İlkan Karaman

Galatasarayımıza bu dakikadan sonra yakışan İlkan konusunda haklı olsak dahi(yönetim haklı olmasak resmi açıklama yapmazdı)İlkanı klüpten içeri sokmamak, İlkan'ın menejeri aracalığı ile ileri tarihlerde de çalışmayı kesmek ve Tofaştan hızlıca bence Türk basketbolunun gelecekteki en önemli 2-3 isminden biri olan, asist, sayı ve dripling yeteneği çok kuvvetli olan Samet Geyik'i transfer etmektir.

Bugüne kadar İlkan mı vardıda, bundan sonra İlkan'ın yokluğunu hissedelim.

Uğurlar olsun.

Sevgilerimle,

Kerem ERSUNA
 
Galatasarayımıza bu dakikadan sonra yakışan İlkan konusunda haklı olsak dahi(yönetim haklı olmasak resmi açıklama yapmazdı)İlkanı klüpten içeri sokmamak, İlkan'ın menejeri aracalığı ile ileri tarihlerde de çalışmayı kesmek ve Tofaştan hızlıca bence Türk basketbolunun gelecekteki en önemli 2-3 isminden biri olan, asist, sayı ve dripling yeteneği çok kuvvetli olan Samet Geyik'i transfer etmektir.

Bugüne kadar İlkan mı vardıda, bundan sonra İlkan'ın yokluğunu hissedelim.

Uğurlar olsun.

Sevgilerimle,

Kerem ERSUNA

Gözlerim yaşardı Kerem sen yaşıyor musun ya kardeş :)
Yazına ilaveten hazır Tofaş' ın kapısını çalmışken Kenan Sipahi' yi de isteyelim derim ;)
 
Maalesef arkalarında bu medya desteği olduğu sürece bu işleri bunlar yapmaya devam eder ve etik olarakta medya dersi hep Galatasaray´a vermeye kalkar. Medya Fener´e de bu konularda hep kalkan olur ve sümen altı ettirir. Mallesef bu ülkede bu gerçek.

Adamlar şike yaptı ve bir gram ceza almadılar.
 
Fener´e ve 2 senedir bizim takımın formasını giymesini sabırsızlıkla beklediğim İlkan'a çok sinirlendim. Yazayim dedim Ardacım:)

Kenan Sipahiye bence 1 sene daha var, fizik olarak biraz dolması lazım:)
 
İşin en kotu noktası bence yonetım tarafı bugune kadar yaptığı acıklamaların hıcbırı doğru cıkmadı. İnsallah bunda haklı cıkarız. İlkan zaten fener'ı secmis durumda fener'e nıye sallıyoruz anlamadım. Tabıkı bunu değerlendıreceklerdır. Zaten teklıfte ilkan'ın menejerı tarafından gelmıs. eğer gercekten haklıysak yaptırımları en ağır sekılde yaparsın bu kadar basıt.
 
Arkadaşlar yorumları vehamet ile oluyorum.

Eminim bu yazacaklarıma çok tepki gelecek ama lütfen sakin okuyun, unutmayın ben de sizin kadar koyu bir Galatasaraylıyım.
Biz Dommercant'i transfer ederken Kazan'ın sözleşmeli oyuncusu ile anlaştık. Sözleşmesindeki maddeden dolayı bizi tercih ettiği için de mutlu olduk, bu durumda Dommercant Kazan'a kazık mı atmış oluyur? Bu karakterdeki bir oyuncu acaba yarın aynısını da bize yapar mı?

Gordon Efes'e gittiğinde sözleşmedeki özel maddeden yararlandı ve gitti, bu durumda biz Gordon'a yeterli ilgili göstermediğini düşünerek yönetime kızdık. Oyuncunun para ve EL için karaktersizlik yaptığından bahsetmedik. Gelelim İlkan konusuna, eğer yazılanlar doğru ise yani biz KSK'ya bonservisi ile verip özel sözleşme yaptıysak bu sezon ve devamı için yine imza attırmamız lazım. Özel sözleşmelerin Federasyon nezdinde yaptırımı yoktur diye biliyorum (eğer federasyona resmi olarak bildirimi yapılmadı ise). Bu durumda sözleşmesi olmayan bir oyuncu, bu durumu firsat vererek FB ile anlaşmış. Eğer durum bu ise bizim şube yöneticilerinin bir dakika durmadan istifa etmesi lazım, yeni sözleşme imzalatmadıkları için. Biz hep İlkan'ı suçladık (kesinlikle suçlu ve suçlamaların çoğuna da katışlıyorum), ancak 12 Temmuz'dan sonra bu adamla konuşmamak ve bu olaya açıklık getirmemek bence en basit deyimi ile beceriksizliktir. Bu durumda sözleşmesi olmayan bir oyuncu olur ki istediği takım ile de sözleşme imzalar. 12 Temmuz - 17 Ağustos bu durumda kendisini düşünmek zorunda. Bunlar doğru ise bizim yönetim transfer sevdasından herşeyi unutmuş olur. Bu da bir istifa sebebidir.

