Hazırlık Maçları

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
tabiiki beklentinin altında ama belki de 5. yabancı için düşünüyorlardır ama aylarca beklediğimiz 3 numara diye bunu getireceklerse sözün bittiği yer
 
merak etmeyin yarın ozhan canaydın basket A takımlarını tanıtımını yapıcak...resmi sitede boyle bir bilgilendirme var akmı karamı goruruz o zaman...
 
arkadaslar f itch gecen sene lig baslamadan sanırım 3 gun once gelmisti ama bu sene getirecegimiz yeni oyuncu fitch gibi olabilecekmi takımın skor yukunu tasıyabilecekmi bu sorular hatırlarsınız holman dan medet umup yarım devre ısrar ettik grevs cok gec geldi ve takıma yaptıgı katkı belliydiumarım yuzumuzun gulecegi bir transferolur
 
bana göre fitch gibi olursa sistem bozulabilir alcağımız oyuncu takımı sırtlamak yerine görev adamı olmalı (tabi 15 sayı ortalama tutturması şart)çünkü sayı sıkıntımız ortada
 
Bence 5. yabancı gereksiz olur.Boşuna 125 Bin $ vermek bize ek yük bindirir.4 Yabancı en akıllı olanıdır süre dağılımını düşündüğümüzde en makul olanı budur.Boşuna kadroyu şişirmenin anlamı yok.Vede parayı savurmanın.
 
Geçen sene oynanan maçlara tekrar baktım. Takımın çok ciddi bir savunma ve hücumda organizasyon sorunu vardı. Ligin en az asist yapan takımları arasındaydık. Büyük maçlarda çok sayı yeme sorunu göze çarpıyordu. Şayet başarı hedefleniyorsa, Murat hocanın hazırlık döneminde muhakkak bu soruna çözüm aramış olması lazım. Ancak hazırlık maçlarında rakiplerin attığı sayıların bir hayli yüksek olması kafalarda soru işareti bırakıyor... Zira artık savunma yapmadan başarılı olmak pek mümkün değil. Murat hocanın tempolu basketbol oynatmak istediğini biliyoruz, ama savunmayı da ön planda tutması gerekiyor.
 
-bluntt 5.yabancı olarak dusunuluyorsa 4.sü gelmeden 5.yi belirlemek ne anlama geliyor ki? bir de 5. yabancının maliyeti 125bin$dan basladıgına gore vasat birini almak mantıklı degil.. oyuncu maliyetinin cogu federasyon payına gider.Orta sınıf derken daha iyi birilerini kastetmistim.
-dıs savunmacı konusunda ara sıra eksiklik yasayacagız gibi geliyor, kadroya bakarak soyluyorum.
 
Ben kadronun kalabalık olduğu görüşüne çok katılamıyorum. şu anda 3 yabancıya (fatih, hüseyin, murat, tufan, cüneyt, cemal ve erdem) eklenince 10 oyuncu oluyor. kesin alınacak bir oyuncu daha eklersek 11 oyuncu olur. 5. yabancı tercih edilirse de 12 oyuncu olur. koca bir sezon düşünülüdğünde bu normal bir rakamdır. bunalara (genç ismet ve alay'ı da ekleyince 14 olur). Ama bu noktada hem ahmet salih hem de Timur Bey'in rotasyonda bekledikleri sorunları ben de bekliyorum. Telekom gerçekten önemli bir örnek olarak karşımızda duruyor. alston (20dk) "dudley (29dk) (jagla (22dk) (umut (12dk) (toplam'ı seksen etmedi ama resmi rakamlar böyle). biz ise 5 uzunla oynaaycağak gözküyoruz. ama hiç birisini 30 dakika sahada tutmamız gerekmeyecek. ben kısaca şöyle düşünüyorum. büyük oranda sahada yer alan uzunlardan birisi yabancı birisi ise yerli olacak. çok ender iki yerli uzunu sahada görürüz ve iki yabancı uzunla ise yan yana neredeyse hiç oynamayız. bu bağlamda şöyle bir süre dağılımı bekliyorum. gaines (23) greene (15), Hüseyin (22) fatih (14) cemal (6). Geçen sene ile kıyaslandığında cemal ve fatih'in süreleri azalacak ama bunu sorun etmeeyceklerini düşünüyorum. En azından iyi performans gösterirlerse kendilerine süre tanıyacak bir antrenörleri olduğunun farkınadalar. Kısa rotasyonundaki süre dağılımını varsayımsal inceleyeceğim.

