Gündemden

Eray Demirdöven' Alıntı:
İnşallah Riijkard Milan'a gitmek için takımın kötü oynamasını sağlamıyordur,dün rüyamda Aziz Yıldırım ile bunu konuşuyorlardı. :oops:

Riijkard'ın Şükrü Saraçoğlu stadında FB'ye büyük bir süprizi var arkadaşlar :)

Gel 10.hafta geeeeeeeeeeel!!!

Eray Demirdöven' Alıntı:
[quote="Eray Demirdöven":j33iz3uw]İnşallah Riijkard Milan'a gitmek için takımın kötü oynamasını sağlamıyordur,dün rüyamda Aziz Yıldırım ile bunu konuşuyorlardı.

Riijkard'ın Şükrü Saraçoğlu stadında FB'ye büyük bir süprizi var arkadaşlar :)

Gel 10.hafta geeeeeeeeeeel!!![/quote:j33iz3uw]

Bunlara gülünür mü yoksa ağlanır mı önce karar veremedim ama sonra tutamadım kendimi ve attım kahkahayı :) Ayıp valla da ayıp..

B_5027_GSKLOGO_B.jpg

Zorunlu Açıklama: Haber Türk Gazetesi/Erhan Telli
Bir süredir Haber Türk Gazetesi'nde, Erhan Telli imzasıyla Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard'ı adeta zorla Milan kulübüne transfer ettirmek üzere birbiri ardına haber ve yorumlar yer almaktadır.

Sözkonusu muhabir, yazılarında önce Milan kulübünden Frank Rijkaard'a "teklif getirtmiş", sözleşmesinin süresini "indirtmiş", hocamızın kafasının iyice karıştığına iman etmiş, "göz hapsine" aldırtmış, nihayet senaryosunun gerçekleşemeyeceğini idrak edince bugünkü "haber"inde de "seneye Allah Kerim" diyerek niyetini iyice açığa çıkarmıştır.

İlginç olan, birbiri peşi sıra bu haberlerin aynı kalemden çıkmasının yanısıra sözkonusu gazetede ısrarla manşetten verilmesidir.

Bu ısrardan anladığımız, Galatasaray'daki gidişatı bozmak, takımımıza olan inancın temel kaynaklarından Teknik Ekibimizin kalıcılığını tartışılır hale getirerek istikarsızlığı pompalamak ve sonuçta tüm Galatasaray Ailesi'nin kafasını karıştırmaktır.

Yazılan bu senaryonun boşa çıkması, itibar görmemesinden dolayı Galatasarayımız adına mutlu, sözkonusu medya organı ve muhabiri adına üzüntülüyüz!

Sözkonusu medya ve muhabirin, gelecekte de Galatasaray'ımızı yeni spekülasyonlarla karıştırma çabalarında bulunmaya devam edeceklerinden kuşkumuz yoktur.

Galatasaray ailesinin, bugün olduğu gibi, gelecekte de bu tip sonuçsuz çırpınışlara prim vermeyerek, Şampiyonluk hedefimizde birlik ve dayanışma içerisinde olacağından eminiz.

Galatasaray Spor Kulübü

Fatih Altaylı ve liseli abilerin işi değilse ben hiç bişey bilmiyorum. Adamlar resmen takımın mart ayına kadar bi şekilde kötü gitmesini isitiyor niyetleri belli: takımı boz martta istediğini getir klübün başına.

Ama bu taraftar yemez merak etmeyin.

Yazıcı muhabire saldırdı

Erhan Telli'nin çalıştığı gazetede, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'ya dayandırılarak verdiği, "Fatih Terim istifa etmedi. Bunu Özgener duyurdu" şeklindeki haber, spor yazarına çirkin bir saldırıya neden oldu.

