Medical Park Sponsorluğu

Temel sıkıntı belkide şu hafızam beni ciddi şekilde yanıltmıyorsa geçtiğimiz hafta yada aylar içersinde MP ile yapılacak anlaşmanın 10 milyon dolar civarında olacağı (hatta yanılmıyorsam olduğu anlaşmanının yapıldığı) şeklinde birşeyler yazıldı çizildi twitter'da orada burada hali ile bu rakam bir beklenti artışına yol açtı.Hayal kırıklığının nedenlerinden biri de bu olsa gerek.

Başkanımızın ne alt limitini nede üst limitini bilmiyoruz diye bir açıklaması var. Aslına bakarsanız bu cümle bile olumsuz yaklaşımların çok gereksiz olduğunu gösteriyor.

Neyin alt-üst limiti ?

Rakam telaffuz etmek yanlış olur, ne alt limitini nede üst limitini bilmiyoruz diye açıklaması var başkanımızın. Eğer yıllık sabit bir ücret üzerinden anlaşma yapılsaydı sadece rakam telaffuz edilirdi. Ortak çalışmalardan sonra gelirlerde önemli bir artış olacak izlenimi yarattı bu sözler bana.Bunun için çok olumsuz bakmaya gerek yok demek istiyorum. Hayatta Ünal Aysal'ın kötü bir anlaşmaya imza atacağına ihtimal vermiyorum.

Kapalı kapılar arkasında neler konuşuldu, ne tavizler verildi falanlar filanlar. Bunları aşmamız lazım.

Rakam telaffuz etmek yanlış olur, ne alt limitini nede üst limitini bilmiyoruz diye açıklaması var başkanımızın. Eğer yıllık sabit bir ücret üzerinden anlaşma yapılsaydı sadece rakam telaffuz edilirdi. Ortak çalışmalardan sonra gelirlerde önemli bir artış olacak izlenimi yarattı bu sözler bana.Bunun için çok olumsuz bakmaya gerek yok demek istiyorum. Hayatta Ünal Aysal'ın kötü bir anlaşmaya imza atacağına ihtimal vermiyorum.

Kapalı kapılar arkasında neler konuşuldu, ne tavizler verildi falanlar filanlar. Bunları aşmamız lazım.

Anladım yani bir anlaşmaya imza atmış ama imza attığı anlaşmanın alt ve üst limitini kendininde bilmediğini söylemiş ne çıkarsa bahtımıza sponsorluk anlaşması değil sayısal loto gibi olmuş en azından alt limiti bilse idik.

O sadece rakamı söylememek adına yaptığı bir kelime oyunuydu,manevraydı yahu,zatan yuvarlak bir söylemdi bastıra bastıra böyle bir ifade kullanmadı,siz yanlış anlamışsınız.

Rakamların ötesinde gönüller bir olsun tarzına yakın bir açıklama yaptı.:D

O sadece rakamı söylememek adına yaptığı bir kelime oyunuydu,manevraydı yahu,zatan yuvarlak bir söylemdi bastıra bastıra böyle bir ifade kullanmadı,siz yanlış anlamışsınız.

Rakamların ötesinde gönüller bir olsun tarzına yakın bir açıklama yaptı.:D

Bilmiyorum ben belki çok fazla iyimserim.:)

Bildiğim kadarıyla anlaşmada yazılı olan tutar yada açılacak olan sağlık merkezinden gelecek olan yüzde hakkında hiç birimizin kesin bilgisi yok.Onun için kelime oyunu demek biraz haksızlık değil mi?

Telaffuz edilen tutarlar ile ilgili olarakta görüşlerimi 24.sayfada paylaştım. Eğer doğruysa bile bu rakamlar, bence daha yeni yeni başarılar kazanmaya başlayan bir takım için gayet makul.

Bu anlaşma zarar kar açısından dogru mu yanlış mı bilemem ama Siyasi otoriteyle aradaki kırılgan yapının düzelmesini saglıyacak gibi görünüyor.

