Gündeme Dair

Miami'de Wade pazar günü idmana çıkamamış..
Ancak bu gece Sixers karşında oynaması bekleniyormuş..
İnşallah oynayamaz, sakatlığı falan nükseder..
Bir tarafta Sixers varken, Wade falan düşünecek durumda değiliz.

Türkiye'de yaşanan denyoluklar tabii Amerika'da da yaşanabiliyor..
Bu akşam yerel saatle 19.00 da iki play off maçı var..

Biri NBA, Sixers-Heat
Öbürü NHL, Flyers-Sabres..

İkisi de aynı saatte.. Inquirer gazetesine yapılan okuyucu yorumlarında halk ana avrat giydirmiş zaten hangisini izleyeceğiz diyerekten.. Philadelphia bir bütündür.. Baskılar bizi yıldıramaz.. İkisi de kazansın.

* New York elenir elenmez dedikodu kutusu açılmış.. Knicks organizasyonu, GM Walsh ile 2 yıl sözleşme uzatacakmış ki bence çok doğru karar olur.. Dalga falan geçiyoruz ama Knicks iyi pislik temizledi, daha yol var.. Beklendiği gibi Billups'ın da FA olacağı yazılmış bu yaz.. O takasın aslında bir parçası olmadığı, geçici olarak geldiği biliniyordu ve kendisi de çok belli ediyordu.. Şimdi Denver'a döner büyük ihtimalle. Zaten Colorado'lu..

* Ginobilinin omuz sakatlığı malum.. Sağlık ekibi özel bir kollukla oyna diyormuş, O da gerek yok diyormuş.. Bu akşam Memphis bir daha kazanırsa, yeni bir 8. sıra 1. sırayı eledi, Golden State-Dallas seromonisi başlar.. SAS takımı zaten uzatmaları oynuyor..McDyess arzulu, istekli olmalıyız, 3-1 den dönemeyiz demiş.. Bence de.

* CP3 şu anda iki önemli sakatlıkla beraber oynadığını ama şu anda bunun önemi olmadığını, yazın kendisini uzun bir tedavi ve belki de ameliyat beklediğni yazmış.. Şu anda arabayı 5. vitese koydu Paul..

* Melo; bu sene, önümüzdeki bir iki sene içinde kazanacağımız büyük başarıların ilk adımıydı demiş.. Doğru olabilir ama olmayabilir de.. Aynı laflar Denver'da da söylendi.. Sonuç ; bir hiç.

* Boston'da 26 sayı atan KG "evet başlıyoruz " mealinde bir şeyler söylemiş.. 8 silindirli Celtics motoru daha devrini bulamadı.. Rondo da vites yükseltti.. Ama asıl beklenen PP.. Paul Pierce, Miami serisinde azacak herhalde.. Boston kötü durumdayken, şu ilk turu hasarsız geçmekle çok şanslı bir duruma geldi.. Hem fiziksel, hem mental olarak daha iyi durumdalar seri öncesine göre..Coach Rivers da her maçı bir öncekinden iyi oynadık demiş zaten.

* Atlanta'da yüzler gülüyor ama Stan Van Gundy sağa sola ateş püskürmede.. Bu seriyi kaybederse, seneye Magic'in başında kalamayacağı söyleniyor.. Takas sonrası Magic parçalandı. Bence anahtar isim R.Lewis.. Onun kontratı işleri buralara kadar getirdi..

* Nowitzki de Blazers seyircisini övmüş ki NBA de 1. olarak görülüyor.. Takıma her şart altında destek olan, ateşli ve etkili bir seyircileri var.. Ta Sabonis zamanından, Detlef zamanından beri öyledir..

* Bizim Sixerslı çocuklar " daha seri bitmedi " mealinde bir şeyler söylemişler.. Takmayın kafaya gençler.. Bu sene son defa deplasmana gidiyorsunuz, tadını çıkartın.. Boş zamanlarınızda da eşinizle tatil planlarınızı konuşun.. Seneye , bu seneden de sert olacağız rakiplerimize..

* Ibaka, Thunder'ın bu halinin takım için sürpriz olmadığını söylemiş.. Bize de olmalı.. Oklahoma şampiyon olursa hiç şaşırmayacağız..

* Kobe son maçta W.Green ile çarpışmış ve sakatlanmış.. MR sonucu "oynayabilirim " demiş.. Biraz "oynamalıyım " aslında o.. Takım bitik.. Kobe olmazsa 30 sayı fark yerler..Phil Jackson da " Bynum'ın fiziksel yeteneklerinin devamlılığı, her şeyden önemli " gibi bir şey söylemiş.. Tam ne demek olduğunu çok anlamasam da Bynum'ın kilit olduğunu düşünüyor olmalı. NBA in şu anda 1 numaralı overrated'ı kendisi.. Ne zaman bu seviyede masaya yumruğunu vurmuş ki bu sene vuracak.

