Joshua Ian Shipp

Takımın tüm oyuncularının sayı attığı, süper star olduğu bir takım hatta böyle bir dünya yok arkadaşlar.

Basketbol takım oyunudur, bazıları skorer anlamda sivrilir bazılarıda onlar hücumda daha diri kalsın diye onların yerinede koşar,zıplar, didinir.

Ayni Shipp'in yeri geldiğinde 20 küsür sayı attığınıda gayet iyi hatırlıyorum, skorer bir oyuncu olarak gelip burada kendisine biçilen, geri plan görevini layıkıyla fazla fazla yapması benim için zaten büyük bir karakter tahlilidir.

Şunu kabul edebilirim Shipp bir yapancı kontenjanı için sönük bir oyuncu derseniz eyvallah yalnız ozaman sormak lazım Gordon neden bu takımda ? Demek ki hoca elinde bu tür oyuncular istiyor, en önem verdiği savunma sertliğini bu oyuncularla oluşturuyor. Kaldı ki Shipp'in bir bu takımın değişmez bir parçası olmasının bir sebebide Schumpert sonrasındaki devşirme oyuncumuz olması planı var, bu bir organizasyon işi baştan sona düşünmekte fayda var.

Takımın tüm oyuncularının sayı attığı, süper star olduğu bir takım hatta böyle bir dünya yok arkadaşlar.

Basketbol takım oyunudur, bazıları skorer anlamda sivrilir bazılarıda onlar hücumda daha diri kalsın diye onların yerinede koşar,zıplar, didinir.

Ayni Shipp'in yeri geldiğinde 20 küsür sayı attığınıda gayet iyi hatırlıyorum, skorer bir oyuncu olarak gelip burada kendisine biçilen, geri plan görevini layıkıyla fazla fazla yapması benim için zaten büyük bir karakter tahlilidir.

Şunu kabul edebilirim Shipp bir yapancı kontenjanı için sönük bir oyuncu derseniz eyvallah yalnız ozaman sormak lazım Gordon neden bu takımda ? Demek ki hoca elinde bu tür oyuncular istiyor, en önem verdiği savunma sertliğini bu oyuncularla oluşturuyor. Kaldı ki Shipp'in bir bu takımın değişmez bir parçası olmasının bir sebebide Schumpert sonrasındaki devşirme oyuncumuz olması planı var, bu bir organizasyon işi baştan sona düşünmekte fayda var.

Görev adamlığından anladıklarım biraz daha farklı Doğan.. 3 numara skorer bir adam olmalı, her maç +15 sayı atmalı demiyorum, ben sadece görev adamı damgası taşıyan bir oyuncunun sorumluluk alan biri olması gerektiğini düşünüyorum. Ki kaldı ki burdaki çoğu kişiden farklı olarak Shipp'in savunma ve adam durdurma yönünü de yeterli bulmuyorum.

Tabi tüm bunlar beni Kemal beyin dediği kadar berbat biri yapar mı bilmiyorum :)
Hepimizin burdaki amacı aynı, hepimiz aynı şeylerin uğraşındayız.. konuşulmaz, tartışılmaz diye bir şey olmamalı.

mesele shippin iyi ya da kötü olması değil shipp 35 dakika süre alacak mı yani tüm sene boyu? çünkü hoca shumpertı 4 oynatacak 3ten vazgeçmiş. shipp çok yıpranır shipp yine kalsın ama bize bir 3 numara lazım net olarak shipp de net bir 3 numara değil gruptan çıkacağımaza inancım tam eğer hedef yükseltmek istiyorsak bir 3 numara takviyesi gerekli. çünkü hoca canere 20 dakika süre verecek seviyede bulmuyor demek ki dünkü maçtan anladığım kadarı ile euroligde

dünyadaki her takımın kadrosunun kalitesi artırılabilir ve o takım daha güçlenebilir
fakat sürekli bu amaç için arayışlarda bulunulamaz
bir noktada artık elindeki kadro neyse onunla mücadele edersin
sezon ortasına gelinir, lokavtın bitmeyeceği kesinleşir ve bu sezonu da geçeriz ondan sonra düşünürüz
daha sezon yeni başladı ve bu sezonu boşa geçirebiliriz gibi bir hava da yok:)

Shipp'i ben de beğenmiyorum, onun yapacağı pis işleri yapacak ve boş şutları sokacak bir yabancı bulabilirdik ama böyle bir şey tercih edilmedi

elimizdeki kadroyla önümüzdeki maçlara bakalım
bir sonraki maç Shipp hücumda etkili olursa da Shipp'i beğenmeyenlere 'gördünüz mü' demek yersiz
yine hücumda kötü olursa da 'Shipp gitmeli' demek yersiz