Yazdığıma pişman oldum edit- istediğinize inanın saygılar!

Özel olarak herhangi birini kast etmedim 10 milyon dolar civarı rakamı açık olarak yada ima yolu ile zikreden birçok kişi vardı zaten bazılarıda bu forumun üyesi kimse üzerine alınmadı siz alındınız çok ilginç.Sadece olayı anlamaya yada anlamlandırmaya çalışıyorum kimseye karşı bir imada bulunmadım ve dediğim gibi o rakamı birkaç kez birkaç farklı kişiden okudum zaten.Bu rakam yüzünden insanların beklentsini yükselmiş olması ifadesi bu rakamı verenler bunu uydurdu gibi bir anlam taşımıyor , o ifade de özel olarak birileri kast edilmediği gibi o bilgiyi verenlerin gerçek dışı bilgi verdiği gibi bir imada yok.

.

MP ile yapılan sponsorluk anlaşmasının altında siyasi kokuların çıkması son derece normaldir. MP Hastaneler gurubunun kime ait olduğunu bilmeyen kalmadı. Stad açılışında çıkan sorunlar daha sonra duran yol yapımları. GSGM nin yaptığı etik olmayan davranış vs vs Sonunda MP ile yapılan anlaşma ve bu anlaşmada hastanenin Stadın yanına yapılacak olması!!! Görülüyorki GS yöneticileri bu anlaşma ile Stadın çevre düzenlemesi ve yol yapım işlerini halletmişler. Bunun içinde birazcık! tavizler verilmiş bunu anlamamak görmemek saflık olur.
Ancak bizim konumuz bundan ziyade Basketbol şubesinin geleceği! Daha iyi bir seçenek var mıydı? Yok muydu? Eğer daha iyi bir seçenek var ve Yönetim günlük çıkarlar uğruna bunu feda ettilerse Taraftar olarak hesap sormak görevimizdir.

Özel olarak herhangi birini kast etmedim 10 milyon dolar civarı rakamı açık olarak yada ima yolu ile zikreden birçok kişi vardı zaten bazılarıda bu forumun üyesi kimse üzerine alınmadı siz alındınız çok ilginç.Sadece olayı anlamaya yada anlamlandırmaya çalışıyorum kimseye karşı bir imada bulunmadım ve dediğim gibi o rakamı birkaç kez birkaç farklı kişiden okudum zaten.Bu rakam yüzünden insanların beklentsini yükselmiş olması ifadesi bu rakamı verenler bunu uydurdu gibi bir anlam taşımıyor , o ifade de özel olarak birileri kast edilmediği gibi o bilgiyi verenlerin gerçek dışı bilgi verdiği gibi bir imada yok.

.
Fazla hassasım öyleyse zaten sildim yorumu, ben paylaştıklarımı kulübümüzün değerli insanlarından öğreniyorum saolsunlar bizlerin bilmesinde sakıncası olmayan konuları söylüyorlar, çelişkiler yanlışlar varsada şubede yaşanmıştır benim çarpıtmam eklemem yok, bunu sende biliyorsun Kutay.

İyi geceler.

kaba taslak hesapla;
erkek takımımız için yıllıkk 5.33 milyon dolar
kız takımımz için yıllık 2.33 milyon dolar ödenecek.
Rakamlar çok kötü değil ama bizim için yetersiz.Erkek takımımızda oyuncularımızın alacağı ücretler kadro kalitesiyle doğru orantılı olarak arttı.EL'de Top 16 ya kalırsak 3 veya 4 numaraya bir takviye yapabiliriz.Ayrıca zaza lokavt bitiminde döndüğünde bi pivot transferi daha yapmak zorundayız.Kız takımımız sezonu sorunsuz götürür gibi görünüyor ama açıkcası erkek takımımızda sezon içerisinde bir mali kriz yaşayabiliriz.Umuyorum ki başta H.Üstünberk olmak üzere yönetimimiz sezon içerisinde erkek takımızda oluşacak maddi sorunları en iyi şekilde çözüp krize dönüştürmeyeceklerdir.
Bu arada tüm forum ailesine selamlar:) ilk mesajım bu benim