DHA'nın haberine göre, Bursa Atatürk Stadı'nda saat 18.00'de Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in basın toplantısının ardından stadı terk etmek üzere olan Erhan Telli, otele yürürken saldırıya uğradığını belirterek şunları söyledi:

"Tam taksiye binecektim ki, peşimden bir kız koşup kolumdan tuttu ve 'Başkanım sizinle görüşecek bir dakika bekleyin' dedi. Bunun üzerine Başkan İbrahim Yazıcı geldi ve bende kendisine 'Merhaba sayın başkanım' dedim. Yazıcı, 'Erhan Telli senmisin?' dedikten sonra, suratıma bir tokat attı ve daha sonra bir defa daha vurdu. Bu yaşanan olaylardan dolayı son derece üzüntülüyüm."

Öte yandan olayı duyan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, A Milli Takım'ın antrenmana gelen Telli ile bir süre görüştü. Özgener'in, Erhan Telli ile birlikte statta bulunan bir odaya giderek nelerin yaşandığı ile ilgili bilgi aldığı öğrenildi.

http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=62468

E erhan efendi, ''nush ile uslanmayani etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanin hakki kotektir'' :p

Galatasaray'dan cezaevi açılımı!
16 Ekim 2009 Cuma 17:20
Galatasaray'da forma giymiş futbolculardan oluşan takım, Bursa E Tipi Cezaevi'ndeki tutuklularla dostluk maçı yaptı.

Galatasaray'da forma giymiş futbolculardan oluşan takım, Bursa E Tipi Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlülerin yer aldığı takımla dostluk maçı yaptı.

Cezaevinin halı sahasında oynanan maçı, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek'in de aralarında bulunduğu seyirci topluluğu izledi.

Galatasaraylı Sporcular Derneği'nin oluşturduğu ?Şöhretler Karması?nda, Tanju Çolak, Cüneyt Tanman, Erhan Önal, Ayhan Akbin, Bülent Alkılıç, İsmail Taviş, Levent Nazifoğlu, Secaattin Sarıkaya, Sinan Cillov ve Abidin Özdemir yer aldı.

-?CİM BOM AÇILIMI?-

Açık Görüş Gençlik ve Spor Kulübü Hükümlü ve Tutuklu takımında yer alan Kamerunlu hükümlüyü gören eski futbolcuların ?Bilseydik, biz de yanımızda Keita'yı getirirdik? demesi, gülüşmelere yol açtı.

Sahayı çevreleyen tel örgülere asılan ?Cim Bom açılımı?, ?Ne saray ister ne taç, aslanlar özgürlüğe muhtaç?, ?İşte aslan işte mahkum, dostluktur asıl olan? yazılı pankartlar dikkati çekti.

Saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından başlayan ve 15'er dakikalık iki devre halinde yapılan maçı, Galatasaraylı eski futbolcular 7-3 kazandı.

-?HAYATIN İÇİNDE VAR?-

Eski milli futbolculardan Tanju Çolak, maç öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Galatasaraylı veteran futbolcular olarak cezaevindekilere moral vermek için Bursa'ya geldiklerini belirtti.

Cezaevindekilerin hata yapmış olabileceğini, ama tekrar hayata kazandırılması gerekliliğini ifade eden Çolak, bu tarz organizasyonlarda yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Çolak, bir süre kendisinin de cezaevinde kaldığının hatırlatılması ve anılarının canlanıp canlanmadığının sorulması üzerine, ?Anılarım tekrar canlanmadı. 15 yıl oldu, biz unuttuk. Hayatın içinde var? dedi.

?Şartlarda değişiklik var mı?? sorusuna ise Tanju, ?Tabii ki. Gördüm, şaşırdım. Bizde bu sahanın yarısının yarısının yarısı kadar yürüyebileceğimiz, tur atabileceğimiz bir alan vardı. Ama burada bakıyoruz, halı saha var, çeşitli güzellikler var. Her şeye rağmen burada olmamak en güzeli, 'Allah kurtarsın' diyorum? cevabını verdi.

Cüneyt Tanman ise zaman zaman cezaevinde kalanlara moral vermek için maç organizasyonlarına katıldıklarını belirterek, ?Burada olmaktan çok keyif alıyoruz, çok mutluyuz? diye konuştu.

