Luksa Andric

Şu an benim tek istediğim bazı pozisyonlarda fake atmadan topu yakaladığı gibi potaya atması.

kesinlikle katılıyorum müsait pozisyonunu zora sokuyo.

her ne kadar bazen boş pozisyonları kaçırıp sonra zorları biraz şansla atsa da ben luksa'nın yüreğinin bu takımda kalması için çok önemli bir neden olduğuna inanıyorum. belki bu sene değil ama birkaç seneye bizi çok gururlandırabilir.

ama yine de yanına çok iyi bir 5 numara alınmalı bence

Son topta kendisine yapılan faulu göremeyen hakemlere guzel kapak oldu. Spajia'da faul vardı neden çalmadı hakemler anlamadım diyor. Acaba Shipp'in sutu girmese bu faul pozisyonunu söyleyecek miydi?

o faulü çalacak hakem daha türkiyede yok bence.
ama ilahi adalaet böyle bişey faulu vermedi shipp efsane bir sayı attı belki faulu verse luksa 2sini de atamayacaktı :)

Yahu bu adam bu sene sizi yeteri kadar gururlandırmadı mı? Bazı yorumlar bilerek yapılıyor sanırım.

Tepki gösterdiğimiz Spormax spikerlerinin gazına gelmeyin Allah aşkına. Fake atmasının sebebi, çoğu pozisyonda basket faulü kovalaması ki ligin en çok basket faul alan oyuncularından biri zaten.

Bu arada Luksa zaten takımda kalacak, aksini düşünen büyük hayal kırıklığına uğrayacak :)

Şöyle biraz fiziğini geliştirse kendisi bile inanamayacak değişime.Zaten hızlı gelişim gösteren biri eğer fiziğini de geliştirip güçlenirse hem kendisi hem biz yeterince fayda sağlarız.

Yahu bu adam bu sene sizi yeteri kadar gururlandırmadı mı? Bazı yorumlar bilerek yapılıyor sanırım.

Tepki gösterdiğimiz Spormax spikerlerinin gazına gelmeyin Allah aşkına. Fake atmasının sebebi, çoğu pozisyonda basket faulü kovalaması ki ligin en çok basket faul alan oyuncularından biri zaten.

Bu arada Luksa zaten takımda kalacak, aksini düşünen büyük hayal kırıklığına uğrayacak :)

Gazanfer bunu görmek için spormaxe bakmaya gerek yok. andricin topu aldıktan sonra topu yere vurma alışkanlığı var. Evet faul alıyor bundan dolayı ama atması her zaman daha iyidir. Luksa'yı seviyorum uzun zamandır da onun seneye de bu takımda olacağını söylüyorum. Bu dediğim de eleştiri değil tavsiye. Yaşı bir pivot için çok iyi. Genç daha. Bunuda aşacaktır. Takımdaki tüm oyuncular ile ilgili kendime ait görüşlerim var bunları sezon sonu paylaşacağım zaten..

Topu yerden değil de mümkünse gökten atmamız gerekiyor kendisine. Eğilip topu alana kadar hücum süresi bitiyor :)

Şaka bir yana basketfaul alma olayından vazgeçmesi gerekiyor. Zaten faul atma yüzdesi düşük. Olan topu da riske ediyor. Ama son maçtaki performansı - ki rotasyonumuz da yoktu o bölgede - inanılmazdı. Tebrik ediyorum kendisini.

Topu yerden değil de mümkünse gökten atmamız gerekiyor kendisine. Eğilip topu alana kadar hücum süresi bitiyor :)

Şaka bir yana basketfaul alma olayından vazgeçmesi gerekiyor. Zaten faul atma yüzdesi düşük. Olan topu da riske ediyor. Ama son maçtaki performansı - ki rotasyonumuz da yoktu o bölgede - inanılmazdı. Tebrik ediyorum kendisini.

ANDRİC'in faul yüzdesi mi düşük yapmayın be Ömer Onan'dan iyi atıyo

Dünya kaç üzerinde kaç uzun var ki yerden atılan topu hemen alıp sayıyla bitirebiliyor?

Ha konu eğer buysa, yarıştıralım bakalım Andric ve bu ligdeki diğer uzunları, kim topu hızlı alıyor,kim yavaş alıyor?

Bir de serbest atışları istikrarsız ama kesinlikle kötü değil. %70 ortalaması var sezon ve final serisi boyunca ki bir uzun için normal bir yüzde. Ama işte bir maç 15'de 15 atıp diğer maç 6'da 2 atabiliyor, onu da yazın zaten geliştirecek :)

Luksa Andric'e hala gösterilmesi gereken saygının gösterilmemesi çok canımı sıkıyor. Hani kazanınca en çok sevindiğimiz o Fb maçları var ya, onların hepsini bu adam sayesinde kazandık. Şu adama bir daha 2. sınıf oyuncu muamelesi yapan olursa cezalandırılmasını istiyorum :)

Aslında Andric öyle bir oyuncu ki bir maç NBA performansı gösterip diğer maç altyapı oyuncularının yapmayacağı hataları yapabiliyor. O yüzden karar veremiyorum.
Futboldan örnek vermek gerekirse bir Ergün Pembe değil. Genelde Hasan Şaş gibi. 10-9-3-4-9 gibi performansla oynuyor :D

Ben her zaman istikrarlı oyuncuları sevdim. 7-8-7-7-8

Ayakları hızlı uzun bulmak çok zorken, Andric'in değerini bilmek lazım. Her kötü maçından sonra asmak, her iyi maçından sonra göklere çıkarmaya gerek yok. Arkasında duralım,yeterli desteği verelim gelecek sene kendini daha fazla geliştirecektir. Özellikle orta mesafe şutta ekleyebilirse repertuarına tadından yenmez.

