Joshua Ian Shipp

Kimse takımda eksik yok harikayız en iyi 1-2-3-4-5 numara bizde demiyor. Fakat koçumuz madem ki fiyat-performans ve oynatacağı sisteme göre bu oyuncularda karar kılmışsa demekki vardır bir bildiği...
Kimi bu hocayla olmaz modunda kimi o kötü bu kötü modunda...
Birazda keyif alın 2 sezon içinde gelinen noktadan...
Anlatmak istediğim buyken... EL bize fazla diyenden hoca iyi değil diyene baya tip türedi...

Be şekilde toz pembe tablo çizerek devam edelim.Sakın ola eksiklerimizi görmeyelim.Top 8 yapacağımıza Final 4 falan yaparız bizi bozar daha başarılı olmak.Hep olanla yetinelim
bızı final 4 falan bozmazda sen heralde üç dört sene öncesını hatırlamıyosun final four degil play out oynuyoduk bu kadar kısa zamanda bu takımın bu basarısı aynı zamanda takım kımyasıdır vede shipp bu kımyanın pis işlerı yapan adamıdır .

Shipp 2 üçlük sokamadı diye maç mı kaybettik..çok kötü oynadığımız maçlar olduda benmi hatırlamıyorum..Yada shippin oyuna direk etki eden hatasından ötürü bir şeyler olduda ben mi kaçırdım..

Daha önce yazdım yine yazıcam benim takımımda 2 tane hidayet olacağına bir tane shipp olsun yeterli..

Birde küçük bir öneri.Basketbol da topun oynandığı alandan çok oynanmadığı alanlar izlenir..Kenardan koçlarda buna bakarlar ki zaten maçlar topsuz alanlarda kazanılır..Arkadaşlar biz savunmadayken top rakip takımın oyun kurucusu ve karşısında onu savunan lakoviçten daha çok gerilerde neler oluyor bir onu takip etsinler..lukas öndeki adama basmak için ileri çıktığında pota altında kim duruyor iki uzunla nasıl savaşılıyor bi baksınlar..

İnanın lukas önde basarken bizim potamızı şans melekleri korumuyor.!!! hücumda post up a gelen andriçle oyunu bulamıdığımız anda dışarı çıkan shumpertın boş şutu bulduğu sırada savunmacısının dış güçler tarafından kaçırılmadığını bir takip etsinler

ha şut sokamıyor mu ? ben kötü bir şutör olmadığına inanıyorum..sayı kralı olmuş bir oyuncu basketbolu yada şut atmayı unutmadığına göre... ha sutör ritmini kaybetmiş olabilir ama bukadar şutörü olan bir takımda da hoşgörünüze sığınsın bırakın da shipp..

Shumpert'ın yaşı belli,en fazla 2 sezon daha bu seviyelerde katkı verecektir.Yeni kurallar gereği devşirme statüsünde oyuncu bulabilmek de gittikçe zorlaşacak iken Shipp bu takımda yıllarca kalır.

Yahu sanki 15 milyon dolar bütçe var takımdaki her oyuncuya 1-2 milyonu gözü kapalı verecek durumdayız da,

Yok Shipp, Emir karşısında ezilmişte durduramamışta bilmem ne. FM falan oynamıyoruz gerçek hayatta fiyat-oyuncu kalitesi-katkısı gibi dengelenmesi gereken unsurlar var. Ayrıca Shipp'in neden önemli olduğunu daha öncede söyledim, Furkan'da söylemiş Shipp yerli statüsünde oynatabileceğimiz içinde fazlasıyla önemli bir oyuncu.

Kaldıki Umut çok güzel demiş hoca 3 numaradan hayalinizdeki katkıyı beklemiş olsa oraya o yönde bir transfer yapardı yada ilerde beklerse 6. yabancı hakkını o yönde kullanır ancak bugünün şartında 30 küsür sahada tuttuğu ve güvendiği bir oyuncu konumunda Shipp. Sayı atmıyor yada boş şutlarında hepsini kaçırıyor gibi bir durumda yok üstelik her maç 7-8 sayı civarında katkısını veriyor, takımı yavaşlatmıyor,savunma yaparken gereksiz fuallerle oyunu bölmüyor, kısacası tukaka denilecek hiç bir olumsuz tarafı yok Shipp'in. Zaten katkısız, burada denildiği gibi yetersiz oynuyor olsa yada ilerde böyle olursa Taylor gibi onunda bileti kesilir.

