 milyon euro. Yani 4 kat fazla!

ARDA ZİRVEDE, 'SERVET' ADI ÜZERİNDE

Galatasaray, Florya'da yetişen Arda Turan'ın transferinden en az 15 milyon euro gelir bekliyor. Alt yapıdan gelen diğer 3 ismin değeri de 6.6 milyon. Geçen sezon 5.5 milyon euroya alınan Milan Baros 8.5 milyon euroya, Manchester City'den 7 milyona alınan Elano ise 12.5 milyona yükseldi. Almanya'dan 100 bin euroya transfer edilen Barış Özbek'e 4 milyon euro değer biçiliyor. Sadece 500 bin euroya imza attırlan Servet Çetin'in, 8 milyon euroya Marsilya'ya transferi son anda gerçekleşmemişti.

Leo Franco: Bonservis bedelsiz alındı. Değeri 6 milyon euro.

Aykut Erçetin: Bonservis bedelsiz alındı. Değeri 1 milyon euro.

Emre Güngör: 400 bin eurora alındı. Değeri 2.5 milyon euro.

Gökhan Zan: Bonservis bedelsiz alındı. Değeri 5 milyon euro.

Servet Çetin: 500 bin euroya alındı. Değeri 9 milyon euro.

Emre Aşık: Bonservis bedelsiz geldi. Değeri 1.5 milyon euro.

Sabri Sarıoğlu: Alt yapıdan yetişti. Değeri 3.8 milyon euro.

Uğur Uçar: Alt yapıdan yetişti. Değeri 1.5 milyon euro.

Serkan Kurtuluş: 1 milyon euroya alındı. Değeri 700 bin euro.

Hakan Balta: 1 milyon dolara (500 bin euro) alındı. Değeri 6.5 milyon euro.

Barış Özbek: 100 bin euroya alındı. Değeri 4 milyon euro.

Mustafa Sarp: Bonservis bedelsiz alındı. Değeri 2.5 milyon euro.

Mehmet Topal: 1 milyon euroya alındı. Değeri 7.5 milyon euro.

Ayhan Akman: 500 bin dolar (250 bin euro) geldi. Değeri 4.5 milyon euro.

Tobias Linderoth: 2.5 milyon euroya alındı: Değeri 2 milyon euro.

Arda Turan: Alt yapıdan yetişti. Değeri 15 milyon euro.

Aydın Yılmaz: Alt yapıdan yetişti. Değeri 1.3 milyon euro.

Harry Kewell: Bonservis bedelsiz alındı. Değeri 7.5 milyon euro.

Elano Blumer: 7 milyon euroya alındı. Değeri 12.5 milyon euro.

Abdul Kader Keita: 8 milyon euroya alındı. Değeri 8 milyon euro.

Serkan Çalık: 100 bin euroya alındı. Değeri 1.2 milyon euro.

Milan Baros: 5.5 milyon euroya alındu. Değeri 8.5 milyon euro.

Shabani Nonda: 500 bin euroya alındı. Değeri 3 milyon euro.

Servet Çetin: 500 bin euroya alındı. Değeri 9 milyon euro.

İşte bu çok güzel ayrıca serkan kurtuluş fiyat konusunda düşmüş zaten beğenmiyorum kendisini ,herkes görecek ki oda çok kısa bir zaman sonra bonservisiyle birlikte verilecektir başka bir klübe.

Vallahi ne kadar doğru bilinmez ama sitelerde ve gazetelerde Hamit'le sezon sonu için anlaşma sağladığımız söyleniyor.Bonservis bedeli olmadan eğer bu transfer gerçekleşirse yine müthiş iş başarmış olur transfer komitemiz.

Eren Akın' Alıntı:
Vallahi ne kadar doğru bilinmez ama sitelerde ve gazetelerde Hamit'le sezon sonu için anlaşma sağladığımız söyleniyor.Bonservis bedeli olmadan eğer bu transfer gerçekleşirse yine müthiş iş başarmış olur transfer komitemiz.