şu günlerde bireysel olarak oyuncular üstünden tartışacağımıza uzun zaman sonra bu kadar büyük heyecan uyandıran GS basketbol takımları için seyirci desteğini nasıl kalıcı hale getirebiliriz, basketbol şubesine gelir getirici neler yapılabilir, bunları tartışmamız lazım

Görev adamlığından anladıklarım biraz daha farklı Doğan.. 3 numara skorer bir adam olmalı, her maç +15 sayı atmalı demiyorum, ben sadece görev adamı damgası taşıyan bir oyuncunun sorumluluk alan biri olması gerektiğini düşünüyorum. Ki kaldı ki burdaki çoğu kişiden farklı olarak Shipp'in savunma ve adam durdurma yönünü de yeterli bulmuyorum.

Tabi tüm bunlar beni Kemal beyin dediği kadar berbat biri yapar mı bilmiyorum :)
Hepimizin burdaki amacı aynı, hepimiz aynı şeylerin uğraşındayız.. konuşulmaz, tartışılmaz diye bir şey olmamalı.

Bu tabi basket görüşüyle ilgili bir durum bence,
Ben takımın kendi skorerini yaratmasından yanayımdır her zaman, o yüzden Guroviç geldiğinde pekte sevinmemiştim,
Şu anda ki mevcut takım benim kafamdaki sistemle oynuyor her maç kendi skorerini çıkartıyor, maç çok zora girersede belli, öncelikli iki opsyonu Andriç ve Lakoviç oluyor.

Bu durumda Shipp kendi üstüne düşen işi yapıyor, her maç ortalama bir sayı katkısı veriyor zaten bunun yanı sıra sergilediği savunma performansı bizim ligimizin üstünde bir seviyede, avrupa için tabiki kalburüstü denilecek bir oyuncu değil Shipp ama yetersizde olduğunu düşünmüyorum. Yerli statüsüne geçtiğinde çok daha değerli hale gelecektir kesinlikle.

şu ceza atışlarını sokması lazım. tamam pis işleri çok güzel yapıyor ama takım hücum organizasyonunda shipp i devreye sokamıyor. yani 4 kişilik bir hücum yapıyoruz genelde. çok boş pozisyon yakalıyor atmıyor ya da atamıyor hiç. her ceza şutunu soksun demiyorum ama en azından yüzdeli atsın biraz. balyozu indireceğimiz çok pozisyonda atmadı şutları bomboşken

Al bir tane daha, basketbol munazara alani degil, dogrulari yanlislari var. Verimlilik katsayisi diye bir sey var mesela. Oturup size anlatmak lazim ama anlayacaginizi sanmiyorum. Takimin bu gunlerde olmasinda cok onemli emegi olan, super veerimli bir adama cenk akyol muamelesi yapilamaz. Ship in takimdaki rolu belli, yaptiklari belli.
Bak arkadaşım son kez muattap alcam. Adam der ki , ''daha iyisi bulunabilir bana göre''. Ve bu sana yanlış gelse de ''lan o ne lan dalga mı geçiyon'' tarzı dalga geçme hakkı vermez sana. Bunu anla önce.

Savunması çok iyi damgasını nerden aldı ki? Bize karşı her maç onun tuttuğu Preldzic yıldızlaşmıyor mu?Geçen yıl final serisinde Preldzici ne kadar savunabildi? Beşiktaş gibi hedefi düşük bir takım bile 3 numarada hem hücumu hem savunması Shippten daha iyi olan Hawkinse sahip.Biz niye küçük düşünmek zorundayız?Ribauntları alsa yeter diye bir düşünce tarzı yok.Euroleaguede kalburüstü bir 3 numara olmak istiyorsa hem savunmayı iyi yapmalı hemde ceza şutlarını atmalı.Biri yapsa yeter düşüncesi kabul edilemez bir düşünce

Şunuda ekleyeyim tek yönlü adam yeterli diyorsanız Muratcan Güleri alsaydık madem.Shippten daha iyi savunmacı daha iyi atlet ceza şutlarınıda daha iyi atacağına eminim.Niye boşuna kontenjan harcıyoruz ki tek yönlü oyuncular yeterliyse?(Bana göre iyi denen savunması bile çok iyi değil sadece ortalama üstü)