1. varsayım "mucizevi bir kısa forvet transfer ettik"

avery ve cüneyt toplam kırk dakikayı paylaşacak. avery 30 cüneyt'de 20 oynar gibi. (avery dönem dönem 2 numarada da oynamak zorunda kalacak. o yüzden toplam kırk dakikadan fazla oldu)
2 nuamrada tufan 18 murat 12 dakika oynar. ve 3 numarada mucize oyuncumuz 30 erdem de 10 dk kadar oynar.

2. varsayım kaliteli bir kısa forvet ve kaliteli bir 2 numara transfer edildiğinde kısa dağılımı (gerçi bunun uzun dağılımında da yansılamarın olur ama onu transferler netleştikten sonra yapalım:

bu durumda avery'nin süresi azalacaktır. Cüneyt'in süresi de azalır. tufan'la Murat bence bundan çok etkilenmeyecek çünkü

Avery (25 dk) cüneyt (15 dk) alınacak yabancı sg (20) dk yabancı forvet (25 dk) erdem (10 dk) tufan (15 dk) murat ise (10 dk)

Geenel değerlendirme: rakamlar tartışabilir mutlaka ama kaba bir değerlendirme yapmamızı olanaklı kılıyor. her şekilde oyuncularımızın geçen seneki süreleri bulamayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Tufan geçen senen ort 26 dk murat ise 20 dk oynamış. bu süreleri bu sene alamayacakalardır. mesele sürelerinin ne akdar azaalcağında ise 1. varsayım yani sadece 4 yabancılı sistem tercih edilir. özellikle avery iki numarayı alınmasını düşündüğüm beşinci yabancı kadar kaldırabilecekse belki gerçekten de dört yabancılı sistem tercih edilebilir. ama ister bir yabancı ister iki yabancı alalım, iki varsayımın da benzer handikapları var. 4 yabancılı sistemde muhtemelen murat ve tufan'ın daha fazla süre alacak. iki yabancı alındığında ise tersi olacak. Cüneyt üst düzey bir oyuncu olmakla birlikte savunma zaafı beni endişelendiriyor. Murat kaya için de aynı şeyleri düşünüyorum. Neyse fazla uzatmayayım ama eğer aradığımız niteleiklere sahip bir üç numara bulamayacaksak (ki bulması çok zor- hem skorer, hem uyumlu hem sorumluluk alacak hem şutör, hem drive edeeck vs..) skorer bir (sf) ile drive eden, iyi savunma yapan yapan bir (sg) ile rotasyonumuzu güçlendirmek bana daha anlamlı geliyor. bu ne pahasına olaack. ek oyuncu masrafı, federasyona 5. yabancı için ödenecek para ve bunlara ek olarak tufan ve Murat'ın sürelerinin azalması. buna değer mi? derseniz bence değer.
 
bence Murat Kaya'yi kazanmak daha önemli. ona özel ilgi ve hücum da öne cikmasini saglayacak setler bence takimimiza büyük yarar getirir. Türkiye de onun kadar sutu temiz oyuncu yok bence. sorun kendine güveninin yetersiz olmasi. sutör önce o güveni bulmali. gerisi gelir zaten. gecen seneyi hatirlayin: Tufan Telekom macina kadar savunmasiyla ön plana cikmisti. o macta hücumda patlama yapinca kendine güveni yerine geldi ve güclü bir skor opsiyonu haline geldi. Murat'in Tufan'dan daha iyi bir sutör oldugunu düsünürsek bence onu bir sekilde kazanmaliyiz. onu bastan yedegin yedegi yapmak bu önemli potansiyeli köreltmek anlamina gelir bana göre. bazi riskleri almak gerekiyor. bence fazlasiyle deger.
 
Re:

Sure dagılımını yapınca benzer sonucları elde etmeme ragmen bu sonuclardan aynı yorumu cıkaramayacagım.Yabancı top. suresi max.120dk(110) yerli 80dk (90) uzun 80dk kısa 120dk ve oyuncu ozelliklerini de hesaba katarak dusunmek zorunda oldugumuzu goz onunde bulunduruyorum.Ve hala kadroyu siskin buluyorum.Daha dogrusu yapabildikleri gorevlere gore siskin bir kadro.Telekomda bu oran daha efektifti.Zor bir durum kagıt uzerinde kolay bir cozumu yok gibi.Onerim, bekle gor politikası tr.kupası, ttbeykoz turnuvası, banvit deplasmanı derken GİRONA macına kadar 6-7 maç ve 1 aya yakın sure var.O zaman bu konuyu tekrar degerlendirmek daha dogru bence, sırf biz taraftarlar icin degil teknik ekip içinde bu daha hayırlı olabilir, sabretmek.

