Maça Çıkmıyoruz!

Burada konu sadece güvenlik değil.

Birilerinin elinde oyuncağa dönmüş olan Türk basketbolu.

Bazılarımız hala aslında şu şartlar sağlansa çıkabiliriz diye düşünüyor.

Arkadaşlar o sahada çıkıp şampiyon olsanız ne olur ?

Malum organizasyonu ve her adaletsizliği görmezden gelmiş olursunuz. Ve bu işler seneye de, ondan sonraki senede aynen devam eder.

Bu tarihi duruşumuz sadece ''güvenliğimiz yok'' duruşu değil, gözümüze soka soka oynanan oyunları açığa çıkarma ve artık kendini iyice belli eden taraflı organizasyonları yıkma duruşudur.

Lütfen sadece ''yetersiz güvenlik'' konusuna indirmeyin.

Bu saatten sonra o maça çıkarsak bundan sonra ülkede hiç kimse ağzımızdan çıkanı ciddiye almaz ve o kupayı alsam bile kervan aynı şekilde yürür.

Hala maç maç diye söylenmenin hiç bir doğru tarafı yok.

Bu sabaha kadar olması gereken şartlar gerçekleştirilseydi çıkalım fikrini benimserdim. Ama bu sabahki TBF açıklamasından sonra bilemiyorum. Sen aziz yıldırım hakemlerine,senin kurumuna,senin HOCANA laf söylerken çıkıp bir iki kelam etme. Galatasaray Aa diyince hemen zırvala. Hizmet ettiği kurum açıktır bence TBF nin. Kendisine güven olmaz.

arkadaşlar benim yazdığım mesajda zaten bu yönde anlamadınız herhalde. bizim hemen tüm şartlarımız kabul görürse çıkmalıyız. zaten bu tepkimizin ve verdiğimiz tarihi kararın amacı bu diyorum. bu kararımızızn amacı katiyetle maça çıkmamak değil. şartlarımızı kabul ettirmek. gücümüzü göstermek. maça katiyetle çıkmayalım böyle bişey yok.

İstediğimiz şartlar belli :
- Maç seyircisiz oynanacak!
- Hakem 3lüsü değiştirilecek. Gerekirse yabancı hakem getirilecek!
Bunlar olmadıkça o maça çıkılamaz! Kendimizi kayırmıyoruz. Olması gerekeni istiyoruz!

bugün açıklamalar ardardına geldi. hepsini okuyun ve dinleyin. federasyonun açıklamasından sonra Galatasaray kulübünün açıklamasını okudunz mu. orada herşey yazıyor zaten. ntvspor abağlanan turgay demirel ağladı ağladı. ağlattık adamı. bu bile zorlarsak bişeylerin değişeceğini gösteriyor. zorlayacağızda. ardından ergin ataman ın antreman öncesi açıklamamlarını ve Necati Demirkol un harika açıklamalarını dinleyin. bunları daha çok ağlatacağız. köşeye sıkıştılar. ama çıkmamamalıyız, çıkmayacağızla olmaz bu işler. zannediyormusunuz ki bu maça çıkmazsak herşey değişecek. hayır. ancak bunların sırtını yere getirirsek değişecek. bu maça istediğimiz şartlarda çıkmak bunların sırtını yere getirmektir.

Komedide son perde! İstanbul Basketbol Hakemleri Derneği, şikeci hakem hakkında "Recep Ankaralı ve final müsabakalarında görev alan tüm hakem, gözlemci, masa görevlisi üyelerimiz üst seviyede maçlarını yönetip, herhangi bir şaibeye meydan vermeden alınlarının akıyla görevlerini yapmışlardır" demiş ve Galatasaray'ı kınamış. Hay ben sizin şerefinize, onurunuza, haysiyetinize... Kaça satıldınız be?

Hayır Cem abi ben istemem. Çünkü Recep Ankaralı'yı polis tutamaz.
Ve şu da var ki sen yarın o maça çıkarsan , seneye takımını katletseler de gıkın çıkamaz artık o döneklikten sonra.

Cem Bey,

Biz 5. maçtan sonra 7. maçın seyircisiz oynanmasını istiyoruz dedik, olması gereken bu. Saha kenarlarını boşaltıp, güvenlik şeridi oluşturmayı teklif ederlerse elbette kabul etmemeliyiz.

Çok haklısınız...Güvenlik şeridi ile ilgili mesajımı geri alıyorum..Konu sanki güvenlik olayıymış gibi saçma bir mesaj atmışım...

Murat Özaydınlı'dan Kaan Kural'a tehdit!
Bir dönem Fenerbahçe'de asbaşkanlık yapan Murat Özaydınlı, basketbol yorumcusu Kaan Kural'ı sosyal medya aracılığıyla tehdit etti.
Galatasaray Liv Hospital, Fenerbahçe Ülker ile Ülker Arena’da oynanacak olan ve şampiyonun belirleneceği Beko Basketbol Ligi final serisi son maçına çıkmama kararı almıştı. Bu konuda yorumlarda bulunan basketbol yorumcusu Kaan Kural’a, Fenerbahçeli eski yönetici Murat Özaydınlı’dan tehdit geldi.

Sarı-kırmızılı takımın maça çıkmama kararı ile ilgili yorumları nedeniyle Özaydınlı, kendi Twitter hesabından Kaan Kural’ı, "Bundan sonra NBA dışında hiçbir kanalda görev alamayacaksın" yazarak tehdit etti.