Eğer yönetim haklı ise ve imzalanmış bir sözleşme var ise o zaman İlkan zaten battı. Ancak unutulmasın, eğer KSK'ya bonservis ile verdiysek imza bence hükümsüzleşiyor. Yani uyanıklık yapalım derken kendi kalemize gol attık. Bunun federasyon FB'ye karar verir gibi serzenişler komik oluyor, durum net olarak onların lehine görünüyor. Bizim yapmaya çalıştığımız uyanıklık hatasını (bonservisi ile verip sonradan geri almak) bize karşı kullanmış olurlar.

Gelelim basketbol takımımıza teknik olarak kayıplarına. Bence uzun rotasyonu çok ciddi sekteye uğradı. Ben Sertaç'ın bu ligde oynayabilecek kapasitede olduğuna inanmıyorum. Kaldı ki İlkan ile karşılaştırmak da bir basketbol katliyamı olur. Ben geçen sene İzmir'de hemen hemen tüm maçlarını izledim. Aldığı ribauntlar (hücum ve savunma) içerideki savunması ve top için savaşması onun üst düzey bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Sertaç'ın fiziği bunların hiç birine uygun değil. O sadece dışarıdan şutu olabilen bir uzun gibi olacak. Bu tecrübeye gelmeside çok zaman alır.

Ndong, Macvan, Dudley veFurkan içerisinde ciddi bir yeri olurdu ve 5 kiiş olan rotasyon 4' indi. Belki fazla ileriye gideceğim ama Furkan mı İlkan mı? Bence İlkan, bu yoruma KSK seyircisi de katılıyordu. İlkan'dan daha fazla mutluydular. Ayrıca en önemlisi böyle birşey gerçekleşir ise şampiyonluk için en büyük rakibimizin ekmeğine yağ sürdük. Bu hamle ile çok büyük iş yaptılar ve uzun rotasyonlarını iyi bir oyuncu ile güçlendirdiler. Bence yarışta ciddi öne çıktılar. Umarım yanılırım. Ergin Ataman'ın da yaptığı yorum "Türk rotasyonundaki en önemli oyuncu" unutulmamalıdır. Geçen yıl ağırlıklı 4-5 oynadı ama zaman zaman da çok iyi şut attı. Bizdeki 4 numaraların çoğu sadece şut atıyor ve içeride yeteri kadar mücadele etmiyorç İlkan tam tersi, önce içeride sonra dışarıda oynuyor ve boyalı alanda çok etkili.

Sözün sonu eğer yazılanlardan sonra FB haklı çıkar ise orada oturan yöneticilerin, başta M. Özyer'in derhal istifa etmesi gerekir. Buralardan yazan ve onu eleştiren Mithat Beyin kulakları çınlasın. Ne kadar haklı olduğu da ortaya çıkar. Bu durumda forumda da onun gitmesi için en büyük tepkiyi vermeliyiz.
 
Yalnız ciddi ciddi İlkan bir sakatlık geçirse ve 1 yıl falan basketbol oynayamayacak duruma gelse gerçek üzülmeyeceğim sanırım.Hatta yüzümde tebessüm bile olabilir.Bu kadar nefret ettirebildin ya kendinden helal olsun valla.
 
İlkan'ın menejeri aracalığı ile ileri tarihlerde de çalışmayı kesmek

Kerem beyin bahsettiği olay çok önemli. İlkan Karaman' ın menejeri kimdir? Biz de başka hangi oyuncuları vardır? Bunları araştırıp yazabilecek var mı arkadaşlar. Çok önemli. Eğer şu anda kulübümüzde bu menejer ile çalışan oyuncularımız varsa hemen menejerini değiştirmeleri istenmeli ve bir daha bu adam kulüpten içeri sokulmamalıdır.

Saygılar.
 
Bu arada İlkan acaba durumunun tam olarak farkında mı yoksa menajerinin daha fazla para kazanmak adına bir oyunu mu? Bu da önemli. tweeter hesabını kapatması da aslında yaptığının farkında olduğunu ve çok tepki alacağını biliyor.

