Gündeme Dair

Abi ben bunu şimdiden söylemek istedim, olaylar çıktıktan sonra konuşmak anlamsız. Ama söylenilen sözler insanı tahrik ediyor, susuyoruz ama saygı göstermeye çalıştığımızdan dolayıdır bu. Ama sınır geçilirse ben de o sınırı geçerim, cezasını da çekerim. Tatlı laf sokmalara kimsenin sözü yok zaten, bu bölümün tadı bu ama iş tahrik boyutuna varınca, neyse umarım öyle olmaz.

Son olarak ben de ''yancıyım''...

Mavs, Corey Brewer ı Spurs ve Celtics in elinden kapmış ve en önemli eksiğini kapatmış, Ginobili Kobe yi savunacak yavaşlatacak oyuncuyu bulmuşlar. Mavs çok iyi bir defans takımı oluyor, sessiz sedasız ligin en derin en homojen kadrosunada sahip oldular. Dirk paşa halinden memnun.

onlar için 2007 golden state diyorum.o sezon 66-16 yaptılar sonra play offta golden state 4-1 elendiler.
ama bu sefer farklı gibiler umarım play offta patlamazlar.

* Bültenimize coachlar dünyasından haberlerle başlıyoruz.. Celtics, Doc Rivers ile sözleşme uzatıyormuş. Rivers, karar vermek için sezon sonunu beklemek istermiş..

* Pat Riley'nin Spoelstra'yı gönderme gibi bir planı yokmuş. Pazar günkü mağlubiyet sonrası , Riley'nn odasında şarap içtik demiş Spoelstra.. Riley inceden ayar vermiştir.. öyle iki kadeh şarapla bırakmaz. Takım sahibi Mike Arrison'ın Riley'nin benche inmesini istediği söylentisi ile başladı herşey ama Lakers galibiyeti ile Spoelstra'nın kredibiltesi tazelenmiştir biraz.

*Gerald Wallace, Bobcats'de gözardı edildiğini düşünüyormuş.. MJ=Hagi.. Bu gece Bobcats- Portland maçı varmış.. İnşallah 60 sayı atarsın Gerald.. Kahrolsun iyi oyuncu , kötü yönetici/ teknik adam olup, oyuncuyken kazandığı krediyi kullanarak takıma zarar verenler.. Vay be.. Slogana bak..

* Adamım Kevin Love, üst üste double-double yapma rekorunu kırdı.. Galiba 52 maç üst üste.. 51 vya 53 de olabilir.. Aslan kevin..

* Sullinger diye bir genç varmış bir yerde.. Draftte mutlaka pick olur , hatta 1 no olur diyorlar.. Drafte katılma kararı almış sanırım..(Ayrıntılar az sonra Cem G.'den.)

* Deron Williams'ın bir gün Knicks forması giyeceği ile ilgili söylentiler bitmiş değil..

* Marco Bellinelli 10.000 USD ceza almış, S.Marion'a sert faul yaptığı için.. Sportmenlik dışı denebilir.. Onlarınd eyimi ile "flagrant faul".

* P.Jackson, Lakers ile 599 galbiyet almış.. Miamiyi yenseler 600 olacakmış ama olmadı.. İlk galibiyet, 600. galibiyet olacak..

* Gasol , Bosh için " potaya yüzü dönükken en iyi uzun " demiş.. Ben anlamam..

* Memphis, Zach ile sözleşme uzaacakmış.. İki taraf için de en doğrusu.. Win-win.

* Marc Gasol'un hakettiği değeri almadığnıı yazıyordum bazen.. Fikrim değişmedi. Yaza serbest kalıyor ve Knicks kementi attı deniyor.. Yetenekli ve performanslı olmak iyi bir şey. Bunları yapan bir uzun olmak çok iyi bir şey.. Uzunsan ve bir şeyler yapıyorsan kapılar daha çabuk açılır.. Çünkü uzun az, kısa çok.. hayat böyle. Gasol, D'Antoni'ninkine benzer bir oyun hiç oynamadım ama New York , Barcelona'ya çok benziyor demiş.. Önce koşman lazım Marc.. Hızlı ve bol bol koşman lazım. Run and gun.

