Maça Çıkmıyoruz!

Isfendiyar adlı fb li yönetici, Galatasaray niye gelmedi hâlâ anlamış değilim diyor. Sizde şeref,haysiyet,namus ve sözünde durmak olmadığı için anlayamamaniz normal !!!

eğer VTB liğinde devam ettiğimizde euroleague katılım hakkımız devam ediyorsa bence hiç düşünmeyelim direkt orada mücadele edelim. bundan sonrasını biz değil onlar düşünsünler.
A lisansı olsa oynadığımız lig önemli olmaz ama lisans diğer takım gibi beleşten(hakedilip kazanılmadan) cebimize verilmediği için orası zor.

Ben hayatımda bu kadar omurgasız bir takım görmedim. M.uslu açıklama yapıyor yeniden yargılanıcaz,bize parelel'ci diyor. başbakan'a güveniyoruz diyor ve arkadan taraftar ali ismail korkmaz diye tempo tutuyor. Bunlara ait twitter ve forum'larda bizim bilerek bunları yaptığımızı ve maça çıkacağımızı söylüyorlardı. Maça çıkmayınca bize dedikleri şeyi kendileri yapıp dansöz gibi kıvırmaya başladılar ve sanki daha önce bu lafları söylememiş gibi'de yüssüzlük yapıyorlar. Bu karektersiz taraftar topluluğunu görünce tekrar diyorumki. İYİKİ GALATASARAY'LIYIM...

Maça çıkmamak çok zor bir karardı ve bir şekilde zorda olsa yönetim bu kararı aldı. Daha zor olanı ise bu kararın arkasında durmaktı. Yayıncı kuruluş baskısı, siyasi baskı,Bizim kulüp büyüklerine rakip büyüklerin araya girmeleri ile ve TBF baskısı kesinlikle yoğun bir şekilde olmuştur. Hatta Federasyon yetkililerin orda burda verdikleri demeç ve yayınladıkları yazıda tehtitvari ve yağ gibi üste çıkma çabası var. Ben karar konusunda ortadaydım ama bunları gördükten sonra kesinlikle yönetimi tebrik ediyorum. Hem karar için hemde arkasında durdukları için. Şimdi Federesyon düşünsün. Türkiye'nin en başarılı Kulübü şuan bütün risklerle beraber ciddi bir direniş göstermiştir. Federasyon ve bütün kurullar istifa etmelidir. Cezalar eşit ve caydırıcılık teşkil etmesi için yeniden düzenlenmelidir. Öyle yoruma açık değil net olmalıdır. Hak mahrumiyet cezası verip takmayanlar için ömür boyu men gibi yaptırımlar ve gerekirse puan silme-seyircisiz gibi takımı etkileyecek cezalara çevrilebilmeli ki böyle birşey yapamasınlar... Herkese saygılar...

Yönetime, Takıma ve Koç'a Bu Yıl yaşattıkları heyecan, mutluluk ve sağlam duruş için tebrikler...

bende bu fb nin taraftar profilininin ruh halini çözemedim hem ali ismail korkmaz diye bagır hemde onların katillerinin m uslu , a yıldırım gibi uşaklarınını kahraman ilan et. başarı için heryol mübah diyosunuz ya bukadarınada pes .

Meydan Boş Değil

MEYDAN BOŞ DEĞİL!
Galatasaray Spor Kulübü, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da kulübümüzün manevi şahsiyetine, değerlerine ve kulübümüz bireylerinin kişiliklerine karşı yapılacak her türlü saldırıya hukuk yoluyla gereken cevabı verecek ve sorumlular hakkında cezai işlemlerin yapılması için gereken adımları atacaktır.
Bu çerçevede, devam eden hukuki süreç konusunda camiamız sürekli olarak bilgilendirilecektir:
1) Aziz Yıldırım ve Mahmut Uslu'nun 12.06.2014 tarihinde yapmış oldukları basın toplantısındaki hakaret ve tehdit içerikli açıklamaları sebebiyle Halil Ergin Ataman adına, 'basın yoluyla hakaret ve tehdit' gerekçeleriyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.
2) Yine Aziz Yıldırım ve Mahmut Uslu'nun 12.06.2014 tarihinde yapmış oldukları basın toplantısındaki açıklamaları nedeniyle de, Kulüp ve Ergin Ataman adına 6222 sayılı kanunun 22. Maddesine göre Sporda Şiddeti Teşvik suçlamasıyla Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.
3) Bayram Tutumlu'nun Twitter hesabından attığı hakaret içerikli mesajlar için tazminat davası ve suç duyurusu için gereken yapılmaktadır.
4) Ahmet Çakar'ın Sabah gazetesinde 18.06.2014 tarihli yazısı hakkında, hakaret suçlamasıyla Kulüp adına suç duyurusunda bulunulup 100.000- TL'lik tazminat davası açılması için gerekli işlemler başlatılmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Galatasaray Spor Kulübü
MEYDAN BOŞ DEĞİL! - 19.06.2014 10:32 (KULÜP HABERLERİ) / Galatasaray.org

Forum son zamanlarda çok fazla özgürleşti(!) sanırım. şike benzeri bişey yaptık diyen, fenerli olarak buralarda yazan falan filan.

sanırım bir süre daha sadece okuyucu pozisyonunda kalmak iyi olacak...

