Luksa Andric

2 li oyun dışında pek hücumda etkili olmuyordu geçen sene bu yıl ise baya sırtı dönük oynamaya başladı...
ihtiyacımız var bunlara açıkcası...

Selam Arkadaşlar,
Bir sene evvel üye olup sonrasında iş güç çolul çocuk derken kopmuştum. Uzun süre sonra tekrardan yazmaya başlıyorum. Son Bandırma Kırmızı maçını komple seyrettikten sonra Andric için maalesef hayırlı şeyler yazamıycam. Karşısında dengi sayılmayacak kadar tecrübesiz rakiplerine karşı ne yapıp edip oynadığı kısa sürede 5 faul almayı becermesi yok artık dedirtiyor. Maçı mı ciddiye almadı derseniz Oktay Hoca bunun hesabını süresini azaltarak soracaktır. Allahtan Zaza geldi

Ayhan hocam keşke bundan önce oynadığı 6-7 maçıda izlemiş olsaydınız,çünkü kendisi hazırlık maçları,eurolig ve diğer kupa maçlarında diğer takımların uzunlarıyla top diye oynuyordu.Belki yorgun olabilir değilmi.Bİraz daha dinlenip,biraz daha izleyip daha makul yorumlar yapmanız dileğiyle.

Uzun biradan sonra daha iyi bir giriş yapabilirdiniz bence,talihsiz bir başlangıç olmuş.

Ayrıca biraz daha sert olmalı. Gecen sene ilk yarı İpekci'de oynanan Fener macı haricinde bir sertliğini hatırlamıyorum. Her zaman akılla savunma yapılmaz.

Alim Bey Cimbom'un bu sezon televizyonda verilen tüm maçlarını dikkatle izledim. Aynı şekilde yıllardır ama salonda ama televizyonda tüm maçları takip ederim. Andric'in sırtı dönük oyununu, ayaklarının kendi ebadındaki rakiplerine göre çok daha hızlı oluşunu, savunmada Oktay Hocanın direktifleri doğrultusunda kısalara yaptığı baskıyı hayranlıkla takip ederim. Lakin iki senedir hareketli perdeleme yapması, turnikeye giderken önünde soteye yatmış kısaları ezerek devam etmesi gibi huylarından hiç vazgeçemedi. Rakipleriyle top gibi oynadı diyorsınınz fakat Paok maçında 2,03'lük Marcus Goree ve son Erdemir maçında da Kzell Wesson'ın önünde duramadı. Zaten oyununun en büyük eksikliği savunmada kalıbının hakkını verecek bir sertlik koyamaması. Belki diyceksiniz ki o da olsa bir Pekovic'den aşağı kalır yanı olmazdı. Sonuç olarak gereksiz faullerini frenlemez ve savunma sertliğini arttıramzsa Zaza'nın katıldığı bir takımda 15 dakkanın üzerinde süre bulması çok zor.
Ben Spor Sergi sarayı günlerinden beri basketbolda cimbomun sıkı bir takipçisiyim. Basketbol bilgime çok güvenirim ama kimseye sen bilmiyorsun demem. Sizden de ricam foruma yorumlarıyla katılmaya başlayan bir kişinin daha ilk yorumlarından şevkini kırmayın lütfen. Maçlarda görüşmek omuz omuza destek vermek dileğiyle.

Alim Bey Cimbom'un bu sezon televizyonda verilen tüm maçlarını dikkatle izledim. Aynı şekilde yıllardır ama salonda ama televizyonda tüm maçları takip ederim. Andric'in sırtı dönük oyununu, ayaklarının kendi ebadındaki rakiplerine göre çok daha hızlı oluşunu, savunmada Oktay Hocanın direktifleri doğrultusunda kısalara yaptığı baskıyı hayranlıkla takip ederim. Lakin iki senedir hareketli perdeleme yapması, turnikeye giderken önünde soteye yatmış kısaları ezerek devam etmesi gibi huylarından hiç vazgeçemedi. Rakipleriyle top gibi oynadı diyorsınınz fakat Paok maçında 2,03'lük Marcus Goree ve son Erdemir maçında da Kzell Wesson'ın önünde duramadı. Zaten oyununun en büyük eksikliği savunmada kalıbının hakkını verecek bir sertlik koyamaması. Belki diyceksiniz ki o da olsa bir Pekovic'den aşağı kalır yanı olmazdı. Sonuç olarak gereksiz faullerini frenlemez ve savunma sertliğini arttıramzsa Zaza'nın katıldığı bir takımda 15 dakkanın üzerinde süre bulması çok zor.
Ben Spor Sergi sarayı günlerinden beri basketbolda cimbomun sıkı bir takipçisiyim. Basketbol bilgime çok güvenirim ama kimseye sen bilmiyorsun demem. Sizden de ricam foruma yorumlarıyla katılmaya başlayan bir kişinin daha ilk yorumlarından şevkini kırmayın lütfen. Maçlarda görüşmek omuz omuza destek vermek dileğiyle.