Rijkaard: 'İstatistikler Kırılmak İçindir'

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Galatasaray Televizyonu?nda Yayınlanan ?Rijkaard?la Soru Cevap? Programında Gündeme İlişkin Önemli Açıklamalar Yaptı.

Fenerbahçe, Gaziantepspor deplasmanında mağlup oldu. Bu takım için itici bir güç oldu diyebilir miyiz? Bu mağlubiyetin ardından hocamız farklı bir motivasyon konuşması yaptı mı? Yada öğrencilerinde böyle bir motivasyon gördü mü?

Bu skoru öğrendiğimiz zaman tam takım toplantısından çıktık ve televizyonu açtığımızda öğrendik tam otobüse giderken. Herkes biliyordu skoru. Burada önemli olan kendi göstereceğiniz performans.Tabi rakip takımın aldığı sonuçta önemli ama kendi performansımızın ve Trabzonspor maçının ne kadar önemli olduğunu biliyorduk.

Maçın ilk bölümüne baktığımız zaman Galatasaray rakibini baskısıyla bunalttı hatta topu kenarada çok iyi indirip hem duran toplardan hemde kenar ortalarından çok sayıda pozisyonda yakaladı ve 2-0?ı bir anda yakaladı. Maçın başında bu tempo planlanan bir durum muydu yoksa birazda Trabzonspor?un oyun planımı bunda etkili oldu ?

Kesinlikle böyle başlamak istiyorduk. Kafamızda böyle bir başlangıç vardı ve takımımızda bunu en iyi şekilde yaptı. Dediğiniz gibi çok iyi bir performansla ve çok iyi başladık maça ve gol pozisyonları yarattık.

Zorluk derecesi yüksek maçlarda yüksek tempoyla başlamak avantaj mıdır yoksa bu Trabzonspor?a has bir durum mu?

Kesinlikle böyle başlamak istiyorduk ve böyle de başladık çünkü bu tip maçlarda hızlı başlamanın en büyük avantajlarından biri taraftarınıza verdiğiniz mesaj. Onlarda bizim arkamızdalardı. Takımdan bu performansı gördüğü için, o yüzden çok önemliydi. Burada sadece planlanmayan ve bizi üzen taraf ilk yarının sonunda yediğimiz goldü.

2-0?dan sonra fark artabilirdi ama bir anda skor 2-1 oldu ve ilginç bir gol oldu o da. Devreye 2-1 girilmesi sanırım Frank Rijkaard?ın da oyun planını sekteye uğrattı. Yoksa ikinci yarı için farklı bir oyun planı vardı diyebilirmiyiz.

Bu son dakikada yenilen gol mutlaka futbolcularımı etkilemiş olabilir. Frikikten gelen top futbolcumuzun ayağına çarptı ve bir pozisyon hatası yaşadık ne yazıkki ve böyle bir gol yedik. Mutlaka futbolcularımızı etkilemiş olabilir. Ama Trabzonspor?da iyi takım, ona da değinmemiz lazım.

İkinci yarıda çok fazla top kaybı yaşandı Galatasaray?da ve bir anda skor 2-2?ye geldi. Hocamız nasıl yorumluyor 2-0?dan oyunun birden 2-2?ye gelmesini?

Tabiiki bu çok zor bir durum. Özellikle 2-0?dan 2-2?ye gelmesi mutlaka karşı tarafı da cesaretlendiriyor, onlar içinde büyük bir avantaj oluyor. Bizim ordan sonra maçı kurtarmamız biraz daha zor olabilirdi ancak futbolcularıma ben tekrar teşekkür etmek istiyorum çünkü mental olarakta ne kadar hazır olduklarını gösterdiler ve 2-2?ye geldikten sonra 2 gol daha atmayı başardık. Bu tabiiki yeterli bir sonuçtu bizim için.

Gollerde acaba bir takım savunması zaafiyeti mi doğdu? Çünkü hocamızın total futbol felsefesiyle ters düşen bir durum var. Acaba toplu defans, toplu hücum felsefesi o zaman için bir aksaklık mı ortaya çıkardı?