Bravo Ünal Aysal!..

Bugün bir gazeteci değil, bir Galatasaraylı olarak duygularımı yazıyor ve diyorum ki...
"Bravo Ünal Aysal!.. Seni ve tüm Yönetim Kurulu arkadaşlarını yürekten kutluyor, alınlarınızdan öpüyorum. Bugüne kadar eleştirdiğim ne kadar kusurunuz varsa hepsini unutup, sizi alkışlıyorum. Galatasaray tarihine çok onurlu bir sayfa eklediniz. Fazlası ile hak etmişlere gene tarihe geçecek bir Osmanlı tokadı attınız. Uzun zamandır unuttuğum "Galatasaraylı olmak" gururunu yeniden yaşattınız.
Teşekkürlerimle..."

Galatasaray'ın bir sloganı vardır, gerçeklere dayalı olduğu için çok severim...
"Gerçekleri tarih yazar... Tarihi de Galatasaray!.."
Gene tarih yazdılar işte...
Soruyorum...
Galatasaray'ın kaç basketbol şampiyonluğu var?. Bunların hangisini hatırlıyorsunuz?
İstatistikler hatırlanmaz...
Oysa, adı ne yazık ki "Basketbol Federasyonu" olan o kokuşmuş kuruma karşı alınan bu yürekli karar, bu ülke spor tarihine yazılacak, aradan on, yüz yıllar geçse unutulmayacaktır.
Fenerbahçe'nin de değil, adları Aziz Yıldırım ve Mahmut Uslu olan adamların kuklası durumuna düşmüş bir federasyonun liginde oynamak da, şampiyon olmak da değerli bir şey değildir.
Bu Kukla Federasyon son bir hafta içinde verdiği akıl almaz kararlarla nasıl bir oyuncağa dönüştüğünü göstermiş, kimi şampiyon yaptığını (Dikkat buyurun "Yapacağını" bile demiyorum), "Kimi Şampiyon yaptığını" göstermiş ve yedinci maçı bir formalite durumuna düşürmüştür.
Galatasaray'ın itirazdan sonuç alma şansı da yoktur.
Kimi kime şikayet edecek?. FIBA'ya mı?. Başında ayni adam var. Spor Bakanlığı'na mı? Başbakan'ın başarılı olan milli takım oyuncularına dağıtılmak üzere verdiği 285 milyon doların hesabını vermeyen ayni adamı, o günden bu yana görev yapan üç Spor Bakanına ve yığınla Genel Müdüre sorduk.. Hepsi de, susmayı, örtbas etmeyi ve geçiştirmeyi tercih ettiler. Yani her ne oluyorsa, Spor Teşkilatımız da, bir şekilde mahkum olmuş.
O zaman formalite maçının figüranı olmanın anlamı yok.
Ne demiş şair...
Görüp ahkâm-ı asrı münharif sıdk u selametten
Çekildik izzet ü ikbal ile bab-ı hükûmetten."
Yani...
"Çağın yöneticilerini doğruluk ve güvenlikten sapmış görünce, şerefle ve mutlulukla, devlet kapısından çekildik."
Türk basketbol yönetimi ne yazık ki, tam da Namık Kemal'in tarif ettiği durumda olunca, Galatasaray'ın bu organizasyondan çekilmesi, onlar için şerefli, biz taraftarlar için de mutlu karardır.
Hatta, Turgay Demirel, bu durumdan sonra, hala Federasyon Başkanı kalmaya devam ederse, o zaman Galatasaray, bu ülke basketbolu, yeni, çağdaş ve güvenilir bir Basketbol Federasyonuna kavuşana dek, Basketbol Şubesini tümüyle kapamalıdır.
Bu ülkeye pek çok spor dalını olduğu gibi Basketbolu da getiren, yerleştiren ve yayan Galatasaray, Aziz, Mahmut, Turgay sac ayağının tavası, keyif aleti olamaz!..