Savunması çok iyi damgasını nerden aldı ki? Bize karşı her maç onun tuttuğu Preldzic yıldızlaşmıyor mu?Geçen yıl final serisinde Preldzici ne kadar savunabildi? Beşiktaş gibi hedefi düşük bir takım bile 3 numarada hem hücumu hem savunması Shippten daha iyi olan Hawkinse sahip.Biz niye küçük düşünmek zorundayız?Ribauntları alsa yeter diye bir düşünce tarzı yok.Euroleaguede kalburüstü bir 3 numara olmak istiyorsa hem savunmayı iyi yapmalı hemde ceza şutlarını atmalı.Biri yapsa yeter düşüncesi kabul edilemez bir düşünce

çok yanlış bir örnek. preldzici tutacak bir adam yok o pozisyonda ne bizde ne ligde. feci boy avantajı var ve 1-2-3te rahatlıkla gösteriyor bunu. preldzic bu ligdeki en değerli adamlardan biri(hem oyun aklıyla hem de fiziki avantajıyla), önce bunu görelim "daha preldzici tutamıyor yeaa" demeden önce.

shipp in takım sertliğine katkısı yadsınamaz.biz savunma temelli bir takımız.hücumu yapan oyuncular ziyadesiyle var,ama eğer savunmada sıkıntı olursak hiçbir esprimiz kalmıyor,bu nedenle shipp/gordon gibi oyuncuların hücum performanslarındaki iniş çıkışlar gözardı edilebilir.ayrıca lakoviç bile serbest atış kaçırırken son atışları sayıya çevirmesi takdire değer

çok yanlış bir örnek. preldzici tutacak bir adam yok o pozisyonda ne bizde ne ligde. feci boy avantajı var ve 1-2-3te rahatlıkla gösteriyor bunu. preldzic bu ligdeki en değerli adamlardan biri(hem oyun aklıyla hem de fiziki avantajıyla), önce bunu görelim "daha preldzici tutamıyor yeaa" demeden önce.
Preldzicin fizik avantajı olduğu aşikar.Bende onu dyorum zaten.2 numarada bile görevlerini tam olarak yapmayan çokta atletik olmayan 1.95lik bir oyuncuyla neden rakibin 2.05lik oyuncularını tutmaya çalışıyoruz ki?Dünyada 3 numara mı kalmadı sanki?

bazende sormak istiyorum hani, çok paramız varda Krilenko dururken biz Shipp'i mi tercih ettik diye...
bütçe dahilinde kurulan dengeli kadro bu...
oyuncuların özelliklerine göre seçerek alıyoruz, iyide bir takımız isimlere neden bu kadar takılıyoruz anlamıyorum...

bazende sormak istiyorum hani, çok paramız varda Krilenko dururken biz Shipp'i mi tercih ettik diye...
bütçe dahilinde kurulan dengeli kadro bu...
oyuncuların özelliklerine göre seçerek alıyoruz, iyide bir takımız isimlere neden bu kadar takılıyoruz anlamıyorum...
Kimse Kirilenko gelsin demiyor zaten.Orta kalite saf bir 3 numara bile takıma sınıf atlatır.İyi savunma yapıp ceza şutlarınıda iyi yüzdeyle atan yüzlerce 3 numara var piyasada.Ncaa'de bile bu iki kriteri birden sağlayacak bir dolu adam var

1 sezon önce düşmekten kurtulan 1 senede süper bir atılım ile vizyonunu genişleten bir takıma sahibiz. Ve savunmaya ve takıma katkısından memnun olmamız gereken oyuncuları ise itin g... sokma çabasına girdik...
Takımımızın vizyonu genişledi ama taraftarımızda galiba doyumsuzlukta tavan yaptı...
Elimizdeki bu ve bundan en iyi verimi alıyoruz...
Hep şu eksik bu eksik... Görende son 20 senemizde 20 Türkiye ligi 20 avrupa kupası başarımız var sanacak...
Yeter be arkadaşlar yeter...
Hangi takımlıysanız gidin orda kastırın...
Ne zaman takım iyi olsa iyi yolda olsa bir oyuncuyu günah keçisi seçip saldıran bir grup çıkıyor...

Shipp takımın pis işlerini yapıyor... Savunma yapıyor hücumda kısır sayılmayacak ölçüde de katkı sağlıyor çoğu maçta...
Ancak o kötü bu kötü... Koç bu takıma vizyon kazandırdı... Eminim 3-5 çapulcudan daha iyi biliyordur takımınıda eksikleride istediği oyuncuları ve oynatacağı sistemide...
Sıktınız ve kabak tadı verdiniz artık...

