Gündemden

Bu 8 milyon haberini başka yerden duymuştum ama Vatan'da da rastladım aynı habere. Onlarda 8 milyon euro yazıp birde Servet'in 2.5 milyon euro alacağını yazmışlar. Servet'te bu yüzden sıcak bakıyormuş onlara göre Şamil Abi.

Vallahi Erencim zaten Servet bıraksalar bir dakika durmam gibi bir laf etmişti zamanında of the record olarak. 8 milyon da güzel para hele ki defans oyuncusu için, benim görüşüme göre bi sakıncası yok. Emre takımda tutulur, Ali Turan gelecek Gökhan Zan da var iyi kötü Emre Aşık ile 1 sene daha devam edilir olmazsa ama 8 milyon fırsattır Servet ikna olmuşsa satılması benim aklıma yattı.

27 yaşındaki bir stoperden 8 Milyon Euro bonservis bedeli kazanma fırsatım varsa 1 dk bile düşünmem yönetimin yerinde olsam. Zaten başarımı ilk sezonun yakınından bile geçmiyor.

Servet açısından bakarsak olaya, burada 1,5 Milyon Euro kazanırken, 1,750.000´lik teklif gelsin hiç düşünmeden gider.

Onur Yavuz' Alıntı:
27 yaşındaki bir stoperden 8 Milyon Euro bonservis bedeli kazanma fırsatım varsa 1 dk bile düşünmem yönetimin yerinde olsam. Zaten başarımı ilk sezonun yakınından bile geçmiyor.

Servet açısından bakarsak olaya, burada 1,5 Milyon Euro kazanırken, 1,750.000´lik teklif gelsin hiç düşünmeden gider.

Onur abi, Servet Çetin 29 yaşında...

http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=130

http://transfermarkt.de/de/spieler/7041 ... rofil.html

Burada 28 yazıyor ama Doğum tarihi aynı...

Bence de giderse iyi olur ama Rus liginin başlamasına kadar bizim takımda oynamaya devam eder ise.( Rus ligi Mart 13 de açılıyor)

Kazan'ın ilk maçı da 14 Mart'da imiş.

http://www10.mackolik.com/Futbol/Team/D ... =2010/2011

bu ruslar bizim stoperlere bayılıyor...

12 ay içerisinde 2 stoperden 14 milyon euro kazanmak büyük başarıdır..

servet için 3 ün -5 in hesabı yapılmamalı :)

zaten bana göre oynayabileceği en iyi lig rus ligidir.

Barış Şişman' Alıntı:
Ersun Yanal, TFF Genel Direktörlüğü görevine getirilmiş..

Bu makam ne ola ki?

Alt takımlardan sorulu demek oluyor.
A Milli Takım dışındaki takımlarımızın teknik direktörleri Ersun Yanal'a bağlanmış durumda ayrıca futbol altyapılarına dair genel kordinatör durumunda.

Ali Turan'ın 5 milyon Avro korkusu!
Kayserispor ile sözleşmesi devam ederken Galatasaray yöneticileri ile gizlice masaya oturan ve aralarında protokol imzalayan Ali Turan, derdini Onursal Başkan Mehmet Özhaseki'ye anlattı.

İddialara göre Galatasaray yöneticileri Ali Turan'a başka takımlara gitmesin diye elini kolunu bağlayan bir protokole imza attırdı.

Ali Turan'ın, "Başkanım Galatasaray'a gitmekten başka çarem yok. Çünkü aramızda yapılan bir protokol var. Eğer bu anlaşmaya uymaz isem 5 milyon Avro tazminat ödemek zorunda kalacağım" dediği ileri sürüldü.

Ali Turan'ın transferinde Kayserispor kulübüne 500 bin Avro'yu çok gören Galasataray kulübünün bu oyuncu ile gizli bir protokol imzalayarak yüklü miktarda tazminat şartı koyduğu iddiaları kafalarda soru işareti bıraktı.

Öte yandan Kayserispor kulübünün Ali Turan ile yaptığı anlaşmada Futbol Federasyonu'na düşük rakamlı bir sözleşme gönderdiği ve bu yolla vergi kaçırmakla suçlandığı iddia edilirken, sözleşmesi devam eden bir oyuncuya gizlice mukaleve imzalatıp şartlara uyulmaması durumunda 5 milyon avro ceza ödeme şartı koyduğu iddia edilen Galatasaray Kulübünün de başı derde girecek gibi görünüyor.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu iddialar karşısında ne yapacağı ise merak konusu oldu.

