• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Işıl Alben

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Önder Ç.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:38
Hala büyük hedefler için aşırı yetersiz olduğuna karşı çıkan var mı?

Kaptan bence taursiden sonra maçın 2 yıldızıydı onun olmadıgı bölümlerde nasıl oynadıgımızı gördük ( sariyenin oynadıgı bölümler )

İsil cok daha iyisini yapabilir ve yapacaktir teknik kadro ozelliklerini daha iyi kullanabilir bence.onu dinlendirecek iyi bir avrupali guard alabilirsek onun performansini arttiracagimiza eminim ayrica o sahada olmadigi zamanda org eksikligi yasamayiz

Hala büyük hedefler için aşırı yetersiz olduğuna karşı çıkan var mı?

Aşırı yetersiz???

Hala büyük hedefler için yetersiz olduğunu iddia eden sizin gibiler varken karşı çıkanda mutlaka olur!
Burası yenildiğimiz maçlardan sonra cidden çok gereksiz, saçma ve art niyetli yorum yapan insanlarla doluyor.

Hiçbir şekilde guarda baskı yapamadı maçı dikkatlice izlersek inanılmaz basit geçildi son periyotta çırpındı malesef 5 faul aldı canınız sağolsun ışıl ama savunma senle başlıyor unutma :(

sahadaki biz olmasi maalesef yetersiz gelmekte.

sabri de sahadaki biz’dir, candir. ancak gel gelelim bugun o’nun yerinde oynayan adamin* katkilari ortada.

bu ornege lorik cana da dahil edilebilir. o da sahadaki galatasaray taraftari gibi bir seydi. bugunse o’nun yerinde oynayan adamin* durumu tipki eboue’nin durumu gibi ortada. bence isil galatasaray’daki misyonunu tamamlamistir. ayrilmasa da tabii ki rotasyon oyuncusu olarak da kullanilabilir. tabii kendisi de kabul ederse.

kisacasi ne futbolda ne basketbolda ne de baska bir spor dalinda duygusalliga yer yoktur. cekismeli olan, mucadele gosterilen bir kulvarda esas olan figuranlar degil armanin ta kendisidir.

Bu yazıya aynen katılıyorum çok güzel yazmış eleştrenlerede eleştriye kızanlar biraz anlayışlı olun mesele ışıl meselesi olmamalı armanın kuruluş amacı 2, liğin başarı kabul edilmediği bir kurumun taraftarı olduğunu unutmayın bu kulüp bu kadar masraf yapıyor ve yerlilerin katkısı neredeyse yüzde onlarda gidiyor şu yabancı kalitesine yazık değilmi ozaman sporcuları el üstünde tutalım hiç kupa almayalım.

Ne güzel yazmış sabri şöyle böyle seviyoruz üçlük çektiriyor kaptan yapalım o kesilmez ama yerine oynayan çok daha fazlasını veriyor ve takımında durumu ortada şu takımda 2 tane sağlam skorer yerli olsa euroligde ve kendi ligimizde kesin şampiyon oluruz

Lütfen birazda olaya sporcu tarafından değil armanın tarafından bakalım yıllardır sporcusuna galatasaray kadar değer veren bir camia ve taraftar yoktur ama olmuyorsa neyin savunması bu. Galatasaray sporcularını alırken vefa değil yarıştığı her branşta 1. ci yapsınlar diye alınır bundan ötesi varmı.

yazım belki silincek ama olaylara lütfen birazda bu yönden bakalım.

" Söz konusu galatasaraysa gerisi tefarruattır "

3 ayda bir alıştık artık.Tamam savaşıyorsun forman için,tamam seviyorsun bu armayı,tamam aşıksın bu renklere,tamam bizde sana aşığız ama bunların hiçbiri bu forma altında yaşayabilmek için yeterli değil ki be Işıl.

Bilmiyorum,seni çok sevdik,halada çok seviyoruz onun için birşeylerin dengesini kaçırmamaya özenle dikkat ediyorum.Ama birşeyleri yazmassamda içim rahat etmiyor.

