Re:
Timur Saglam' Alıntı:
[quote="Ahmed Salih":215a4]...Mecburen kısa forvet oynayan Tufan ve Murat, bu sezon daha verimli olacakları şutör guard pozisyonuna geçecekler. Dolayısıyla fazla oyuncu almak sadece mevcutların önünü kesip, sürelerini azaltacaktır. Bir tane çok kaliteli 3 numara bu takıma yeterli.
Orta sınıf yada yıldız oyuncu ayrımı, paraya ve ikna edebilmeye bakar, becerirsek ne ala..
Aslında simdiye kadar soylemek isteyip soyleyemedigim bir noktaya isaret etmissin.Gs kadrosu aslında kalabalık,-sayı olarak- kimse bunu acıkca dile getirmiyor ama bunun getirebilecegi handikapların herkes farkında sanırım.telekom gecen sene 6 as 4 yedekle oynadı yedekler yedek olduklarını kabullenmisti. Umut Gorur gibi oynamaya Fatih veya Cemal razı olur mu?diger oyuncuları da hesaba katın bir macta toplam 200dk var 11 oyuncuya bölüstürün ic-dıs dengesini gözeterek zor bir is.Temel nokta, oyuncuların yedek mi as mı olacaklarını bilip bunu kabul etmelerinden geciyor.Ama gonullu, is bolumune dayalı bir kabullenme.
Telekomda aslar belliydi, sadece kagıt uzerinde degil performanslarıyla da kabul ettirmislerdi kendilerini.Ozellikle gecen sene, tufan haric, aslarla yedekler arasında ayrım belli degildi(yabancıları bunun dısında tutuyorum.) cunku performansları hemen hemen aynıydı.Performanslarıyla ayrılamayan oyuncuları, ozelliklerine/gorevlerine gore ayıralım derseniz yine ayıramıyordunuz.
Bu yıl 6-7 kisilik cekirdek kadro belirlenmeli bazı isimler oyunlarıyla one cıkarak bunu yapmalı, yapamazsa kaosa devam ederiz.Kagıt uzerinde cuneyt huseyin tufan ve yabancılar seklinde goruluyor.
6-7 kisinin uzerine oynu oturtmak lazım.Diger oyuncular yedekleme veya bazı gorevler icin kullanılabilir.Rolunu begenmeyen, performans/sure oranı dusuk oyuncularla gerekirse yollar ayrılabilmeli..
Bu sebeblerden basta 5.yabancıya ben de sıcak bakmıyordum.Ama daha once de yazdıgım nedenlerden oturu, takımın ne oldugu belli olmaya basladıgında gerekirse 5.yabancının alınmasının mantıklı olacagı gorusundeyim.
Murat hoca da 4 yabancı yeter derken sure sorununu dusundugunu acıklamıstı hele ki 3+2 iken.. Fakat isler bekledigi gibi gitmezse ok verir bence.Gecen yıl cok canı yandı.Mcgowan ayrılmasıyla Graves'in gelmesi arasında cok ciddi bir sure vardı.Keza Brown da sezon sonuna dogru geldi.Bunların altında sırf para sorunu oldugunu dusunmuyorum.Turk oyuncuların kaynasmasını, daha fazla sure almasını, takımın temelinin yerli oyunculardan olusmasını istedi bence.Aynı donemde bjk ostojic'i gonderir gondermez Harvey ve Farlini getirdi.Yerli oyuncular uzerine takım kurmayı secmedi bu bir tercih meselesi.Murat hocanın tanıdıgı toleransı oyuncularımız degerlendiremedi.Tufan dısında..Subat ayına kadar bitik Holman dısında Fatih ve Cemalden baskası oynamadı pota altında ama asama kaydedemediler.Bir kısım oyuncu coktan ununu eleyip elegini asmıstı zaten.Murat hoca onları transfer ederek/takımda tutarak, bastan olmayacagı belli bir seye zaman ve emek harcadı.Kendi hatasıydı ve bunu anlamıstı yollarını ayırdı zaten.Murat Kaya'da hepsinden bir seyler var, hem kendi gayret gostermiyor diger taraftan genc ve yetenekli, sure alamadı ama sure verilmez biraz da alınmalı yani.. Murat konusunda kararsız gibiydi hoca, murat da oyle.. Yani murat hocanın oyunculara davranısları gecen seneden farklı olacaktır.Radikal kararlar alabilir 5.yabancıyı da.. sure sorunu oyuncudan cok dusunmeyecektir artık.[/quote:215a4]
Sevgili arkadaşım, ben senin
" 5. yabancı konusundaki fikrim degisti artık gereklilik halini aldı gibime geliyor.Mucize 1 oyuncu bulmak yerine eksikleri giderebilecek orta sınıf 2 oyuncu daha mantıklı." ifadene istinaden iki tane sıradan oyuncu yerine, bir tane maç kazandıracak lider-yıldız oyuncu alınması gerektiğini yazmıştım. Zira iki oyuncu almanın kalabalık kadroyu iyice şişireceğine ve yetenekli, ama kendini tam olarak gösterememiş Murat Kaya'nın tamamen önünün kesileceğine işaret etmiştim. Kadroyu iyi kullanmak gerektiğini sende belirtmişsin. Herkesin belli bir rolü olmalı ve bunu kabüllenmeli tabii. Bu hususlarda kesinlikle hemfikiriz. Fakat bu sene Murat ve Tufan'ın hücumdaki rolü biraz "ceza şutörü" gibi olacağı için ve bu oyuncuların özellikleri bu göreve yatkın olduğu için, ekstra bir yabancı daha alıp, esas eksik pozisyon olan 3 numaradaki oyuncuya ayrılacak bütçenin ikiye bölünmesini doğru bulmadığımı belirtiyorum. Maç kazandıracak oyuncu derken, çok sayı atan oyuncu tanımını kastedmiyorum. Yani Galatasaray'ın asla 20 sayı ortalamayla oynayacak bir oyuncuya ihtiyacı yoktur kanaatindeyim. Ama oyunun her yönünde takıma güven verecek, kalitesini ispatlamış bir lider şart bana göre! Böyle oyuncularda pek ucuz olmuyor haliyle... Ama Greene transferinden sonra tüm imkanların bu tarz bir oyuncu için kullanıldığını tahmin edebiliyorum. Ve inşaallah herkesin beklentilerine değecek bir transfer yapılacağı umudunu taşıyorum. En azından duyduklarımız, okuduklarımız bu yönde...