Justin Dentmon

Final 4 adayı bir takımın lideri olup olmadığı tartışılır-bence savrukluğundan dolayı değil- ama bu adam yetenekli.Bu adam Zalgiris sezonunda Euroleague sayı liderliğine oynamış, üçlük rekoru kırmış, Zalgiris ile aynı sezonda 3-4 kez haftanın oyuncusu seçilip bireysel oyunuyla Madrid'i yenmiş bir isim.

Elinde Dentmon varsa onu hafta 1 10 dakika sahaya sürerek verim alamazsın.Dentmon'ı alan hoca ona insiyatif verir.Şu ligde sorumluluk verilen Dentmon bu takımın hücum lideridir,minimum 15 de atar her lig maçında.Hoca muhakkak bunları bilerek transfer etmiş olmalı Dentmon'ı.

Özetle bir an evvel sorumluluğu arttırılıp,hücum liderliği verilip 30 dakika civarı gözü kapalı verilmeli Dentmon'a.Arkasına ise 10 dakika akıl-savunma katacak Jamon Lucas alınsa back upa ben razıyım.
Ama hocanın bir an evvel homojen rotasyon sevdasından vazgeçip Dentmon'a kariyeri boyu alışık olduğu rolü vermesi lazım.


Bu takımın çıkışı Russ Smith'i adapte etmeye çalışmak değil, Dentmon'a top kullanabileceği,liderlik edeceği bir rolde 30 dakika civarıda süre verip ona 10 dakika back up olacak oyuncu bulmaktır.
En azından hoca da rol dağılımında yapması gerekeni gördü, şimdi Russ'tan kurtulup Dentmon'ı 10-15 dakika dinlendirecek, asist yönü kuvvetli bir pg alırsak iyileşme yolunda ilk basamağı aşacağız.
 
En azından hoca da rol dağılımında yapması gerekeni gördü, şimdi Russ'tan kurtulup Dentmon'ı 10-15 dakika dinlendirecek, asist yönü kuvvetli bir pg alırsak iyileşme yolunda ilk basamağı aşacağız.

Dentmon atmaya devam ediyor.
25-30 dk arası çok daha katkı sağlar bize.
Kesinlikle liderlik ona verilmeli.
Dün bunu kanıtladı fazlasıyla.
Birde dediğin tarz oyuncu olarak Russ yerine Arroyo gelirse çok iyi ikili olacaklar hücumda.
 
Dün ikinci yarı sahadayken topu kullanacak ilk tercih kendisi olması gerekirken onun dışında herkes topu potaya atıyordu. Daha sonra üst üste top getirdi ve çok rahat 2 üçlük atması Obra'ya mola aldırıp sinir krizine sokmaya yetti bile..Hocanın ona rolünü iyi anlatması ve liderlik verirse Dentmon da bugünkü durumundan çok daha iyi olacaktır...
 
Canlı izlediğim için biliyorum.Topsuz oyunda sıfır.Savunmada yok.Savunma zekasıda yok.
Topu eline alınca da başarı oranı 1/2.

Bunu nasıl almışız hayret ediyorum.Arroyo buna 10 basar.
 
Adam bi sut kaciriyor 15 dakika kenarda Antepte ilk 5 cikamaz ama Maccabi macini sonuna kadar goturur.

dogrudur arroyo 10 basar zaten o yuzden 1.7 milyon aliyordu :)

Dentmon GS'de oynayamazsa takimin yarisi birak BSL'i TBL'de Zor oynar.
 
Guard nitelikleri ve basketbol zekası ile evet Arroyo bu streetballcı arkadaşın tozunu attırır.
Galatasaray tarihinin gördüğü en kötü guard ikilisinde Russ'un yanında yer alıyor.

Vallahi D-Wash'ı özledik!
 
Valla dun ciplak gozlerle izledim, ve son kararimi verdim. bir insan 2 dakikada her mac ama her macta 3 faule ulasiyorsa, kesinlikle basket onun icin mantikli bir meslek degildir.

Arroyo mu dediniz ? 1 dentmon yerine degil 8 dentmon olsa yine takas ederdim ki arroyo gelsin.