Ahmet Arif' Alıntı:
skorer bir (sf) ile drive eden, iyi savunma yapan yapan bir (sg) ile rotasyonumuzu güçlendirmek bana daha anlamlı geliyor.
Bastan 4 yabancı tercih edecegimizi dusundugumden dolayı, Greene alınmadan once, 4 yerine yukarıda belirttigin ozelliklerde -skorer,drive- 3/4 oynayabilen bir sf -thompson gibi demistim- ve iyi savunma yapabilen oynu bilen bir 2/3 sg -alan anderson gibi- alınmasını one surerken benzer noktalardan hareket etmistim(pota altı zayıf kalsa da). Su an icin bunun gerceklesmesi Greene'nin performansına baglı, drive'ı zayıf gibi gozukse de oyuna agırlıgını koyabilirse (skor anlamında da) , bir 2/3 sg ile isi halledebiliriz.Fakat Greene'nin 4e daha yakın biri olması sebebiyle bu ihtimali zor goruyorum.
 
Green sutör bir 4 numara. sut yüzdesi bir SG kadar iyi görünüyor. Gecen yil TT Jagla'yi nasil "gizli sutör" olarak kullandiysa bizde aynisini yapabiliriz. Ki Murat ve Tufan da fena sutör degiller.
 
Re: Re:

Bir yabancı alınırsa, Erdem Türetken, 10 dakikadan daha fazla süre alacaktır. Murat Özyer, 3 numara alınamazsa, 2 numara oynayan bir oyuncu alınabileceğini söylemiş; bu demek oluyorki şutör guard gelirse Tufan yine 3 numara oynamak zorunda kalacak. Bu durum dış savunmanın çok zorlanmasına sebep olacaktır. Çünkü ne kadar istekli savunma yapsada, Tufan'ın 3 numara için yeterince kalın ve güçlü olmadığı bir gerçek... Keza Cüneyt ve Murat'ın da sert savunmacılar olmadığını biliyoruz; İsmet'te uzun süreler alamayacağına göre, savunma için kısa ratosyununda geriye sadece Avery, Tufan -Tufan 2 numaraları savunduğunda etkili oluyor kanaatindeyim- ve Erdem kalıyor. Yani her hâl-û kârda, tek yabancı alınacaksa, bu oyuncunun muhakkak savunma açısından iyi olması gerekiyor.

Ek olarak, hâlâ Mitchell konusunun kesin olarak açıklağa kavuşmaması da bir soru işareti olarak duruyor... Mitchell geri dönerse ve alınacak oyuncu 2 numara olursa işler karışabilir. Dış oyuncuların savunma hattında dikkatli seçilmesi çok önemli...

Brian Greene'in Fransa'da 16 sayı ortalamayla oynaması skor yükünü çeken oyunculardan biri olacağını gösteriyor. Bilhassa onun dış şutlardaki etkinliği hücumlarda çok önemli bir artı olacaktır. Gaines'in Euroleague ve ACB'de çift hanelerde oynaması ve Hüseyin'in sayı potansiyeli pota altında sorun yaşanmayacağına dair önemli veriler...

Mutlaka agresif ve yardımlaşmanın had safhada olduğu sert savunma şart... Belki çok teknik konulara girmiş olacağım, ama bana göre şuanki kadro yapımız "adam-adama" savunmadan ziyade, 1-2-2 ya da 3-2 alan savunmasına daha müsait... Kısalarımızın durumu böyle iken ve heleki pivot pozisyonunda Hüseyin ve Fatih gibi iki uzunumuz varken alan savunması daha yatkın kanımca... Ama sanıyorumki Murat hoca, switch ederek adam adama oynatmayı planlıyor...
 
arkadaşlar takımımızın da katılacağı lasta cup yarın başlıyor.turnuvayı sırp kulüp bc mega aqua monta organize etmiş bulunmakta ve diğer rakiplerimizse alba berlin ve fmp zeleznik.uleb cup ın kalbur üstü takımlarıyla oynayacağımız için iyi bir hazırlık turnuvası diye düşünüyorum.ve galatasarayımızın maç programı şöyle
mega- gs 8.30 pm. cuma
fmp zeleznik - gs 6.00 pm. cumartesi
gs- alba berlin 6.00 pm. pazar
 
bence avery alba brlın macında cosacak eskı takımı oldugu ıcın pekı bu macları bı kanal verıyormu?onuda ogrensen super olacak alp kardesım
 
Re: Re:

Ahmed Salih ve timur Bey'le benzer kaygıları farklı argümanlarla paylaşıyoruz ama çözüm önerilerimiz de farklılaşıyoruz gibi...