Şu soruyu da kendimize soralım. Acaba tam tersi olup İlkan bu şekilde bize FB'den gelseydi tepkilerimiz nasıl olurdu :) Herhalde çok kişi doğru yolu bulduğunu söyler, sözleşme imzalamadılar ise serbest oyuncu derdi herhalde.
 
İlkan Karaman, hurriyet.com.tr'ye konuştu


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı’nın, Galatasaray Medical Park’tan transfer ettiği İlkan Karaman, ilk kez hurriyet.com.tr’ye konuştu.

Sarı-lacivertli takımın, dün İlkan Karaman ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını duyurması gündeme bomba gibi düştü.

Günün en çok konuşulan konularından biri olan transferin baş kahramanı İlkan Karaman, il açıklamasını hurriyet.com.tr’den Meriç Tunca’ya yaptı.

Transferi hakkında önemli açıklamalar yapan 22 yaşındaki oyuncu, “Hedeflerimi gerçekleştirmek istediği tek yer Fenerbahçe, bu hayalimin gerçekleşmesinden de dolayı çok mutluyum” dedi.

İşte İlkan Karaman’ın Meriç Tunca’ya yaptığı çok özel açıklamalar…

Kendi takımımdan ayrıldıktan sonra tek isteğim Fenerbahçe’de oynamaktı. Bu süreçte Sayın Semih Özsoy başta olmak üzere Fenerbahçe’de her kademeden çok büyük ilgi ve yakınlık gördüm. Bu hayalimin gerçekleşmesinden dolayı çok mutluyum.

Bana güvenenlerin, büyük Fenerbahçe camiasının beklentilerine cevap vermek için çok çalışacağım. Parçası olmaktan gurur duyduğum Fenerbahçe Ülker, basketbolla ilgili hedeflerimi gerçekleştirmek istediğim tek yer. Tek amacım burada takımın başarısına katkı yapmak ve Fenerbahçe Ülker’in hem Türkiye hem de Euroleague'de büyük hedeflerine katkı yapmak.

Burada olmamda büyük katkısı olan Semih Özsoy başta olmak üzere Fenerbahçe Ülker camiasına çok teşekkür ediyorum.
 
Galatasaray Medical Park Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, oyuncuları İlkan Karaman`ın Fenerbahçe Ülker`le sözleşme imzaladığı yönündeki açıklamalara tepki gösterdi.

Ergin Ataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konuyla ilgili ayrıntılı bilgi sahibi olmadığını ancak Fenerbahçe Ülker’in İlkan Karaman’la sözleşme imzalandığını duyurmasının ardından, Galatasaray yetkililerinin, oyuncunun hala sarı-kırmızılı kulübe ait olduğunu kendisine aktardıklarını belirtti.

Ataman, özellikle (A) Milli Takım’ın 2013 Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçları öncesi bu durumun sakıncalı olduğunu kaydetti.
İlkan Karaman’ın şu anda (A) Milli Takım’da önemli bir görev üstlenmiş genç bir isim olduğunu vurgulayan Ataman, "Menajerlerin ve başka kulüplerin bu şekilde İlkan’ın kafasını karıştırması, Türk basketbolu ile milli takım için çok ciddi bir sabotajdır" dedi.

"İlkan bizim oyuncumuz, milli maçlar bitince oturur konuşuruz"
Ergin Ataman, (A) Milli Takım kadrosunda bulunan İlkan Karaman’la 2013 Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçlarının tamamlanmasının ardından konuşabileceklerini belirtti.

A Milli Takım’ın 2013 Avrupa Şampiyonası elemelerinde önemli maçlar oynayacağını hatırlatan Ergin Ataman, kendisinin dahi oyuncuyla görüşmek için maçların tamamlanmasını beklediğini ifade etti.

Ataman, "İlkan’ın ve milli takımın durumunu düşünerek, hiçbir şekilde milli maçlar bitmeden İlkan’la görüşmeyi düşünmüyorum. Maçlar sona erdikten sonra, İlkan zaten bizim oyuncumuzdur, oturur ve Galatasaray’daki durumunu konuşuruz" dedi.

Ergin hocam ne olursa olsun İlkan artık bu formayı giymemeli, ama onu ve bu ahlaksızlığı yapan kulübü süründürmek için ne gerekiyorsa yapılmalı.

Saygılar.
 
