Radyospor?da ?Franck Rijkaard?ın saçı sakalı bir birine karışmış? diyerek Hollandalı teknik adama farkli bir eleştiri getiren Galatasaray eski yöneticisi Fatih Gökşen yine gündem yaratacak açıklamalar yaptı.
Galatasaray Başkanı Adnan Polat?ın Rijkaard eleştirilerine ?Birileri saçı, kıyafetiyle uğraşıyor? diye cevap verirken, Gökşen Radyospor?da Aydın Cingöz ile Gündem programına katılarak, Polat?ın açıklamalarına, Metz?in Galatasaray?dan Ribery için 220 bin euro alacak olmasını ve hafta sonu oynanacak derbiyi değerlendirdi.
İşte Gökşen?in açıklamaları:
CANAYDIN?IN ŞEKERİ, TANSİYONU YÜKSELİYOR
?Ribery?i Galatasaray?a kiralık olarak almıştık, sezon sonunda da bonservisli futbolcumuz olacaktı. Ama Ribery Galatasaray?dan kaçtı. Hatta Ribery kaçmadan bir hafta önce Metz kulübüne taksitle ödememiz gereken 2 milyon Euro?yu peşin vermiştik. Yapılan anlaşmada da Ribery?i satmamız halinde bonservisin yüzde 11?ini Metz?e verecektik. Bugün Özhan Canyadın?a Ribery denildiğinde hala şekeri ve tansiyonu yükseliyor. Böyle bir olay ilk olarak Galatasaray?ın başına geldi. Tecrübesizlik nedeniyle Ribery?ye maalesef kaybettik. Sözleşmede yüzde 11'lik madde olduğu için Metz CAS?ta bu davayı kazandı. Para gelir derken, kaybetmek çok üzücü.?
PARAYI KOYACAK YER BULAMIYORUM DEMİŞTİ
?Evet Ribery?nin gidişinde sorumlu bizleriz, bunu kabul ediyorum. Gitmeden bir hafta önce Özhan Canaydın Ribery?ye sormuştu, ?Oğlum bir ihtiyacın, harclığın var mı? ? diye o da ?Hayır ben paraları koyacak yer bulamıyorum? demişti.?
POLAT?IN HOLDİNG ÇALIŞANI İŞE SAKALLI GELEBİLİR Mİ?
?Ben Rijkaard?ın saçı-sakalı bir birine karışmış derken, o günlerde Galatasaray?ın ve Rijkaard?ın durumunu anlatmaya çalışmıştım. Rijkaard?ın kafası karışık ve motivasyonu eksikti. Görüntüsü bunu gösteriyordu, ayrıca saçı sakalı bir birine karışmıştı. Rijkaard mesajı almış olacak ki dünkü açılıştı, saçı ve sakalı oldukça düzgündü. Galatasaray Başkanı?nın ?birileri? ifadesi doğru değil. Ben Rijkaard?ın kariyerini ve ismini hiç tartışmadım hatta Galatasaray?a geldiği için çok mutlu oldum. Rijkaard, Galatasaray?da yıllık 4 milyon Euro?ya çalışan bin kişi. Maç günü çalışma saatleri içine girer ve maç günü milyonlarca Galatasaray taraftarının önüne çıkıyor. Galatasaray taraftarına saygı önemlidir. Galatasaray teknik direktörü, yöneticisi örnek olmalı. Giyimine dikkat etmeli. Ben de Galatasaray?da dört yıl yöneticilik yaptım, askerde olmadığım kadar disiplinli oldum. Mesala Sayın Polat?ın holdingindeki müdürler sakallı işe geliyor mu??
BAŞKAN MART?A KADAR SABRETMELİ
?Galatasaray Başkanı konuştuğuna dikkat etmeli. Basın mensuplarının ortasında Arda ile konuşuyor ve diyor ki ?Arda dün gece geç mi yattın?? Bu traji komik bir olay. Sonra Polat, ?Ali Sami Yen?de oturduğum koltuktan nefret ediyorum? diyor. Bu olacak şey değil. Başkan, ciddi mi yoksa şaka mı yapıyor anlamadım. Oturduğunuz koltuktan nefret ediyorsanız sabredin, Mart?ı bekleyin, koltuğunuzu değiştirirler ve mecburen başka bir yere geçersiniz. Başkan dönem dönem öyle açıklamalar yapıyor ki çıkıp konuşmamak elimizde değil.?
FAZLA MOTİVASYON KAYBETTİRİYOR
?Takım Fenerbahçe maçlarına çok konsantre oluyor. Her zaman yenmek için gidiyoruz Fenerbahçe stadına ama olmuyor. İnşallah bu hafta olacak. Derbi montivasyonu Galatasaray?da aşırıya kaçıyor. Bu de iyi oynadığımız maçlarda kaybetmemize neden oluyor.?
............................
Vah canım kuyruğu ne kadarda acımış