O zamana kadar hocanın oyuncu seçimine özellikle saygı duyarım. Oktay Hoca'nın kariyeri boyunca yanlış seçtiği tek bölge guard pozisyonuydu onuda bizdeki kariyerinde heleki bu sene 10 numara seçti süper bir rotasyon kurdu bu dakikadan sonra kişisel görüşlerimizin yanında Oktay Hoca neden seçti , neden oynatıyoruda düşünmek gerekir bence.

bu Emir konusunda belirtmek istediğim başka bir hususta var F.Ülker 3 numarada Tomas - Emir ve Bogdanovic gibi oyuncularla oynuyor biz Shumpi - Shipp - Caner ile oynuyoruz bakıldığında şut konusunda veya 3 numaraya çizilen hücumlarda bizden daha iyi oldukları gerçek ama şunuda unutmayın onların uzunları Vidmar - Oğuz bizim uzunlar Luksa - Furkan, onların guardları Ukic - Jerrells - Hakan Demirel - Ömer Onan bizim guardlar Lakovic - Tutku - Ender - Gordon...
madem kıyaslama yapılıyor bari tam yapılsın...

shipp geldiğinde tbl nin en skorer 2. oyuncusu olarak alınmıştı ve "kendi şutunu yaratabilen oyuncu" diye lanse edilmişti. Ama şuana kadar izlediğim shipp, değil en skorer oyuncu olmak şut fundemantalında bile sorun olan bir oyuncu gibi geldi bana. Bazı maçlarda çembere bile değmeyen şutların yanı sıra , potayı sertçe döven atışları bir "skorer" kimlikli oyuncuya yakışmayacak düzeyde. Muhakkak şutunu geliştirmeli, eline top geldiğinde de tereddüt etmeden atmalı. Euroleague düzeyinde bu kadar boş kalıpta bu kadar şut kaçırmaktanda da kötü şut atma lüksü yok hiç bir oyucunun ne kadar iyi savunma yaparsa yapsın !

shippi severim çok değerli oyuncu ama bugünkü kinseyi izledikten sonra kimse bana shipp müthiş savunmacı falan demesin verimlilik puanının da boş bir şey olduğu ortada kinsey efes de en yüksek verimlilik de oynamadı ama maçın yıldızı demiyen var mı? hem savunma hem ceza şutları 3 numara nasıl olur net gösterdi ülker bu kadar kötü efes bu kadar iyise kinsey faktörü ortaya çıkıyor ilk haftadan

shippi severim çok değerli oyuncu ama bugünkü kinseyi izledikten sonra kimse bana shipp müthiş savunmacı falan demesin verimlilik puanının da boş bir şey olduğu ortada kinsey efes de en yüksek verimlilik de oynamadı ama maçın yıldızı demiyen var mı? hem savunma hem ceza şutları 3 numara nasıl olur net gösterdi ülker bu kadar kötü efes bu kadar iyise kinsey faktörü ortaya çıkıyor ilk haftadan

Kinsey en yuksek verimlilik puanina sahip.

Ceza şutları süper olan Kinsey geçen sene FBÜ'de % 22.5 ile üçlük attı Shipp'den "bile" kötü idi yani Shipp % 26.5 ile atmıştı ki iki sayılık yüzdesinde Shipp%55 civarı iken Kİnsey yüzde 45'lerde olsa gerek.Yani şut performansları pek farklı değil hatta Shipp biraz daha iyi Kaldı ki Kinsey de çok iyi bir savunmacı tabi ama çok fazla top çalmaya dayalı savnma zaman zaman takım savunması açısından sorun yaratabiliyor Shipp'in daha dengeli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.Herşey bir tarafa Shipp'in yıllık maliyeti ile Kinsey'in yıllık maliyeti arasında da ciddi fark vardır.

Yahu Shipp'in 20 sayı attığı süper oynadığı bir maçtan sonra böyle bir kıyas yapsak ne kadar doğru olurdu bunu düşünelim?

Hemen bir üstümdeki mesajda sezon ortalamaları , istatistikleri verilmiş buna göre konuşmak, tek maç üzerinden şu şöyle demekten çok daha verimli olur bizim adımıza.