O.C Mickey Mouse a göredir Kings e değil diye pankart açmışlar sacramento da çok güldüm :=)

Burası yeri değil ama Nhl Play offlarında Philadelphia da kıyamet kopacak bu akşam feci gerildi etraf ,o stickler nerelere çarpar nerelere girer artık akşam görüceğiz,bu arada dün O.T da Los Angeles a koyan Sharks a binlerce km öteden bir basketbol forumundan tebrikler ne güzelde oluyor La de diyelim uzatmayalım

Nets'in Brooklyn'e taşınma hikayesi malum..
Deron Williams , Billy King ile beraber Brooklyn'i ziyaret etmiş de cennet gibi falan demiş..
Siz, neyin kafasını yaşıyorsunuz bilmiyorum ama Billy King ile bir santim yol alınmaz..
Bunun acısını bilen takımlar var..
Prokhorov'un şu adama güvenmiş olması bile Nets'ten hiç bir şey olmayacağı gerçeğini yüzümüze vuruyor.
Tatlı rüyalar.

O drafte katılmaya karar verdi ve bu drafte katılmaktan vazgeçti şeklindeki haberler her yerde..
NCAA ve benzeri şeyleri hiç takip etmediğim için adamları da tanımıyorum..
Yalnız şu kesin Enes Kanter, daha önce hiç bir Türkün seçilmediği kadar yukarıdan seçilecek.
Mock draft ( beklenti ) listelerinde 3. sıraya, 5. sıraya falan koyuyorlar..
İlk beşin dışına çıkmasını bekleyen görmedim..
Biz de merakla bekliyoruz.

O drafte katılmaya karar verdi ve bu drafte katılmaktan vazgeçti şeklindeki haberler her yerde..
NCAA ve benzeri şeyleri hiç takip etmediğim için adamları da tanımıyorum..
Yalnız şu kesin Enes Kanter, daha önce hiç bir Türkün seçilmediği kadar yukarıdan seçilecek.
Mock draft ( beklenti ) listelerinde 3. sıraya, 5. sıraya falan koyuyorlar..
İlk beşin dışına çıkmasını bekleyen görmedim..
Biz de merakla bekliyoruz.

Enes'e ek olarak Fulkan Aldemir de 2011 Draftine dahil olmuş.

Eskiden Emre reis de takardı draftleri ama artık 15-20 arası seçince takmıyor tabi insan. Bu sene 1. sırayı istiyoruz vallahi . İnadımız inat. Yine Clipps alırsa ve Kyle Irving'i seçerse kıyamet kopar.

Eskiden Emre reis de takardı draftleri ama artık 15-20 arası seçince takmıyor tabi insan. Bu sene 1. sırayı istiyoruz vallahi . İnadımız inat. Yine Clipps alırsa ve Kyle Irving'i seçerse kıyamet kopar.

abi bizim takım contender olduğu için draftlere bakmıyoruz bu seneden itibaren : ))
bu arada, siz kimsiniz abi, seni kimlik bunalımında görüyorum : ))
1.sıra istediğinize göre anaheim falansınızdır herhalde.

abi bizim takım contender olduğu için draftlere bakmıyoruz bu seneden itibaren : ))
bu arada, siz kimsiniz abi, seni kimlik bunalımında görüyorum : ))
1.sıra istediğinize göre anaheim falansınızdır herhalde.

sacramentoyuz abi bizimkiler onu bile becerememiş :)

Blazers ile sözleşmesi sona eren ve 4 yıllık 40 Milyon Dolar'ı kabul etmeyen Greg Oden,nereye gidecek bakalım..
Sakatlığı artık kronikleşmiş,neyini beğenmediyse artık..Patlama yapacak kapasitesi var ama her açıdan patlayabilir :)

Evet NBA dünyası için hararetli bir pazartesi..Ligin en sansasyonel, tarihin en başarılı takımlarından birisi süpürüldü ve ortalık toz duman oldu..

* Lakers’ın sezonu biter bitmez, P-Jax yerine gelecek olan coach tartışmaları başladı.. Takım sahibi Jerry Buss, GM Kupchak ve Jim Buss tarafından ortak bir karar verilecekmiş.. Tabii ilk aday Brian Shaw. Kendisi “ şimdi derin bir nefes almalıyız, sıcağı sıcağına konuşmak veya karar vermek yanlış “ gibi bir şeyler söylemiş.. Kupchak, P-Jax’in bu emeklilik kararından dönmeyeceğini düşünüyormuş.. Daha önce geri getirmişlerdi ama bu sefer gelmezmiş. “Oturduk konuştuk, kararından vazgeçeceğine dair bir işaret görmedim “ demiş.. Özellikle bu hezimet sonrası bence de dönmez..Kobe ve Fisher tabii coach hakkında güzel şeyler söylemişler.. Lakers, en doğrusunu yapacak ve biraz olayın soğumasını bekleyecek karar vermek için..

