İlkan Karaman

Ancak Galatasaray Medical Park’ın iki kiralık oyuncu gönderme hakkını Sertaç ve Melih ile doldurması nedeniyle Pınar Karşıyaka ile özel sözleşme yapıldı. Bu kontratta İlkan bonservisiyle birlikte İzmir ekibine gidecek ve dönüşü Galatasaray Medical Park’a olacaktı. Ancak Pınar Karşıyaka ile yapılan sözleşmenin sona ermesi, bu dönemde oyuncuya ilginin olmadığının iddia edilmesi ve 5 yıllık özel kontratın da bu durumda geçerliliğini yitirmesiyle bir boşluk ortaya çıktı.
böyle bir şey yazıyor basketdergisi.com da ayrıntılar burda http://www.basketdergisi.com/ozel-iste-ilkan-karaman-gercegi.html

Bende onu diyorum . Bonservis denilen şey somut birşey değil .Yani bir oyuncunun tapusu değil .Halk diliyle bonservis deniliyor ama aslı sezleşme fesih bedelidir bir nevi çıkış belgesi .Bu durumda bir klüp ilkanla sözleşme yapmışsa ki bunu yapan son klüp Karşıyaka eski sözleşmelerin bir bağlayıcılığı olmuyor . Senin yeniden sözleşme yapman gerek .Bonservis tapu değil oyuncu imza atmadan alasın

Bende onu diyorum . Bonservis denilen şey somut birşey değil .Yani bir oyuncunun tapusu değil .Halk diliyle bonservis deniliyor ama aslı sezleşme fesih bedelidir bir nevi çıkış belgesi .Bu durumda bir klüp ilkanla sözleşme yapmışsa ki bunu yapan son klüp Karşıyaka eski sözleşmelerin bir bağlayıcılığı olmuyor . Senin yeniden sözleşme yapman gerek .Bonservis tapu değil oyuncu imza atmadan alasın

Bonservis vizedir o olmadan lisans çıkmaz.. Eğer bonservis bizim elimizdeyse ve Tbf'ye onaylattıysak (ki sanmıyorum Fb yaş tahtaya basmaz bence) Lisans çıkaramaz Fenerbahçe..

Biz burada şubeden haber yok şube başıboş derken bizi felaket tellallığıyla yönetim düşmanlığıyla suçlayanlar şimdi anlamışlardır ne dediğimizi. Yönetmek demek transfer yapmak değildir. ha şurası da var İlkan fena halde reklamını yaptı bana kalırsa hala önünde çok yolu var. Büyük bir takımda büyük maçlarda o sokak basketbolunu oynamayı sürdürürse bench ısıtmaktan başka bir şey yapamaz. Sorun İlkan veya x kişi değil sorun Fenerbahçe'nin gözümüzün içine baka baka rotasyonumuza kafadan yazdığımız bir oyuncumuzu bonservis ücreti dahi ödemeden tereyağından kıl çeker gibi çalması. Şahsen ben bu sene İlkan'ın 10-12 dakika süre alacağını düşünüyordum Macvan ve Dudley arkasında öyle kesinlikle birinci opsiyon değildi kendisi. Belki de bunu bildiği için gelmedi. Belki de 2 senedir kiraya verilip ana kadroda düşünülmediği için ve yaz döneminde hiç aranmadığı için kızgındır. Veya Fenerbahçelidir. Misko Raznatovic oyunu olduğu da söyleniyor ama menajerler kin tutarak iş yapmazlar sonuçta adamlar iş yapıyor ve müşterilerinden birini hedef tahtasına koyup bindiği dalı kesmezler.

Son söz olarak da burada 2 sezondur İlkan'ın maçlarını takip edip istatistiklerini forumda paylaşan yorum yapan arkadaşlar ne kadar kızsa hakaret etse haklarıdır.

- ilkan zaten bu saatten sonra GS'de oynayamaz, bonservisi gs ya da ülker'de olsun farketmez. oynamasın zaten.

- eğer ki bizden bedelsiz olarak giderse, yönetimde bundan kim sorumlu ise derhal istifasını vermelidir. bu kadar açık ve net. burası çocuk oyuncağı değil.

- zaten şikeci bir takım olan karşı taraftan beklenen bir hareket bu. o yüzden yaptıkları etik değil demek saçma, zaten öyle bir kavram yokki adamlarda.

-bir diğer nokta da, bu karşı tarafın taraftarları, hemen aslanım ilkan koçum ilkan, karakterini belli ettin ilkan başlamışlar.

