Luksa Andric

Bugün serbest atışlar dışında eleştirilecek tek yanı bile yoktu. (Felaket attı.)
Ayrıca ribaund sorununu takım olarak yaşadık adamların guardları bile ribaund kovaladı sürekli.Tek bir oyuncuya yüklenmek manasız.

Bence Andric kaçırdığı serbest atışlar dışında çok kötü değildi,ribaunt konusuna gelince bunun tek sorumlusu o değil.Bütün bunlara rağmen 22 dakika oyunda kalıp 7 ribaunt almış ve ençok ribaunt alan oyuncumuz olmuş.

son periyotta son 5 dk 'da sürekli hücum ribauntu verdik ,bu ribauntların hepsi andriçin üstünden alındı. Hele bir önüne düşen bir hücum ribauntunu umarsamaz bir şekilde almaya tenezzül bile etmedi acayip sinirlendim orda.Kesinlikle dün hiç maç içerisinde değildi.Serbest atışları kaçırmasıda,ribauntlarda bu yüzden.

Her maç perdeye çıkarken 1-2 tane hücum faul yapması alışkanlık oldu..
Takımın en ciddi sorunlarından biri uzunların perde yapamaması olarak görüyorum zaten. Umarım kısa zamanda düzeltecektir bu sorunu, her gün bir şeyler koyuyor oyununa çünkü.

Bir maçla adam asıp kesmek pek huyum değildir.. Ancak bugünkü maça baktığım zaman bir nokta baya dikkatimi çekti. Elimizde Andric-Zaza-Furkan üçlüsü var ve Oktay Hoca bu 3lüden 2sini yan yana kullanmıyor. Bu da 40 dakikayı 3 kişi paylaşacakları anlamına geliyor. Furkan özellikle son maçlarda iyice öne çıkmaya başladı, nerden baksak ortalama 20 dakika gibi bir süre bulur. Zaza da bugün ilk defa verim verdi, gerçi pek fazla maçta oynamadı. Zaza gibi lokavttan aldığımız önemli bir isim de nerden baksak 15 dakika süre alır desek Andric'e 5 dakika kalıyor. Kafamda oturtamadım bu 3lünün süre dağılımını ve içlerinde şu an en zayıf halka Andric gibi duruyor. İlerleyen zamanlarda Furkan 4 numarada da mı kullanılacak ne yapılacak bilmiyorum ama lokavt da bitmesse bu 3 isimden Andric'in işinin oldukça zorlaşacağını düşünüyorum.. Bakalım nasıl bir rotasyon izleyeceğiz ilerleyen maçlarda..

Andric'te bir süredir düşüş var. Kendisini toparlamasını ümit ediyorum. Zaza gittikten sonra ona daha çok ihtiyacımız olacak.

Andric'te bir süredir düşüş var. Kendisini toparlamasını ümit ediyorum. Zaza gittikten sonra ona daha çok ihtiyacımız olacak.

Yooo.

Andric'te düşüş falan yok. Andric bu!
Tutku ile yaptıkları Pick & Roll hücumlarından başka bir numarası zaten yoktu. Ayakları hızlı sadece. Ancak rakipler çözdü artık Galatasaray'ı. Efes'e tek bir tane bile tepeden ikili oyun ile hücum ettiğimizi hatırlamıyorum.

Andricin ikili oyunlar dışında hiç bir silahı yok ki.Rakipler buna önlem alınca Andricin yokları oynaması normal.Sırtı dönük oyun koca bir hiç.Orta mesafe şutu koca bir hiç.Ribauntlarda pota altındaki sert mücadelelerde koca bir hiç.Tutuku gibi bir guard olmasaydı geçen yıl,başka bir takımda olsaydı ligin vasat uzunlarından biri olduğu çok daha iyi anlaşılırdı

Geldiği günden beri Andric'in oyunculuğuna ısınamadım ben.

Mevcut kapasitesi ile hedefleri yüksek bir takımın 5 numarası olmaz Andric, hiç bir zaman da olamayacak...