Eren kardeş bunu Fotomaç söylüyor gerisini sen düşün :) ama insan keşke diye de geçiriyor hani ;) :p

Eray Demirdöven' Alıntı:
[quote="Eren Akın":14hpxcdz]Vallahi ne kadar doğru bilinmez ama sitelerde ve gazetelerde Hamit'le sezon sonu için anlaşma sağladığımız söyleniyor.Bonservis bedeli olmadan eğer bu transfer gerçekleşirse yine müthiş iş başarmış olur transfer komitemiz.

Eren kardeş bunu Fotomaç söylüyor gerisini sen düşün :) ama insan keşke diye de geçiriyor hani ;) :p[/quote:14hpxcdz]
Valla ben Fotomaçta değil de goal.com'da okudum.O yüzden burda paylaştım.Fotomaçın haberlerinden fenalık geldi zaten artık.Hatırlıyorum yıl 2006.Manşet şu : Aziz Yıldırım'ın 2007 Planı..Thierry Henry..
Henry o zaman daha Barcelona'ya gitmemişti düşünün yani gazetenin vehametini :)

Hamit gelse 3 gün 3 gece bayram yaparım fakire fukaraya sadaka veririm artık ne diyim.

Zira fotomaç'ın dediği bir haber çıkmış olacak öbür dünyaya yatırımı hızlandırmak gerek :p

B_4738_B.jpg

Eylül Ayı Divan Toplantısı Yapıldı

Galatasaray Spor Kulübü Eylül ayı Divan Toplantısı?nı bugün saat 13:30?da Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu?nda gerçekleştirdi.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından Kulüp Divan Başkanı İrfan Aktar?ın gündemi okuması ile başlayan toplantıda önce geçen Divan Toplantısı?na ait tutanaklar katılımcılara sunuldu ve oylanarak kabul edildi.

Daha sonra Divan Başkanlığı?na gelen evraklar okundu ve sonrasında da Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, son iki ayda yürütülen yönetim faaliyetleri hakkında bilgilendirme konuşması yaptı.

Başkan Adnan Polat, konuşmasında asıl olarak bir sonraki toplantının gündemi olacak olan mali konulara, kulübün gayrimenkulları hakkındaki gelişmelere, Galatasaray?la ilgili davalara, merak edilen stat konusuna ve sportif konular hakkındaki çalışmalara değindi.

Yönetim olarak yoğun bir çalışma dönemi içinde olduklarını belirten Adnan Polat, ?Kamuoyunda sadece futboldaki transferler biliniyor. Ama çok ciddi çalışmalarımız oluyor? dedi.

Başkan Adnan Polat, hem Kulüp, hem de şirketlerin kabul edilen bütçeleri ve üç ayılık realizasyonlarının bundan sonraki Divan Toplantısının en önemli konusu olacağını belirterek kulüp gündemindeki konuları değerlendirdi.

Mali ve İdari konularla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başkan Adnan Polat şunları söyledi: ?İdare olarak bazı faaliyetlerimiz var. Galatasaray Spor Kulübü?nün bağlı şirketlerini 100?de fazla unvan vardı. Bu konuyla ilgili çalışmalar yapıldı. Yetki ve sorumluluklar yeniden tanımlandı. Bu unvanlar azaltıldı?

Daha sonra Galatasaray Spor Kulübü?nün gayrimenkulleri ilgili olarak konuşan Başkan Adnan Polat, ?Kulübümüzün 15 tane gayrimenkulü var. Bu gayrimenkullerini 6 tanesi hariç diğerlerinin üstünde ciddi problemler var. Riva arazimizin şu anki duruma gelmesi için 3 senedir emek veriliyor. Şu anda ruhsat alma konumuna geldik. Florya arazimizin üzerindeki üst hakkı problemimizin sonuna yaklaştık? dedi.

Galatasaray?a yeni bir gayrimenkul daha kazandırdıklarını ifade eden Başkan Adnan Polat, ?Büyükçekmece?de göle çok yakın, 105 bin metrekare bir arazi. Kulübümüz 30 yıllığına kiraladı. Bu araziyi daha büyütmek istiyoruz. İstikbalde Florya Tesisleri?nin oraya taşımak istiyoruz. Florya arazisinin gelecekte mülkiyetinin Galatasaray?a kazandırılması gerekir. Ve orada sportif faaliyetlerinin dışında bir çalışma gerçekleştirmemiz gerekir. Geleceğe yönelik bir adım attık bu araziyi kulübe edindirirken? diye konuştu.