Konunun hukuki boyutunu net olarak bilmiyoruz. Her iki kulüpte farklı açıklamalar yapıyor. Ancak ortada uzun yıllar unutulmayacak bir gayri ahlaki durum ortaya çıktı. Tamam bir açık oluşmuştur Menajerlerde gerçekten çakallık yapmış İlkan'ın onayı ile FB ile anlaşmışlar.
Ancak koskoca Glatasaray kulübü bu adama NBA ya gideceğini bile bile Tofaş'a bonservis ödeyip yatırım yapmıştır. 5 yıllık sözleşme imzalamıştır. 2 yıl pişmesi için kiralık oynatmıştır. Küçük bir açığı kullanıp böyle bir aklın almayacağı kurnazlık yapmak nasıl bir iştir. Sonuçta Galatasaray onca yatırım yapmasına rağmen hiç yararlanamamıştır. Bu son yılların en büyük kurnazlığı gayri ahlaki olayıdır. İlkan sen neden 5 yıllık sözleşme neden imzaladın o zaman Galatasaray ile sormazlar mı? Basit TBF yönetmeliğinden oluşan bir olaydan açık yakalayıp böyle bir iş yapmak !
Galatasaray hem etik hem de hukuki olarak tüm haklarını aramalı İlkan'a 1 yıl ceza aldırmalı ve maddi haklarının tazmini için elinden geleni yapmalıdır.
Nevriye ve Engin olayı ile bunun ne ilgisi var sözleşmesi biten 2 oyuncuya Galatasaray teklif yapmış ve transfer etmiştir.
Ancak İlkan olayı son yılların en büyük kazığı ve kurnazlığıdır.
Son olarak Eğer olur da Galatasaray haklı çıkar İlkan Karaman geri dönmek zorunda kalırsa FB nin nasıl komik bir duruma düşüneceğini de söylemeye gerek yok sanırım!

Konunun hukuki boyutunu net olarak bilmiyoruz. Her iki kulüpte farklı açıklamalar yapıyor. Ancak ortada uzun yıllar unutulmayacak bir gayri ahlaki durum ortaya çıktı. Tamam bir açık oluşmuştur Menajerlerde gerçekten çakallık yapmış İlkan'ın onayı ile FB ile anlaşmışlar.
Ancak koskoca Glatasaray kulübü bu adama NBA ya gideceğini bile bile Tofaş'a bonservis ödeyip yatırım yapmıştır. 5 yıllık sözleşme imzalamıştır. 2 yıl pişmesi için kiralık oynatmıştır. Küçük bir açığı kullanıp böyle bir aklın almayacağı kurnazlık yapmak nasıl bir iştir. Sonuçta Galatasaray onca yatırım yapmasına rağmen hiç yararlanamamıştır. Bu son yılların en büyük kurnazlığı gayri ahlaki olayıdır. İlkan sen neden 5 yıllık sözleşme neden imzaladın o zaman Galatasaray ile sormazlar mı? Basit TBF yönetmeliğinden oluşan bir olaydan açık yakalayıp böyle bir iş yapmak !
Galatasaray hem etik hem de hukuki olarak tüm haklarını aramalı İlkan'a 1 yıl ceza aldırmalı ve maddi haklarının tazmini için elinden geleni yapmalıdır.
Nevriye ve Engin olayı ile bunun ne ilgisi var sözleşmesi biten 2 oyuncuya Galatasaray teklif yapmış ve transfer etmiştir.
Ancak İlkan olayı son yılların en büyük kazığı ve kurnazlığıdır.
Son olarak Eğer olur da Galatasaray haklı çıkar İlkan Karaman geri dönmek zorunda kalırsa FB nin nasıl komik bir duruma düşüneceğini de söylemeye gerek yok sanırım!

Eğer olur da Fb'ye giderse biz daha fazla komik duruma düşeriz kendi yatırım yaptığımız oyuncuyu tutamadık diye..

Biz neden komik duruma düşelim! Gayri ahlaki iş yapan biz değiliz başkaları.

