Luksa Andric

Ben de çok sevindim 2 yıl daha bizimle olmasına.
Oyunculuk olarak beğendiğim ve eleştirdiğim yönleri var elbette ama karekterine diyecek lafım yok. Sadece işini yapan, egosunu bir kenara bırakmış, takımın bir parçası olmuş, kocaman yürekli ve karekterli bir adam.
Karakterli bir takım olmanın ancak böyle karekterli adamlarla mümkün olduğuna inandığımdan çok sevindim kalışına.
Umarım benzer bir haberi Shipp içinde alırım.-aynı nedenlerden-

Eleştirilecek yönleri tabi ki vardır ama benim Gs'de Shumpert ile beraber en sevdiğim oyuncu..Onun kadar tabi ki olmasada Nowitzki gibi oynuyor,yani tarz açısından,sessiz sedasız elinden geleni vermeye çalışıyor..

kalmasının iyi yada kötü olduğu bence yapılacak hamlelere göre belli olacak
eğer 4 ve 5 numaralara kaltiteli yabancılar alabilirsek andric de etkili olduğu böllgede oynar
ve daha yararlı olur bence.

Luksa Andric Galatasaray’da Kaldı

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, 2010-11 sezonunda kadrosunda bulunan Luksa Andric ile sözleşme yeniledi. Beko Basketbol Ligi’nde finale çıkan Galatasaray’ın en önemli oyuncularından olan Hırvat sporcumuzun kontratı 2012-13 sezonu sonuna kadar uzatıldı.

Luksa Andric’e Galatasaray’daki yeni kariyeri boyunca üstün başarılar dileriz.
http://www.galatasaray.org/basketbol/erkek/haber/10374.php

aslan luksa...sırbistanın pivotlarına karşı çok güzel istatistikler bunlar...ama yine de çok göze batmasın malum 2senelik yenilendi sadece sözleşmesi...aç kurtlar saldırmasın sonra :D

Milli performansı:
Luksa için milli takım çok parlak geçmiyor.2'de 1 yaptı Hırvatistan ve Luksa en fazla 5-6 dk süre alıyor.İlk maçta 6 sayı attı ikinci maçta 1.Tabi sayı ortalamasının düşüklüğü aldıgı süreden kaynaklanıyor.Tutku hırvat olsa coştururlar takımı :)

galatasaraylı oyuncular içinde turnuvada en kötü oynayanı andric bir türlü patlamayı yapamadı ender-lakoviç-songaila bizi mutlu ederken andricin böyle formsuz olması eurolig elemeleri öncesi iyi olmaz umarım düzelir

Luksa bugün 8 dk aldı ama yine de istenildigi gibi değerlendiremedi.Bu performansı beni tedirgin ediyor.Furkan ve Songaila var Allah'tan.

Andirc'i eleştirmek pek doğru olmamış. Andric'in pick and roll iyi oynayan guardlarla ön plana çıktığını, asıl önemli işlevinin savunmada açıkları kapamak ve double team yapmak olduğunu da bir anda unutmuşuz.

5 numarada Tomic'e çok uzun süreler veriyor koçları o yüzden ANdric pek süre alamıyor Efes'e toplam maliyeti bizim oyuncu bütçemizin yarısı! falan olan Barac'da süre alamıyor.Ayrıca GAzanfer'in dediği gibi Andric p&r hücumu çok iyi bir uzun Hırvat guardlar ve oyun sistemi buna ne kadar uygun bu da önemli ama asıl önemli Olan Mahmuti'nin hücum sisteminde p&r çok önemli ve bu sezon takımımızda p&r oynatacak tek Guard Tutku olmayacak Lakovic de var ayrıca Ender'de ikili oyun oynatabilen bir guard Gordon için'de hazırlık maçlarında bu açıdan fena değil deniyordu .Neyse Andric'i milli takıma göre değrlendirmek hata olur sadece bu sezon güçlenmesi çok önemli önünde biri varkende basket yapabilmeli.

Hırvatıstan Bosna'ya yenilmek üzere Yarın Yunanıstanı yenemezlerse elenirler yenseler bile elenebilirler bu arada elenselerde erken dönse zaten Tomicsever koçları 5 numarada başkasına süre vermiyor .

Hırvatistan yenildi. Umarım yarın da yenilir ve gruptan Bosna (ben Bosna'yı istiyorum) veya Finladiya çıkarda Luksa boşuna vakit katbetmez oralarda. Gelir takımının kampına çatır çatır oynar ve Tutku Gordon'a, takıma katılınca Lakovic ve Ender'e Luksa'ya pas atmanın inceliklerini öğretmeye başlar :D