Yok artık ya Mali krız yasayabılırız demek ne demek ya okadar abartmayın. Bu sube sadece MP den gelen parayla yonetılmıyor. MP + Bılet +Kombıne + Iddaa + Dıgıturk yaklasık 10mılyon euro cıvarında su an para var Erkek Basketbol ıcın kulupte. Takım oyuncularının da su an 8 Mılyon Euro cıvarında oldugu soylenıyor maliyeti. Kulup hıc elını cebıne atmadan da kendı kendını yonetecek durumda. Ve henuz Eurolıgten gelecek katılım + galıbıyet + reklam paralarının hesaba katılacagını da dusunmek gerekıyor.

Yahu koskaca Galatasaray'ın imzaladığı sponsorluğu değerlendirirken aylık 1-2 binlira maaş alan biri olarak değilde Euroleuge'e katılan Cumhurbaşkanlığı kupasını alan, Türkiye Kupası'nda ilerleyen, ligin en büyük iki favorisinden bir kulup olarak düşünün rakamları.

Öncelikle bu anlaşmanın alt limiti belli 3 yıl için 23 milyon dolar. Bunu zaten Adnan Öztürk ifade etti o yüzden karmaşa yaşamaya gerekte yok pek. Üst limitin bilinmeme sebebi anlaşmadaki bir takım ek maddeler ve sağlık merkezinden gelmesi planlanan gelirin belli olmamamsıdır.

Benim anladığım kadarı ile MP biz avrupada olduğumuz ligde finallere kaldığımız, kısacası başa oynadığımız sürece belirlenen rakamın dışında yardımlarda bulunacak, ancak olurda takım 2 yıl sonra bir şekilde dağılır, orta sıra takımı haline gelirsek ozaman sözleşmedeki rakamların haricinde zırnık oynamayacaktır.

Bu şartlar altında TT Arena'ya hastane mi sağlık merkezi mi? Bu önce belli olmalı, sonra bizim oradaki payımımız belli olmalı, ve yıllık tahmini gelirimiz belli olmalı. Bunları öğrendikten sonra gerçekten sağlıklı bir değerlendirme yapmak mümkün olabilir.

ANCAK mevzu geçen rakam üstünden konuşursak son derece başarısız bir anlaşmadır bu. Hadi kız takımı için yıllık 2,5 milyon dolar ve civarı bir nebze kabul edilebilir rakamlardır ancak özellikle bu seviyedeki bir erkek takımımız için yıllık 5,33 milyon dolar kabul edilebilir yada iyi sayılabilir bir rakam değildir. Ne olursunuz koca koca adamlar olarak şu rakamları TL'ye çevirmeyin artık, yerli oyunculara dahi ya dolar ya avro üzerinden ödeme yapıyoruz sizin yaptığınız bu TL'ye çevirme hesabı sadece vakit kaybı sizin için. Bu takım için ayrılması gereken min. sponsorluk bedelinin 7 milyon Dolar olması gerekirdi altında kalan her anlaşma başarısızlıktır.

Bu noktada bu başarısızlığı temizleyecek tek şey sağlık merkezi veya hastane (ki bu tercih edilenidir şahsımda)den güzel bir gelirin kulübe akmaya başlaması ve en azından sponsorluk bittiğinde dahi şubeye sürekli akacak bir gelir havuzunun oluşması olacaktır. Şayet yıllık 4-5 milyonluk bir düzenli gelir bu başarısızlığı güzel bir başarıya dönüştürür.