Kimse Kirilenko gelsin demiyor zaten.Orta kalite saf bir 3 numara bile takıma sınıf atlatır.İyi savunma yapıp ceza şutlarınıda iyi yüzdeyle atan yüzlerce 3 numara var piyasada.Ncaa'de bile bu iki kriteri birden sağlayacak bir dolu adam var

sarışın, 1.90 boyunda, mavi gözlü, 90-60-90 ölçülerine yakın bayan arkadaş arıyorum bende kendime...:)
bizim 3 numarada aradığımız özelliklerin ceza şutu sokmak olduğunu nerden biliyoruz?
orta mesafede şut atabilen, iyi savunma özellikle topa baskıyı iyi yapabilen, reboundlara kesinlikle katkı verebilecek, gerektiğinde delici özelliğini kullanacak, atletik bir 3 numara arıyoruz belki...
Shipp de bu özelliklere uyuyor...
bu kadar özelliğin üzerine birde 3 sayı tehlikesi yüksek olsun özelliğini eklediğin vakit işte 1.000.000 $ sınırı aşılıyor...
ceza şutu atabilecek Lakovic, Ender, Tutku, Gordon, Shumpert gibi oyuncularımız var zaten...

sarışın, 1.90 boyunda, mavi gözlü, 90-60-90 ölçülerine yakın bayan arkadaş arıyorum bende kendime...:)
bizim 3 numarada aradığımız özelliklerin ceza şutu sokmak olduğunu nerden biliyoruz?
orta mesafede şut atabilen, iyi savunma özellikle topa baskıyı iyi yapabilen, reboundlara kesinlikle katkı verebilecek, gerektiğinde delici özelliğini kullanacak, atletik bir 3 numara arıyoruz belki...
Shipp de bu özelliklere uyuyor...
bu kadar özelliğin üzerine birde 3 sayı tehlikesi yüksek olsun özelliğini eklediğin vakit işte 1.000.000 $ sınırı aşılıyor...
ceza şutu atabilecek Lakovic, Ender, Tutku, Gordon, Shumpert gibi oyuncularımız var zaten...
Be şekilde toz pembe tablo çizerek devam edelim.Sakın ola eksiklerimizi görmeyelim.Top 8 yapacağımıza Final 4 falan yaparız bizi bozar daha başarılı olmak.Hep olanla yetinelim

güzel kardeşim oturup ağlayacak halimiz yok bu sene takımımız bu...
çok iyi bir takımız ama her takım gibi eksiklerimiz var...
sahada çok mücadele edip iyi taraflarımızı eksiklerimizin önüne çıkarıyoruz...
Shipp'in bütün özelliklerine sahip ayrıca şutuda olan bir oyuncumuz olsun bende isterim ama maddi olarak olmuyor her istediğimiz...
bu kadar niye sinir yapıyosun az sakin ol...:)

İsteyen istediği yorumu yapabilir (üsluba dikkat etmek kaydı ile) .Herkesin olumsuz yorum yapma hakkı var ve kimsenin olumsuz yorum yaptı diye kimseye uslupsuz eleştirilerde bulunma hakkı yok pek tabi ama....Burası bir taraftar forumu eninde zonunda Galatasaray staff'ının teknik danışma heyeti değiliz.Buradan yapılan teknik eleştirilerin velev ki haklı bile(bunun da net bir ölçücü yok zaten) olsa teknik heyet ve takım üzerinde direk bir etkisi varmış gibi yorumlar yapmak pek anlamlı olmuyor.Zaten olsa idi şimdiye kadar olurdu defalarca söyleyen söyledi Shipp konusundaki endişelerini .Yani burada herkes Shipp yetersiz 3 numara lazım dese ortada derin bir konsensus olsa bile Mahmuti ve teknik heyet kendi doğrularında devam edecekler doğal olarak.Sonuçta bizler taraftarız takım üzerindeki direk etkimiz teknik bilgimiz yada basketbol "dehamız" ile olmayacak.Taraftar olarak bireysel ve kollektif organizasyonlarla olabilir ancak yada klübün taraftarlarla ilişkili etkinlikleri üzerine olabilir. Bu yüzden enerjiyi bu taraflara yoğunlaştırmak daha mantıklı gibi geliyor bana Arca bu tarz bir başlık açında mesela oraya pek teveccü yok ama iş teknik konuşarda ahkam kesmeye gelince maşallah hepimiz aslan kesiliyoruz.

Sonuç olarak isteyen enerjisini istediği noktada harcayabilir pek tabi ama amaç enerjinin somut olarak birşeylere yaraması ise o enerjiyi doğrudan yada dolaylı taraftarlık vasfı ile ilgili konulara daha çok harcasak daha çok dişe dokunacak teknik tartışmalarımızın doğrudan takıma bir etkisi yok .