Luksa Andric

Açıkçası bencillik olacak ama hem bu kadar az süre alırken, hem de Hırvatistan'ın turnuvada ilerleyebilmesi imkansızken Andricli Hırvatistan'ın elenmesi ve bir an önce takımla çalışmalara başlamasını istiyorum ben de.

Euroleague'teki iyi takımların o güçlü 5 numaraları ile veya ligtede Barac,Batista,Vidmar,Kambala ile savaşacak güçte bir oyuncu olduğuna inanmıyorum,cok narin ve çıtkırıldım bir yapısı var,rakip takımların pivotlarına korku veren bir havası yok,Tutku ile 2li oyunları çok iyi oynuyorlar eeee peki başka ne artısı var? veya iananılmaz hangi özelliği var,sıradan bir oyuncu bence.

Euroleague'teki iyi takımların o güçlü 5 numaraları ile veya ligtede Barac,Batista,Vidmar,Kambala ile savaşacak güçte bir oyuncu olduğuna inanmıyorum,cok narin ve çıtkırıldım bir yapısı var,rakip takımların pivotlarına korku veren bir havası yok,Tutku ile 2li oyunları çok iyi oynuyorlar eeee peki başka ne artısı var? veya iananılmaz hangi özelliği var,sıradan bir oyuncu bence.
5 numara için oldukça hızlı,ikili oyun savunmasında üstüne çok az isim vardır,orta mesafe şutu ve faul atışları vasatın üstünde.Topu hareketli aldığında da iyi bir bitirici denebilir.Oktay Hoca'nın savunma felsefesinde önemli yer tutan perdeden sonra kısa oyuncunun üstüne çıkması ve ikili sıkıştırmaları savunmamızın temel taşlarından biri.Ayrıca hem Euroleague tecrübesi olan hem de bir uzun için genç sayılabilecek yaşta.
Olumsuz yönlerine gelirsek hücumda kendi atışını yaratabilecek,sırtı dönük oyunu olan bir oyuncu değil,vasat bir ribaundçu ve erken faul problemine girebiliyor.Ama artı ve eksilerini düşündüğümüzde takıma faydası daha fazla olacaktır.

Bence Luksa'ya haksızlık etmişsiniz. Luksa'nın bana göre artıları; Mobil, Ayakları çabuk, Sürekli oyunun içinde, Yüreğiyle oynaması ve Pozisyon bilgisinin üst düzeyde olması ilk anda aklıma gelenler.
Eksileri; çok çabuk faul problemine girmesi, Sırtı dönük oyunu olmaması ve bir pivot için yeterince sert olmaması- ki zaten Hırvat Milli takımında pozisyonu pivot olarak değil power forvet olarak görünüyor-
Unutulan bir noktada maliyetinin çok düşük olması. Forumda karşılaştırıldığı oyuncuların beşte biri bir ücrete oynayan bir adama fazla haksızlık edildiğine inandığım için yazma gereği duydum.
-Geçen sene resmi sitede 2 yıl için toplam 500 dolara anlaşıldığı yazılmıştı-

1 hafta izninin tamamını kullanmamış takıma katılmış deniyor facebook'da çok güzel hareketler bunlar.

Çok ciddi gelişme kaydetmiş geçen sezonki Luksa ile şimdiki Luksa arasında fark var.Birde kalıplı uzunlara karşı üstünlük kurarsa süper olur.

Şu ana kadar ki performansına baktığımızda, geçen sezona göre daha güçlü bir görüntü çizmesi, zaman zaman sırtı dönük oyunu zorlaması mutluluk verici.
Zaten işin savunma kısmı olsun, ayak çabukluğu olsun, 2'li oyunlar olsun çok iyi bir uzun Luksa.

Hani klişe bir laf vardır ya, uzunlar geç olgunlaşır diye; ben özellikle önümüzdeki yıllarda ( inşallah uzun yıllar bize hizmet etmeye devam eder ) bu olayı Luksa'da çok net göreceğimize inanıyorum. Mahmuti'nin ellerinde parladıkça parlayacak :).

Adamımsın Luksa :)..

biraz sakin olsa , aklıyla oynasa ne güzel olacak..kendimi parçaladım dün yaptığı saçmasapan faullerden sonra..geçen sene guarda yardım getirdiğinde çok gereksiz fauller yapıyordu..bu sene hücum yönünü geliştirmekle birlikte basit fauller yapma yönünü de geliştirmeyi ihmal etmemiş..çok yakında saçma fauller üzerine olan tezini tamamlayacağa benziyor..

İzlediğim 3 maça göre rahatlıkla söyleyebilirim ki geçen seneye göre özellikle savunma faulleri konusunda çok daha iyi Rytas maçında yüksek show-up a geldiği pozisyon dışında saçma bir faul hatırlamıyorum. Ama hucum faulleri konusunda birraz daha dikkatli olmalı pick and roll oyunlarında devrilmeden önce yaptığı perdelerde çok hucum faul çalındı.
Geçen sene de çok beğeniyordum be sene daha da iyi buldum kendisini. Oyun bilgisi çok iyi, Yürekli, oyunun hep içinde, mobil, çabuk.. umarım uzun yıllar bu forma altında izleyebiliriz kendisini.

Son 3-4 maçtır dikkatimi çeken bir şey var..Andric daha önceden de uzundan uzuna pası bu kadar iyi yapıyor muydu? Benim mi dikkatimi çekmedi yoksa bu sene mi geliştirdi bunu..