Arkadaslar takimin lideri eksik. sinan garibim elinden gelenin fazlasini yapiyor. nereye kadar, o yuzden gecen gun yazdim keske russ ve dentmon karsiliginda bobby dixon bize gelse- uzerine de azicik para verilse bile olur.

Justin dentmon konusunda son kararim su, sokak basketbolunda kral olur. eline hicbir euroleauge oyuncusu su dokemez. devam dentmon aynen devam!
 
Şutör diye aldığımız adam potanın yolunu bilmiyor, iki gün önce Austin Daye bile fiyaskoydu sözde. Justin Dentmon'la Carlos Arroyo kıyaslanmış, GS topçusu değilmiş. Strickland'dan daha kötü denmiş. Her şey iyi güzel de madem bu adam bu kadar kötü getirene neden iki çift laf edilmiyor onu anlayamadım gökten indi galiba kendisi.
 
Şutör diye aldığımız adam potanın yolunu bilmiyor, iki gün önce Austin Daye bile fiyaskoydu sözde. Justin Dentmon'la Carlos Arroyo kıyaslanmış, GS topçusu değilmiş. Strickland'dan daha kötü denmiş. Her şey iyi güzel de madem bu adam bu kadar kötü getirene neden iki çift laf edilmiyor onu anlayamadım gökten indi galiba kendisi.

Dentmon'u getiren adamı 5 sezon önce geldigi günden bu yana (şampiyon oldugumuz sezon da onca tepki almama ragmen) eleştiriyorum Furkancım.

Dentmon da geldiginden beri topu sağına vurup yay gerisinden şut atıyor yalnızca. Topsuz oyunda ise bildiğin yok sahada. Tyus, Deon, Pleiss gibi pick&roll oynayabilen 3 uzun varken bir tane tepeden pick&roll görmedim, kaç maç oldu.
 
Dentmon'u getiren adamı 5 sezon önce geldigi günden bu yana (şampiyon oldugumuz sezon da onca tepki almama ragmen) eleştiriyorum Furkancım.

Dentmon da geldiginden beri topu sağına vurup yay gerisinden şut atıyor yalnızca. Topsuz oyunda ise bildiğin yok sahada. Tyus, Deon, Pleiss gibi pick&roll oynayabilen 3 uzun varken bir tane tepeden pick&roll görmedim, kaç maç oldu.

Abi sıkıntı şu bu adam en ciddi oynadığı tek maçta İsrail deplasmanında maçı alıyorduk, adamı tek hatasında kenara alıyor Diebler 25 dakika kafası kesik tavuklar gibi sahada yok atacağı iki tane üçlüğü bekliyoruz. Maccabi maçının içine eden yine o muhteşem şutör Jon Diebler'di. Dentmon'u konuşurken ben bunları anlatmıştım saf bir delici değil ancak yanında oyunu kontrol eden guardın açacağı alanla çembere gider onun dışında daha şut karakterlidir diye ki istatistikleri de az çok bunu gösteriyor. Bu takımda birine tepki gösterilecekse Dentmon 9 yabancı arasında 6-7.sıradadır ancak.
 
Çok sevdiğim bir oyuncu değil ama hakkında yapılan yorumlar beni zorla savunmaya itiyor, Darius Washington mı dersin Marshall Strickland mı dersin havada uçuşuyor.Galatasaray tarihinin en kötü guardı olduğu bile iddia edilmiş.

Ya Darius Washington Olin ile küme düşmeye oynarken,Sakarya ile TBL2de oynarken,Porto Riko liglerinde dolaşırken Dentmon NBA D-League MVPsi oldu takımını şampiyon yapıp Zalgiris'i sayı liderliğine oynayıp Top16 yaptırdı Eurolegaue'de, Çn Liginde oynadığı takım şampiyon oldu. Washington ne, Eurochallenge seviyesinde kontrat alamayan bir oyuncu, şu anda da Çin 2.liginde oynuyormuş zaten.

Hani kimse özellikle Dentmon'ı beğenmek zorunda değil ama Dentmon Euroleague oyuncusu ne olursa olsun, abartıya kaçmak için Eurochallenge oyuncusu bile olmayan isimlerden daha kötü falan yazarsanız yaptığınız yorumun ciddiye alınabilirliği düşüyor.

