İlkan Karaman

Potansiyel olarak Göksenin'den de Sertaç'tan da daha iyi olduğunu düşünüyorum ancak geçen yıl Tofaşta oynarken Gaziantep'te Türkiye kupası maçlarında canlı izleme fırsatı buldum.Bir an önce egolarını törpülemesi ve ben oldum havasından kurtulması gerekiyor zaten bir yıl içinde pek gelişim göstermemesinden birşeylerin ters gittiğini anlaması lazım.
 
Dun kı macı canlı olarak ızledım ozellıkle 3. perıyotta cok ıyı oynadı. Cok guclu bır oyuncu olacak daha da kendını gelıstırecektır karsıyakada. Seneye mutlaka takımımızda olmalı dıye dusunuyorum
 
muhtemelen songailanın yerine o gelir. yabancı hakkımızı da ya 5 ya da 3 numara dan yana kullanırız. her sene daha da mükemmeleşen bir kadroumuz olacak diye düşünüyorum
 
orta mesafe sutunu en az Songaila seviyesine getirmesi gerekiyor. bunu yapabilecegine inaniyorum. pota altinda iyi oynuyor zaten. müthis atletik özellikleri var.
 
ksk de müthiş oynuyor,seneye kesin gs de oynamalı...çok atletik gerçekten de büyük kazanç olacak....

songailanın tecrübesi ve şutu yok belki ama songailada olmayan hırs istek ve agresiflik var ayrca da seneye songailanın yerine oynayarak yabancı kontenjanında boşluk oluşturacaktır. tek sorunu disiplinsizlikti, ben oldum yaparım ederim havalarında olmasıydı. umarım bunu aşar ve istikrarı sağlar
 
Oyunda kaldığı sürece çok iyi iş çıkardı bize karşı ama çok erken 5 faule ulaştı. Bu konuda biraz daha dikkatli olması lazım, o da zamanla olacak bir şey.
 
Bu sene ilk defa izledim beğendim. Oyununu olgunlaştırıp şutunu da geliştirirse çok iyi bor oyuncu olacak. İyi çalıştığını düşünüyorum.
 
formasındaki 'karaman' olmasa çok rahat mental açıdan zayıf ama bir o kadar da atletik ve güçlü bir amerikalı 4 numara sanılabilir kendisi...fizigiyle oyunuyla tipik 4 numara türklerden çok farklı...
 
Birçok maçta faul sorunu ile karşı karşıya kalıyor ama denildiği gibi zamanla aşılacak bir durum.Kalıplı bir uzun ve boyuna göre çok iyi bir şutör.İkinci ligden beri takip ediyorum ve bize gerçekten büyük fayda sağlayacak bir isim uzun dönemde.
 
dün kafa kafaya giden macta 12de 3 faul atarak maçın sonucuna etki etti.
burda söylendiği dogruysa, yani songailanın yerini dolduracaksa gayet iyi. en azından planlama var demektir.
kalitesi ortada ama bence karakter olarak daha da olgunlaşması lazım. furkanın tevazusu, terbiyesi tüm gençlere örnek olmalı.
 
valla ilkan mental olarak kendini geliştirirse uzun yıllar boyunca galatasaray forması giyer. biz de bir yabancı kontenjanı yakalamış oluruz ve domine bir 5 numara ile çok daha iyi bir kadro kurulur. brosse baskette takımında slaughter i gördüm. adam fiziksel olarak da iyileşmiş. baya da iyi oynuyor. karşıyakan da hatırlıyoruz. mesela kadroya cuk oturur bence:D
 
Ilkan dun cok ıyı bır mac cıkarmıs özellııkle 3. perıyotta Mehmet Okura karsı baya bır ıyı oynamıs. Karsıyaka onun ıcın cok dogru adrestı ve cok ıyı bır sezon gecırecek seneye 4 ve 5 numarada cok ıyı 2 genc + bıde Cevher ve Shumpertla da Turk oyuncu kadromuz muazzam olacak gıbı duruyor.
 
Moral bozmak gibi olmasin ama Ilkan bu sene cok buyuk ihtimal draft edilir, seneye euroleaguedeysek bizde 1 sene kalabilir degilsek de bence direk gider.