Beylerbeyi AŞ?yi devrettiklerini de belirten Başkan Adnan Polat bu konu hakkında ise şu açıklamaları yaptı: ?Beylerbeyi AŞ bünyemize geçtiğinden bu yana ekonomik olarak bir yük getiriyordu. Galatasaray altyapısından çıkan oyunculara daha iyi teklifler geldiği için bu oyuncular o teklifleri değerlendirmek istemiyorlardı. Yani amacına hizmet etmiyordu. Gerçekleştirdiğimiz bir anlaşma ile Beylerbeyi Kulübü?nü devrettik. Burada tasarruf edeceğimiz kaynakları altyapıya harcamaya konsantre olacağız.?

Galatasaray Pazarlama AŞ ile ilgili olarak bilgi veren Başkan Adnan Polat, ?Pazarlama AŞ?nin bu sezon başı aykırı forma olarak çıkardığı 2288 formaları, geçen seneki turuncu formamıza göre 3.5 katı satmıştır. Memnuniyetle belirtmek isterim ki, Türkiye?de parça başına forma satışında en yüksek rakama ulaşmıştır. Şuanda 34 tane mağazamız vardır. Bunlara 3 mağaza daha ekleyerek 37?ye çıkacağız. Pazarlamadaki gelişimimiz sürmektedir?dedi.

Başkan Adnan Polat, yeni kurulan Galatasaray İletişim AŞ?nin bünyesindeki Galatasaray medyalarına da değindi: ?Bildiğiniz gibi Sigorta AŞ diye bir şirketimiz vardı. Biz bu şirketin ana sözleşmesini değiştirerek Galatasaray İletişim AŞ diye bir şirket kurduk. Bu şirketin bünyesinde Galatasaray Dergisi, Galatasaray Televizyonu, Galatasaray İnternet Televizyonu ?ki Ekim ayında devreye girecek- ve GSMobile yer alıyor. Galatasaray TV?yi Digiturk?te izliyoruz. 1 Ekim?den itibaren devreye girecek 4 aydır üstünde çalıştığımız Galatasaray İnternet TV konsepti var. Cüzi bir rakamla üyelikle ulaşılabilecek bu platforma. Galatasaray?ın maç görüntüleri ve Galatasaray?la ilgili yayınlar sunulacak. Ciddi bir gelir bekliyoruz. GSMobile konusunda ise forma konusunda olduğu kadar iyimser değilim. Tüm Galatasaraylı taraftarlara buradan sesleniyorum. GSMobile?da istediğimiz yerde değiliz. Yetkili bayilere giderek GSMobile?a geçebilirler?

Başkan Adnan Polat, Galatasaray Kulübü?nün şu anda süren 68 davası olduğunu ve Galatasaray?ın bu davaların sadece 11 tanesinde davalı, geri kalan 57 davada ise davacı konumunda olduğunu söyledi ve davalarla ilgili ciddi bir uğraş verdiklerini ekledi.

Galatasaray Müzesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Adnan Polat, ?Lisemizin karşısına açılacak olan müzenin, sadece Galatasara Kulübü?nün değil, tüm Galatasaray toplumunun, camiasının hepsinin bir arada olduğu Galatasaray Kültürü?nün bütün dünyaya tanıtıldığı bir müze olmasını istiyoruz? dedi.

Türk Telekom Arena?daki son duruma değinen Başkan Adnan Polat, Galatasaray?ın stadın gecikmesinden dolayı ciddi zarara uğradığını, bunun yanı sıra bir sene daha Ali Sami Yen Stadı?na kira ödemek ve bakım çalışmaları yapmaktan ötürü giderlerinin arttığını belirtti. Stat ihalesindeki gelişmeleri anlatan Başkan Adnan Polat, ?Bu gün saat 11:30?da TOKİ tarafından ihale yapıldı ve beş firmanın teklifleri alındı. TOKİ, bu hafta içinde stadı yapacak firmayı belirleyeceğini bize bildirdi. Ümit ediyorum ki burayı söyledikleri gibi bir sene içinde bitirirler. Çünkü bu stadın normal bitiş tarihine göre planladığımız çok önemli mali işler vardı. Onları da askıya almak zorunda kaldık? dedi.