Faruk Aydemir / Kayseri

Ara transfer dönemi bitti, ama gündemde yine Ali Turan var. Yeni sezonda Galatasaray forması giymesine kesin gözüyle bakılan 26 yaşındaki futbolcu, dün Kayserispor Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki ile Kayseri Hilton Oteli?nde bir araya geldi. 45 dakika süren görüşmede, tüm gelişmelerin masaya yatırıldığı öğrenildi. Ali Turan?ın, Özhaseki?ye, ?Kayserispor?un kaptanı olmaktan gurur duydum. Buraya bağlıyım, ama takdir edersiniz ki, Galatasaray?ın önerdiği ücretle burada kazandıklarım arasında uçurum var? dedikten sonra, ?Kadro dışı kalmış olmaktan çok rahatsızım. Sezon sonuna kadar kulübüme hizmet etmek istiyordum. Tek başına idman yapmak bana hiçbir şey katmıyor. İzin verin Florya?da antrenmanlara çıkayım? dediği belirlendi. Ancak Kayseri cephesi bu talebe sıcak bakmıyor.

Murat Akbaş/Oktay Ensari

Doğan SAĞLAM' Alıntı:
[quote="Barış Şişman":6eduvhku]Ersun Yanal, TFF Genel Direktörlüğü görevine getirilmiş..

Bu makam ne ola ki?

Alt takımlardan sorulu demek oluyor.
A Milli Takım dışındaki takımlarımızın teknik direktörleri Ersun Yanal'a bağlanmış durumda ayrıca futbol altyapılarına dair genel kordinatör durumunda.[/quote:6eduvhku]Eyvallah Doğan. ;)

GALATASARAY'DA TARİHİ İMZA!

Galatasaray Kulübü, piyasada olan Sportif A.Ş. hisselerini geri alabilmek için, 5 bankadan toplam 70 milyon ABD Doları tutarında, 1,5 yılı geri ödemesiz, 6,5 yıl vadeli tarihi bir kredi anlaşmasına imza attı.

Galatasaray Adası'nda yapılan kredi anlaşma töreninde kulüp başkanı Adnan Polat, Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, Demir-Halk Bank Genel Müdürü Selçuk Şaldırak, Bankpozitif Genel Müdürü Okan Balköse ve Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Aydemir hazır bulundu.

Başkan Adnan Polat, önemli bir gün yaşadıklarını dile getirerek, Galatasaray'ın içinde kanser olan bir durumu ortadan kaldırmak için tarihi bir kredi anlaşmasına imza attıklarını söyledi.

Sportif A.Ş.'nin durumunun sürdürülebilir olmadığını kaydeden Adnan Polat, şunları kaydetti:

''Göreve geldiğimizde Sportif A.Ş.'nin yapısının Galatasaray için bir kanser olduğunu söylemiştik. Çok uzun uğraşlardan sonra dün yaptığımız kredi sözleşmeleriyle bu yapıyı düzeltmek için gerekli finansmanı temin ettik. Bu kaynağın önemli bir bölümünü Sportif A.Ş. hisselerinin SPK müsaadesi ve çağrıyla Galatasaray tarafından satın alınmasında kullanılacak. Bugün SPK'ya müracaatımızı yaptık. Hisse başına 116 TL olarak belirledik ve bunu SPK'ya arz ettik. Bunu nihai olarak SPK tespit edecek. Bu krediye baktığımızda Türk spor tarihinin tek seferdeki en büyük kredisi. Türk finans sektörü, kulüpleri sadece spor yapan kurumlar olarak değil, ciddi bir endüstri olarak görüyorlar. Bu krediyi almak, bankacaları ikna etmek kolay olmadı.

Biz herkese örnek olmak istiyoruz. Tahmin ediyorum bu yapıya sahip diğer kulüplerde aynı şekilde davranacaklardır. Galatasaray'da yeni bir başlangıcın temelini attık.''

-''600 MİLYON DOLARLIK KAYNAK ÇIKIŞINI ENGELLEYECEĞİZ''-

Galatasaray'ın Sportif A.Ş. ile ilgili anlaşmalarının 20 yıllık bir dönemi kapsadığını belirten başkan Polat, yapılacak hisse senedi geri alımlarıyla bu dönem için 600 milyon dolarlık bir kaynağın kulüpten çıkışını engelleyeceklerini anlattı.

