Gündeme Dair

semihe üzüldüm nbanin en kötü takımına gitti.ve toparlanması da zor görünüyor clevandın. bostonda yüzük kazanabilecekken yazı boş geçireceği bir yere takas oldu. oklahama da çok iyi hamleler yaptı. jordan da çok kötü bir yönetici wallece gibi adamı hiç pahasına yolladı. sühan abiye katılıyorum new york bir süper yıldız aldı sonuçta ama uzun rotasyonları çok zayıf. ama takımda amare ve carmelo gibi 2 süper hücumcu var.

Jeff Green'i almışız çok sevindim ancak Perkins takımda kalsın isterdim. Diğer gidenlerin pek önemi yok benim için, bi nebzecik Daniels'a üzülürüm o kadar... Şu takaslar tam bir bitsin tam değerlendirmemi yapacağım

Takasın son dakikalarında bombalar birbiri ardına patlıyor. Semih Erden, Harangody ile birlikte Cleveland'a geçerken, Boston ikinci tur draft hakkı aldı. Aynı zamanda Kendrick Perkins ve Nate Robinson Oklahoma City'nin yolunu tutarken, Jeff Green ve Nenad Krstic Boston'a geçti. Gerald Wallace, Joel Przybilla ve ikinci tur draft hakkı karşılığında Portland'a takas oldu.

Diğer son dakika takaslarında Phoenix Aaron Brooks'u alırken, Goran Dragic ve ilk tur draft hakkını Houston'a yolladı. Houston, Shane Battier'i eski takımı Memphis'e yollayıp, karşılığında Thabeet ve birinci tur draft hakkı aldı. Yine Charlotte'dan Nazr Mohammed'i alan Oklahoma City, DJ White ve Mo Peterson'ı yolladı. Ayrıca OJ Mayo'nun, Josh McRoberts'a karşılık Indiana'ya takas olduğu konuşuyor ama henüz bir kesinlik yok. Takasların detaylarını ve analizini ilerleyen saatlerde yazacağız.

Alıntı:Konyalıportlandlılar

Bu ortamda takıma katkı yapamayan sevgili Pat Riley reyisi istifaya çağırıyorum, kalitesine yakışmadı, şu takıma bir uzun çok iyi giderdi.

Adam gibi kontrat yok ki neyle takas yapacaktı Riley.Kontratlar hep minimum zaten[Miller ve Haslem dışında] draft hakkı desen 26. sıra kimseyi tatmin etmez para da veremezsin lüks sınırını aşmışsın.Bu durumda takas yapamazdı Riley.

Elimizde kullanmadığımız Arroyo - J.Anthony - Big Z ( az da olsa ) parçalar var. Vasat bir uzunu takıma katabilirdik diye düşünüyorum hala, yalnız ben bunu dedikten sonra bir T.J Ford haberi gördüm bizim için, uykularım kaçtı.

Joel Anthony verilmez şu durumda .Takımın Ben Wallace'ı bir nevi.Arroyo-Ilga'yı da birleştirsen 2.5 milyon dolar falan ediyor.Çok zor bununla bir takas yapmak.

Joel hiç şans bulmuyor, ben de tutuyorum adamı ama Spoelstra Dampier'ı daha çok kullanıyor. J.Howard'da var mesela saymayı unutmuşum, ben bekledim bir takas olmadı, zaten şaka amaçlı söylemiştim de amma ciddiye aldın be sayın avcı. :)

Arca "Fener maçını Erdal'la kaybettik" dediğinden beri gıcığım sana.:)Caserta maçında yanından geçerken bu Fener maçını hatırlatacaktım ama Sühan abiyle saha içine girmek için acele etmek zorunda kaldım.Neyse yarın Trabzon maçında görüşürüz. :p

Caserta maçında bende amma derin düşünmüşüm yahu mağlubiyetin nedenlerini, belli oldu şimdi hahah :D. Neyse konu bölünmesin, yarın görüşürüz. :)

2 saat sonra Chicago'nun aklını alıyoruz.

