Luksa Andric

Alen Hekimbaş,

İyi niyetli yazdığınızı biliyorum ama hangi hareketleri Andric'in maçı kaybettiren adam olduğunu düşündürdü size? Maçı televizyondan izlediğim için net hatırlıyorum pozisyonları, oyunda sıkıştığımız anlarda yüksek posttan penetre ederek bile basketler buldu. Bugün şanssızlığı serbest atışlarıydı, 5/9 attı sanırım. Onun dışında 15 sayı gerideyken faulle karışık durdukları 2 pozisyon var Andric'i. Bir de geri dönüşümüzde yaptığı savunma da çok önemliydi bana göre.

Gerçekten düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum, daha açık yazar mısınız?

Maçın 3. ve 4. periyotlarının dönüm anlarında kaçırdıklarını getir aklına Gazanfer, sonra o pozisyonları Ermal olsaydı sokar mıydı sokmaz mıydı bir düşün.. pota altında hareketli bir adam, kolları uzun ve savunması da fena değil buna bir şey demiyorum.. ama bu maçın özellikle son çeyreğindeki rezalet oyunu kabul edilebilir, olur o kadar denilebilir değil.. savunmada ki hareketliliği dışında takıma yaptığı katkı iki serbest atışı atmasından fazla değildi..

tek maçlık konuşmuyorum, bu maça özel de değil bu yazdıklarım..
sezon için de 4-5 maç vardır bugünkü maçın üstüne çıkabildiği.. dediğim gibi hareketli olması, son bir kaç ayda kalıplaşması, eskisi kadar narin olmaması bunlar evet doğrudur.. ama yetenek diyorsak bu iş olmaz, pota altında savunmayı da hücumu da yapabilen sağlam birini almamız lazım, Andriç'i takımda tuttuktan sonra önümüzdeki sezon için yapılacak her şey boşunadır.

bence luksa gayet iyi nietli vede faydalı bi uzun eger onun yanına pasör ve ribaund özelligi olan bi 4 numara alırsak bence çok iyi olur keşke wılkınson ile oynayabilselerdi...

Benimde takımda en sevdiğim adamların başında geliyor Luksa ama son çeyrek farkı 4 e kadar indirdiğimiz ve kasırgaya dönen serimizden sonra top kayıpları ve kaçırdığı şutlar ile hem taraftarın gazını aldı hem de farkın tekrar açılmasına vesile oldu..Ya da biz hayal gördük :) neyse canı sağolsun..seneye mutlaka takımda kalmalı ayrıca

Son maçta özellikle Ermalin olduğu dakikalarda Fbü uzunlardan sayı buldu ve önemli seriler yakaladı. Andric ise bugün Ermalden hem savunmada hem hücumda daha iyiydi.

Alen , Ermal genel anlamda maçı batıran adam.Tek bir örnek vericeğim onu düşün.Birinci periyot Ermal çıkarken 6 sayı geriydeydik .Andric-Tutku-Shumpert'ın ivmesiyle 7 sayı öne fırladık.Devrenin bitmesine 2 dk kala Ermal tekrar geldi ve devreyi 1 sayı geride bitirdik.Şunu yapamadı bunu yapamadı demiyorum.Sadece girerken ve çıkarken oluşan skorları söylüyorum...

Wilkinson geçen sezon zorunluluktan pivot oynadı.İlla biriyle karşılaştıracaksanız onun yerine takımda tutulan ve tüm sezon takıma katkısı 0'a yakın olan Rancik'le kıyaslayın lütfen...

Alen , Ermal genel anlamda maçı batıran adam.Tek bir örnek vericeğim onu düşün.Birinci periyot Ermal çıkarken 6 sayı geriydeydik .Andric-Tutku-Shumpert'ın ivmesiyle 7 sayı öne fırladık.Devrenin bitmesine 2 dk kala Ermal tekrar geldi ve devreyi 1 sayı geride bitirdik.Şunu yapamadı bunu yapamadı demiyorum.Sadece girerken ve çıkarken oluşan skorları söylüyorum...

bence de bu maçın kaybettiren bir ismi varsa luksa değil ermaldir. savunmada ribauntlarda ezildi resmen hiç mücadele edemedi.ama mağlubiyet bir oyunculuk iş değil takım halinde aldık

Alen Hekimbaş,

Luksa üstünden Ermal'e vurmayalım ama benim düşüncem şöyle.

Bir uzun 5 ayrı kategoride değerlendirilecekse, Luksa bunların 2'sinden en iyi notları alır. Birinden orta not alır, diğer ikisinden zayıf notlar alır. Ama işte bu zayıf olduğu noktaları iyi yapacak bir partner ile çok güzel şeyler yapacak bu adam, Oktay Hoca da onu göndermeyecektir zaten.

Bize başarıyı getiren takım oyunu da bu değil mi zaten?

Önümüzdeki seneyi düşünelim, ezbere söylüyorum. Tutku-Seibutis-Maciulis-Shumpert-Andric oyunda. Tutku Andric ikili oyununu durdurabilecek kaç takım var? Kısalar yardıma gitse diğer üçlü şutlarıyla rakibi bitirir, gitmezlerse ne kadar acınacak duruma düştüklerini sene içinde gördük zaten. Ekstra olarak Euroleague'de kısalara double team yapan çok az takım var, bu da çok değişik ve şaşırtıcı bir yönümüz olacak diğer takımlara göre.

Onur Gürel,

Git gide kutuplaşıyorsun iyice. Takımda tutulma ihtimali oldukça yüksek olan bu oyuncular hakkında tutulursa aptallık olur falan demek büyük bir cürrettir bence. Biraz sakinleşince aslında söylemek istediklerinin bu olmadığını ama ikili tartıışmalar sonucu bu denli kutuplaştığını anlayacaksın bence.

Bence de takımda kesin kalacak isim Shumpert ile beraber Andric. Oktay hoca yatırım gözüyle baktı bana göre Andric'i alırken. Daha çok yolu var. Gelişme gösterir gösteremez orasını zaman gösterecek ama seneye bu şans kesinlikle verilecektir kendisine

KG/Furkan-Şampırt-İlkan
Andric-Yabancı-Ermal

gibi 6 kişilik bir uzun rotasyonumuz olacak muhtemelen Onur. Bunlardan biri Şampırt gibi bir 3.5 numara, bir yada ikisi de genç oyuncu olacak.

Kasım gibi Andric hakkında bir yorum yapmıştım...
"Tamamen Tutku Açık'a bağlı bir oyuncu..." Hala da bu yorumun arkasındayım, ancak kendisine karşı sene başındaki kadar da sert değilim, bu sene çok faydası oldu takıma. Bu sene Tutku Açık alınmasaydı, Andric gönderilecekler listesinin kesinlikle başında olurdu...
Tutku varsa Andric var, yoksa Andric de yok...
Andric bu takımda oynar mı, elbet oynar ama 3. veya 4. uzun olarak...
Giderse kayıp olmaz, kalırsa da kötü bir hamle olmaz...
Sözün özü Tutku GS da oynadığı sürece Andric'in 3. veya 4. uzun olarak kalmasında bir sakınca yok...
Bu arada biri Wilkinsondan bahsetmiş. Ben geçen seneki yabancılardan en çok onu özlüyorum....