Tamamen o şekilde yorumlamamak lazım. Özellikle ilk yarıda çok yoğun ve temposu yüksek bir maç geçti. O yüzden futbolcularımızda yorgunluk belirtileri olmuş olabilir. Bu yüzden top kayıpları da fazlalaştı diyebiliriz. Bireysel olarakta futbolcuların gününde olması çok önemlidir, bundanda kaynaklanabilir. Mesela ilk gol frikikten geldi ve total futbolla bir alakası yok.

Aslında şunu sormak istiyorum. Son 2 maç Ankaragücü ve Trabzonspor maçlarında yenilen gol sayısı 6. Bunun bir izahatını yaparsa hocamız, taraftarların gönlü de rahat olacaktır.

Bu birazda hesap işi. 2 maçta 6 gol yemiş olabiliriz ama sezon başından beri bakıyorsunuz çok sayıda attığımız gollerde var yani attığımız goller yediklerimizden daha fazla. Futbolda en önemli olan şey gol atmak. 3 tane yemiş olabiliriz Trabzonspor maçında ama 4 tane gol atmayı becerdik. Onun haricinde maç içindeki pozisyonlar ve atak kombinasyonları çok önemliydi mesela Keita?nın kanatlardan getirip ortaladığı toplar. Mesela Milan Baros?un ön direği zorlaması, Arda?nın Baros?a pasları. Bunlar çok güzel şeyler ve bende görmekten çok mutlu oluyorum bu tip şeyleri. Önemli olan gol atmak. Baktığınız zaman 3 yedik ama 4 attık. Mutlaka golü engellemeniz de lazım. Biz zaten bu tip çalışmaları her zaman yapıyoruz antrenmanlarımızda ve devam da edeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın, taraftarlarımızında herhangi bir şüphesi olmasın.Yediğimiz golleri minimuma indirip yeteri kadar atmaya çalışacağız.

Yine bölüm bölüm devam edelim. Galatasaray 2-2?den sonra tekrar skoru yakaladı. Burada konuşulması gereken bir durum var ki Kewell-Barış değişikliği.. Maç sonundaki röportajımızda da ben hocamıza sordum. Biraz daha geniş kapsamlı konuşalım istiyorum. Takım?ın gole ihtiyacı olduğu dakikalarda, yapılan bu değişiklik aslında sisteminde değiştiğini görüyoruz. Tabii skoru da beraberinde getirdi. Nasıl yorumlar hocamız?

Öncelikle Kewell?ı kutluyorum. Çünkü kendisi çok iyi performans gösterdi. Çokta güzel bir gol attı. Elinden gelenin en iyisini yaptığını söyleyebilirim. Zaten biz bunu maçtan önce ekibimizle de konuşmuştuk. İkinci yarıda Kewell?ı oyundan çıkartacaktık. Çünkü kendisi Avustralya Milli Takımı?nda oynamıştı ve uzun bir yolculuğun ardından çok yorgun döndü. Bu yüzden Kewell?ın ikinci yarıda çıkacağı belliydi. Onun haricinde ikinci yarıda az öncede konuştuğumuz gibi orta sahada biraz kontrolü kaybettik. Top yapamamaya, çok pas hatası yapmaya başladık. Biraz orta sahanın kontrolünü rakip takıma verdik. O yüzden bizim o dakikada oyuna girip takımı toparlayıp ateşleyecek, bizi canlandıracak, mücadele edecek birine ihtiyacımız vardı. Bunu da Barış olarak gördük. Kendisine de teşekkür ediyorum. Çünkü çok iyi bir performans gösterdi. Attığımz golde payı var biliyorsunuz, pasını o verdi. O yüzden yani. Bu değişiklik o sebeplerden dolayı gerçekleşti.