Hıncal'ın Yeri / Hıncal Uluç / Sabah

Yazmayayım dedim ama dayanamıyorum.NE kadar basketbol aşkıyla tutuşan varmış meğersem.Madem bu adar aşıksınız gidin diğer maçları izleyin.Okulların maçını,gençlerin maçını.Hiç olmazsa tertemiz maçlar.
Şikecilerle Galatasaray'ın maçında bizim aleni şekilde doğranacağımız belli iken hangi basketboldan zevk alacağınızı sanıyorsunuz?veya Galatasaray'ın doğranmasından zevk mi alıyorsunuz?

Maça çıkmuyoruz dedik başardık.

Asıl yapılması gereken yeni sezon için Tur-GAY istifa etmeden liglere katılmıyoruz tehtidini vermeliyiz vede içimizdeki Şamaroğlanı Murat Özyeri Göndermeliyiz.

TurGAY 17.00 ntvspora cıkıcakmıs Herkesin izlemesi lazım.

Kafamın en çok karıştığı dönem bu oldu herhalde.Bir şey yazamadım,edemedim.Ne desem bilemiyorum kafam inanılmaz allak bullak oldu.

Kararı salt olarak ele aldığımızda güzel duruyor.Ayrıca bundan önce tarihte "Paf takımı ile çıkarız,havuzdan çıkarız,ligden çekiliriz" diye boş tehdit edenlerin aksine blöf yapmamak ve kararın arkasında kalmak güzel.Son dakikaya kadar maça çıkılabileceğini(bir şekilde araya 3.şahıslar,kurumlar sokularak)düşünüyordum.Benim düşüncemi boşa çıkartanlara teşekkür ediyorum.

Ancak,ben herhalde maçı kazanacağımızı düşündüğümden hala çok olumlu bakamadım buna. Diyeceksiniz o sahada kupa aldırtmazlardı bize,saygı duyarım.Olabilir.Ben yeneceğimizi düşünüyordum sadece.

Öte yandan Ergin Ataman ve oyuncu grubunun bu karardan pek de memnun olmadığını görüyorum.Ergin hocanın dün yaptığı açıklamalar sakin tonlamada ve daha uzlaşmacı idi.Ben o sakin tavırlardan maça çıkmak istedikleri yorumunu çıkardım ve benim için de basketbol teknik ekibinin ne düşündüğü yönetimden daha önemli dürüst olmam gerekirse.

Bir de yönetim ve başkanın samimiyeti diyince çoğunuzun aklında olmasa da bana soru işareti getiriyor.Başkanın kendisi kurnaz ve akıllı biri.Eğer ki bu kararın arkasında başka amaçlar varsa ve bu olay kılıf olarak kullanıldıysa çok üzülürüm.

Dediğim gibi kafam çok karışık ve çok -se -sa ekleriyle yorum yaptım.Hayırlısı demekten başka yapacak bir şey yok gibi duruyor.

1 2 cı mac birsey yokmuş dogru Turgay´cığım

3 4 maç Evet biz biraz agresif olduk cezamızı aldık Turgay´cığım

Bunlara missileme olarak sonrasında Ülker areneda oldu diyorsun aynısı ama raporlara yazılmadı diyorsun.

Ben pavalı köpeklerdeniM diyemıyorsun AĞLLIYORSUN

Yönetimin bu hareketine katılan GS'lılar olacağı gibi katılmayan GS'lılar da olacaktır bunu anlarım. Bu bir duruş meselesidir.

Ama konu bir çok kişiyi ilgilendiren bir konuysa sırtımızdaki bu kamburların atılması gerekiyor. Camiadan bunların temizlenmesi lazım. Galatasaray'ın ne olduğunu anlamayan adamın Galatasaray maçına sabah akşam gidiyor olması 70 sene gitmiş olması falan boş işlerdir.

Hepsini geçtim şike olayına da inanmadığını söyledi. Bu forumda sanırım sondan bir önceki mesajımda yazmıştım. Bu forumun güzelliğidir her takım taraftarı yazabilmeli. Eskiden de yazardı diye. Misal Doğuş Nerse diye bir arkadaş var Aslan gibi de söylemiş FB'li olduğunu. Bu başlıkta GS'ın yaptığı yanlış der doğru der, onun "bence"si dir bu durum ve tepki görmez. Rengini de hayata bakış açısını belirten kurum kültürünü de bir açıdan temsil etmektedir ama Serhat Bozbaş konusunda hiç de kibar olmayacağım.

Yönetimimize gelirsek ben gurur duydum. Muhammet Kaan'ın da dediği gibi belki bir şampiyonluk kaybettik ama 10 şampiyonluk gururu bünyeme kattım.