Yerli oyuncu yok diye ağlayan insanlar elimizdeki yerli oyuncuları beğenmiyor ne güzel. Daha iyileri var ve biz hemen alacağız çünkü! Işıl devre arasında hemen git Avrupaya' da kurtulalım senden. Ligde beş yabancı ile oynama hakkıda çıkartırız yada Birselle Nevriyeyi alırız Fenerden zaten kapımızda yatıyorlar hadi desek hemen gelecekler.

Erkan bey şu iki yerli oyuncun ismini verinde hemen aldıralım takıma malum beş yabancı ile oynayamıyoruz?

şu takımda 2 tane sağlam skorer yerli olsa euroligde ve kendi ligimizde kesin şampiyon oluruz

Yerli yok yerli yok diye ağlıyorsunuz ama sizin gibiler yüzünden elimizdeki en kaliteli yerliyi avrupaya göndereceksiniz. Sonrada taraftarım basketseverim diye sokakta gezeceksiniz. İsim vermiyorsunuz iki tane yerli skorer diyip kesiyorsunuz. Eğer eleştiri yapacaksanız o gitsin bu gitsin diyecekseniz alternatif bir isim verin bari. Ben artık utanıyorum. Işıl gitmesin diye çok ısrar ettik ama geldiğimiz noktada gitmesi daha iyi olacak. Gitsin ışıl da bu "her şeye layık" taraftar bakalım kimmiş o skorer bulsun oynatsın takımında.

Okurken ben utanıyorum şu yorumları. Gencecik beyinlerin içi küflenmiş! Yazık!!

Yerli yok yerli yok diye ağlıyorsunuz ama sizin gibiler yüzünden elimizdeki en kaliteli yerliyi avrupaya göndereceksiniz. Sonrada taraftarım basketseverim diye sokakta gezeceksiniz. İsim vermiyorsunuz iki tane yerli skorer diyip kesiyorsunuz. Eğer eleştiri yapacaksanız o gitsin bu gitsin diyecekseniz alternatif bir isim verin bari. Ben artık utanıyorum. Işıl gitmesin diye çok ısrar ettik ama geldiğimiz noktada gitmesi daha iyi olacak. Gitsin ışıl da bu "her şeye layık" taraftar bakalım kimmiş o skorer bulsun oynatsın takımında.

Okurken ben utanıyorum şu yorumları. Gencecik beyinlerin içi küflenmiş! Yazık!!

Ozaman bizler üzerimize giydiğimiz formaların armasını sökelim oraya sporcuların resimlerini koyalım. Çünkü armanın değeri sporcudan daha azmış. Erkek basketçilere kimse biirşey diyebilirmiyiz diyemeyiz hedeflenen başarı fazlası ile yapılmıştır bu kadro ile bukadarı olabilir. Güçlü takımları zaten yenemedik ona göre kadro kurup başaramzsak orayıda eleştiriz ayrıca eleştrilerde sporcuların şahsına hiçbir hakaret içermiyor oynadıkları oyunu eleştriyoruz.

Taurasi - abd milli takım basketçisi
tina - abd milli takım basketçisi
Fowles - abd milli takım basketçisi
Alba - ispanya milli takım basketçisi

Böyle yabancıları bir aray getirdiğimizi hatırlamıyorum bu takımdan eurolig şampiyonluğu beklemek suçmu.

Burda eleştri yapanlar anlayamadığım şekilde saldırıya uğruyor bir anda onuda anlamakta güçlük çekiyorum sporculara hakaret edilmediği sürece eleştri yapılamayacaksa forumun hiçbir demokratlığı kalmıyor sadece tek yorum isteniyor diye algı oluşuyor bende.