Daha sonra transfer konusuna değinen Başkan Adnan Polat, ?Bu sene yaptığımız transferler hem kaliteleri bakımından, hem de mali yönleriyle çok konuşuldu. Biz, transferlerimizde Galatasaray Takımı'nda misyonunu tamamlamış futbolcularımızı göndermeyi, geleceğin takımını yaratmayı ve bundan sonra Galatasaray?ın yılda iki ya da üç transferle yoluna devam etmesini sağlamayı hedefledik. Galatasaray yeniden yapılanmaya girmiş ve dönüşümünü tamamlamış durumdadır ve bundan sonra her sezonda beş altı transfer yapmayacaktır. Şu anda kadromuzdaki 29 futbolcu arasındaki 4 ? 5 genç futbolcumuzun da devre arasında oynayabilecekleri, tecrübe kazanacakları kulüplere gönderilmesi planlandı. Kalmasını düşündüğümüz 25 oyuncunun da hemen hemen tamamı Türk Milli Takımı?nın yada kendi ülkelerinin milli takımlarının oyuncuları. Bu sene yapmış olduğumuz transferlerde, bonservis ücretleri, yetiştirme tazminatları ve menajerlik ücretleri dahil olmak üzere toplam 17 milyon 900 bin Euro?luk transfer sözleşmesi yaptık. Bunun ödemesini de eşit olmamakla beraber dört yıla yaydık. Bu tutarın 6 milyon 200 bin Euro?su şu anda ödenmiş durumda, kalan kısmı da önümüzdeki 3,5 yılda ödenecek? dedi.

Takımdan beklentilerini de açıklayan Başkan Adnan Polat, ?Bu sene eğer sakatlıklar yaşamazsak, takımımızdan sadece Türkiye?de değil, UEFA Avrupa Ligi?nde de çok umutluyuz. Teknik ekibimizin ise dünyadaki en iyi beş teknik heyetten biri olduğunu düşünüyorum. Takımımız zaten aldığı neticelerle FİFA?nın yaptığı değerlendirmede en iyi takımlar sıralamasında 11. sırada yer alıyor? dedi.

Başkan Adnan Polat vizyonlarındaki projeler hakkında, ?Bizim en çok üzerinde durduğumuz ve Galatasarayın geleceği ile ilgili projelerde ilk sırada Türk Telekom Arena ve bana göre en az onun kadar önemli olan Sportif A.Ş. ? Futbol A.Ş. birleşmesi yer alıyor. Birleşmeyi gerçekleştirmek için çok çalışıyoruz ve yöntemler arıyoruz. Şu anda yaptığımız yeni bir deneme var. Türk Telekom Arena isim hakkı üzerinden Türk Telekom ile yapmış olduğumuz 10 yıllık isim anlaşması karşılığında kaynak yaratarak birleşmeyi yapabilmeye uğraşıyoruz. Çok kolay olmuyor bu kaynağı bulmak. Florya arazisini önümüzdeki beş yıllık süreçte muhakkak bir proje içine sokmamız lazım. Tabii ki bütçe disiplini ve tüzüğün gereğini yapmamız en önemli konular. Bütün bu projelerin gerçekleşmesi için yönetim olarak ciddi mesai veriyoruz? dedi.

Konuşmasını bitirirken kaynak yaratma konusuna da değinen Başkan Adnan Polat, ?Bizler Galatasaray?ın günlük nakit akışını çevirebilmek için çok çalışıyoruz. Bu senenin sponsorluklarını ve bir sonraki senenin sponsorluklarını kullanarak bu çarkı çevirmeye çalışıyoruz. Bunun dışında da zaten kaynak bulmamız mümkün değil. Gelecek dönemlerin kaynaklarını harcıyoruz belki ama bunu bu rakamları ikiye katlayarak yapıyoruz? şeklinde konuştu.