* Sixers birine 10 günlük kontrat verecekmiş.. Oğlum boş işlerle uğraşmayın, iyi gidiyoruz.. İşimizdeyiz, gücümüzdeyiz..Bırakın..

* Frederic Weis basketbolu bırakmış.. Kim diyenlere şöyle hatırlatabiliriz.. 2000 Sydney olimpiyatlarında Vince'in üzerinde uçarak smaç yaptığı Fransız dev pivot.. Öyle bir uçuştu ki Weis'in omuzlarının üzerinden geçmişti Prince.. Youtube'da var hala görmeyen varsa.. Tarihin en iyi smacı olabilir.

* J.Pryzibilla yine sakatlamış sanırım sağ dizinden.. Bu uzunların diz sakatlıkları hç geçmiyor zaten. Adam 6 senedir falan sakat. Ben yüzünü unuttum, yolda görsem tanımam..

* J.J. Barea , Zuleyka Rivera diye biriyle olduğunu doğrulamış.. Miss Universe yazıyor.. Bu ne ola ki.. Kainat güzelimi nedir artık.. Ulan JJ zıpçıktı gibi gez sahada, daha donunu toplayamıyorsun, yengeye bak. Tabii NBA de veya başka bir basketbol mecrasında kısa olmak, normalde kısa olmak anlamına gelmiyor.. Bunu en iyi Tony Parker'ı, Eva Longoria'yı omuzunun altına aldığında anlamıştım.. Yenge de şöyle bir şeymiş. Bence güzel değil.

http://img716.imageshack.us/i/zuleykarivera.jpg/sr=1

ulan Dalembert yıllarca kanımızı emdin ama sana rağmen ayakta kaldık, Kings 1 sene ancak dayanabildi demek ki...
üzüldüm açıkcası...

* Sullinger diye bir genç varmış bir yerde.. Draftte mutlaka pick olur , hatta 1 no olur diyorlar.. Drafte katılma kararı almış sanırım..(Ayrıntılar az sonra Cem G.'den.)

Bu adamla NBA 2K11'de tanışmıştım :) Bilgilerini doğru yaptılarsa, bol bol üçlük atıp 1 tane sokamayan bir adamdı. Bilerek boş bırakırdım, potayı gördüğü yerden sallardı üçlüğü, bir tane soktuğunu görmedim ama oyun hatası sanırım :) Onun dışında penetresi olan bir uzun diyebilirim.

Anaheim dedikodu olmaktan çıktı artık bas bas bağırılıyor. Maloof Brothers sene ortasında ''capi sonuna kadar harcayacağız , ferah olun brocanlar'' tarzında bi açıklamayla gönlümüzü ferah tutmuştu. (yıllar oldu ferah tutuyorsunuz da yeter ama ya herşeyin bi sınırı var :) )Taraftar ona rağmen hep takımın yanındaydı. Ama Bonzi , Artest , Kevin Martin üçlüsünü o sene bozdukları an yönetim bitti herkesin gözünde. Kevin Martin'i star yapacağız diye herkesi gönderdiler. Sonra adamın yanına kimseyi getirmeyip bütün yükü üstüne attılar. En sonunda da Tyreke gelince Martin'i postaladılar. Yani taraftar gelmesin diye uğraşan bi yönetim var. Ve bundan 2 yıl öncesine kadar her iç sahada full oynardık ve iç sahada üstüste full çekme rekoru bizdeydi. Kendileri kaşındılar. Giderlerse biterler ve benim için bu takım biter.
Bu arada bu Sullinger ile Turner sıkı kankidir . Hatta Turner geçen sene draftta ropörtaj verirken ''seneye burada Jared olacak '' tarzı birşeyler demişti durduk yere . BU sene adam Harrison Barnes'tı ama güçsüz ve yanlış seçimler yapıyor diyorlar. NC forması bol gelebilir normaldir . Ayrıca adam geçenlerde Jordan'dan ayar yemiş NC forması giydiği halde Kobe'yle aynı model ayakkabıları giydiği için . Madem mesele NC , o zaman VC ile çık bi dahaki maça Jordan'a inat :) :)

Play-off yaklaşırken yine bir gündeme bakalım;

• Kings’in Anaheim’a taşınması ile ilgili söylentiler gittikçe yoğunlaşıyor.. Supersonics, Seattle’dan ayrılırken de böyle olmuş, yoğunluk git gide artmış ve sonuç gelmişti.. Anaheim yine California’da bir şehirmiş. Gsbasket Abd Temsilcisi Eser Atalay bizi aydınlatsın lütfen.. Bu arada sanıyorum Lakers ve Kings arasında televizyon yayınları konusunda da bir işbirliği olacakmış.