Hala olayın salona gitme cesareti cesaretsizliği korkaklığı ile alakalı olduğunu sanan var. Onlar kendilerini kandırsınlar:) Bİr de örnek veriyorlar "Pao-Oly maçında neler oluyor ama ne Oly ne Pao takımı korkmuyor" diye:)) Kendileri de biliyor aslında gerçeği ama algıyla oynamaya çalışıyorlar. GS'ın itirazı salona gitme korkusu değil. O salona 1 2 ve 5. maç işte gittiler ne oldu? Ki gitme kararı aldığımız an salonda sıkı yönetim olacak ( 98'deki Juve maçı gibi) ve FB'liler tezahürat yapamayacak elini kaldıramayacaktı bu kesin. Ama fark etmeyecekti ki. Çünkü sorun TBF ile. Şampiyonu zaten belirlemişler, bir orta oyunu dönüyordu. 1200 karar verdik 2'si yanlış olur tabii diyen bir TBF başkanı. Yayıncı kuruluş maç anlatıcısı ve yorumcusu, hakemleri, TBF'si bir kumpas var senelerdir. Geçen sene Trrkiye kupası finalindeki durumu hatırlayın. Benchteki Kaya Engin'e nasıl dokunup onu engelliyordu. Hakem teknik ermek yerine eliyle otur otur işareti yapıyordu:)) Yani olayı gördüğünü söylüyor hakem. Bu daha bir utanç

GS bu hareketi ile çok şeye dur dedi. Bir kupa kaybettik doğru ama çok yere mesaj verdik. GS'ın bu maça çıkmama konusundaki söylemlerine bak aynı başlıklar HAK HUKUK ADALET AHLÂK üzerine kurulu. Hükümet başta olmak üzere kurumlara bu mesajı verdik. Çünkü yaklaşık bir ay sonra UEFA da ülke için kararını verecek ve TFF şimdiden bunu yoksayabilir miyiz çalışmasına başladı. Bir süre men edilsek Avrupa'dan ne olur ki moduna getirmek isteyecekler şike yapan kulüpleri düşürmemek için. İşte bizim bugünkü çıkışımız bu yüzden anlamlı ve korku saldı o yüzlere. GS'ın maça çıkması için FB'nin de bu kadar mücadele etme sebebi de bu.

O gün Turgay Demirel ağlıyordu NTV Spor'da. Siz durduk yere sevgilisinden ayrılmış genç kız gibi evde ağladığını mı sanıyorsunuz T.Demirel'İn? Yayına bağlanmadan bir süre önce hükümetten birinin ona ettiği küfürler ve bunu kaldıramamanın getirdiği boşalma olmasın o? Herkes olayın ucunun nereye dokunduğunun farkında. Yarın FB'yi düşürmeyelim yaaa dediklerinde GS'ın bu hareketi akıllara gelecek. TS sahaya çıkmıyoruz diyecek belki de GS'dan bu Ahlak duruşunu bekleyecek ve panik büyüyecek.

NOT: Yeniden yargılama olup olmaması kulüpleri bağlamaz. Yeniden Yargılama sadece Aziz ve arkadaşlarının hapse girip girmeyeceğinin veya ne kadar gireceğinin hesabını yaptırır. UEFA ne demişti: "Bu dava bizim için bitti" Bunu "oleeeey FB kurtuldu UEFA için dava bitti!!" diye lanse ettiler oysa UEFA:"Dava sonuçlandı CAS kararını verdi artık yaptırım zamanı" demek istedi. O şikeye inanmayan komplo olduğunu düşünen sözde GS'lılar da görecek. Beraber ağlarlar sahaya çıkan "şerefli" sporcularla!

Hahahah geçen gün çıkmazsanız küme düşürür Avrupa'ya gidemezsiniz diye tehdit eden Turgay şimdi küme düşme yok sadece mevzuatta ne yazıyorsa onu uygularız diyor.

Haberturk yazarı Gökhan TÜRE'ye yazdığım mail

Euroleage maçlarından sonra özellikle yazılarını takip ettiğim yazarlardan biriydiniz. Ama sizin bu tarafgir yazınızdan sonra bir daha da sizin yazılarınızı okumam. Neden bir Fenerlinin Galatasaray yazısını okuyayım. Aklı selim herkes 5. maçta olanların saha kapatma cezasını hak ettiğini görür. Ayrıca Recep ANKARALI adlı şahıs serinin 2. maçının son saniyelerinde Mccalebb' in Marko ya yaptığı faulü çalmayıp maçı Galatasaray'dan alıp Fenerbahçe 'ye vermiştir. Bizim yönetimde de suç var çıkıp biri Murat ÖZAYDINLI gibi NBA dışında yorum yapamayacaksın diye sizi tehdit etse asla böyle tarafgir yazı yazamazsınız. Bu yazdıklarımı gsbasket forumda da yazacağımdan emin olabilirsiniz.

okuma- okutturma ...