Peki o zaman biraz oyunculardan da bahsedelim. Mesela biraz Keita?dan bahsetmek lazım. Fildişili oyuncu Trabzonspor maçında enerjisini yine konuşturdu. Asistleri var. Hatta yanlış hatırlamıyorsam 3 tane de gollük pası var. Hocamız Keita?yla ilgili neler söylemek ister?

Keita?nın gösterdiği performanstan çok memnunum. Kendisinin oyun stili böyle. Birazcık risk alarak oynuyor. Ama bu tip oyunu sevdiğini söyleyebilirim. Bu oyun tarzı, rakipler karşısında gerçekten etkili oluyor. O yüzden bayağı pozisyonlara girdi, pozisyonlar hazırladı, gayet iyi bir performans gösterdi.

Birazda Ayhan?dan bahsedelim. Ayhan, sahanın en isabetli pas veren oyuncusu, 55 pas yapmış ve 25 etkili aksiyonu var. Yine öne çıkan bir isim. Tempo ayarlama konusunda sanırım takım için çok önemli bir oyuncu?

Sizin de dediğiniz gibi, herkesin bildiği gibi Ayhan bizim için çok önemli bir futbolcu. Kendiside aynı Keita gibi maça çok hızlı başladı, önde bastı, devamlı top çaldı. Gerçekten inanılmaz bir takım ruhuyla oynadı. O da bizim için çok önemli bir oyuncu.

Galatasaray şimdi çok kritik bir haftaya girdi. Önce Perşembe günü Dinamo Bükreş maçı var, bizde bu maçla başlayalım. Galatasaray, bu maçı kazandığı takdirde çok büyük avantaj sağlayacak. Bu maçla ilgli hocamız neler söyleyecek?

Tabi ki bizim için çok önemli bir maç olacak. Kazandığımız takdirde gruptan çıkmak için büyük bir avantaj yakalayacağız. Ama bizim için bir önümüzdeki maç her zaman en önemli maçtır. Şuan önümüzdeki maç Dinamo Bükreş maçı, o yüzden ayrı bir önemi de var.

Farklı bir kadro denemesi gelebilir mi? Moda tabiriyle rotasyon olabilir mi ?

Olabilir..

Aslında bir gerçek var ki Türkiye?de Fenerbahçe-Galatasaray maçları birçok maçtan ayrı bir önem taşıyor. Şimdi Fenerbahçe maçından önce takımı psikolojk anlamda Bükreş maçına hazırlamak, çokta kolay olmayacak. Futbolcuları hocamız bu duruma nasıl hazırlamayı planlıyor.

Fenerbahçe-Galatasaray maçlarının önemini, ne kadar özel olduğunu çok iyi biliyorum. Ama bizim için en önemli maç dediğim gibi, bir önümüzdeki maç yani Dinamo Bükreş maçı. Bu maça hepimizin çok iyi konsantre olması gerekiyor. Bükreş maçından alınacak üç puan bizi Avrupa Lig?inde çok rahatlatacaktır. Aynı zamanda Bükreş maçından alınacak üç puan moralimizi maksimum seviyeye çıkartacaktır ve bu da direk Fenerbahçe maçını etkileyecektir. O yüzden bu şekilde hazırlanacağız.

Peki çok önemlidir dedik ülkemizde Fenerbahçe-Galatasaray derbileri Türkiye?de... Hocamız nasıl bakıyor derbiye?

Tabi ki çok önemli. Benim içinde önemli. Ama bence Dinamo Bükreş maçından sonra bunu konuşmak, daha mantıklı olur.

Haftalık program yaptığımız için, derbiyide içine sıkıştırmak durumunda kalıyoruz. Mecburen yeri gelmişken derbiyi de sormak zorundayım. Dünyaca ünlü bir teknik adamla bu programı yaptığımız için bunu merak ediyorum. Derbi haftası hocamız özel bir hazırlık yapar mı? Derbi haftası böyle büyük hocalar için nasıl geçer?

Önemli olan hocalardan ziyade, futbolcuların o maça kendilerini nasıl hazırladığıdır. Onun haricinde çok zor maç olacak, bunun bilincindeyiz. Ama elimizden gelen herşeyi yapacağız..

