Luksa Andric

Sene başındaki Andric ile şimdi Andric arasında çok ciddi bir fark var bence.Sene başında post oyunları zayıftı ama şimdi belli bir seviyeye getirdi.Ribaunt sıkıntıs vardı şimdi her maç 4-5 ribaunt ortalamasına oynuyor.Oktay Hoca emek verdiği bir ismi bence göndermez.Andric ile ilgili kısım bence biraz fiziğini geliştirmeli.Geliştirirse iyi bir hale gelir.

Dün salonda oyuncular tekrar geldikten sonra o röportaj verdi. Oyuncularımız içeri girdiğinde hala salondaydı. İçeri girerken ona bağırdık armayı gösterdi armaya doğru eğildi. Yerli oyuncularda bu tarz şeyleri gördüğümde önemsemiyorum ama yabancı oyuncular yapınca insan garip oluyor. Tıpkı JJ'de olduğu gibi.

Onur (Gürel), tabii ki düşüncelerini ifade edeceksin belirli ölçütler içerisinde ama biraz daha ılımlı olmanı tavsiye ederim.

Geldiğinden beri diyorum: Çok iyi oyuncu. Gelişime açık. Fenerbahçe Vidmar'ı bile adam etti. Biz yetenekleri bariz olan bir adama tahammül edemiyoruz. Adamın orta mesafe şutu var, ayakları çok hızlı. Gelişimini beklemek yerine yollamak hangi mantığa sığar? Üstelik sezon başındaki hâlinden gözle görülür biçimde daha iyiyken.

Sen müthiş bir adamsın Luksa... Ellerin dert görmesin aslanım. sene başında geldiğinde euroleague tecrübesi olduğu halde korakor mücadele yapamayan, dokunsan yıkılan, faul bile atamayan bir uzun durumundaydı. Ama ilerleyen zamanla birlikte gerçek kişiliğini bulup, özellikle Tutku ile yaptığı double-teamler ve verdiği muazzam katkıyla bence bu senenin en başarılı adamlarından biri oldu. Mutlaka ama mutlaka takımda kalması gereken ilk isim...

Fenerin takımımızda durduramadığı tek isim Luksa. Onun aktif kullanımı 5. maçta etkili olacak :)

İlk 2 maç sonunda demiştim bunu. Fener önlem alamıyor bu adama çünkü bu adam bildiğimiz pivotlardan değil inanılmaz doğru yerlere giden ve ayakları çok hızlı olan zor bulunan bir pivot

Müthişsin be Andric..

Diyecek laf bulamıyorum.Seneye Euroleague damga vuracak inşallah takımımızda..

Boş pozisyonları mutlaka sert bitirmeli.Öyle yapması hem bizim taraftarımızı maçın içine sokacaktır,Fener taraftarını ise maçtan koparacaktır.Smaç taraftar psikolojisinde önemli

4. maç Tutku'ya demiştim. Andric ayakları hızlı bir adam Kaya Lavrinoviç veya Oğuz ona yetişemez. Topu aldımı potaya gidecek. Bugün onu denedi ve başarılı oldu. FB'nin bu pota altına en sağlam ilaçdır kendisi. Üstelik ona önlem almaya kalktıkları an Ermal gibi tam tersi bir adamı oyuna sokup FB pota altının ruh halini bozuyoruz. Şu an benim tek istediğim bazı pozisyonlarda fake atmadan topu yakaladığı gibi potaya atması. 4. maçta maç sonrası ona bağırdığımzıda formayı öpmesi armayı göstermesi düşündüğümde hala gözlerimi dolduruyor. Büyüksün Luksaaa ve dahada büyüyeceksin..

Luksa biraz fizik gücünü geliştirdiği, potaya bu maçta olduğu gibi agrsif bir şekilde gitmeyi başardığı taktirde uzun yıllar bize fayda sağlayacak bir oyuncu.
Ha gayret şu rüzgarla şampiyonluğu almak işten değil ancak sonraki maçlardada Luksa'yı etkin şekilde kullanıp gerektiği anlarda Ermal'le psikolojik darbeyi vurmalıyız.

Andriç smaça giderken Ukiç'in kaçışı ve kendinin 3 katı Shan May'in önünde korkmadan durarak hücum faul aldıran Jerry, aradaki farkın parkeye yansıması.

Son topta kendisine yapılan faulu göremeyen hakemlere guzel kapak oldu. Spajia'da faul vardı neden çalmadı hakemler anlamadım diyor. Acaba Shipp'in sutu girmese bu faul pozisyonunu söyleyecek miydi?