Polat, ''Bu hisse senetleri için yıllık dışarıya 28 milyon dolar kaynak çıkışımız olacaktı. 20 yıllık dönemde 600 milyon doları bulacaktık. Böyle bir operasyonla bunun önüne geçilmiş oldu'' dedi.

-''EN İYİ TRANSFERİ YAPTIK''-

Polat, ''Kaynak yetersizliği nedeniyle mi transferde geri kaldınız'' şeklindeki bir soru üzerine de şu ifadeleri kullandı:

''Aynı şekilde düşünmüyorum. Transferin en iyisini Galatasaray'ın yaptığını düşünüyorum. Bunu, transfer oluşurken medya ve taraftarın gösterdiği ilgiden görüyoruz. Şu anda Galatasaray'da, Dünya Kupası'nda oynayacak 5 milli takımın oyuncuları var, hepsi de dünya yıldızı. Büyük paralarla transfer yapmayı herkes becerebilir, önemli olan parasız transfer yapmak, biz bunu en iyi şekilde gösterdik. İlerleyen zamanlarda yapacağımız transferlerde Galatasaray'ın mali dengelerini bozmayacağız, hedefimiz, bünyeden futbolcu yetiştirmek olacak.''

-''RİVA'DAN 700 MİLYON DOLAR HASILAT''-

Başkan Polat, ruhsatı çıkan Riva arazisinden 700 milyon doların üstünde hasılat elde etmeyi düşündüklerini ifade etti.

Buradan gelecek parayı futbol için kullanmayacaklarını anlatan Adnan Polat, elde edilecek gelirin Galatasaray'ın gelecekte oluşturacağı gayrimenkul yatırım ortaklığı oluşumunun sermayesini oluşturacağını kaydetti.

Galatasaray yönetimi olarak üzerlerine düşeni fazlasıyla yapmak için gayret gösterdiklerini vurgulayan Polat, ''Haftada 7 gün, 24 saat çalışıyoruz. GS Bonus'ta 2 yılda 30 bine ulaşan Fenerbahçe'yi, 2-3 ayda 60 bine ulaşarak geçtik. GS Bonus'un satışının daha hızlı artmasını bekliyoruz. 60 bin sayısı bize yetmiyor. Bu sayıyı 500 binlere çıkarmasını istiyoruz'' dedi.

-''TÜNELİN UCUNDAKİ GÜNEŞ IŞIĞINI GÖRÜYORUZ''-

Başkan Polat, daha önce söylediği ''Tünelin ucundaki ışığı görüyoruz'' sözünü geliştirerek, ''Bu kez tünelin ucundaki güneş ışığını görüyoruz'' ifadesini kullandı.

Taraftarlardan yeni stadın VIP koltuklarını satın almalarını isteyen Polat, ''Tünelin ucunda ışığı görüyoruz. Bu ışık trenin ışığı mıydı, belli değildi. Ama şu anda tünelin ucundaki güneş ışığını görüyoruz. Biz taraftarın desteğiyle bu tünelden çıkacağız'' şeklinde konuştu.

Polat, ''Bu yeni başlangıçla daha güzel günleri Galatasaray ve Türk futboluna yaşatacağız'' diye konuştu.

Kredi operasyonu organizasyonunu sağlayan Deniz Bank'ın Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş ise kredinin 1,5 yılı ödemesiz olmak kaydıyla 6,5 yıl vadeli verildiğini belirterek, ''Spor tarihinin en büyük çaplı ve en uzun vadeli kredisini sağladık. Finans camiası olarak spora buzlu camların ardından bakmıyoruz'' dedi.

-POLAT VE HELVACI'NIN DOĞUM GÜNÜ KUTLANDI-

Toplantı sonrasında başkan Polat ve ikinci başkan Mehmet Helvacı'nın doğum günleri kutlandı.

Polat ve Helvacı, kürsüye getirilen Galatasaray amblemli pastayı kestiler. Polat 57, Helvacı ise 50. yaşlarına bastılar.

Başkan Polat, tören öncesi krediyi veren bankaların çalışanlarıyla yaptığı sohbette, Fenerbahçe'nin, Bursaspor'a yenilmesinin hatırlatılması üzerine, ''Benim için iki doğum günü oldu'' dedi.

Başkan Adnan Polat, gazetecilerle yaptığı sohbette ise Fenerbahçe-Bursaspor karşılaşmasıyla ilgili olarak ''Ne maçtı'' derken, ''Bursaspor, Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile yapılan iki maçta da hakkının yendiğini iddia ediyor. Galiba bu iddia onlara ekstra motivasyon sağladı'' şeklinde konuştu.