Bugün Zalgiris'in falan yeniden oynatabilecek imkanı olsa balıklama atlar Dentmon'a mesela
 
Şimdi dentmon ın Real Madride attığı 36 sayıyı hatırlarım. Euroleguede üçlük rekoru kırdığını da hatırlarım. Zalgris hava da karada kapsın mühim değil. Dorsey de bana göre Galatasaraya gelmiş en berbat transferlerden biriydi buna rağmen Bizden sonra da adam barcelona ya gitti sorun mu? Bire biri olmayan şutu olmayan sayı bulması bir tek ikili oyuna bağlı sadece ribaund takibi yapan Furkan Nba gitmiş çok önemlimi gerisi ? örnek farklı olacak ama benim Galatasaray Futbol takımın da Gelmiş geçmiş en iyi sağ bek diye nitelendireceğim Capone bizden sonra Kocaelispora gitti ama banane ? ben Galatasaraydaki verimliliğine bakarım. Guroviçi kaç kişi hatırlar? Adam avrupanın en iyi şutörü olarak geldi bize ama Yapılan en kötü transferlerden de biri olduğu gerçeğini değiştirmiyor . Çünkü ondan beklenilen ile onun ortaya koyduğu performans arasın da dağlar kadar fark vardı

Bu adam sayı bulur sayı atar sorun sayı atması felan değil. Bu oyuncuyu koy Gaziantepe ligin sayı kralı olur. Ya da aslın da tam Karşıyakalık bir oyuncu hiçbir şey demem. Ama Galatasaray da verimli olamaz . Kötü oyuncu olduğundan ötürü kötü transfer değil. Yanlış takıma yanlış mantalite de oynamaya çalıştığı için kötü transferdir. Aradaki ince çizgiyi ayıralım.

Söz gelimi Zalgriste daha 16-18 saniye kala 8-9 Metreden üçlük deneyebilir. O takım buna hazırlıklıdır bilir çember dönüşüne hazırlıklıdır. Ama Galatasaray da bunu yapamazsın Geriye koşacak adam bileyok. zaten takım saf skorerlerden oluşuyor maşallah. Bir yaparsın iki yaparsın Zalgris de tuttuğun oyuncu seni kolay geçebilir. Ama Galatasaray da Kolay geçirdiğin anda kısa savunmasına yardıma gelebilecek Zalgris döneminde ki Bir javtokas yok malesef . Orda savunma hatalarını takım kapatabilir burda daha kişisel hatalarına oyuncular çare bulamamış senin hatanı mı kapatacaklar bir de ?

Benim için iyi oyun kurucu kendi nasıl biliyorsa öyle oynayan değil, Takımına en uygun oynayandır. Bu yüzden Arroyo liderdi. Hangi maçta nasıl oynayacağını çok iyi biliyordu. Takımın oynaması gerektiği anda takımı oynatır kendi sadece pas akışını sağlar takımın lidere ihtiyaç duyduğu sorumluluk alması gerektiği anlarda da çıkar bunu layığı ile yapardı. Ben hiç görmedim dentmonun yaptığı gibi takım seti uygularken garip bir şut gönderdiğini. Hatırlayan varsa beni de uyarsın lütfen. Dentmon kendini ve takımı bilerek oynamıyor malesef. Beklenti ve fayda açısından baktığım zaman evet en kötü transferelerden biridir. Keşke tersi olsun toparlansın takımı şaha kaldırsın eleştirenleri de mahçup etsin . Zevkle isterim bunu
 
Dentmon gibi bir adam varsa elinde ona göre takımı oluşturacaksın. Kadronda Jovic, Wanamaker olsaydı Dentmon bencil, kendine oynuyor der keserdin ama elinde ki adamlar belli. Biz bu kadroyla Brose gibi oynayamayız. Biz Dentmon önderliğinde saçmalama hakkı verilerek takımı oturtmalıyız. Yoksa 4-5 oyuncu değiştirmek gerekir şu kadronun adam olması için.
Bu takımın oyuncusu olmayacak tek adam Dieblerdır. Russ bile emek haracanırsa 3-4 ay sonra katkı verecek seviyeye gelir.
 