* Kazanan tarafın coachu Carlisle ise farklı düşünüyor .. “P,Jax, Montana’ya ( kendisi Deer Lodge/ Montana’lı bizatihi) gidecek..Orada peyote (kaktüsle ilgili bir şeymiş, çiğneyince kafa yapıyormuş, Taksim’de de böyle bir mekan var) içecek ve ne yapıyorsa yapacak ama sonunda mutlak sıkılacak “ demiş.. Tatilden sonra karar verirse döner falan demiş.. Dönmesini istermiş.

* Rick Adelman’dan boşalan Rockets coachluğu için adaylar üçe inmiş.. Lawrance Frank, Kevin McHale, Dwane Casey.. Diğerleri neyse de Kevin McHale’den bir numara olmaz.. Ben böyle inanıyorum.. GM iken yaptıkları ortada.. Coach olmak daha zor..

* Tabii D.Howard haberleri çok sıcak.. Takasla gelecek deniyor, seneye sign and trade yapacak deniyor, C.Paul Orlando’ya gelecek diyenler de var.. Dwight Howard 1. sınıf bir uzun ve sözleşmesinin bitmesi bu kadar yakınken ve Orlando’dan herkes ümidi kesmişken, bu kadar söylenti normal.. Yalnız Orlando’nun Shaq’ı Lakers’a verdikten sonra büyük pişmanlıklar yaşadığını bilmeyen yok.. Bu kez D-How’u vermemek için ellerinden geleni yapacaklar, her türlü yokuşu yapacaklar deniyor ama bir yere kadar hepsi.. Adam FA olduğu zaman olay biter..

* Her takımın yaptığı gibi Lakers da sezon sonu kapanış toplantısı yapacakmış basınla.. Exit interviews falan diyorlar..Orada draft ile ilgili söylecekleri varmış.. Kobe’ye de yeniden şampiyon olmak için ihtiyacınız olan ne demişler, “That’s Mitch’s job” demiş.. Mitch Kupchak’i çok zor bir yaz bekliyor, bu kesin..

* Nets ve GM Billy King ile ilgili haberler mevcut.. Kendisi T.Outlaw’a fırçayı kaymış basın önünde.. Şu King’i adam yerine koyup, bir şey bekliyorlar ya, ben de onu anlamıyorum.. Kendisi Iguodala, Dalembert ve Korver’a hak ettiklerinin 3 er katı büyüklükte kontratlar vermiş ve Sixers organizasyonunu içine edip, paltosunu giyip gitmiştir.. Şimdi ötüyor işte.. Şöyle bir 5-6 ay geçsin, Prokhorov , paşayı Sibirya steplerine gönderince göreceğiz..

* Lakers'ta herkes utandık falan demiş ..Magic Johnson’da Bynum ve Odom’un yaptıklarından dolayı utandığını ama her zaman bir Laker olduğunu söylemiş.. Kupchak 4. maç öncesi Magic açıklamaları için “ takımımızı motive etmeye çalışıyor “ demişti ama hiç öyle olmamıştı.. Magic Johnson’ın açıklamaları itici gelebilir ama Lakers için çok önemli adam hala.. Bynum’a, Odom’a olu orta küfür etse kimse ses çıkaramaz.. Açıp tarihe bakalım derse, kimsenin verecek cevabı yok.. Magic’in yaptığı bir çok şeyi, teoride bile yapmak imkansız..

* Maçı izlerken Peja attıkça, Sacramento’da oynadığı Lakers’tan intikam alıyor diye düşünmüştüm.. O Kings takımının canını çok yakmıştı Lakers.. Demiş ki Peja; 9 yıl önceydi, şansımız vardı, kullanamadık, artık başka bir takım için oynuyorum”. Tabii böyle diyecek de bence yine de ekstra motive olmuştur.. Sacramento’nun olası bir veya iki şampiyonluğuna engel oldu Lakers.. Aynı şey Utah’ta da var.. Onlar da Chicago’ya gıcık oluyorlar aynı sebebten..

* Hawks coachu , 4. periyotta Rose’un ipleri ele alacağını biliyorduk ve buna hazırlıklıydık, onu sıfırladık ve kazandık demiş..Biz de bu vesile ile “zeroing” diye bir fiil olduğunu öğrenmiş olduk..Harbiden varmış.

* Hakem Bennett Salvatore bu 4. maçta bir üç sayılık atış sırasında hata yaptığını kabul etmiş. Bir üç sayılık atış sırasında faul olmuş, hakem düdük çalmış ve paylaşılamayan top kararı vermiş.. Sonradan izledim, faulmüş demiş.. Ben de bunu niye yazıyorsam artık.