Ozaman bizler üzerimize giydiğimiz formaların armasını sökelim oraya sporcuların resimlerini koyalım. Çünkü armanın değeri sporcudan daha azmış. Erkek basketçilere kimse biirşey diyebilirmiyiz diyemeyiz hedeflenen başarı fazlası ile yapılmıştır bu kadro ile bukadarı olabilir. Güçlü takımları zaten yenemedik ona göre kadro kurup başaramzsak orayıda eleştiriz ayrıca eleştrilerde sporcuların şahsına hiçbir hakaret içermiyor oynadıkları oyunu eleştriyoruz.

Taurasi - abd milli takım basketçisi
tina - abd milli takım basketçisi
Fowles - abd milli takım basketçisi
Alba - ispanya milli takım basketçisi

Böyle yabancıları bir aray getirdiğimizi hatırlamıyorum bu takımdan eurolig şampiyonluğu beklemek suçmu.

Burda eleştri yapanlar anlayamadığım şekilde saldırıya uğruyor bir anda onuda anlamakta güçlük çekiyorum sporculara hakaret edilmediği sürece eleştri yapılamayacaksa forumun hiçbir demokratlığı kalmıyor sadece tek yorum isteniyor diye algı oluşuyor bende.

Erkan bey saldırıya uğramak diye yok. Siz nasıl ki bir çıprıda yerin dibine sokuyorsanız aynı fikirde olmayanlarda karşıt fikirlerini yazıyor.
Eleştiri yaparken düşünmeden yapıyorsunuz gibime geliyor bana. Soru basit Işıl, Bahar, Gülşah, Şaziye'yi bugün gönderdik yerine koyun birilerini ve şampiyon yapın takımı. En büyük rakibinizin sözleşmeleri oyuncuları koyma gafletine düşmeyeceğinizi umuyorum.
Elimizde ki oyuncuları da böyle yıpratırsak ki bence haketmiyorlar; Işıl'ın yaptığı baskı ve savunmayı yapan guard var mı? Ya da Bahar'da ki potansiyel ( son iki Euroleague maçında kendine olan güvenin de artık artmaya başladığını gördük).

Forumun yenilerindenim, ilk mesajımın içeriği biraz eleştiri amaçlı olacak; o yüzden çekinerek yazıyorum. Dürüst olmak gerekirse her yenilgide buraya gelip "şu oyuncu gitsin, bu oyuncuyu gönderelim" mesajlarıyla karşılaşmak gerçekten çok üzücü. Burada hepimiz Galatasaray'lıyız ve takımlarımızı başarılara imza atarken görmek istiyoruz. Işıl'dan daha iyi guardlar vardır, mümkündür. Işıl sıkı bir Galatasaray'lıdır, doğrudur. Peki Işıl'ın oyunculuğu ve Galatasaray'lılığı yetersiz midir? Bence değildir. Evet, Işıl'ı gönderip varsa daha hırslı ve yetenekli bir Türk guard almak kesinlikle profesyonel bir karar olur ama o saatten sonra takıma gelip giden oyuncuların renklere bağlılığından şüpheye düşerim. Sadece taraftar olarak GS sevgimizi çevremize yansıtırken, fanatik bir oyuncunun aynı anlayışı yeni gelenlere aktarmaması mümkün değildir. Bu bakımdan kaptan hem oyun içi, hem oyun dışı ziyadesiyle sorumluluğu olan ve sorumluluklarını yerine getirdiğine inandığım biri.

Bunlara ek olarak Sabri ile Işıl'ı karşılaştırmanın yanlış olacağı kanaatindeyim. Türkiye'de bir çok aile hobi sınırlarında çocuklarına spor konusunda destek veriyor fakat iş profesyonelliğe gelince verdikleri destek "Oynama demiyorum. İstiyorsan yine oyna ama hobi niyetine" öğüdüne dönüşüyor. Futbol ülkemizde en çok rağbet gören branş; kadın basketbolu, futbol kadar popüler değil ve aynı desteği görmüyor. Gönül isterdi ki bu işe yeteneği olanlar sonuna kadar destek görsün, bir sürü oyuncu çıkaralım, Işıl'ın bir sürü alternatifi olsun fakat durum bu değil. Sabri kadar GS'yi seven, daha genç ve yetenekli bir orta saha oyuncusu bulmak; takımına Işıl kadar bağlı, hırslı ve başarılı bir Türk kadın basketbol oyuncusu bulmaktan daha kolay.