Yapma Eyüp beni en iyi sen tanırsın,mevzu Galatasaray olunca babama bile karşı durmuşum 6 aydır abim Kaan'la konuşmuyorum.Sen o programda kantarın topuzunu kaçırdın,ben seni aradım gece saat 2 civarı yarım saat konuştuk.sen bana ne dedin hatırla.Gelelim sponsorluk olayına,ben bu meblağı takım için yetersiz buluyorum.Bakın elde sıfır başarı varken C.C.yapılan antlaşma 5 sene 35 mil. dolardı arada 3 mil. dolar daha alındı.Şimdi yenilmez armada şahlanmış,euroleuge katılıyor 3 sene için 23 mil. dolar.Şimdi vadofon olayı biliniyor,T.T. olayı malum,Zorlu gurubu belli,son olarak T.H.Y. talip iken sen bu antlaşmayı nasıl beğenirsin.Ben son 12 senede bu şubede neler döndüğünü iyi bilirim.kimlerin ne yaptığını iyi bilirim.Hatırla ayhan şahenkte olan olayı,ben geldim dışarda bir sürü taraftar,içeri alınmıyor,sonuç ne olduğunu sen söyle yukarı toplantıya çıktım,maçın devre arasında sonra kiminle yan yana oturup maçı seyrettim o kişi sonra bayan takımına ne oldu.

Şimdi bazı genç arkadaşlarım beni ispata davet ediyor olabilir,beni tanımadıkları için gayet normal,ancak ben daha önce bu forumda kimi eleştirdiysem bana hep mualif olundu,sonra hepsi benim fikrimi benden fazla savundu.Şimdi ben diyorum ki M.P. hastanesi bizim stadın oraya yapılmayacak bizim stadın oraya devlet hastanesi yapılıyor,oraya da Okmeydanı ssk hastanesi taşınacak.Şimdi senin dediğin hastane yapımı doğru olabilir ama yeri aslantepe değil.Kaldıki o hastaneden gelecek para 4 yıldan önce gelmez zaten.

Ben bir kez daha söylüyorum bu sponsorluk bizi ucuza kapatmak olmuş,marka değeri borsada işlem hacmi,taraftar gücü,karşılığı bu meblağ küçük bir rakam.

Genel olarak rakamsal boyutlardan bahsedilmiş ancak sponsorluk geliri yada maddi güç herşey demek anlamına gelmiyor.
geçen sene efeste sadece rakocevicin aldığı ücretı bizim takımımızın ilk beşi anca alıyordu.
tabii ki çok önemli bir konu sponsorluk istediğiniz kalitede oyuncuları alabilmek açısından ancak her zaman en pahalısı en iyisi olmuyor.partizan,union olimpija ve eskisi kadar olmasa da cibona hiçbir zaman büyük bütçeli dev sponsorlu takımlar olmadılar ama her 3 senede bir mutlaka bir tanesi final foura kalma başarısı gösteriyor.burada hakan üstünberk ve oktay mahmuti müthiş bir uyum içinde saha içi ve saha dışını organize ediyorlar bizim ileriki yıllarımızı garantiye alan,istikrarı getirecek ve beklenen sponsorluk anlaşmalarına imza atmamızı sağlayacak en önemli gücümüz bu.
verilen rakam beklentilerin altında kalmış olabilir ancak klübün gelirleri sadece sponsorluk anlaşmalarından oluşmuyor.
eurolegaue katılım bedeli+forma ve şort reklamları+saha içi reklamları+yayın hakları+iddaa gelirleri+bizim desteğimizle oluşacak ürün satışları ve salon bilet ve kombine gelirleri.
euroleague yönetimi son yıllarda salon doluluk oranlarına muazzam önem veriyor.2 sene öncesinde fbu ve efes özellikle bu konularda uyarı almıştı yarı yarıya boş salonlarda oynamaları üzerine. burda oynanacak euroleague maçlarında min 8500 kişiye oynarsak ve salona gelen ve maddi gücü olanlar bir Lakovic , Shumpert veya derbi aslanı Andric in formasını sırtına geçirip gelirse bu EU yönetimini de etkileyerek her sene play off oynamak zorunda kalmadan wild card veya direk katılım hakkıyla bile EU ya dahil olabiliriz.tabi bu da seneye GS tekrar EU ya kalabilecek mi sorusunu soran sponsorlara daha büyük bir yatırım yapmaları için elimizde müthiş bir koz olacaktır renktaşlar.