Galatasaray 3 ? Boluspor 0

Galatasaray A2 Takımı, Marmara Grubu 25. hafta maçında Boluspor?u 3-0 mağlup etti. Florya Metin Oktay Tesisleri?nde oynanan karşılaşmada Galatasaray?ın ilk golünü 33. dakikada Berkin Kamil Arslan kaydetti. 54. dakikada Uğur Ayhan ile bir gol daha bulan Galatasaray?da skoru belirleyen gol ise 90+4?te Mertan Caner Öztürk?ten geldi.

Galatasaray
Eray İşcan, Ahmet Kesim, Sinan Osmanoğlu (Dk.58 Emre Yüksektepe), Cemre Baloğlu, Berk Neziroğulları, Uğur Ayhan, Cumhur Yılmaztürk, Berkin Kamil Arslan, Caner Öztel, Emre Çolak (Dk.73 Mertan Caner Öztürk), Cem Sultan (Dk.66 Anıl Dilver)

Goller: Dk.33 Berkin Arslan, Dk.54 Uğur Ayhan, Dk.90+4 Mertan Caner Öztürk

Galatasaray bu sonucun ardından A2 Ligi Marmara Grubu?nda puanını 49?a yükseltti. 25. haftaya liderin 2 puan arkasında 2?inci sırada giren takımımızın grubunda oynadığı 22 maçta 15 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyeti bulunuyor. Rakip fileleri 48 kez havalandıran Galatasaray, kendi kalesinde ise 15 gol gördü.

Beşiktaş berabere kaldı.Puanlar eşitlendi.+2 fazla averaj fazlası olan Beşiktaş hala lider durumda...

HABERTÜRK'e konuşan Futbol Federasyonu Başkanı, Hollandalı hocanın Türkiye'yi seçerken parayı ikinci planda tuttuğunu söyledi!

Özgener, dünyanın sayılı teknik adamlarından biri olarak gösterilen Guus Hiddink?in AMilli Takım?ın başına geçmesi, rekor yayın ihalesi, EURO 2016 adaylığı ve futbol gündemindeki
sıcak tartışmalara dair çarpıcı açıklamalar yaptı:

Guus Hiddink sizin kişisel tercihinizmiydi yoksa isim üzerinde konsensus varmıydı?

Hem benim hem yönetimin tercihiydi. Hiddink gibi bir isme herkes saygı duyar.Milli Takımile kulüp teknik direktörlüğü çok farklı. Birinde başarılı olan diğerinde olamayabiliyor. Oysa Guus Hiddink her ikisinde de çok büyük başarılara sahip bir isim.

Neredeyse 4 ay Milli Takım teknik direktörsüzdü, anlaşamamaktan korktuğunuz oldu mu?

Ben çok kararlıydım. Türkiye?de neler yaptığımızı ve neler yapacağımızı anlattığımda anlaşacağımızı hissetmiştim. Süre uzadı diye tenkit edenler oldu, ama bu süre zarfında Türkiye?ninmaçı yoktu. 15 günde birini getirme zorunluluğu yoktu. Biz Türk futbolunu yönetiyorsak kendi doğrularımız çerçevesinde yöneteceğiz, insanların da buna saygı duyması lazım.

Alacağı ücret için farklı rakamlar telaffuz ediliyor.

Rusya ile anlaşması 15 Temmuz?da sona eriyor, o bitmeden konuşmamız doğru olmaz. Kulüplerde de dünya çapında hocalar çalışıyor ama neden onların parası konuşulmuyor daMilli Takımhocasınınki konuşuluyor anlamış değilim. Sadece,mevcut şartların altına anlaştığımızı söyleyebilirim. Hiddink buraya para için değil heyecan için geliyor.

Terim ile birlikte görevden ayrılan Oğuz Çetin Hiddink?in yardımcısı olacak. Bu karar kime aitti?

Biz yönetim anlayışımız gereği teknik adamların işine karışmayız. Ben Hiddink ile birkaç kez görüştüm ve görüşmelerimizde Türkiye?de çalıştığı dönemden Oğuz Hoca?yı tanıdığını ifade etti. Oğuz Hoca?nın geçen sürede ilerleme kaydettiğini söyledi ve ?Benim yardımcı antrenörümle aynı lisanı konuşmam önemli? dedi. Oğuz Hoca?nın yabancı dil bilmesi avantaj oldu.