Forumda basit görüşlü üyeler olmadığını görüyorum. Skordan ziyade oynan maçın kalitesine, oyuncuların gösterdiği efora önem veriyoruz; olması gerektiği gibi. Biz taraftarlar olarak görevimizi yerine getirip, takımlarımıza tam destek çıkıp, oyuncularımıza inandığımızı gösterirsek, onların bu desteği -en azından Abdi İpekçi'de- cevapsız bırakacağını sanmıyorum. Yok, her yenilgide negatif eleştiriye başlar ve bıktırırsak, tek bir ağızdan Cem Özkan - Dön Bana şarkısını söyleriz artık kaptanın ardından sabahlara kadar.

Erkan Bey, saha içinde yapılan yanlışlıkları, oyun içindeki hataları biz de basketbol bilgimiz ölçüsünde görüyoruz. Ayrıca, eleştiri olacak tabii ki ama saydığınız yabancı oyuncular bugün var, yarın yok. Onun için özellikle yerli oyuncularımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz. Hele de gelişime açık olan, giydiği formanın değerini bilenlere..

Kaan bey hep buralardayız umarız yanılırım. Her sezon sonu birşeyler kaybedildikten sonra ortaya çıkmaktansa ben sezon içinde aksaklıkları ve eleştrilerimi yapıyorum. Birşeyleri kaybettikten sonra konuşması çok kolay olur ozaman genelde herkes aynı fikri savunurda.

Gitsin diyenler daha iyisini bulacak ve onerecek arkadas gitsin demekle olmuyor bu isler benim karsi ciktigim nokta bu, daha iyisi var da bizim kadroda mi yok? Ayni durum koc icin de gecerli, kadin basketbolunun en iyisi olarak Ratgeber gosteriliyordu onu da gorduk gecen sene, Orlando gelecek haberleri varken cok sevinenler su an Besiktas'in oldugu noktaya bakinca utanirlar belki. Bu sporu erkekler basketboluyla filan karistirmayin, havuz oralar kadar genis degil.

Sezon sonu kaybettiğimizi varsayalım ve ortaya çıkalım ne diyebiliriz?
Erkan bey Işıl özelinde konuşursak uzun zamandır bu takımda ve bir çok kötü bitmiş sezon geçirdi. Bünyemiz alışık o zaman ortaya çıkan söylem ve fikirlere:) Dediğim basit, varsa piyasada Işıl'ın yaptığı işi daha iyi yapacak biri onu alalım. ama yoksa elimizde ki değeride eleştiri dozunu kaçırıp yerlere vurmayalım.
Benim Işıl'ı eleştirdiğim tek konu var şut atmada ki çekigenliği. Eğer daha büyük bir oyuncu olacaksa çekinmeden kaçıracağını düşünmeden atmalı.

Ünal Aysal : Size ancak şu sözü veririm Başarı başarı başarı

Adam çıkıpta - Sporcum sporcum sporcum demedi

Ben Hoşunuza gitsin veya gitmesin sezon başından beri yerlilerin bu kadar düşük yüzde ile oynamasından bir taraftar olarak rahatsızım. Sporcu gitsin demiyoruz ama önlemler alınsın umarım bu önlem alınsım eleştrimde tepki görmez.

Erkan Topal,

Hala bu oyuncuların isimlerini bekliyorum?

şu takımda 2 tane sağlam skorer yerli olsa euroligde ve kendi ligimizde kesin şampiyon oluruz

Moda oldu artık eleştiri yapılmasına izin verilmiyor demek burda.

Ünal Aysal : Size ancak şu sözü veririm Başarı başarı başarı

Adam çıkıpta - Sporcum sporcum sporcum demedi

Ben Hoşunuza gitsin veya gitmesin sezon başından beri yerlilerin bu kadar düşük yüzde ile oynamasından bir taraftar olarak rahatsızım. Sporcu gitsin demiyoruz ama önlemler alınsın umarım bu önlem alınsım eleştrimde tepki görmez.

