Luksa Andric

Gercekten cok cok ozel bir oyuncu!

-Muthis bir bitirici
-Post oyunu iyi
-Orta mesafe sutu var
-Yardim savunmasi mukemmel
-show up-ikili sikistirmalarda cok iyi
-reboundlarda ortalamanin uzerinde

Dun alan savunmasinda da cok iyi is yapti hem ortayi hizli ayaklariyla iyi kapatti hem de iyi box-out ve rebaound katkisi sagladi. Cok seviyorum bu adami ancak bu sene euroleague le beraber cok talipleri cikacak umarim elimizde tutabiliriz. Keske turk olsaydi :)

ayrıca çok korkak. yani dün 3-4 tane pozisyon vardı çayını içtikten sonra smacını basacak kadar rahat pozisyonlarda yanında kimse yokken bile fake yapmaya pas vermeye kalktı anlamadım. onun dışında savunma gayreti güzel oyun bilgisi oldukça iyi. pasörlüğü de bir uzuna göre oldukça iyi. hücum faul ve pota altındaki bitiricilik konusunda kendini geliştirirse on numara uzun olur

O "korkak" davrandi dedigin pozisyonlarin hepsinde basket faulu kolluyordu, tum iyi uzunlar basket faulu kollar, bombos olsa bile savunmanin dengesiz hamle yapmasi icin bekler veya fake atar.

Ayrica bitiriciligini gelistirirse demissin ancak daha iyi nasil bir bitirici olabilir bilmiyorum, adamin en onemli ozelligi iyi bir bitirici olmasi zaten, avrupada kac tane daha iyi bitirici sayabilirsin bilmiyorum.

O "korkak" davrandi dedigin pozisyonlarin hepsinde hucum faulu kolluyordu, tum iyi uzunlar hucum faulu kollar, bombos olsa bile savunmanin dengesiz hamle yapmasi icin bekler veya fake atar.

Ayrica bitiriciligini gelistirirse demissin ancak daha iyi nasil bir bitirici olabilir bilmiyorum, adamin en onemli ozelligi iyi bir bitirici olmasi zaten, avrupada kac tane daha iyi bitirici sayabilirsin bilmiyorum.

Hucüm faulu kolluyordu derken acaba basket-faulumu anlatmaya çalıştınız ?

Orta mesafe şutundan önce biraz güçlenmesi gerek.Rakip kısalar karşısında Andrici görünce korkusuzca turnikeyi bırakabiliyorlar.Biraz daha caydırıcı olmalı pota altı savunmasında

Bu yaz güçlendirme çalışmasında bulunmuş belli ediyor kendini ancak daha tam yeterli miktarda değil bu, biraz daha yolu var.

Yalnız Andric ne olursa olsun çok büyük bir silah ,ters ve ilginç bir uzun savunması stabil uzunlar için inanılmaz güç kalıyor. Bu anlamda güç çalışması Andriç'in özel antrenörleriyle vermesi gereken bir karar. Zira ne kadar güçlenirse okadar yavaşlayacak okadar çabuk yorulmaya başlayacak bu yüzden kademeli ve kısıtlı bir fiziksel gelişim göstermesi onun kararıdır diye tahmin ediyorum.

Kariyerinin sonuna kadar bizde kalsın.Basketbolu bıraktığı zamanda sadece f.ülker maçları için sözleşme yapalım :) Orta mesafe şutunu geliştirirse tadından yenmez.

Şu tarz başka bir oyuncu yok neredeyse Avrupada. Kıymet bilmek gerek.

daha iri olsa bu kadar çevik olamaz. mental açıdan da çok başarılı bence. her faulde topu potaya bir şekilde ulaştırıp basket faul kollaması ve asistleri de güzel özelliklerinden. tek eksiği orta mesafe şutu ayrıca geriye çekilerek atış yapıyor nowitzki hesabı, bu da yüzdesini düşürüyor diye düşünüyorum...

Ayhan bey 1 hafta arayla aynı oyuncu hakkında yazdığınız iki mesaja bakın!:roll:

Vallahi işin aslını söylemek gerekirse Andric hakkında sadece ben değil forumda yazan yazmayan onlarca arkadaşım aşağı yukarı benzer görüşte. Çok duygusal bir oyuncu, gün geliyor duyguları çağlıyor taşıyor Feneri denize döküyor, gün geliyor bir kaç topta başarısız olduktan oyuna hayata küsüyor yanından geçen kendinden yirmi santim kısa guardlara kolunu bile kaldırmıyor. Ez cümle takım için çok önemli bir silah lakin hücumda ayaklarının hızlılığının sağladığı katkıyı, savunmada kendinden beklenen sertlikle destekleyemiyor.

Halen bazı çok bilmişler tarafından Euroleague tecrübesi olmayan Andric olarak nitelendiriliyor ya, üzülüyorum onların adına. Kaç oldu sayamadım fakat oynadığımız o kadar maçta sayı ortalaması 16 olan Andric'i gitte bir araştır.

Onun dışında bahsetmek istediğim şeyler var. Yazı çok iyi değerlendirmiş burası belli. 4 numara fiziğine sahipti geçen sene inceliğinden dolayı ama bu sene bariz bir kas kütlesi ve kilo eklemiş vücuduna, ama bunlar hızından bir şey kaybettirmemiş. Bana göre en büyük silahımız kendisi, bizimle birlikte büyüyor ve büyüyecekte. Kontratını uzattığımızı biliyorum ama onu gerçekten kaybetmek istemiyorum, zor olsa da umarım sonuna kadar bizimle birlikte kalır.

Andric ilk geldiğinde faula atışları kötüydü,sonra düzeltmişti ve takımın en iyi serbest atıcılarından biri olmuştu.Fakat şimdi serbest atışlarda başa dönmüş gibi gözüküyor.Umarım en kısa zamanda çalışır ve yüzdesini yükseltir.

Bugün furkanla nasıl kötü oyanrız yarışına girdiler,ilk serbest atışı airball atınca hayırdır inş. dedim . İki taraftada ribauntta çok etkisizdi,ne yazık ki en kötü oynadığı maç en öenmli maça denk geldi.Canı sağolsun

Bugün furkanla nasıl kötü oyanrız yarışına girdiler,ilk serbest atışı airball atınca hayırdır inş. dedim . İki taraftada ribauntta çok etkisizdi,ne yazık ki en kötü oynadığı maç en öenmli maça denk geldi.Canı sağolsun
Bence Andric kaçırdığı serbest atışlar dışında çok kötü değildi,ribaunt konusuna gelince bunun tek sorumlusu o değil.Bütün bunlara rağmen 22 dakika oyunda kalıp 7 ribaunt almış ve ençok ribaunt alan oyuncumuz olmuş.