• 4000. kez Rudy Fernandez ile ilgili bir yazı ve yine Avrupaya dönüş hikayesi.. Ulan dön de kurtulalım artık.. Bu kaçıncı.. Seneye lock-out olursa Avrupada oynamak iyi bir seçenekmiş.. Ne olur oyna ya.. Yalvarıyoruz. Sanırsın Kobe söylemiş bunu.. Artist. İster orda oyna, ister Avrupada. Kimin umurunda bu kadar çene yapıyorsun.

• Knicks’te beklenen konuşmalar başladı.. Çok çalıştık, bazı parçalar kaybettik, yine kaybedebiliriz, bize büyük bir oyuncu daha lazım falan gibi.. Billups’ın yazın gidecek olmasına şimdiden yer yapılıyor..

• Rip Hamilton coachu ile barışmış.. Buradan da şöyle bir sonuç çıkar; Rip Hamilton daha önce coachu ile küsmüş.. Küs olmasa barışmaya gerek olmazdı herhalde.. Rip’in acil Detroit’i terk etmesi lazım.. Kaç yıl oldu.. Eşi Ford’un fabrikasında işçi sanki, emekli olmasını bekliyorlar..

• Jameer Nelson’ın sol dizinde sakatlık varmış.. Bu geceki York maçında oynamayacak büyük ihtimalle. Arenas’ın ilk beş başlaması öngörülüyor..

• Brook Lopez’in de omzunda geçmek bilmeyen bir sakatlığı varmış..

• Miami’de Spoelstra takımı biraz dinlendirmek istediğini ama play off tablosu netleşmediği için bunu henüz yapamadığını söylemiş.. Ne fark eder Eric.. Ha Sixers, Ha Knikcs.. Salona gelen herkese bir süpürge hediye edin play off ilk turunda..

• Bu akşam Portland-San Antoino maçı var.. Ginobili, Batum ve Roy’un sakatlıkları var, durumları kesin değil..

• Udonis Halsem, sakatlıktan mart sonu döneceğini söylüyordu ama şimdi uzayabilir demiş.. Daha ne dönüyorsun oğlum, bitti zaten.. Seneye kısmetse.. Boşver.. Otur sen paralarını say..

• Derrick Williams diye biri varmış ve seneye draftin 1 numara adaylarındanmış.. Scoutlar çok beğeniyormuş..Arizona üniversitesindeymiş herhalde ama daha karar vermemiş drafte katılma hakkında..

• Yine bu March Madness mevzusu sonucunda Thomas Robinson, Marcus Moris, Tyshawn Taylor gibi bir sürü isim ortada dolanıyor draftle ilgili olarak..Draft yaklaştıkça bu mevzular artar, ben de okumam, olur biter..

• Phil Jackson, Derek Fisher için bir gün coach olacak kadar aptal olamaz, daha akıllı görünüyor demiş . )) Uğraşmayın Fisher ile.. Yaza işi var adamın.. Oyuncular derneği başkanı olarak NBA yönetimi ile masaya oturacak.. Lock-out tehlikesi malum..

• Bizim forumun tenis başlığında da görüleceği üzere Wade ve Lebron, Nadal’ın maçına gittiler.. Tenis dünyasının zirvesi geçen hafta California’da idi, bu hafta Miami’de..

• Bucks’ta da çarşı pazar karışmış…Chris Douglas Roberts, twitter’da coacha falan giydirmiş..CDR yetenekli adam, takım bulur herhalde.. Detroitli’ymiş kendisi. Scott Skiles’ın disiplin anlayışı da meşhurdur..