Abi yapma gözünü seyeyim ne tepkisi sana katılmayanların yazdığını niye tepki olarak algılıyorsun. Bir sorum olacak ne bekliyorsun yerlilerden? Takımında Dee, Tina, Alba gibi dominant oyuncular varken? Ben mücadele ve savunma bekliyorum onuda fazlasıyla yapıyorlar.

Artık her yenilgiden sonra Türk oyuncularımızın yetersizliğinden bahsetmekten vazgeçelim.Bizdeki Türk oyuncular da gayet yetenekli ve gelişime açık oyuncular.Gerekli gelişimi göstermeleri için eksik oldukları noktaları eleştirelim ama onun dışında sürekli böyle negatif elektrik yükleyerek elimizdeki bu kıymetli Türk oyuncuları da kaybetmeyelim.Kadın basketbolundaki oyuncu havuzu, altyapılara yapılan yatırımlar ve ordan üst tarafı zorlayan oyuncular erkek basketboluyla kıyaslanmamalı.Galatasaray son yıllarda verim alabileceği nerdeyse bütün oyunculara şans verdi.Şu anda da Ayşe Cora dışında çok gelecek vadeden parlak bir oyuncu yok onu da aldık zaten.

Üst seviyede basketbol oynayabilecek tecrübe ve yetenekte 6 tane oyuncu var bence, 3 tanesi bizde 3 ü de fbde.(Işıl, Bahar, Şaziye, Birsel, Nevriye, Esmeral).Bunların dışındaki oyuncular ya yatırım yapılan bazı genç oyuncular ya da uzun yıllardır ligde birçok takımda oynamış tecrübesi olan ama belli seviyeyi aşamayacak oyuncular.Yani bu alanda hareket alanı çok sınırlı, fb den bu 3 oyuncuyu almak dışında yapılabilecek bir hamle yok.(Uzun vadede genç oyunculara yatırım yapmak dışında).

Bizim oyuncularımızın performanslarına gelince de başta Işıl olmak üzere yetersiz olduklarına kesinlikle katılmıyorum.Hatta küçük adımlarla da olsa gelişim gösterdiklerini düşünüyorum.Takım yapımızdaki eksiklikler nedeniyle, bazen de yeterince sorumluluk almamaları nedeniyle istediğimiz performansa ulaşamadıkları doğru.Ama rotasyondaki sorunlarımız çözülürse, biraz daha fazla çaba gösterdiklerinde istediğimiz seviyeye geleceklerine eminim.

Birsel ve Nevriye bütün Türk oyuncular içinde daha üst seviye oyuncular.Kendi oyuncularımızı direk onlarla kıyaslamayalım onların yeteneğinde başka Türk oyuncu yok malesef.Ancak fb nin bize göre çok daha kolay bir grupta olduğunu da hatırlatarak bu oyuncuların Euroleague deki istatistiklerini yazmak isterim.

Işıl Alben 4.7 sayı, 4.2 rib., 3.4 asist
Bahar Çağlar 4.5 sayı, 3.8 rib., 1.7 asist
Şaziye İvegin 2.5 sayı, 1.9 rib., 0.8 asist

Birsel Vardarlı 4.4 sayı, 2.0 rib., 3.9 asist
Nevriye Yılmaz 10.3 sayı, 6.0 rib., 2.3 asist
Esmeral Tunçluer 2.4 sayı, 1.6 rib., 1.0 asist

Bu arada Nevriye ve Esmeral 31 yaşında, Birsel 27 yaşında.Şaziye 29, Işıl 25, Bahar 23 yaşında.Kendi oyuncularımızın istatistiklerini yeterli görmemekle birlikte, yerin dibine sokulacak bir durumda olduğunu sanmıyorum.Özgüvenleri biraz daha yerine gelse ve biraz daha fazla gayret gösterseler çok daha iyi duruma gelebilirler.

Geri