Timur Saglam' Alıntı:
Bastan 4 yabancı tercih edecegimizi dusundugumden dolayı, Greene alınmadan once, 4 yerine yukarıda belirttigin ozelliklerde -skorer,drive- 3/4 oynayabilen bir sf -thompson gibi demistim- ve iyi savunma yapabilen oynu bilen bir 2/3 sg -alan anderson gibi- alınmasını one surerken benzer noktalardan hareket etmistim

Avery transferinden sonra sırtı dönük oyanabilen bir uzun, bir de 3/4 oynayabilen (ama özellikle şutu iyi ve drive'ı olan) sf/pf ve 2/3 oynayabilen skorer bir oyuncu istiyordum. Bunların hiçbirisi açıkcası beklediğim gibi olmadı. ama bu süreçte Hüseyin transferii en azından gaines transferini daha anlamlı kıldı. Avery, gaines ve husey'n transferler' sonrasinda 3/4 oynayabilen drive yapabilen bir uzujn ,htiyacı doğdu. greene (Oyuncuyu biraz hatırlamaya da başlar gibiyim) ne üç numara hareketliilğine sahip ne de drive yeteneği yok. buna rağmen önemli bir açığımızı kapattı. Şutör uzunumuz yoktu ve bu transfer en azından bu açığı kapatmış oldu. Son durumda görüntü drive edebilen uzun oyuncumuz yok ve natural skorer olarak tabir edilebilecek skorer bir kısa eksikliği. Bu iki eksiği bir arada giderebilecek oyuncuları transfer etmemiz bence mümkün değil. (gerçi bayağı yaklaşmışız anlaşılan. gregory benim tam istediğim tarz bir oyuncuydu. takım oyununa uyabilecek ve drive'ı güçlü fiziği yeterli bir oyuncuydu.). Bu tip oyuncualra ancak bu kadar yaklaşabiliriz gibi geliyor bana. bu işi yapabilecek (iki) numara (sg) bulmak daha kolay ve korkarım geçen sene olduğu gibi o yolu seçmek zorunda kalacağız. eğer iki numara transferi yapılırsa mtchell'ın tutlacağını zannetmiyorum çünkü o zaman iki numarada ciddi şişkinlik olur. (murat-tufan-alınacak yabancı-mitchell hatta avery iki oynayan ya ad oynama potansiyeli olan oyuncular). üç numara ise sadece erdem olur ya da yukarıda iki oynar dediğimiz adamlardan dönem dönem 3 numara olarak oynataacğız ki bu günümüz basketbolunda çok fazla tercih edilmemeli. (Yanlışl hatırlamıyorsam Timur Bey'in de bu doğrultuda göüşleri vardı.) buradan biraz daha somuta inebilir miyiz?

Çözüm: 1. varsayım: sadece 4 yabancı transferi yapılacaksa, istenen drive edebilen ve "natural skorer" olan "mucizevi" üç numara alınmalı. Böyle bir transfer durumunda Mitchell'ın kadroda olup olmaması çok şey değiştirmez. ya derinlik katar ya da şişkinlik katar. bu katkının olumlu (derinlik) olması ya da olumsuz (şişkinlik) olması tamamen bence coaching'le ilgilidir. koç rotasyonu becerirse kadroya derin denir yok beceremezse kadroya şişkin denir.

Çözüm 2. varsayım: böyle aranan bir 3 numara bulamadığımız durumda (geçen senen olduğu gibi) skorer bir iki numara alınır. Alınan oyucnun bencillik kapasitesi ile ters orantılı olarak takım olma ve başarı şansımız olur. Bu durumda coaching'den bağımsız olarak Mitchell gerçekten kadroda şişkinlik yaratır görüşündeyim. Ancak her şekilde alınacak oyuncunun yaklaşık (sayı, ribaunt, asist) (17, 4, 2) ortalamalarına sahip ve paylaşımcı olması gerekir. bu noktada ahmet salih'in savunma açısından uyarılarının çok yerinde olduğunu düşünüyorum. Tufan üç numara savunmasında fizik olarak zayıf kalabilir. alınacak oyuncunun savunamsını da bu noktada önemil olacağının altını çizmeliyz. Tufan özellikle telekom ve fener maçlarında ve uleb maçlarında da üç numaralara karşı fizik olarak zayıf kalır.