TBF´den herhangi bir yaptırım beklemiyorum, Demirel - Yıldırım komşuluğu geçici bir lisans getirir ve TBF topu mahkemeye atar...

İçeride ya da dışarıda ne yapılması gerekiyorsa yapmalıdır yönetim. Bu saatten sonra ne genç bir oyuncunun geleceği ne de Türk Milli Takımı değerli bir uzundan olacak olması umurumda değil.
 
İlkan Karaman, hurriyet.com.tr'ye konuştu


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı’nın, Galatasaray Medical Park’tan transfer ettiği İlkan Karaman, ilk kez hurriyet.com.tr’ye konuştu.

Sarı-lacivertli takımın, dün İlkan Karaman ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını duyurması gündeme bomba gibi düştü.

Günün en çok konuşulan konularından biri olan transferin baş kahramanı İlkan Karaman, il açıklamasını hurriyet.com.tr’den Meriç Tunca’ya yaptı.

Transferi hakkında önemli açıklamalar yapan 22 yaşındaki oyuncu, “Hedeflerimi gerçekleştirmek istediği tek yer Fenerbahçe, bu hayalimin gerçekleşmesinden de dolayı çok mutluyum” dedi.

İşte İlkan Karaman’ın Meriç Tunca’ya yaptığı çok özel açıklamalar…

Kendi takımımdan ayrıldıktan sonra tek isteğim Fenerbahçe’de oynamaktı. Bu süreçte Sayın Semih Özsoy başta olmak üzere Fenerbahçe’de her kademeden çok büyük ilgi ve yakınlık gördüm. Bu hayalimin gerçekleşmesinden dolayı çok mutluyum.

Bana güvenenlerin, büyük Fenerbahçe camiasının beklentilerine cevap vermek için çok çalışacağım. Parçası olmaktan gurur duyduğum Fenerbahçe Ülker, basketbolla ilgili hedeflerimi gerçekleştirmek istediğim tek yer. Tek amacım burada takımın başarısına katkı yapmak ve Fenerbahçe Ülker’in hem Türkiye hem de Euroleague'de büyük hedeflerine katkı yapmak.

Burada olmamda büyük katkısı olan Semih Özsoy başta olmak üzere Fenerbahçe Ülker camiasına çok teşekkür ediyorum.

Burada ben tamamen öğretilenlerin söylendiğini anlıyorum. 2 gün önce verdiği beyana tam ters açıklama. Zaten Galatasaray ile durumuna açıklama getirmiyor. Sadece transferini konuşuyor. Durum ile ilgili "Kendi takımımdan ayrıldıktan sonra" ifadesi çok manidar. Birileri bu işte fena çuvallayacak ancak umarım bu hatalar zincirinin sahibi biz olmayız. O zaman gerçekten rezil oluruz. Bir de başarılı olur ise (ki bence önümüzdeki yıllara damga vuracak bir oyuncu) o zaman kafamızı taşlara vururuz. Ayrıldıktan sonra dediğine göre bir imza olayı görünmüyor.

Bakalım neler olacak...
 
Burada ben tamamen öğretilenlerin söylendiğini anlıyorum. 2 gün önce verdiği beyana tam ters açıklama. Zaten Galatasaray ile durumuna açıklama getirmiyor. Sadece transferini konuşuyor. Durum ile ilgili "Kendi takımımdan ayrıldıktan sonra" ifadesi çok manidar. Birileri bu işte fena çuvallayacak ancak umarım bu hatalar zincirinin sahibi biz olmayız. O zaman gerçekten rezil oluruz. Bir de başarılı olur ise (ki bence önümüzdeki yıllara damga vuracak bir oyuncu) o zaman kafamızı taşlara vururuz. Ayrıldıktan sonra dediğine göre bir imza olayı görünmüyor.

Bakalım neler olacak...
İki gün önce Ergin Ataman'la çalışmak için sabırsızlanan adam bugün neler diyor ilginç..
 
Bu muhterem kulüpten içeri sokulmamalı bundan sonra. Eğer kendisinin ya da çalıştığı şirketin başka bir oyucusu var ise bizim kulübümüzde hemen değiştirilmesi istenmeli bu oyunculardan.

Volkan bey başka oyuncuları varmı kulübümüzde biliyor musunuz?

Saygılar.

Hayır bir bilgim yok zaten adını ilkkez duydum bu zatın.yurtdışı haklarıda misko raznatovic de.ayrıca dün doğan hakyemez bir haftadır ilkan ile görüşüldüğünü fakat oyuncuyu ikna edemediğimizi söyledi.
 

Üst