Bir kac eksigini tamamlar ve mental olarak guclu/kararli olabilirse cok buyuk bir oyuncu olmamasi icin hic bir neden yok. Mukemmel bir fizik ve atletizm, cok iyi rebound yetenegi, iyi post up oyunu ve savunmasi, yeterli ayak cabuklugu, oyun gorusu(perdelemeler, setlerde duracagi yeri iyi bilmesi, topu dolastirabilmesi), ortalama ustu pas yetenegi olan bir oyuncu. En buyuk eksigi sutunun olmamasi. Teknigi uzerinde calismasi gerekiyor, umarim bunun farkindadir ve ekstra calismayla gelisecek sut yeteneginin onun muhtemel nba kontratina +10 milyon dolar olarak yansiyacagini bilmesi gerekiyor(aynisi furkan icinde gecerli). Sahsen onumde boyle bir imkan olsa ellerim parcalanana kadar sut atardim.

Uzun lafin kisasi, buyuk bir potansiyel umarim ongordugumuz sekilde gelisir ve basketbolumuza katki saglar.
 
Furkan gibi İlkan da çok ciddi bir potansiyel. Hatta Furkan'ın geliş sürecinde, İlkan'ın kiralanması beni buruklaştırmıştı. Ancak İlkan'a bu macera yarıyor ve daha da iyi oluyor. Furkan'ın 4 numara için temel eksiklikleri, 5 numara için zaman zaman yaşadığı fiziksel eksikliklerine karşı İlkan 4 numara için yaratılmış, özel bir adam. Rahatlık konusunda zaman zaman eleştirsek de İlkan'ın gösterdiği gelişim ortada. Şut gelişimini de tamamladığında özel bir 4 numara olacaktır. Kaldı ki şu haliyle bile bizim rotasyonumuzda önemli rol alır. Bir Türk'e göre atletizmi, çabukluğu gerçekten şaşırtıcı ve fiziksel uygunluğunun yanı sıra, bu alanda da kendini geliştirmesi çok güzel bir durum.

Gerçekten İlkan&Furkan ikilisini düşünmek bile insana umut veriyor.
 
Ilkanın oyle dırek NBA ye gıtmesı pek mumkun degıl cunku bızımle daha 3 senellık anlasması var bu sezondan sonra. Onu alacak kulup cıddı bır bonservıs odemesı gerekıyor bu nedenle yetısme ve tecrube bakımından en azından draft edılse bıle 2 sene daha burada oynar. ama dıger tum dedıklerınızze bende katılıyorum. Gelıstermesı gereken bır konu kesınlıkle sutları daha ıstıkrarlı sut atarsa durdurulamaz bır oyuncu olabılır. Gozu kara cesaretı yuksek olan ender oyunculardan
 
Ilkanın oyle dırek NBA ye gıtmesı pek mumkun degıl cunku bızımle daha 3 senellık anlasması var bu sezondan sonra. Onu alacak kulup cıddı bır bonservıs odemesı gerekıyor bu nedenle yetısme ve tecrube bakımından en azından draft edılse bıle 2 sene daha burada oynar. ama dıger tum dedıklerınızze bende katılıyorum. Gelıstermesı gereken bır konu kesınlıkle sutları daha ıstıkrarlı sut atarsa durdurulamaz bır oyuncu olabılır. Gozu kara cesaretı yuksek olan ender oyunculardan

Haklisiniz tabi ancak bu sozlesmesindeki rakamla cok alakali, eger yuksek bir rakam degilse oyuncular genelde kendi ceplerinden verip gitmeyi seciyorlar. Bence bizde 1 sene oynar diye dusuuyorum.
 
İlkan da Karşıyaka da gayet iyi oynuyor böyle giderse ki inşallah hep böyle devam ader ve gelecek yıllar da yine çok iyi bir isim kazanmış oluruz. Oktay hoca da genç oyuncuları iyi kullanıyor ve oynatamadığı oyuncuları kiralayıp gelişmelerini bekliyor ve böyle giderse 3-4 yıl içinde kadromuzda kullanabileceğimiz çok önemli oyuncular olacak.
 

Üst