Tansiyonu yüksek bir maç bizi bekliyor. Bizde duygusal bir toplumuz ve bunu oynadığımız futbola da yansıtıyoruz. Dolayısıyla bu gerginliği azaltmak için hocalarımıza büyük iş düşüyor. Psikolojik faktörlerden de biraz bahsedelim mi? Hocamız bir değerlendirme yapabilir mi?

Bu tip maçlara futbolcuları hazırlamak çokta zor olmaz. Çünkü futbolcuların beklediği maçlardır bunlar. Onlar kendi kendini motive eder zaten. Tansiyonu yüksek olabilir, o yüzden çok akıllı olmamız lazım.

Derbilerde istatistikler önemlidir. Hocamızında önemli bir istatistiği var kolay kolay derbi kaybetmiyor. Örneğin; Barcelona?nın başındayken yanılmıyorsam sadece bir kez Real Madrid?e yenildi, hatta içeride dışarda yenen tek hoca diye hatırlıyorum. Bu anlamda da Galatasaraylılar?ın böyle bir güvencesi var. Umarım bu istatistikler Galatasaray?a da yansır, benim en büyük temennim o. Tabi sizinde bildiğiniz gibi deplasmanda oynadığımız Fenerbahçe maçlarında sonuçlara bakarsak çok başarılı sonuçlar aldığımız söylenemez ve ben umarımki bunu değiştiriceğimizi düşünüyorum. Bunu değiştirebiliriz, buna inanıyorum. 9 yıldır Kadıköy?de galip gelemiyor Galatasaray, işin birde psikolojik olarak bu durumu var. Futbolcuları hocamız bu duruma karşı nasıl hazırlamayı düşünüyor? Bu durumla nasıl başedebilirler?

İstatistikler kırılmak için yapılmıştır, o yüzden umarım bizde bunu başarıcaz. 9 yıldır yenemememiz mutlaka bizim takım üzerinde ekstra bir motivasyon sağlayacaktır. Fenerbahçe?ye baktığımız zaman tabiiki iyi bir takım. Özellikle defansif olarakta iyi oynayan bir takım. Ama aynı zamanda bizimde ofansif olarak iyi oynayan bir takımımız var. O gün de istediğimiz şeyler yaparsak, iyi düzen alırsak saha içinde bu istatistiği bozabiliriz.

Hocamızın son olarak bu kritik virajla ilgili eklemek istediği birşey var mı? Dinamo Bükreş maçı olur, Trabzonspor maçı olur veya Fenerbahçe derbisiyle ilgili eklemek istediği son birşey varsa alalım.

Mutlaka bir önünüzdeki maç en önemli maçtır ve bir önünüzdeki maçı kazanırsanız devam edersiniz ve şampiyon olursunuz.

Radyospor?da ?Franck Rijkaard?ın saçı sakalı bir birine karışmış? diyerek Hollandalı teknik adama farkli bir eleştiri getiren Galatasaray eski yöneticisi Fatih Gökşen yine gündem yaratacak açıklamalar yaptı.

Galatasaray Başkanı Adnan Polat?ın Rijkaard eleştirilerine ?Birileri saçı, kıyafetiyle uğraşıyor? diye cevap verirken, Gökşen Radyospor?da Aydın Cingöz ile Gündem programına katılarak, Polat?ın açıklamalarına, Metz?in Galatasaray?dan Ribery için 220 bin euro alacak olmasını ve hafta sonu oynanacak derbiyi değerlendirdi.