Bence şu durumda elimizde maalesef şöyle bir strateji kaldı. skorer bir iki bulacaklar ve bekleme politikası güdecekler. duruma göre de muhtemelen (sürpriz olarak boşa çıkan bir sf olmazsa) geçen seneki denham gibi, ayarında bir adam ile savunmaya destek çıkılacak. bu durumda yerli oyucnuların performansları çok önemli olacak.

canımı sıkan şeyler: yerli transferlere söylenebilecek olumsuz fazla bir şey yok. hatta yapılabilecek çok iyi yerli transferler yaptığımzı (hem isim baıznda hem de mevki bazında) düşünüyorum. mevcut yerli rotasyonuna cüneyt'e tercih edebileceğim (kerem-tutku-engin) gibi oyuncular var. Ama o transferler kolay değil. Cüneyt'de bu oyuncuların çok altına değil. bu anlamda bence değerli bir transfer. Savunma zaafı dışında cüneyt'i çok beğenirim. erdem'den daha iyi yerli 3 numara kim var? (hedo ve ersan'ı saymazsak tabi). sayılabilecek isimler akla gelebilecek isimleri düşünüyorum ama erdem'den daha mı iyidirler sorusuna evet demek kolay değil. Bence en önemli transferimiz Hüseyin. gerek milli takımlar gerek avrupa tecrübesi takımımıza çok şey kataacktır. Ama yabacnılara geldiğimde biraz olumsuz bakıyorum. Avery kötü transfer değil. daha iyisini de alabilir miydik emin değilim. Hüseyin alınmasıyla gaines de kabul edilebilir bir transfer oldu. Çünkü sırtı dönük oyunu Hüseyin'i yüzü dönük gücüyle hücum eden gaines tamamlayacaktır. Ama bari şutu olsa ikili yardımlarda boş şutları değelendirebilcek bir yabancı daha iyi olurdu. işte bu noktada greene devreye girecek ve o ceza şutlarını sokacak ama sslında bize en azından gaines yerine "gaines ile greene'nin karması" lazımdı. green'in şutu gaines'de olsa tamam diyeceğim. belli farklı özellikleri bir arada barıdnıran oyuncualra gücümüz yetmediğinden bir oyucnu yerine iki oyuncu transfer ediyoruz. işte bunun kadroda şişkinlik değil de derinlik yaratması için coaching'in önemli olduğunu düşünüyorum. Murat hoca'nın bu kadrodan "derinlik" yaratamaması, "şişkinlik" yaratmasından korkuyorum...
 
Re:

Ali Erol' Alıntı:
bence avery alba brlın macında cosacak eskı takımı oldugu ıcın pekı bu macları bı kanal verıyormu?onuda ogrensen super olacak alp kardesım

maalesef bildiğim kadarıyla vermiyor.artık zeleznik in sitesinden bişeler koparmaya çalışacağız.
 
Galatasaray Café Crown Belgrad?a Gidiyor

Galatasaray Café Crown Erkek Basketbol Takımı, özel bir turnuva olan ?Lasta Cup?a katılmak üzere 21 Eylül Perşembe günü Sırbistan?ın başkenti Belgrad?a gidiyor.

Galatasaray Café Crown, aynı gün turnuvanın ilk maçına saat 20:30?da Mega Aqua Monta karşısında çıkacak.

Galatasaray Café Crown ile birlikte turnuvaya Almanya?dan Alba Berlin, Sırbistan?ın ULEB takımlarından FMP Zeleznik ve yine Sırbistan?dan Mega Aqua Monta katılıyor.

Turnuva Programı:

21 Eylül Cuma
20:30 Mega Aqua Monta - Galatasaray Café Crown

22 Eylül Cumartesi
18:00 FMP Zeleznik - Galatasaray Café Crown

23 Eylül Pazar
18:00 Galatasaray Café Crown - Alba Berlin


Burada galibiyetler alsak bari ya :? Ayın 24'ünde de Ttnet Kupası başlıyor :? Bu insanlar biraz dinlenseler sanki :?
 

Üst