Başkan Adnan Polat?ın konuşmasının ardından güncel konuların konuşulduğu gündemde söz alan Hayrettin Kozak, Sami Çölgeçen, Yılmaz Toköz, Erdem Talu, Mehmet Bilen, Murat Ece, Ali Oraloğlu, Turgan Ece ve Özdemir Kalpakçıoğlu görüşlerini ve eleştirilerini dile getirdiler.

Yönetim Kurulu adına 2. Başkan Mehmet Helvacı eleştiri ve soruları yanıtladı.

Galatasaray ve Milli Takım'da oynayan futbolcu Hakan Balta, önceki gün eşi Derya Balta ile İstinye Park'taydı.

Masa Restaurant'ta eşi ve takım arkadaşı Ayhan Akman'la yemek yiyen Balta, bir ara cebinden sigara çıkarıp içmeye başladı.

Sigara içerken förüntülendiğini fark eden ünlü futbolcu, çok şaşırdı ve hemen sigarayı elinden attı.

sonra koşamıyorsun,kademeye giremiyorsun...

Öncelikle oyuncuların çoğu sigara içiyor. İyi bir şey mi, elbette hayır ama bu oyuncuların sigara içtiği gerçeğini değiştirmiyor.

Hakan Balta´nın gece hayatı yok, hakemlerle girdiği pis bir diyalog yok ama istikrarlı bir başarımı var. O halde medyaya düşen görev nedir? Hemen bir şeyler bulup onu yıpratmak.

Onur Yavuz' Alıntı:
Öncelikle oyuncuların çoğu sigara içiyor. İyi bir şey mi, elbette hayır ama bu oyuncuların sigara içtiği gerçeğini değiştirmiyor.

Hakan Balta´nın gece hayatı yok, hakemlerle girdiği pis bir diyalog yok ama istikrarlı bir başarımı var. O halde medyaya düşen görev nedir? Hemen bir şeyler bulup onu yıpratmak.

ama onur abi sonuçta yaptığı çok yanlış bir şey....allah korusun bigün sahada yığılıp kalsa ne olucak!

Haber doğrumu ki fotoğraf falan varmı eğer görüntü yoksa uydurma haberdir öyle bi durumda görecek gazeteci fotoğraf almayacak imkansız bence eğer görüntü yoksa üzerine konuşmak bile yersiz.

Şamil Turançiftçi' Alıntı:
Vay anasını ya elinede yakışmış valla :) .
Bencede eline yakışmış ama oyununa yakışmamış . Hiç görmediğim kadar kötü oynuyor bu sezon Hakan .

Yeni başlamış değildir heralde Emin çok yanlış tabiki ama kötü oyunuyla bi alaksı olacağını zannetmiyorum. Ayrıca sakatlandıktan sonra toparlanamadı, öncesinde bildiğimiz Hakan gibi oynuyordu.

Galatasarayımız'ın yıldız futbolcusu Arda Turan, küçükken genç milli takımda oynama hayalini kurduğunu, şimdilerde ise 5 gol atabileceği bir maçın, hayallerini süslediğini ifade etti.

Arda, sponsoru olan Nike firmasının ''İstanbul'daki Nike İkonları'' kampanyasının kataloğunda, özel yaşamı ve futbol hayatıyla ilgili düşüncelerini anlattı. İnanılmaz hayalperest bir insan olduğunu vurgulayan Arda, ''Küçükken biri neyin hayalini kurar? Barcelona'da futbol oynamanın. Ben genç milli takımda oynamanın hayalini kuruyordum. Şimdi de her maça çıkmadan önce, 5 gol atacağım bir karşılaşmanın hayalini kurarım. Gerçekleşmiyor, ama ben yine de kuruyorum. Bunları hayal etmeye devam edersem, günün birinde de gerçekleşeceğini düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

''Sonuçta bir meslek seçiyorsunuz, futbolcu oluyorsunuz ve okuldan uzaklaşıyorsunuz. Ben lisede çok zeki bir öğrenciydim, orta okulu birincilikle bitirmiştim. Yani iyi bir üniversiteye gidebilirdim. Sonuçta tüm bunları bırakıp hayatınızı riske atıyorsunuz. Çünkü sporda her zaman iyi paralar kazanamıyorsunuz. Ama ailem benim yeteneğime güvendi ve bana hep destek oldu.''