İşte Gökşen?in açıklamaları:

CANAYDIN?IN ŞEKERİ, TANSİYONU YÜKSELİYOR

?Ribery?i Galatasaray?a kiralık olarak almıştık, sezon sonunda da bonservisli futbolcumuz olacaktı. Ama Ribery Galatasaray?dan kaçtı. Hatta Ribery kaçmadan bir hafta önce Metz kulübüne taksitle ödememiz gereken 2 milyon Euro?yu peşin vermiştik. Yapılan anlaşmada da Ribery?i satmamız halinde bonservisin yüzde 11?ini Metz?e verecektik. Bugün Özhan Canyadın?a Ribery denildiğinde hala şekeri ve tansiyonu yükseliyor. Böyle bir olay ilk olarak Galatasaray?ın başına geldi. Tecrübesizlik nedeniyle Ribery?ye maalesef kaybettik. Sözleşmede yüzde 11'lik madde olduğu için Metz CAS?ta bu davayı kazandı. Para gelir derken, kaybetmek çok üzücü.?

PARAYI KOYACAK YER BULAMIYORUM DEMİŞTİ

?Evet Ribery?nin gidişinde sorumlu bizleriz, bunu kabul ediyorum. Gitmeden bir hafta önce Özhan Canaydın Ribery?ye sormuştu, ?Oğlum bir ihtiyacın, harclığın var mı? ? diye o da ?Hayır ben paraları koyacak yer bulamıyorum? demişti.?

POLAT?IN HOLDİNG ÇALIŞANI İŞE SAKALLI GELEBİLİR Mİ?

?Ben Rijkaard?ın saçı-sakalı bir birine karışmış derken, o günlerde Galatasaray?ın ve Rijkaard?ın durumunu anlatmaya çalışmıştım. Rijkaard?ın kafası karışık ve motivasyonu eksikti. Görüntüsü bunu gösteriyordu, ayrıca saçı sakalı bir birine karışmıştı. Rijkaard mesajı almış olacak ki dünkü açılıştı, saçı ve sakalı oldukça düzgündü. Galatasaray Başkanı?nın ?birileri? ifadesi doğru değil. Ben Rijkaard?ın kariyerini ve ismini hiç tartışmadım hatta Galatasaray?a geldiği için çok mutlu oldum. Rijkaard, Galatasaray?da yıllık 4 milyon Euro?ya çalışan bin kişi. Maç günü çalışma saatleri içine girer ve maç günü milyonlarca Galatasaray taraftarının önüne çıkıyor. Galatasaray taraftarına saygı önemlidir. Galatasaray teknik direktörü, yöneticisi örnek olmalı. Giyimine dikkat etmeli. Ben de Galatasaray?da dört yıl yöneticilik yaptım, askerde olmadığım kadar disiplinli oldum. Mesala Sayın Polat?ın holdingindeki müdürler sakallı işe geliyor mu??

BAŞKAN MART?A KADAR SABRETMELİ

?Galatasaray Başkanı konuştuğuna dikkat etmeli. Basın mensuplarının ortasında Arda ile konuşuyor ve diyor ki ?Arda dün gece geç mi yattın?? Bu traji komik bir olay. Sonra Polat, ?Ali Sami Yen?de oturduğum koltuktan nefret ediyorum? diyor. Bu olacak şey değil. Başkan, ciddi mi yoksa şaka mı yapıyor anlamadım. Oturduğunuz koltuktan nefret ediyorsanız sabredin, Mart?ı bekleyin, koltuğunuzu değiştirirler ve mecburen başka bir yere geçersiniz. Başkan dönem dönem öyle açıklamalar yapıyor ki çıkıp konuşmamak elimizde değil.?

FAZLA MOTİVASYON KAYBETTİRİYOR

?Takım Fenerbahçe maçlarına çok konsantre oluyor. Her zaman yenmek için gidiyoruz Fenerbahçe stadına ama olmuyor. İnşallah bu hafta olacak. Derbi montivasyonu Galatasaray?da aşırıya kaçıyor. Bu de iyi oynadığımız maçlarda kaybetmemize neden oluyor.?

............................

Vah canım kuyruğu ne kadarda acımış :( :)

Bayram, yavaş yavaş mı? Bence vitesi yükseltmekte geç bile kalmışın...

Koltuğunu, formasını kaybedenin nevri dönüyor. Boşuna demiyoruz herkes gider, biz kalırız.