Gecmiste ne yaptigini bilmiyorum. diyelim ki cok cok iyiydi ama suan bu adam sokak basketbolunun krali olabilir. cunku bizimle ciktigi son 4-5 macin hepsinde ama hepsinde 2 dakika da 3 foul almayi basarmis ozel bir yetenektir.

meslegini degistirsin bence, basketbol 2 dakika da 3 faullerle yurutulebilinecek bir is dali degil!

Koc sunu demistir heralde kendisine, Dentmont you are the guard of this poor team aren't you ? you don't have to play just for yourself, please play with your friends together!

neyse , geldiginde daye ve tyus ile birlikte en sevindigim adamdi, ama hic izlememistim adam akilli, sadece zalgiriste ismini duymustum. veya da duyurmustu iyi oyunuyla,

keske gelmeseydi, keske scandal bir kararla bobby dixonu 80 li yillarin sonundaki sporcu kacirma furyasi gibi kacirsaydik da takima guard yapsaydik.

Iyi adam iyi adamdir, ne russ ne de 2 dakikada 3 faul yapan dentmon bobby dixon eline su dokemez. atislarindaki isabet olsun takimi yonetmeleri olsun, helal olsun bobby dixon.

Ben diyorum ki fenerbahceye justin dentmon ve russ ve + 500 bin usd karsiliginda bobby dixonu almayi teklif edelim.
 
Dentmon'ın Zalgiris'te başarılı olduğu yıl aldığı ortalama süre neredeyse 30 dakika. (29:17)

Takımda onun dışında topla oynamayı seven başka bir oyuncu yok.

Milaknis-Pocius gibi bir şutörler, Jankunas-Javtokas gibi pota altı oyuncuları var. 1. adam olduğundan farklı olarak takım içinde liderliğini ve toparlayıcılığını ortayan koyan bir Jasikevicius var. Diğer oyuncular hep rol oyuncusu.

Bizim böyle bir takım için kadromuzu biraz sadeleştirmemiz gerekiyor.

Belki Arroyo da Jasikevicius tanımına uyuyor ama bizim rol oyuncularımız yok. Bu yüzden bu takıma uyacak savunması iyi ve her verilen görevi yerine getirecek 2 adam lazım. Lider de Dentmon olacak.

Bunun dışında bizim takımda fayda almak gerçekten çok zor.

@Hakan Lafcı

Abi Diebler konusunda katılmıyorum. Durağan oyunda Diebler'dan faydalanamıyoruz ama koşarak oynayıp boş adamı bulduğumuzda Diebler bu takıma çok katkı verebilir. Gaziantep maçında 1 kez böyle bir pozisyon yaşadık. Diebler'ın KSK macerasında da bu tarz sayı çok görüyoruz. Bunu iki şekilde yapabılırız. Birincisi savunma ile ikincisi de hareketli hücumlar ile. Savunma kısmını yapma şansımız yok. Bu yüzden durağan hücumlardan kurtulmalıyız. Bu tempoyu hızlandırmak değil ama. Topu hızlı dolaştırmak. Hücumda durağan kalmamak kaydıyla Diebler bu takıma çok katkı verir.
 
Ligde 4 ve EL'de 4 toplamda 8 resmi maça çıkmamıza rağmen hala verilen roller tam oturmamışsa, her maç rotasyon değişiyorsa, saha içi liderin hala belirlenememişse bunda suç Dentmon'da veya herhangi bir oyuncuda değil, suç hocadadır. At Fink'e misali topu belli bir kişiye verip ondan şapkadan tavşan çıkarmasını beklemek ütopik olur. Dentmon bize gelmeden önce de savunmasının olmadığı biliniyordu zaten. Sen bütün takımı hücum oyuncuları üzerine kurarsan sonucun bu olmamasına şaşırmamalıyız. Evet bütün oyuncuların hücum yönünden iyi olması, topla aralarının iyi olması iyi bir şey tabii ki ama sonuçta sahada "1" top var. Dentmon şu ana kadar fena maçlar çıkartmadı. Bir düzen içinde olunsaydı veriminin daha da artacağını düşünüyordum. Ama kadro mühendisliğimiz kötü olduğu için bir düzen oluştursak bile Zalgiris'teki Dentmon katkısı alır mıyız ? Zor.
 

Üst