Ya kusura bakmayın ama Wallace gitmiş vay canına oba salaklar kazık yemiş tarzı şeyler okuyorum burada. Beyler az bi araştırın takas nedenini öyle gelin burda söyleyin söyleyeceğinii. Charlotte en çok zarar eden franchiselardan birisi ve mecbur göndereceklerdi büyük kontratlardan birini seneye olası bi lokavt durumunda iyice zarar etmemek için. 3 aydır çıkıyor bu haberler Wallace ile ilgili. Böyle bir durum olmasa zaten Wallace takas edilmezdi hiç adı bile geçmezdi dedikodularda. S-jax'in de Dallas'a hamlesini bekliyordum ama Dallas vermemiş herhalde Butler'ın bitik kontratını ve ilk tur draft hakkını.
Brooks takası bence en karlı takas oldu. Bu vesileyle Nash sonrası point guard bulundu ve kalitesiz bir draft hakkı verilerek iş çözüldü. Dragic'e değinmiyorum bile Lowry'nin arkasında sürünür durur Texas'ta da.
Biz de landry'yi cash para karşılığı hediye etmişiz. Bonus olarak Thornton düşmüş payımıza da . Ama kontratlar arası uçurum var ve aldığımız mebla çok büyük bi miktar . Bu parayı verecek ny , lal , celtics , chicago tarzı takımlar hariç kimse veremez kolay kolay. Belki Cuban ve Prokhorov etkisiyle Dallas ve Nets de verebilir. Ki bu miktarı veren new Orleans ve idaresini şu an NBA yönetimi üstlenmiş durumda. Bu da eşitlik ilkesine baya aykırı bence.
Deron'un takasında ise olay sıkıcı bir hal almış. Deron takas bittikten sonra almış haberi ve bozulmuş biraz. Aslında haksız da sayılmaz pek. Ama Brooklyn'dei takımın ilk efsanesi olma fikri ona da hoş gelecektir zamanla. Utah ise yanlış başladı bence rebuildingde.
Mayo takası yatmış sanırım . Biraz fazla kazık bir takastı ve Memphis'te Gay de sakat olunca Mayo'yu da veremediler. Battier'yi kadrolarına kattılar bu arada. Ne yükselir ne düşer yine takılmaya devam eder bi yapıdalar.
Thunder nihayet Green'i takas etti. Adam iyi oyuncuydu ama bu takımda lüx kalıyordu pozisyonu itibariyle. Perkins için zaten Thunder pusudaydı ve aldılar sonunda. Olmadı Nene'ye sulanacaklardı ve Perkins'i daha ucuza bağladılar. Perkins'in yeni kontratı da 5 yıllığına 40'ı geçmeyecektir sonuçta. Boston ise Semih'i paketledi bu hamleleri yaparken. Maksat biraz daha lüx ergisinden düşüp rotasyonu daraltıp rolleri kesinleştirmek bu hamlede. Cleveland da iş olsun diye yaptı hamlesini.
Clippers sahibi her zamanki gibi parasına kıyamayıp gönderdi Baron'u . Bariz aptallık yaptı bence. Takım tam alışmışken gidip piyasası yerlerde gezen Mo Will'i aldı. Moon filan Aminu'nun önünü tıkamak hariç bir işe yaramaz zaten. Aklı olan takım Griffin'in kontratının bitişine göre düzenler payroll'ını. nasılsa takım sahibi paranın peşine düşmüş , başarı filan umrunda değil adamın.
Heat de iyi hamleler beklenen takımdı ama yapacak birşeyi yoktu aslında. Boşu boşuna beklenti yaratıldı. Sonuçta bir şey yapmadan devam ediyorlar.
Chicago da hamle beklenen takımlardandı ama 2 numarasız oynamaya devam edecekler yine. Paşa gönülleri bilir gidersin 2. turda sonra gelir aklın başına. James Johnson'ın bu franchise'dan kurtulmasına sevindim. Toronto çiftliğinde iyi süre bulur ve dilerim potansiyelini gösterir.
Dallas da bir şey yapamadı şu ana kadar. Butler- S-jax işi olmadı herhalde Wallace gidince. Bu takas da olsaydı Charlotte Aliağa Petkim'e dönerdi iyice. Bu yüzden takas yatmış olabilir. Cuban biraz geç kaldı bence hamle yapmakta. Bu kadar cacıklaşan bir batıda bu fırsat bir daha önüne gelmeyebilir.
Denver da GM'inin sözüne sadık kalarak takas yapmadı henüz Melo'dan başka. Yalnız Ty Lawson filan ilk 5 çıkacaksa Felton'ı yedek başlatmak hoş olmaz bence. Felton çok iyi bir sezon geçiriyor ve yedek kalınca sorun çıkaracaktır. Felton'ın hazır piyasası varken takas etmek en iyisi gibi. Yoksa hem Felton'a hem Lawson'a zarar...

O kadar kafam karıştı ki..
Sadece bizim Sixers'ın bir hamle yapmadığını gördüm ve sevindim..
Bizim bu hamlelerimiz hep yanlış oluyordu çünkü..
NBA'in resmi sitesinde şöyle bir liste var;

• Bobcats' Wallace goes to Trail Blazers
• Rockets' Brooks traded to Suns
• Thunder trade for Nazr Mohammed
• Rockets' Battier traded for Thabeet
• Cavs Erden, Harangody from Celtics
• Celtics trade Perkins to Thunder
• Clippers' Davis to Cavs for Williams and Moon
• Hawks ship Bibby to Wizards for Hinrich
• Warriors, Nets make trade for Murphy
• Hornets land Landry from Kings
• Deron Williams goes to New Jersey
• Carmelo Anthony to the Knicks
• James Johnson traded to Raptors

Bence bu işlerden Denver arızalı çıktı.. Yaza temiz caple girip sağa sola saldırmak
varken boşuna bir sürü kontrat yüklendiler.. Melo gitmek isteyebilir.. Her isteyen gidecek diye bir şey yok, takas yapma zorunda değilsin, yaza istediği yere giderdi..

Şimdiden öngörülebilen birşey şu ki Play-Off'larda bu bölümde hır çıkar, iş öyle tatlı tatlı laf sokmayı da aşar yani, alayımız ''yancıyız''...

Şimdiden öngörülebilen birşey şu ki Play-Off'larda bu bölümde hır çıkar, iş öyle tatlı tatlı laf sokmayı da aşar yani, alayımız ''yancıyız''...

uğur;

ben de kaç aydır modum, hiç ceza vermedim diye üzülüyordum..
hır çıkaranları cezalandırarak sezonu açarım..
gerekirse tek başıma yazarım ama bu forumun 2 sene önceki hale gelmesine izin vermem..
2 ay foruma girememiştim o tartışmalar yüzünden.