Bu ülkede Trabzonspor'un şampiyonluğu çalındı mahkeme kararıyla sabit hükümler verildi adamlar şampiyonluğumuzu verin diyor. Herkes Trabzonspor'la dalga geçiyor başka işiniz yok mu Fenerbahçe şampiyon diye. Biz Cemal Nalga olayında her taraftan medyadan oradan buradan doğrandık kendi cezamızı kendimiz verdik yine yaramadık hala Cemal Nalga olayı önümüze konuyor. Fenerbahçe hiçbir şekilde komik duruma düşmez merak etmeyin. Yarın Fenerbahçe lehine karar çıktığı anda dalga konusu olacağız. Bizim lehimize de karar çıksa dahi bir oyuncumuzu kaybettik. Ahlak diyorsunuz da şu geçen bir yılda spor dünyasında ahlak kelimesinin karşılığı olmadığını koca koca adamların yaptığı küçük düşürücü açıklamalarla o kadar fazla gördük ki bu olayda ahlak mahlak olmayacak kazanan kaybeden olacak. Biz iki neticede de kayıptayız sonuçta İlkan bizim için bitmiştir.

Öyle ya da böyle İlkan Fbde arkadaşlar Fb yaş tahtaya basmaz ama Elif Hanımın yazdığı yazının noktasından virgülüne her şeyine katılıyorum yazık oldu diyebilirim .

Bu ülkede Trabzonspor'un şampiyonluğu çalındı mahkeme kararıyla sabit hükümler verildi adamlar şampiyonluğumuzu verin diyor. Herkes Trabzonspor'la dalga geçiyor başka işiniz yok mu Fenerbahçe şampiyon diye. Biz Cemal Nalga olayında her taraftan medyadan oradan buradan doğrandık kendi cezamızı kendimiz verdik yine yaramadık hala Cemal Nalga olayı önümüze konuyor. Fenerbahçe hiçbir şekilde komik duruma düşmez merak etmeyin. Yarın Fenerbahçe lehine karar çıktığı anda dalga konusu olacağız. Bizim lehimize de karar çıksa dahi bir oyuncumuzu kaybettik. Ahlak diyorsunuz da şu geçen bir yılda spor dünyasında ahlak kelimesinin karşılığı olmadığını koca koca adamların yaptığı küçük düşürücü açıklamalarla o kadar fazla gördük ki bu olayda ahlak mahlak olmayacak kazanan kaybeden olacak. Biz iki neticede de kayıptayız sonuçta İlkan bizim için bitmiştir.
Kapitalist dünyada yaşıyoruz. Paranın olduğu yerde ahlak malesef "dalga" konusu oluyor insanlık olarak sorgulamamız gereken en önemli nokta burası! Güçlü her zaman haklı pozisyonuna geliyor. Koskoca UEFA bile şike olayını el altından bir takım anlaşmalarla ört bas etti. O yüzden şimdi çıkıp Ahlak-Erdem gibi olgulardan vazgeçmeyelim demeyeceğim. Karşında kötü ile mücadele ediyorsun ve bu mücadele sırasında bu gibi dürüstlükler göstermek kaybetmen demektir.
Yine de şu olayları görünce Galatasaraylı olduğumdan bir kez daha gurur duyuyorum.

Arkadaş nedir bu herkesteki fener hayranlığı.. Herkesin ağızında (fb yaş tahtaya basmaz) lafı..

Yaş tahtaya basmaz dediğiniz adamlar 1 yıldır kendi çabalarının sonucu oluşturulduğunu iddia ettikleri sporda şiddet yasasıyla yargılanip damgalandilar..

Ayrıca bizim yönetim (ki kendilerini bende beceriksiz ve en ufak bi başarısızlıkta birbirlerinin kuyusunu kazmak icin yarışacak insan topluluğu olarak görüyorum) o kadar mal mi ki, zaten en büyük rakibine gelecek vaat eden oyuncunu kaptırarak yerin dibine girmişken birde üzerine aksam saatlerindeki (ilkan bizimdir mealindeki) açıklamayı yapsın..

Tabi bununla beraber ilkan fb'ye resmen giderse bizim yönetimin malligi ve beceriksizliği tescillenir ve bunun tek bir çözümü olur: ISTIFA

Bunun dışında bırakın şu fener yaş tahtaya basmaz GEYIĞINI..

Bu şikecilerden bir de başkasının oyuncusuna sarkmak gibi bir ahlaksızlık görmek çok ta şaşırtıcı olmasa gerek. Her işini bu kadar illegal yollardan yapmaya alıştılar artık. Kulüp en ağır yaptırımı uygulamalı, gerekirse İlkan geri alınıp sözleşmesi bitene kadar oynatılmamalı hem İlkan hem Fener anlasın ne olduğunu.

Saygılar.

