Joshua Ian Shipp

Shipp'in bizimle kaç maça çıktığını bilmiyorum, ikinci yılına başladı bildiğimiz gibi. Ortalama olarak 50-60 maç desek, ben ilk defa Oktay Mahmuti'nin onu kenardan getirdiğini gördüm. Maça her zaman hızlı bir giriş yapan, sürpriz sayıların altına imza atan Shipp'ten yoksun sahaya çıkma kumarının da tutmadığını gördük. Kenardan gelmenin de, ilk beş başlamaya alışık Shipp'i etkilediğini düşünüyorum. Nitekim, bu sezon ki en verimsiz maçını geride bıraktı, üstüne koçtan da bir çok azar işitti, resmen dengesi şaştı adamın. Barcelona maçında yeniden ilk beş çıkması gerekiyor bana kalırsa, tabii işinin en zor olduğu günlerden biri olacak; Chuck Eidson.

Şimdilik kısa tutacağım; Galatasaray erkek basketbol takımının en formda ve en verimli oynayan oyuncusu. Oyunda kaldığı müddetçe yaptığı işleri takip etmek müthiş keyifli; yürüyedur..

En verimli oyuncumuz hakikaten, sirf sutu yok diye elestiren arkadaslar hakkini versin. yayin gerisinden birkaç maçtir yüzdeli atmaya basladi.

Normalde yazmıyorum genelde. Ama çok eleştirdiğim Shipp'in yaptıkları çok hoşuma gitmeye başladı. Eleştirdim ama tebriği hakediyor şu an. Yüreğine zaten şüphemiz yoktu. Bu standartta da performans verirse sırtımda taşırım çok net.

Sokak basketbolunu sevenler bu adamı beğenmez.Ama basketbolun matematiğinden ve taktik havuzunun genişliğinden birazcık zevk alan herkes takımında bu tarz görev adamlarına tapar.Kesinlikle devam edilmeli kendisiyle lock-out kafaları karıstırmasın bizim sistemimiz en büyük artımız rakiplerimize göre.

Bu arada Ayhan Şahenk için Harun Erdenay'da gayet yüzdeli atardı.Yabancı oyuncular arasında ise Lamont Strothers ve Michael Ansley potanın dilini çözmüşlerdi :)

4 numarada gerçekten iyi verim verdi bugün ama potaya bakmamasına anlam veremedim hiç boşken bile atmadı sebebini bilen varsa açıklasın.

Joshua ;son maçlardaki oyunuyla , El'deki seviyeye uyumuyla beni büyük şoka uğrattı. Bu yüzden her özrü hem teşekkürü borç bildim kendime 2-3 gün önce. Ama Motuejunas'ı savunmak biraz abartı oldu. O şutunu düzene oturttuğunda Siena'nın klasik Abd'li her şeyi yapabilen oyuncuları ( sato - mccalebb - moss - McIntyre ) kıvamına geleceksin. Yapması zor dediğim her şeyi yaptın. Şutunu düzene oturtamadı diyorum o zaman şimdi de. Heyecanla .öt oluş günümü bekliyorum :)

darius ve shumpert'la oynarken resmen şov yaptı moti...onun da ilacı shipp oldu...bire bir kaldıklarında shipp moti'nin hem arkasında durdu hem de topunu çaldı 2 pozisyonda ben o anda şu meşhur repligi hatırladım 'yok artık joshua shipp' :D

shumpert'ın kenardan gelip daha verimli oldugunu ve shipp'in de ne kadar degerli bir parça oldugunu şu maç itibariyle görmüş olduk...özellikle rako'yu savunmak konusunda etkili olurdu keza ilk yarıda sienayı rako efendi taşıdı...

Sakatlığın durumu hakkında bilgi var mı ?
Topuk sakatlığı deyince aklıma Ufuk Sarıca'nın yaşadığı sakatlık geldi.-çok etkilemşti O2nu-
Umarım o derece ciddi bir sakatlık değildir.

Banvit Kırmızı maçı öncesi Oktay Hoca "Shipp'in kemik ödemi sorunu var pazartesi antrenmanlara başlayacak bakalım nasıl tepki verecek" dedi.
Sanırım çok ciddi bir şey yok.