Luksa Andric

Kesinlikle en az bir sene daha kalmayı hak ediyor..

Oktay Hoca ve tutku ile :) çok iyi yerlere gelecektir,muhteşem bir potansiyeli var kesinlikle..

Yani Andriç için ne desem bilemiyorum.Hani bir maçta dünya yıldızı gibi oynarken diğer bir maçta lise basketbolcusu gibi amatör hatalar yapabiliyor.Gereksiz yerlerde çok fazla faul yaparak rakibi serbest atış çizgisine götürmesi beni deli ediyor.Pota altı hareketlerinide geliştirmeli tabiki.Birde daha da kuvvetli olup blok oranını yükseltmesi gerekiyor.Yani kendisinden 10 santim daha kısa bir may e blok koy artık lütfen:)

Ama herşeye rağmen uzun kolları ve çabuk bacakları etkileyici.Nazar değmesin son maçlarda faul çizgisindende istikrarlı atıyor.Oktay hocanın elinde daha da pişecektir.Kesinlikle potansiyel var.Seneyede takımda kalmalı.

herkes bişeyler yazmış evet serbest atışlar çok önemliydi ancak ondan daha önemlisi uzatma periyodunda Lavrinoviç e yapmış oldğu bloktu. O şut girse şu an çok farklı şeyler konuşabilirdik.

Maçın sonunda çok kötü hatalar yaptı ama özellikler ilk çeyrek ve ikinci çeyreğin ortalarına kadar bizim farkı açmamızı sağlayacak kadar iyi savunma yaptı..Bi uzunun dışarı çıkıp karşı tarafın guardını nasıl keseceğini de ders niteliğinde gösterdi..

Transfer başlığında da yazdım geçtiğimiz günlerde,Pivot bölgesine kalıplı sert bir uzun oyuncusu getirip kendisini mutlaka ama mutlaka 4 numara ağırlıklı olacak bir alternatif 5 numara şeklinde oynatmamız lazım.Fizik dezavantajı olsun,faul problemi olsun,ribaund sorunu olsun onu bu konuda zorluyor sürekli o bölgede.

Transfer başlığında da yazdım geçtiğimiz günlerde,Pivot bölgesine kalıplı sert bir uzun oyuncusu getirip kendisini mutlaka ama mutlaka 4 numara ağırlıklı olacak bir alternatif 5 numara şeklinde oynatmamız lazım.Fizik dezavantajı olsun,faul problemi olsun,ribaund sorunu olsun onu bu konuda zorluyor sürekli o bölgede.

4 numara oynayamaz diyenler var,tam tersi 4 numara oynasa öyle bi rahatlayacak ve çok daha fazla verim verecek ki..Kerem Gönlüm'ü de 5 oynattıkları dönem olmuştu..Kerem,Luksa,hatta Ermal,bunlar 4 numara oyuncularıdır..

Eleştirebileceğim en önemli noktası ruhsuzluğuydu. Onu hep savundum şimdiye kadar, beni genelde yanıltmadı da. Ama işte kazanıyorduk, o işini yapmış soyunma odasına koşuyordu.

Final serisinde Luksa Andric çok değişti. 4 maç için de konuşuyorum, oyundan düştüğümüz zamanlarda ortaya konulması gereken yüreği hep o koydu, kendisinden beklemediğimiz şeyleri bile yaptı. Şutörlerimiz çok iyi olmadığı için zaman zaman pota altında ikili sıkıştırmalara uğradı ve top kayıpları da yaptı.

Ama sanırım herkesin hem fikir olduğu konu önümüzdeki sezon takımımızda kalması gerektiğidir. Euroleague'de çoğu uzunda zor bulunan bir ayak çabukluğu ve kısa oyunculara double team savunması var. Onun eksikliklerine yetenek olarak sahip olan bir oyuncuyla birlikte, uzun yıllar faydalı olacaktır bize. Kendisinin de burayı çok sevdiğini ve kalmak istediğini de biliyorum zaten.

Luksa 4 numara oynadığı zaman gerçekten verim vereceğini düşünüyor musunuz ? Luksa 5 numara boyunda , 5 numaralara göre hızlı ayaklara sahip olduğu için ekmek yiyebilen , oyun zekası 5 numaralara göre gayet yüksek bi oyuncu. Siz bu adamı 4 numara kullanırsanız 4 numaraya göre uzun , ayakları normal , orta mesafe şutu zayıf , oyun zekası norma bir oyuncu olacak. Luksa'yı 5 numarada diğerlerinden ayıran özellikler var ama 4 numarada yok. Luksa da bunun bilincinde zaten oynadığı oyun ile. Bi tane baba 5 numara lazım takıma bu kesin ama Luksa'yı 4 oynatmak intihardır ve Luksa'yı kaybetmektir.

Eleştirebileceğim en önemli noktası ruhsuzluğuydu. Onu hep savundum şimdiye kadar, beni genelde yanıltmadı da. Ama işte kazanıyorduk, o işini yapmış soyunma odasına koşuyordu.

Final serisinde Luksa Andric çok değişti. 4 maç için de konuşuyorum, oyundan düştüğümüz zamanlarda ortaya konulması gereken yüreği hep o koydu, kendisinden beklemediğimiz şeyleri bile yaptı. Şutörlerimiz çok iyi olmadığı için zaman zaman pota altında ikili sıkıştırmalara uğradı ve top kayıpları da yaptı.