Barca macında oldu da 20 sayı attı. Ne diyeceksiniz cok merak ediyorum.

Durmuş saatte günde iki kez doğruyu gösteriyor. Andric'in büyük hedefleri olan bir takımda yeri yok. 2+2=4
Ribaound alamaz, sırtı dönük oynayamaz, orta mesafe şut atamaz, faul atamaz, perdeleme yapmayı beceremez, öyle aham şaham bir savunması da yok. Böyle bir adam Barcelona maçında 50 sayı atsa ne olur?

Bize Andric gibi çıt kırıldım bir 5 değil Zaza gibi, Pekovic gibi, N'dong gibi, Maric gibi, Akingbala gibi, Eze gibi sırtını rakibe verdiğinde onu ite ite potaya sokacak 5 numara lazım!

Durmuş saatte günde iki kez doğruyu gösteriyor. Andric'in büyük hedefleri olan bir takımda yeri yok. 2+2=4
Ribaound alamaz, sırtı dönük oynayamaz, orta mesafe şut atamaz, faul atamaz, perdeleme yapmayı beceremez, öyle aham şaham bir savunması da yok. Böyle bir adam Barcelona maçında 50 sayı atsa ne olur?

Bize Andric gibi çıt kırıldım bir 5 değil Zaza gibi, Pekovic gibi, N'dong gibi, Maric gibi, Akingbala gibi, Eze gibi sırtını rakibe verdiğinde onu ite ite potaya sokacak 5 numara lazım!

Durmus saat 2 kez dogruyu gosteriyor da sizin kafadakilerde degisiklik yok, o kotu, bu yaramaz, yeter arkadas su forumdan nefret ettirdiniz. Buyuk hedefleri olan takimmis, neymis bizim hedefimiz? 2 sene once ligden dusmeye ramak kalmisken bu sene euroleague mi alacagiz? Final mi? Sacma sapan konusup duruyorsunuz ya heryerde. Eger asip kesmek oyuncu gondermek hevesiniz varsa gidin fantasy challenge var, her hafta satin alin yenilerini.

Durmus saat 2 kez dogruyu gosteriyor da sizin kafadakilerde degisiklik yok, o kotu, bu yaramaz, yeter arkadas su forumdan nefret ettirdiniz. Buyuk hedefleri olan takimmis, neymis bizim hedefimiz? 2 sene once ligden dusmeye ramak kalmisken bu sene euroleague mi alacagiz? Final mi? Sacma sapan konusup duruyorsunuz ya heryerde. Eger asip kesmek oyuncu gondermek hevesiniz varsa gidin fantasy challenge var, her hafta satin alin yenilerini.

Düşüncenize saygım var. Ancak aynı saygıyı bende beklerim sizden.
Ben böyle düşünüyorum. Ben Oktay Mahmuti olsaydım Lakovic ile Songaila yerine Domercant ile Teletovic'i alırdım. Andric'i takımda tutmazdım. O'nun yerine şu anda boşta olan Eze'yi alırdım. Bu fikrimi her fırsatta belirtirim. Kimsen izin almak durumunda değilim. Beğenmiyorsanız yorumları beni engelleyebilirsiniz. (Umarım forumda öyle bir seçenek vardır.)

Barac için Efes'ten 2m euro bonservis alan Caja Laboral Teletovic'i biz istesek kulubun tapusunu isterdi heralde! Oktay hocanın Eurolige girdikten sonraki açıklamalarını okuyun aslında bütçe çok değişmedi, sanıyorsunuz ki geçen seneye göre en az 2 katı oldu bütçe, öyle bir durum yokken geçen sene çok değerli işler yapan Andric'in yollanmasını nasıl beklersiniz ki? O Andric ligde senin olası FB serinde en değerli oyuncun olacak gene 2'li oyunlar sayesinde. Ben de Domercant'ın gelmesini istiyordum ama koçun bu sene tamamen 2 oyun kurucu ile oynadığını unutmamak lazım, Lakovic'i özellikle istedi çift oyun kurucu ile oynuyoruz her maç. Domercant gelse 3 numara oynayacaktı yani bizde koçun sisteminden vazgeçmesini bekleyemeyiz, bu sistemle sezon sonuna kadar da oynayacağız. Andric'i 2 maçtır kullanamadık ama Euroleague elemelerindeki iyi oyununu ne çabuk unuttunuz? Cumhurbaşkanlığı kupasında rakibimizi yenerken Shumpert ile beraber en etkili isim olduğunu unutmayalım. 2 maçtır kötü ondan önceki maçları da o kadar kötü değildi Euroleague'de.

