Bugun yonetim kurulu toplantisi var. Muhtemelen bazi gelismeler olacaktir.
Sanki soyle bir durum var diye tahmin ediyorum. Dursun Ozbek, muhtemelen Arda transferinde belirli bir asamaya kadar geldi. Fakat su an Tudor'u gonderip, Fatih Terim'i getirirse, Arda transferi haliyle yalan olacak. Hatta burada, Arda'nin arasinin cok iyi oldugu Cumhurbaskani'nin bile devrede olabilecegini dusunuyorum. Yani onun Galatasaray'a gelmesi icin, sponsorlara ricaci olmasi bile transferi cok kolaylastiracaktir.
En son kebapci baskinindan sonra, Fatih Terim'in milli takimdan gonderilmesinde de, yine "Reis"in etkili oldugunu tahmin ediyorum. Bundan oturu, su anda Fatih Terim ile aralarinin pek iyi olmadigi cok muhtemel. Hatta tazminatinin verilmemesi ve de kendisinin dava acmasi da bunun gostergesi bana kalirsa.
Dursun Ozbek, sporla veya spor yoneticiligiyle uzaktan yakindan alakasi olmayan biri. Bu alana girmesinin en onemli sebeplerinden biri, kendisinin ve ailesinin siyasetle iliskilerini ilerletmektir. Bu dogrultuda, Tudor'un gonderilip, Fatih Terim'in getirilmesi, mevcut durumda siyasi iliskilerine zarar verebilir. Ama bir yandan Tudor'da cok yiprandi ve onun gorevine devam etmesi de, Dursun Ozbek'in 2018'de tekrar baskan secilme riskini arttiran bir noktaya ilerliyor. Zaten amator branslarda yoklari oynuyor kulup, bir de futbolda, Dursun Ozbek'in tek onem verdigi alanda islerin kotu gitmesi, 2018 seciminde sansini nerdeyse sifirlatacaktir.
Diger bir nokta da, Fatih Terim, eger gelirse, yine ozgul agirligini ortaya koyacak ve de kulupte Dursun Ozbek haricindeki butun yoneticiler, carpma islemindeki 1 sayisina donusecektir. Bundan oturu, Galatasaray sayesinde elde ettikleri vitrin ve basinda kapladiklari yer daralacaktir.
Dolayisiyla, butun bu veriler isiginda, bir "Laurent Blanc + Arda Turan" ihtimali bana daha yuksek geliyor, Fatih Terim'in gelmesi ihtimaline gore.