Ama sanırım herkesin hem fikir olduğu konu önümüzdeki sezon takımımızda kalması gerektiğidir. Euroleague'de çoğu uzunda zor bulunan bir ayak çabukluğu ve kısa oyunculara double team savunması var. Onun eksikliklerine yetenek olarak sahip olan bir oyuncuyla birlikte, uzun yıllar faydalı olacaktır bize. Kendisinin de burayı çok sevdiğini ve kalmak istediğini de biliyorum zaten.

Evet biraz ruhsuz gibiydi ama bu bize böle geliyo bence..Yani Lavrinovic,Ukic,Sean May'den daha ruhsuz muydu? Bu adamlar işimi yaparım giderim modunda,bizim gibi duygusaldan çok profesyonel bakıyolar..Ki bence yine de çok büyük hırsla oynadı..Sahadaki tüm yabancılardan daha istekli oynuyo her zaman..(Shumpert ile beraber)

Luksa 4 numara oynadığı zaman gerçekten verim vereceğini düşünüyor musunuz ? Luksa 5 numara boyunda , 5 numaralara göre hızlı ayaklara sahip olduğu için ekmek yiyebilen , oyun zekası 5 numaralara göre gayet yüksek bi oyuncu. Siz bu adamı 4 numara kullanırsanız 4 numaraya göre uzun , ayakları normal , orta mesafe şutu zayıf , oyun zekası norma bir oyuncu olacak. Luksa'yı 5 numarada diğerlerinden ayıran özellikler var ama 4 numarada yok. Luksa da bunun bilincinde zaten oynadığı oyun ile. Bi tane baba 5 numara lazım takıma bu kesin ama Luksa'yı 4 oynatmak intihardır ve Luksa'yı kaybetmektir.

Euroleague'de karşısına her zaman Lavrinovicler,Oğuzlar gelmeyecek..Sağlam bi pivotla karşılaşırsa bu kadar etkili olamaz..Ama ayakları çok çabuk olduğu için genelde orta şutu kuvvetli ama ağır olan 4 numaraları harcar..

Bugün bize maçı kaybettiren adamdır, bu kadar ağır söylüyorum..
Kaybedilen maçlardan sonra adam asmaca oynayanlardan değilim ama bu maçtan sonra bile bu adam şöyle iyi, böyle iyi kalsın türü mesajları görmek ağır gelmeye başladı artık.. neyin mücadelesi, neyin ruhu? Taylor geliyor aklıma bu muhabbet dönmeye başlayınca..

Shipp'le beraber gönderilmesi gereken ikinci yabancıdır, eğer -hedef- adını ağzımıza alıyorsak tabi.

Sarper zaten dikkat edersen ruhsuz hali final serisinde tamamen değişti demek istemiştim. Televizyondan takip edebildiğim kadarıyla salondan en son ayrılanlardan da biriydi.

Ben bu adamı çok seviyorum ve ona çok güveniyorum.

Kaybedilen maçlardan sonra adam asmaca oynayanlardan değilim ama bu maçtan sonra bile bu adam şöyle iyi, böyle iyi kalsın türü mesajları görmek ağır gelmeye başladı artık.. neyin mücadelesi, neyin ruhu? Taylor geliyor aklıma bu muhabbet dönmeye başlayınca..

Shipp'le beraber gönderilmesi gereken ikinci yabancıdır, eğer -hedef- adını ağzımıza alıyorsak tabi.
Herkese Vidmar örneğini vermekden sıkıldım fener vidmarı adam ettiyse Oktay hoca Andric'i yıldız yapar

sadece fener maçına bakarak jerry kalsın shipp-andric gitsin demek doğru olmaz. tüm seneye bakarsak özellikle shippin bu takıma çok katkısı vardır. andrici ben çok beğenmem onu söyleyeyim ama shippin günahı evren caner gibi işin savunma kısmı adamlarıyla rotasyonda olması. 2 numaraya iyi bir şütör alınırsa shipp o zaman daha iyi olur rotasyonda ama 2 numarada hiç sütor olmadığı için sırıtıyor shippin de dış şutu yok evrenin de canerin de genel anlamda.

Andric bu takımın kesinlikle iskelet oyuncularından biri olmalıdır. Uzun süre sonra değişik özelliklere sahip bir pivotumuz oldu. Rakiplere çok ters gelebilen bir adam Andric.

Bazen öyle şeyler okuyorum ki farklı maçlar izlediğimizi düşünüyorum. Bu arada Andric hakkında bilgisi olmayanlara, 5 senelik Euroleague tecrübesi var 26 yaşında.

Alen Hekimbaş,

İyi niyetli yazdığınızı biliyorum ama hangi hareketleri Andric'in maçı kaybettiren adam olduğunu düşündürdü size? Maçı televizyondan izlediğim için net hatırlıyorum pozisyonları, oyunda sıkıştığımız anlarda yüksek posttan penetre ederek bile basketler buldu. Bugün şanssızlığı serbest atışlarıydı, 5/9 attı sanırım. Onun dışında 15 sayı gerideyken faulle karışık durdukları 2 pozisyon var Andric'i. Bir de geri dönüşümüzde yaptığı savunma da çok önemliydi bana göre.

Gerçekten düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum, daha açık yazar mısınız?