Bence aramızda para toplayıp bir B takımı kuralım, Domercant ı oraya transfer edelim. Bu kadar Domercant hastası olduğunu bilmiyordum açıkçası, Euroleague de başa oynayan takımların göremediğini görüp Andric in sırtı dönük oyununu göremeyen, birebirde içerdeki tek skor opsiyonumuz olduğunu hala fark edememiş olanlar var. Kaç defa maç sonlarında tıkanıp onun birebirleriyle ayağa kalktık, en son Fb Ülker ve Unics maçını hatırlıyorum.

Hayır rebound konusunda bir olayı yok, perdeden dönmeyi bir türlü öğrenemedi diyebilirsiniz, onları biz de biliyoruz. Ben takımımda onu görmeyi Ante Tomic ya da Barac a tercih ederim. Ermal in de gidişiyle rakiplerin uzunlarıyla baş etme konusunda ilk opsiyonumuz haline geldi, yanında ya da onu yedekleyen, rakip uzunları yıpratacak eski usul bir uzunla çok daha iyi verim verebilirdi. Bu yüzden onu suçlamak gereksiz. Ama unutulmamalı ki o tip oyuncuları her zaman bulabiliriz, Andric ise çok özel bir oyuncu.

Barac için Efes'ten 2m euro bonservis alan Caja Laboral Teletovic'i biz istesek kulubun tapusunu isterdi heralde! Oktay hocanın Eurolige girdikten sonraki açıklamalarını okuyun aslında bütçe çok değişmedi, sanıyorsunuz ki geçen seneye göre en az 2 katı oldu bütçe, öyle bir durum yokken geçen sene çok değerli işler yapan Andric'in yollanmasını nasıl beklersiniz ki? O Andric ligde senin olası FB serinde en değerli oyuncun olacak gene 2'li oyunlar sayesinde. Ben de Domercant'ın gelmesini istiyordum ama koçun bu sene tamamen 2 oyun kurucu ile oynadığını unutmamak lazım, Lakovic'i özellikle istedi çift oyun kurucu ile oynuyoruz her maç. Domercant gelse 3 numara oynayacaktı yani bizde koçun sisteminden vazgeçmesini bekleyemeyiz, bu sistemle sezon sonuna kadar da oynayacağız. Andric'i 2 maçtır kullanamadık ama Euroleague elemelerindeki iyi oyununu ne çabuk unuttunuz? Cumhurbaşkanlığı kupasında rakibimizi yenerken Shumpert ile beraber en etkili isim olduğunu unutmayalım. 2 maçtır kötü ondan önceki maçları da o kadar kötü değildi Euroleague'de.

Tamam. Teletovic pahalı geldi ise başka bir 4 numara bulunurdu. Mesela Milan Macvan hatta James Gist. Savunması yok gibi ama çok iyi blok ve çok iyi ribaund takip ediyor. Orta ve uzak mesafe şutu yeterince var inanılmaz atletik. Ne yalan söyleyeyim bize tek elle yaptığı Alley Hoop hiç gözümün önünden gitmiyor. Songaila'dan çok daha fazla katkı vereceği kesindi. Hem de belki de daha ucuz olacaktı.

Andric iyi falan oynamıyor. Normal oynuyor. Performansı falan düşmedi. Rakipler Tutku-Andric'i çözdü. Hepsi bu kadar. Asekko Prokom maçı dahil yaptığımız toplam ikili oyun sayısını toplasanız Cumhurbaşkanlığı kupasında Fenerbahçe karşısında yaptığımız ikili hücum sayısı kadar etmez.