Ceza şutları süper olan Kinsey geçen sene FBÜ'de % 22.5 ile üçlük attı Shipp'den "bile" kötü idi yani Shipp % 26.5 ile atmıştı ki iki sayılık yüzdesinde Shipp%55 civarı iken Kİnsey yüzde 45'lerde olsa gerek.Yani şut performansları pek farklı değil hatta Shipp biraz daha iyi Kaldı ki Kinsey de çok iyi bir savunmacı tabi ama çok fazla top çalmaya dayalı savnma zaman zaman takım savunması açısından sorun yaratabiliyor Shipp'in daha dengeli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.Herşey bir tarafa Shipp'in yıllık maliyeti ile Kinsey'in yıllık maliyeti arasında da ciddi fark vardır.
peki kaç şut kullanmışlar 3lük anlamında onu da araştırmak lazım shipp bomboş kaldığında bile 3lük atmıyor korkuyor atmaya bunu yenmesi gerek ayrıca kinsey çok iyi savunmacı rakibe yaptığı ön alan baskısı ile bitiriyor oyun kurucuları

peki kaç şut kullanmışlar 3lük anlamında onu da araştırmak lazım shipp bomboş kaldığında bile 3lük atmıyor korkuyor atmaya bunu yenmesi gerek ayrıca kinsey çok iyi savunmacı rakibe yaptığı ön alan baskısı ile bitiriyor oyun kurucuları

Shipp 72 şut atmış Kinsey 40 Ayrıca dediğim gibi iki sayılık yüzdesinde Shipp çok daha iyi ,Kaldı ki bu gece ilk kez izlemedik Kinsey'i şutunun çok iyi olmadığını biliyoruz geçen yıl euroleague'de de yine ligdeki gibi % 25 civarı ancak artmış .Ayrıca Kinsey kötü savunmacı diyen olmadı olmaz da sanırım sadece ben savunma açısından Shipp'in tarzını daha kontrolllu tarzı tercih ediyorum fazlaca top çalmaya ve top kesmeye dayalı savunma zaman zaman takım savunmasının dengesini bozabiliyor.Ayrıca kontratlarınıda bir kıyaslamak iyi olur Shipp bizden ne kadar alıyor yıllık Kinsey Efes'den ne alıyor

Kınsey çok güzel bi örnek olmuş..basketbolla çok ilgili fenerli bir dostunuza sorun geçen sezon ve önceki sezonlada kınsey hakkında ne düşünüyorlamış..neleri eleştiriyorlarmış..ben kısaca özetlim hafızaları tazelersek fenerbahçe ülker taraftarının en çok eleştirdiği isimdi kınsey..aynen bugünlede bizim shippe yaptığımız gibi..Basketbol sadece savunma değildir tamam savunma ribaundı iyide kaç hücum ribaundı almış hücumda hiç insiyatif kullanmıyor takı savunmasında iyi birebirde geçiliyor tuttuğu adam şu kadar attı vs..Bunlar fener forumlarında ve kendi aralarında hep konuştuğu şeylerdi..

Ama bugünlerde kınsey satan hemen istifa etsin diyorlar..bu işler böyle yapacak bişey yok..

Shipp e laf atanlar izliyodur maçı umarım.
Komple bir oyuncu bence..

Daha iyisi yoksa oyanar ,herzaman.(Kensey mesela)

Çok anlamsız bir mesaj.
Her iyi/kötü oynadığı maçtan sonra gelip bakın iyiymiş veya kötüymüş muhabbeti mi yapacağız?

Yeni transfer ettiğimiz adam muamelesi göstermeye gerek yok.. Shipp'i tanıyoruz hepimiz yeterince.

alen
shipp'te bu potansiyel her zaman vardı,sadece bizim takımdaki rolü bu değil.
bornova'da 19 sayı ortalamayla oynamış.
ben shipp'in son derece uyumlu ve etkili olduğunu düşünüyorum ..

Biraz daha anlam yükleyeyim o zaman;

Biraz üstteki mesajları okursan neden boyle değimi anlarsın.

Ribaunt almadığı ,topların kucağına düştüğü bile soylenmiş.

Ben shipp'i bornovadan beri izlerim ve inandığım bir oyuncu.