* O.J.Mayo kenardan gelmesinin sorun olmadığını söylemiş.. Takımda herkesin kardeş gibi olduğunu söylemiş bir de.. Zaten kardeş gibi olmasalar, o kadro ile yaka finaline saldıramazlardı herhalde.. 180 ibreyle 160-170 bastılar şimdiye kadar.. Ama 180-190 basmadan Oklahoma’yı aşamayacaklar..

* C.Bosh, 3. maçta her şey aleyhimize gitti falan filan demiş.. Biz lehte giden maçlarını da biliyoruz Bosh efendi.. Kız gibi adamsın..Sevmiyorum seni..Bir maçta da sen erkeklik yap da Wade ve LBJ kötüyken kazandır takıma, bir play off maçı kazandır, ömür boyu susacağım..

* Geçen maçta sakatlanıp soyunma odasına giden, sonra dönüp oynayan Rondo’nun durumu ciddi değilmiş.

* Geçen maçta sakatlananlardan Serge Ibaka da 4. maçta oynayabilecekmiş.. Basketbolcuların başına gelen en talihsiz şey belki de.. Ribaunddan inerken başka birinin ayağı nedeniyle yan basmak ve bileğin burkulması.. 100-110 kg adam, zıpladığı için yerçekimi ile birlikte inerken, tüm yük bir bileğe biniyor.. Çok tehlikeli ve maalesef çok sık rastlanan bir durum.

* K.A.Jabbar’ın Türkiye’de oluşu ile ilgili haberler Hürriyet üzerinden verilmiş gazetelerde.. Hürriyet Daily News ne ise artık.. Jabbar, Lakers için üzgün olduğunu söylemiş.. Bir de Memo ve Hedo, tüm dünyanın bildiği oyuncular falan demiş dekor olsun diye.. Yunanistan’a gitse " Rentzias gibi bir adam NBA e gelmedi " falan derdi.. Çoğu rüzgar bu lafların..

Tractor Traylor Öldü : ((

Meşhur "Tractor" lakabı ile bilinen Robert Traylor, Porto Riko'daki evinde ölmüş.. Orada oynuyordu en son. Özellikle Cleveland camiasının başı sağolsun ve tabii Antalya Kepez'in de..

Sadece 34 yaşında ama 140 kg işte. Gitti Tractor : (

Önümüzdeki sene en büyük balon Ricky Rubio olacak NBA de..
Minnesotta'ya katılacağı kesinmiş.. Birisi Kevin Love'ı kurtarsın oradan..
Kesinlikle şutu olmayan ve fiziği ile her rakibe ezilecek bir pg..
O çelimsiz hali ile kimseyi tutamayacağı gibi her omuzda yerle bir olur..

İspanyol basketbolunun yalanları işte bunlar.. Navarro gibi yarım sezonu doldurmadan köyüne döner.. Sergio Rodriguez, Jorge Garbajosa ve Rudy Fernandez asla beklentileri karşılayamadı.. Calderon iyi oynuyor gibi duruyor ama ligin en kötü takımında ve herkes kendisinden bencilliği nedeniyle nefret etmiş durumda..Gasol kardeşler dışında ben başarılı bir ispanyol göremedim.. Ricky Rubio yetenekli falan olabilir ama asla NBA oyuncusu olamaz.. Wade penetre ederken onu tutmaya çalıştığını düşünüyorum mesela, tribünün 3. sırasından toplarlar ilk omuzdan sonra.

İspanyol yalanları demişken, Rudy Fernandez " play off'ta daha fazla oynamalıydım " demiş sanki oynadığı maçlarda bir şey yapmış gibi.. Sen git Barcelona'da oyna koç. Sana anca orası yakışır.

Eğer 7. maçı da kazanırlarsa, Memphis şehrine Zach Randolph'ün bir büstü koyulacakmış.. Adamın heykelini dikecekler neredeyse.. Nereden nereye geldi.. Bence 7. maçı kaybetse de diksinler.. Zach baba, kazan 7. maçı da..

Sınırlı Free Agent demek bildiğim kadarıyla.

Yani bir oyuncu UFA ise, sözleşmesi bittiğinde ona gelen en yüksek teklifin aynısını kendi takımı da karşılarsa, takımında kalıyor.

Tam tersi Gazanfer söylediğinin.. Senin dediğin sınırlı serbest yani restricted free agent..Unrestricted free agent demek sınırsız serbest demek..Bildiğin free agent.

Unrestricted free agent

Unrestricted free agents are players without a team. They have either been released from their club, had the term of their contract expire without a renewal, or were not chosen in a league's draft of amateur players. These players, generally speaking, are free to entertain offers from all other teams and to decide with whom to sign a new contract.