aynen katılıyorum. saçma sapan hücum faulleri saç baş yoldurtuyor bazen. zaza geldi ve bana göre 3. pivot durumuna düştü andric. burada oyuncuyu küstürmemek lazım. kendini geliştirmeye aç bir oyuncu. yeterki eksiklerini iyi analiz edip çalışsın. gerçekten baksetbolu bilen bir pivot

Şuan ki durumda Oktay hocanın yerinde olsam bende 3.pivot olarak kullanırım andric'i,zaten öyle olacak gibi.
Aralık'dan sonra +20 dk süre vereceğin oyuncuyu şimdi 3. oyuncu konumuna düşürürsen ihtiyacın olduğunda hiç verim alamazsın.Tamam Furkan senin için Brook Lopez'den bile değerli ama biraz mantıklı düşünürsen takımın pota altında en rahat sayıyı bulan ya da sayıyı bulmanı sağlayan Andric 3. oyuncu olmaz.Furkan olur büyük ihtimalle...

Andric bazı konularda sıkınıtlı olsada çok özel bir oyuncudur.Eleştrininde suyunu çıkarmayalım.Bir maçta kötü oynadı diye bu kadar çark edilmez!

Andric gibi bir oyuncuyu şu anda piyasada bulmak imkansız,elimizdekilerin değerini bilelim.

Bu maçın ardından hakkında yorum yapılması geren ilk üç adamdan biridir yine Andric. Neredeyse tüm Fener maçlarında olduğu gibi Fener'in uzunlarını bezdirdi. Özellikle Gist'in üstüne düşmesini bekleyim bulduğu basket-faul buram buram zeka kokuyordu. Ne diyim Andric basketçiyse Oğuz ile Kaya ne iş yapar arkadaş. Zaza daha takıma alışana kadar en az 20 dakka oynamaya devam eder.

Ayhan bey 1 hafta arayla aynı oyuncu hakkında yazdığınız iki mesaja bakın!:roll:

Andric çok enteresan bir oyuncu. Bir pozisyon oluyor bu nasıl basketçi diyorsun, sonra başka bir pozisyon oluyor aynı cümleyi bir daha kuruyorsun ama tam ters manada:)

luksa andriç furkan aldemir > oğuz savaş kasper vidmar kaya peker ve gist.

Doğru yerde topu aldığında veya atıldığında en verimli oyuncularımızın başında gelecek her zaman.Eksik yönleri var tabi ki ama onu doğru kullandığımız sürece bir anda hücum patlaması da yaşadığı gerçek.

Luksa'yı bu ülkedeki herhangi bir uzunla başa baş değişmem,buna Efes'in uzunlarıda dahil.Farklı fikirde olanlar olabilir tabiki ancak Luksa'ya kimse vasat filan diyemez.

Değişik bir uzun,çok özel meziyetleri var,şu anda avrupada bu meziyetlere sahip uzun sayısı bir elin parmağını geçmez.

Kendisine gerekilen değer milli takımda vs. verilmiyor ancak biz bu değeri göstermeliyiz.

hücum faulleri konusunda sıkıntıları var. ayrıca çok korkak. yani dün 3-4 tane pozisyon vardı çayını içtikten sonra smacını basacak kadar rahat pozisyonlarda yanında kimse yokken bile fake yapmaya pas vermeye kalktı anlamadım. onun dışında savunma gayreti güzel oyun bilgisi oldukça iyi. pasörlüğü de bir uzuna göre oldukça iyi. hücum faul ve pota altındaki bitiricilik konusunda kendini geliştirirse on numara uzun olur

ayrıca çok korkak. yani dün 3-4 tane pozisyon vardı çayını içtikten sonra smacını basacak kadar rahat pozisyonlarda yanında kimse yokken bile fake yapmaya pas vermeye kalktı anlamadım.

Bence bunun nedeni, pota altinda fenerbahce uzunlarinin, Emirin de destegi ile iyi blok yapmalarindan dolayidir. Zaza'nin "korkusuzca" potaya yaptigi hamlelerde, nerdeyse 3 kisi bloklamaya calisitilar devamli, ve bunda da basarili oldular.