-''TEKLİFLERİ 1 SANİYE BİLE DÜŞÜNMEDEN REDDETTİM''-

İnsanların, futbolcuların maddiyat için yaşadığını düşündüğünü kaydeden genç yıldız, ''Evet maddiyat önemli, ama asla her şey değil benim hayatımda. Hayatımı değiştirecek teklifleri, 1 saniye bile düşünmeden reddettim'' dedi.

Arda, gençlere tavsiyelerde de bulunarak, ''Gençlere tek tavsiyem yaptıkları işe saygı duymaları gerektiğidir. İyi beslenip iyi uyumanız gerekiyor, yoksa istediğiniz kadar yeterli olun, kaybolup gidersiniz. Bu üç kurala uymak şart. Kalan diğer zamanlarda da her şeyi sınırda yaşamak lazım'' diye konuştu.

-''HAYATIN HER ALANINDA VARIM''-

Arda Turan, ''İçi dışı bir olan biriyim. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe; her kesimden tarafların beni sevdiğini ve sadece bir futbolcu olmadığımı düşünüyorum'' diyen Arda, ''Çünkü ben hayatın her alanında varım. Magazinsel olarak da haber olarak da sporcu olarak da... Bundan hiç de rahatsız değilim, tam tersine çok da keyif duyuyorum. Çünkü nihayetinde işimi yapıyorum ve çok çalışıyorum'' ifadelerini kullandı.

Maç bitince formasını çıkartıp asıp, stattan dışarı normal bir insan, normal Arda olarak çıktığını dile getiren Arda, rutin günlerinde, idmanın dışında, yazları yüzdüğünü, kışları sinemaya gittiğini, DVD izlediğini belirtirken, izin günlerinde ise sabahlara kadar eğlendiğini söyledi.

-''BİR FARK YARATMAK İSTİYORUM''-

Türkiye'deki bazı şeyleri değiştirmek ve bir fark yaratmak istediğini anlatan Arda, ''Futbol sistemindeki bazı sorunları gidermek ve genç yetenekler keşfedilmeden kaybolmasın istiyorum. Bunun için çok çalışıyor, düşünüyor ve özellikle eski, usta futbolcuların yazdığı kitapları okuyorum'' şeklinde konuştu.

Duygularını yansıtmasını çok seven bir insan olduğunu anlatan Arda, soyunma odasında bağırdığını, sevindiğini ve ağladığını vurgulayarak, ''Duygularımı yansıtamadığım zaman bir hiçim...Ama sporcu dediğin böyle olmalı zaten'' dedi.

-''BAYRAMPAŞA'DA KİMSE BENİ UMURSAMIYOR''-

Arda, doğma büyüme İstanbullu olarak, şehrin kendisinde bambaşka bir yeri olduğunu vurgularken, küçüklüğünün geçtiği Bayrampaşa'yı çok sevdiğini, onun dışında Bebek, Etiler, İstinye ve Yeniköy'ün gözde semtleri olduğunu dile getirdi.

Bayrampaşa'ya gittiği zaman ''Arda'' olduğunu hatırladığını kaydeden genç yıldız, şöyle devam etti:

''Orada kimse benimle uğraşmıyor, kimse bana 'Arda Turan' gibi davranmıyor. Küçükken hep önünde takıldığım bakkalın köşesine gidip yarım saat oturuyorum, kimse beni umursamıyor.''

Arda, hayat felsefesini ise şöyle özetledi:

''Hayat bir denge üstüne kuruludur, ben hayatı hep öyle görürüm. Her şeyin tadında olmasının gerektiğini düşünüyorum. Bir şeyi az yaparsan da çok yaparsan da keyifli olmaz. Buna göre yaşıyorum ve bu felsefemin doğru olduğuna inanıyorum.''

O kadar belli oluyor ki sabahlara kadar eğlendiğin...Devam et Ardacım.

Ayrıca Okan Buruk'da Galatasaray'da oynadığı dönemde sigara içiyordu .