"YANAL ALTYAPI İÇİN TEK İSİM"

A Milli Takım dışındaki takımların başına Ersun Yanal getirildi. Neden Ersun Yanal?ı tercih ettiniz?

Ersun Yanal çok önemli biri isim. Önemli takımlarda, A Milli Takım?da görev almış bir teknik adam. Biz Türkiye Futbol Federasyonu olarak futbolun gelirlerini çok büyülttük. Ekonomik değer arttıkça futbol da bilimselleşmek zorunda. Ersun Hoca ile saatler süren toplantılar yaptık. Tüm dünyayı incelemiş, örnek modellerini görünce ?Burası için tek isim? dedim.

Altyapı kadrolarında da ciddi değişiklikler yapıldı.

Bu kararların hepsi Ersun Hoca?ya ait. Ben kendisine buradaki kadrolaşmayı gösterdim ve ?Burada tek yetkili sensin. Bana hiçbir şey sormana gerek yok. İstediğinle çalışmakta serbestsin, kimi istiyorsan getir? dedim. Artık teknik adamı getirip ?Bununla çalışacaksın? deme devri bitti, ben de zaten bunu kabul edecek bir teknik adamla çalışmam.

"EURO 2016?DAN ÇOK UMUTLUYUZ"

"Neden 2008 ve 2012?yi alamadığımızın analizini yaptık ve en iddialı şekilde aday olduk. En önemli artımız,
Başbakan?ın 920 milyon Euro?luk garanti mektubu?

EURO 2016 adaylık dosyasını teslim ettiniz. Umutlu musunuz?

Çok umutluyuz. Üst üste 3. adaylığımız. Bu da turnuvayı ne kadar çok istediğimizin en önemli göstergesi. 2008 ve 2012?yi neden alamadığımızın analizini çok iyi yaptık ve en iddialı şekilde EURO 2016?ya aday olduk. Bu kez en önemli artımız hükümetten, Sayın Başbakan?dan aldığımız 920milyon Euro?luk garanti mektubu. Bu garanti mektubu Fransa ve İtalya?nın dosyalarında mevcut değil.

Platini?nin varlığı Fransa için avantajmı?

UEFA?nın başkanı Fransız, birinci başkanvekili Türk. Bu seviyeye gelmiş insanların sorumluklarını bilip bu şemüdahil olacaklarını sanmıyorum.

Şehir tercihleri, özellikle Trabzon?un dosyada yer almaması çok konuşuldu...

Yapılan bütün eleştirilerin beni sevindiren bir tarafı var, o da şu: Demek ki Türkiye bu projeye inanmış, ülkeye faydasına inanmış. Dışarıda kalan şehirlerin böyle istekli olmaları beni bu açıdan çok sevindirdi. Biz bu turnuva için 2 ülkeyle çekişiyoruz, projeyi ülke geneline yaydığınızda rakiplerinizin gerisinde kalma durumu söz konusu. Aynı gecede 50 bin kişinin şehir değiştirdiği bir organizasyonda ulaşım imkanları kadar ulaşım süresi de önemli. Fransa ve İtalya da ülke geneline yaymadı projelerini. Fransa?nın dosyasında batıdan ve kuzeyden şehir bulunmuyor.

"HAKEMLERE YAPILANDAN RAHATSIZIM"

Hakemlerin programlarda bu kadar konuşulmasından, yöneticilerin sürekli hakemi gündeme getirmesinden, oyuncuların çevrelerini sarmasından rahatsızım. Hakemlerin futbolun önüne geçmesine izin vermeyelim.

"MEHMET ÖZHASEKİ BENİ ŞAŞIRTTI"

Kayserispor Onursal Başkanı çok sevdiğimiz bir insandır. Çok talihsiz bir beyanat; çok şaşırdım, hiç beklemezdim. Maç sonunda sinirle yaptığına inanmak istiyorum çünkü hem kendisi hem futbol için talihsiz ifadeler var.

"6+2 UYGULAMASI DOĞRU GELMİYOR"

Yabancı sınırlamasını masaya yatırmamız gerek. Yönetim kurulu ve Milli Takım hocalarımızla değerlendireceğiz, kulüplerle de konuşacağız. Mevcut sistem pek doğru gelmiyor bana. 6+2 uygulamasında değişiklikler yapılabilir.

Edit : 6+2 kuralında değişikliğe gidilmesi ligin kalitesini,dengesini biranda değiştirebilir.