İşte bu tehditlerle memlekette ne gördüğünü çalan hakem, ne bildiğini yazan gazeteci, ne sağlıklı karar veren federasyon yetkilisi, kurul bırakmadılar. Sporun içine ettiler. Hala bunların arkasında duran okumuş etmiş, çoluklu çocuklu Fenerli arkadaşlarım var. Allah onlara da akıl fikir versin

Arkadaşlar bugün bjk'lisi, ts'lisi hatta bu olaylara tarafsız bakanlar bile bizi destekliyorken bizim forum'da hala başkan'la ilgili yazılar yazılıyor. Abi başkan ne yapsın ? Türkiye'de sistem bu, adamlar yıllardır federasyonu parmağında oynatıyor, eğer siz başarı istiyorsanız, adaletli bir ortam istiyorsanız, aynı şekilde hakemler istiyorsanız bunlarla baş etmek için böyle radikal kararlar almak gerek.
Ben buradan bir kez daha başkan'ın sonuna arkasındayım . İyi ki böyle bir başkanımız var ne kadar gurur duysak azdır...

Kimse saçmalamasın,aldığımız karar tarihi ve efsanevidir.Galatasaray ve Türk spor tarihine altın harflerle yazılacaktır.

Sakın olaki baskı ve tehdit ile karardan dönüş yapmayasınız.Taraftarın tamamına yakını arkanızda.Karardan dönüş demek çok sevdiğim ve beğendiğim Ünal Aysal'ın spordan ve camiadan tamamen dışlanması demektir.Bizimde rezil olmamızdır.

Karar efsanedir ve doğrudur,dönüş olamaz.

O iş bitti artık, çok doğru bir karar verildi ve dönüşü yok.

Bir de "can güvenliği" diye saçmalıkları çok fazla kaale almaya gerek yok. Senelerdir süre gelen birikim, yapılanların bir neticesi bu.

Yarın VTB ve Adriyatik Ligi'ne başvursun takım olabiliyorsa ki olur muhtemelen. Çünkü Efes isim değiştirme mevzuları varken Adriyatik'e başvurmayı falan gündeme getirmişti. Gerçekten çok ciddiyim. Bu kirli takım ve federasyonun olduğu ligde oynayacağımıza Balkan veya Rus-Ukrayna takımlarının liginde oynayalım daha iyi.

Demin dedim yine diyorum . Çare Adriyatik

Spor medyasında ömründe basketbol kelimesini ağzına almamış, bir kez dahi basketbol maçı izlememiş, basketbolun kaç kişiyle oynandığı konusunda bile fikri olmayan ne kadar cahil andaval sürüsü varsa, malûm şikeci sahiplerinden aldıkları emirle çıkmış Galatasaray'ı, Ünal Aysal'ı eleştiriyor! Ne kadar doğru bir iş yaptığımızın kanıtı..

Başlık, turnusol görevini resmiyete döktü.
İçimizdeki İrlandalılar, objektiflik adı altında bir bir dökülüyor.
Topyekûn saldırsanız da azalarak bitseniz keşke.

Spor medyası için gerçekten önemli bir sınavdı ama çok az kişi bu sınavı alnının akıyla verdi. En azından, Türk basketbolunda temiz bir sayfa açtığımızda artık, kimlerin yorumlarını ciddiye almamız gerektiğini şimdi görmüş olduk. Şöyle çokta uzun olmayan bir geçmiş zamana baktığımda da ilk defa Hıncal Uluç'a bir söyleminde sonuna kadar katılıyorum ve ona açık sözlülüğünden dolayı teşekkür ediyorum. Bilmiyorum siz nasıl düşünüyorsunuz ama ben Hıncal Uluç'u, sporun birçok dalında saha içi teknik bilgisi çok zayıf ama saha dışındaki genel ruh halini iyi bir entellektüel gibi yorumlamayı bilen biri olarak görüyorum.

Fenerbahçe'de dün yaptığı açıklamayla kendini ofsayta düşürmüştür. Diyorsun ki bu ülkenin polisine güvenmiyorsun, sen polisi çok sevdiğin için mi sahanda kupa kaldırdığımızda polis arabalarını devirdin, yaktın. O yüzden mi savcılara hain, mahkemelere düşman dedin. Birde Fransa üzerinden olmayan akıllarınca gönderme yapmışlar. Biz bilmiyor muyuz Fenerbahçe'nin 1899 yılında birkaç ermeni tarafından kurulduğunu. Senin başkanın Şükrü Saraçoğlu, bu ülkenin meclisinde Muhammed'in dini küfürdür diyerek dinimize hakaret ettiğini bilmiyor muyuz. Peki bize niye Fransız diyorsun? Çünkü 20.yüzyılda varolmuş tüm aydınlarımızın bu lisede yetişmiş, 19.yüzyılda Fransız edebiyatını Fransada takip etmiş. Sonra bu teknik edebiyatı doğu kültürüyle yontmuş ki Oğuz Atay'lar çıkmış. Hiç ağzından düşünmediğin Atatürk'te hayran değil Fransız edebiyatına? Emile Zola'yı okumadı mı oda?

Daha yazacaktım ama iQ'su çift hanelere ulaşmayanlar için değmez...

Mehmet Helvacı eleştiriyor, kupa önemli diyor. Sen git önce Ribery´i temizle diyesi geliyor insanın. Ayrıca karar doğrudur. Bir de Euroleague hakkınız elinizden alınır böyle karar alsın diyenler varken, inadına kararın arkasındayız. Ayrıca çıkmıyoruz, canım sıkıldı verin hükmeni, verin şampiyonluğu biz de önümüze bakalım. Bu leke onlara yeter, Ankaralı olayı da safsataymış, tapelerdeki konuşmalar da zaten öylesine oldu. Utanın ya utanın, bu adamlardan kurtulmalıyız.