• Kings’in Anaheim’a taşınması ile ilgili söylentiler gittikçe yoğunlaşıyor.. Supersonics, Seattle’dan ayrılırken de böyle olmuş, yoğunluk git gide artmış ve sonuç gelmişti.. Anaheim yine California’da bir şehirmiş. Gsbasket Abd Temsilcisi Eser Atalay bizi aydınlatsın lütfen.. Bu arada sanıyorum Lakers ve Kings arasında televizyon yayınları konusunda da bir işbirliği olacakmış.

Ne temsilcisi olm dönüş parası bile yok cepte şu an Çekmeköy/İstanbul dan bilidiriyorum çaktırma uahuahau:)

Anaheim yiğidin harman olduğu yerdir demek isterim ama değildir resmen yatış yeridir alayı surfçüdür ,erkek milleti quicksilver kız milleti roxy den başka marka giymez,haftasonları Huntington Beach e karpuzlar koltuk altında akın ederler,fena olmayan bir Nhl takımları vardır,Disneyland da orada görsel destekleyizi istiyorsan "The O.C" audio destekleyici istiyorsan "The Offspring" in bütün konsepti buraları anlatır ,bize uzak bir hayattır en azından bana şu an için,Sacramento nasıl bir yer hiçbir fikrim yok Kings ne düşünüyor onuda bilmem ama Anaheim e Galatasaray taşınsa bile üzülmem ,Birde yukarıda CDR yetenekli adam demişsin CDR da yetenekli ise bu NBA de yeteneksiz adam yok demektir geçen hafta Boston a 56 sayı attıkları maçı izledim paçadan akıyordu yetenekleri CDR ın maşallahı vardı:=)
Son olarak seneye bu işler Derek Fisher a falan kalırsa Pat Ewing ide ararız 50 maçıda ararız gibime geliyor,kalın çerçeveli gözlüklü hali bile hiç güven vermiyor

Bugün bir haber okudum,haberde yazana göre Ricky Rubio'nun ailesi haber yollamış Timberwolves'a..Yıllardır şutlarını bir gram ilerletemedi,iki sene önce draftlerde nasıl bi haldeyse o günden bu yana hiçbir gelişme yok..İşin ilginç tarafı ise draft edildikten sonra Timberwolves'ı az yerden yere vurmadı..Yaşı genç,yetenekli bir isim ama iş yetenekle bitmiyor sadece..Yıllardır insanların kendisinden bekledikleri star olma hayallerini düşününce büyük bir balon olma yolunda ilerliyor..

Rubio baktı ki nato kafa nato mermer , öyle olunca gidiyim bari çaylak kontratımı yiyiyim derdine düştü heralde. Semih Erden'in bile geliştiği ortamda gelişemeyen adam kesinlikle akıllı değildir. Hatta akılsızdır. Semih'in bile adım attığı , Cenk'in draft edildiği , Tolliver'ın dakika aldığı , Dalembert'ın soygun yaptığı yerde tutunamazsa Rubio'ya çok gülerim. Ayrıca hiç basketçi tipi de yok bu bebede. Evet sevmiyorum bu veleti , Hanna Montana karakterleri gibi sabah kadar dövülesi bir tipi var.

Rick Rubio overrated kelimesinin anlamıdır..
5 senedir genç takımda attığı 50 sayı konuşuluyor..
Milli takımında oynaması da ayrı bomba tabii, daha yetenekli guardlar var İspanya'da.
O şutsuz ve çelimsiz haliyle NBA de oynayabilirse, NBA bitmiş demektir.