Eldeki verilere bakalım,
-FB TBF'den onay beklediğini söylüyor
-GS TBF'ye belgeleri gönderdiğini yapan bir açıklama yapıyor 7-8 saat sonra
-TBF'den herhangi bir açıklama yapılmadı.
Bence bu 7-8 saatlik dilimde TBF ile konuştu ve boservisi GS'de şeklinde teyit aldı yönetim. Bu konuda Lütfi Arıboğan ismine güveniyorum sadece.

İlkana gelince: Artık Galatasaray forması giyemez bu net. Ben 6 ay 1 sene civarı bir oynamama cezası ile, bonservis ücreti alındıktan sonra Fenerbahçe'de oynayacağını düşünüyorum. Biz başka takıma satıyor olsak da Fb ne yapıp edip oyuncuyu alacaktır. Yukarıda bahsettiğim bu ceza NBA hayallerine de sekte vurur oyuncunun.
Tofaş kulübü ile görüşerek Samet Geyik karşılığı Tofaş'a vermeye çalışacağımızı sanıyorum. Ancak oyuncunun fb'de oynama niyeti açıkken bunu yapabileceğimizden emin değilim.

Maalesef cahillik, gençlik ve Euroleague sevdası Ilkan Karaman' ın başına dert açacak. Yazık oldu, kariyeri yükselişteyken alabileceği oynamama cezası, hayallerine de sekte vurabilecek.

Euroleague sevdası demişken; D.Andersen, M.Batiste ve O.Savas in arkasında Euroleague sevdası da pek anlaşılabilir değil hani ;)

Ne diyelim hayırlısı olsun; daha sezon başlamadan kişilerin iç yüzünü görmek ve negatif etkiyi minimuma da indirmek iyi oldu. Ilkan Karaman' ın eksikliği B.Ndong, M.Macvan, E.Dudley ve F.Aldemir rotasyonunda çok fazla sırıtmayacaktır. Hatta hatta bu rotasyona Ergin Ataman' ın isteği doğrultusunda Sertaç Şanlı da ilave olabilir.

Bundan sonrasını Ilkan Karaman ve Fenerbahce Ülker düşünsün ....

Dünden beri konu bütünlüğünü sağlamak zor oluyordu. Bu yüzden İlkan Karaman konusunu tekrar Erkek Takımımız bölümüne çektim. İlkan Karaman ile ilgili tartışmaları bu konu üzerinden yürütebiliriz.

İlkan efendiye gecmis olsun kendi kariyerini bir kalemde sildi.Yöneticeler bence işin hukuki boyutunu iyice arastırdıkdan sora acıklamayı yaptı asıl yas tahtaya biz basmadık,kadroda ersin ,macvan,furkan,ndong,sertac gibi bes tane kaliteli uzun var bu takımın ilkana ne göbek bagı var nede ihtiyacı.

Karsıyaka yine ahlak kavramlarının ne boyutta oldugunu gösterdi,bu saaten sora ilkan`a en büyük ceza bench arkasında takımı izletmek nasıl bir eşşeklik yaptım ah kafam dedirtmek.

Federasyon her türlü İlkan´a lisans verir malum Aziz Yıldırım, Turgay Demirel bağından dolayı, bazı söylenenlere göre İlkan´ı bizimkiler sözleşme için çağırmışlar ama bahane uydurarak kulübe gelmemiş, bizden ne kadar aldığını bilmiyorum ama FB 1.1 milyon dolar verecekmiş İlkan gibi bir oyuncu için çok yüksek para buradaki olay anladığım kadarıyla menejerin para hırsından ve oyuncunun zeka seviyesinden kaynaklanıyor, İlkan FB'de oynar ama bize çok yüklü bir tazminat ödemek zorunda kalır sonuçta 4 yıllık bir iş akti imzalamış anlayacağınız FB´den aldığı parayı bize ödeyecek.

Ayrı bir konuda Semih Özsoy denen şahsın her türlü pis işin altından çıkması, kız takımının elinden şampiyonluk çalınırken bu şahıs vardı, erkek takımının final maçları öncesinde hakemlerle olan diyalogları tape'lerde mevcut şimdide son olay, her türlü illegalliği yaşam biçimi olarak kanıksamış bu ve bunun gibi şahsiyetlere karşı basketbol şubemiz çok yumuşak kalıyor (voleybolda yönetici Mehmet Cibara ve menejer Orkun Darnel vb. bu kişiler tuttuklarını koparıyorlar örn:şampiyonlar ligi) Adnan Öztürk'ün futboldan elini ayağını çekip tamamen basketbol şubesine eğilmesi lazım bu saatten sonra..