Luksa'nın iki temel sorunu var bana kalırsa, 1)Gereksiz faulller yaparak erken faul problemine girmesi, 2) pozisyonları yeterince güçlü bitirememesi. Onun dışında bence çok değerli bir oyuncu. Müthiş mücadeleci, iş ahlakı çok üst düzeyde, ego sorunu yok (bunlar zaten bizim takımın temel karekteri ama normalde zor bulunan özellikler), çok hereketli, pota altı savunmasında kaymaları çok iyi yapıyor, sahayı çok iyi görüyor ve çok iyi pas veriyor.-içeriye kat eden adamlara müthiş sayı pasları veriyor.- Oyun bilgisi çok iyi hep doğru yerlere hereketleniyor, yönetilebilir bir oyuncu, sahada sakin kalabiliyor.-FB Ülker serisinde yapılan hunharca faullere sadece gülerek tepki veriyor-oysa Oğuz neredeyse hakemleri dövecek-bence en önemlisi günden güne kendisini geliştiriyor. Sezon başından bu yana izleyenler Luksa'daki gelişimi çok net görüyorlardır. Savunmadaki kayma zamanlamasını çok geliştirdi, eskiden pota altından alıp tüm sahayı top sürerek geçmeye kalkardı-genellikle o pozisyonların sonunda top kaybı olurdu- Artık çok daha iyi ve inanıyorum ki çok daha iyi olacak. Yıllık 250.000 dolara oynadığını da göz önüne aldığımızda yeri zor doldurulur bir oyuncu olarak görüyorum (Fayda/maliyet açısından)- BJK'li oyuncuların kontratlarını duyunca oynadığı para çok komik kalıyor gerçekten, bence ücretinde ciddi bir iyileştirmeyi hakediyor. Umarım FB Ülker serisinin kalan maçlarında erken faul problemine girmez de yarattığı eşleşme sorununu kullanabiliriz.

İstikrarı yok diye bir efsane başlamış şimdi de! Size göre hangi oyuncunun istikrarı var? Kerem Gönlüm her maç 15 sayı mı atıyor, Kaya desen 10 sayı atıp 3-4 maç 5i geçemez, Cevher Özer'i isteyenler var bu adam koca sezon 3-4 maç dışında şut sokamaz, Efesli Roberts mı, Banvitli Golubovic mi? Yoksa Vujcic mi? Andricin partneri Ermal Kurtoğlu yani her maç 20 sayı atmasını beklemek Ermalden her maç 0 katkı alacağımız anlamına gelir. Mümkün olmayan birşey yani. İstikrardan kastım benim ikili oyunları her maç bitirip bitirememesidir ki bence bitiriyor. Ayrıca seneye orta mesafe şutu kozu olursa kimse şaşırmasın. Şuan bile denese atabilir, sanırım çalışıyor. 25 yaşında böyle bir pivot bulunamaz bir nimettir bence. İstikrarı yok lafları da bana şahsen saçma geliyor. M. Wright dışında istikrarlı uzun yok o zaman bu ülkede?

ben böyle bir uzun görmedim elleri ayakları her yeri hızlı .... SÜPERSİN LUKSAAAAA :)

Elimizde Pekovic var,Splitter var,Vazquez var o yüzden beğenmiyoruz di mi Andric'i? Şampiyonluğa iki adım kalmış, biz gelmiş en kritik oyuncularımızdan birini tartışıyoruz. Kendisinden çok daha iyisi gelirse teşekkür ederiz kendisine yollarımızı ayırırız.

o faulü çalacak hakem daha türkiyede yok bence.
ama ilahi adalaet böyle bişey faulu vermedi shipp efsane bir sayı attı belki faulu verse luksa 2sini de atamayacaktı :)

Resmi terse çevirelim. 1 sayı ile biz önde olsaydık. Top fülker'de olsaydı. Faul çalınırmıydı? Çalınmaz mıydı?
Bkz. Horakova'nın moda sahilindeki turnikesi =)

Bir önerim var.
Hakemler de çubuklu formayla çıksın.

O efsane maçta maçı oraya getirebilmek için zaten her pozisyona faul çaldılar.

Yoksa son topa bile kalmadan ezecektik.

Benim esas korkum olur da seriyi son maça taşırsak orda tarafsıza yakın maç yönetebilecek bir hakem var mı bu ülkede?