Dün gece NCAA final 4'u vardı. İlk maçta Butler iyiydi ve kazandı. Ama kötü bir maç oldu ve sahada aptallık yarışı vardı anlamsız bi şekilde. Anlatılması cidden güç , oturup izlemek lazım. Sahadaki bütün oyuncular çok heyecanlıydı. Draft filan edilirlerse o salondan cesetleri çıkar bunların heyecandan :p Mack çok iyiydi bu arada , tıpkı geçen sene olduğu gibi.
Kentucky ve uyuz koçu Calipari (sevmem , sevenini de sevmem bu Fenerlimsi adamın) ise Kemba Walker tarafından öpüldü dün gece. Brandon Knight'ın dandik bir oyun kurucu olduğunu biliyordum ama resmen paspas oldu . Attığı sayıya değil yüzdesine bakın. Kemba ve jeremy Samb ikilisi ise yine süperdi. Bu ikilinin olgun oyununa hastayım. Calipari'yi üzen benim dostumdur. Bi ara division finalinde Kemba'nın Syracuse'a uzatmada attığı basketi gösterdi . Gerçekten çok kaliteli bir basketmiş ve Kemba cidden çok olgun. Sürekli güldü dün ve yüzünde hiç endişe yoktu. Çok farklı bir adam gerçekten. Bu sene draftta 1 numara adayımdır , en kötü Mayo tarzı bi adam olur.

Yok abi ben anca fotomaçta yazarım :) Final four'u izler sonra oraya göre yazarım. Oraya kadar 0 atan adam final 4da 20şerden 2 maç oynasın benim gözümde kral odur. Tam bir tabelacıyım yani abi :p

http://www.youtube.com/watch?v=M06-ZfDT5JE

Bu sene Sacramento'dan ayrılıyor olan Kings'in son maçından sonra spikerler ağlamaklı oluyor.. Taraftarlarda çıngırak, zil falan çalıyorlar.. Bir şeyler söylüyorlar.. Tam Deniz'in ilzyeceği videolar bunlar : ))

Takım 10 senedir dip süpürüyordu.. Sacramento küçük şehir deniyordu, potansiyel yok deniyordu, ticari kaygılar güdülüyordu. ..Nüfusu 500.000 civarı Sactonun.. ..Ama Anaheim da 350.000 görünüyor.. Bilmediğimiz başka şeyler vardır mutlaka.. Bakalım neler olacak..

Seattle'dan çıkan Sonics, Oklahoma'ya Thunder gibi rezalet bir isimle gitti ama işe yaradı taşınmak.. Charlotte da yıllar önce Hornets'ı göndermişti New Orleans'a..Hornets organizasyonu orada iyi gitti ama yerine gelen Bobcats pek olmadı..

Sıradaki gündem New Jersey'nin Brooklyn'e taşınması..

http://www.youtube.com/watch?v=M06-ZfDT5JE

Bu sene Sacramento'dan ayrılıyor olan Kings'in son maçından sonra spikerler ağlamaklı oluyor.. Taraftarlarda çıngırak, zil falan çalıyorlar.. Bir şeyler söylüyorlar.. Tam Deniz'in ilzyeceği videolar bunlar : ))

Takım 10 senedir dip süpürüyordu.. Sacramento küçük şehir deniyordu, potansiyel yok deniyordu, ticari kaygılar güdülüyordu. ..Nüfusu 500.000 civarı Sactonun.. ..Ama Anaheim da 350.000 görünüyor.. Bilmediğimiz başka şeyler vardır mutlaka.. Bakalım neler olacak..

Seattle'dan çıkan Sonics, Oklahoma'ya Thunder gibi rezalet bir isimle gitti ama işe yaradı taşınmak.. Charlotte da yıllar önce Hornets'ı göndermişti New Orleans'a..Hornets organizasyonu orada iyi gitti ama yerine gelen Bobcats pek olmadı..

Sıradaki gündem New Jersey'nin Brooklyn'e taşınması..

Şu Clippersı da biryerlere alsalar,gönderseler de üvey kardeş derdinden kurtulsak.. :D

Memphis'te basketbola dönen Zach Randolph sözleşme uzatmış..
4 yıl 71 milyon USD.. Bu parayı hak edecek bir top oynuyor..
Yine kafada düz kontak olmazsa, fazla fazla hak eder..

Bir süür eleman 2011 Draftinden çekilmiş..
Draft tahmin yazılarında Enes Kanter'in mutlaka ilk 5 ten falan seçileceğini yazıyor insanlar..
Bu işte birinci ağız kabul edilen www.mockdraft.net sitesi de Enes'i 3. sıraya koymuş.
Hadi inşallah.