Yapma Eyüp beni en iyi sen tanırsın,mevzu Galatasaray olunca babama bile karşı durmuşum 6 aydır abim Kaan'la konuşmuyorum.Sen o programda kantarın topuzunu kaçırdın,ben seni aradım gece saat 2 civarı yarım saat konuştuk.sen bana ne dedin hatırla.Gelelim sponsorluk olayına,ben bu meblağı takım için yetersiz buluyorum.Bakın elde sıfır başarı varken C.C.yapılan antlaşma 5 sene 35 mil. dolardı arada 3 mil. dolar daha alındı.Şimdi yenilmez armada şahlanmış,euroleuge katılıyor 3 sene için 23 mil. dolar.Şimdi vadofon olayı biliniyor,T.T. olayı malum,Zorlu gurubu belli,son olarak T.H.Y. talip iken sen bu antlaşmayı nasıl beğenirsin.Ben son 12 senede bu şubede neler döndüğünü iyi bilirim.kimlerin ne yaptığını iyi bilirim.Hatırla ayhan şahenkte olan olayı,ben geldim dışarda bir sürü taraftar,içeri alınmıyor,sonuç ne olduğunu sen söyle yukarı toplantıya çıktım,maçın devre arasında sonra kiminle yan yana oturup maçı seyrettim o kişi sonra bayan takımına ne oldu.

Şimdi bazı genç arkadaşlarım beni ispata davet ediyor olabilir,beni tanımadıkları için gayet normal,ancak ben daha önce bu forumda kimi eleştirdiysem bana hep mualif olundu,sonra hepsi benim fikrimi benden fazla savundu.Şimdi ben diyorum ki M.P. hastanesi bizim stadın oraya yapılmayacak bizim stadın oraya devlet hastanesi yapılıyor,oraya da Okmeydanı ssk hastanesi taşınacak.Şimdi senin dediğin hastane yapımı doğru olabilir ama yeri aslantepe değil.Kaldıki o hastaneden gelecek para 4 yıldan önce gelmez zaten.

Ben bir kez daha söylüyorum bu sponsorluk bizi ucuza kapatmak olmuş,marka değeri borsada işlem hacmi,taraftar gücü,karşılığı bu meblağ küçük bir rakam.

Yillardir Turk Telekom, Vestel iddialari dolasir. Vodafone ve Pegasus yeni moda... Bir de THY cikti sizin agzinizdan.

Olay size muhalif olmak degil, THY'nin 10 milyon dolar verecegine ve bunun kabul edilmedigine dair ufacik bir ispatiniz varsa

1) Neden bunu bizlere sunmuyorsunuz?
2) Neden Galatasaray'in zarar etmesine goz yumuyorsunuz?

Sizden ispat istedikce lafi cevirmeniz soylediklerinizin dogru olmadigini, en azindan dedikodu seviyesinden oteye gecemeyecegini gostermekte.

Dedikodu seviyesindeki duyumlarla insanlari galeyana getirmek, yonetimin karsisina almak ne kadar dogrudur?

THY iddialariniz disinda ise zaten ayni fikirdeyiz. Galatasaray'in su konumda boyle bir sponsorluga evet demesi oldukca uzucudur.

Yillardir Turk Telekom, Vestel iddialari dolasir. Vodafone ve Pegasus yeni moda... Bir de THY cikti sizin agzinizdan.

Olay size muhalif olmak degil, THY'nin 10 milyon dolar verecegine ve bunun kabul edilmedigine dair ufacik bir ispatiniz varsa

1) Neden bunu bizlere sunmuyorsunuz?
2) Neden Galatasaray'in zarar etmesine goz yumuyorsunuz?

Sizden ispat istedikce lafi cevirmeniz soylediklerinizin dogru olmadigini, en azindan dedikodu seviyesinden oteye gecemeyecegini gostermekte.

Dedikodu seviyesindeki duyumlarla insanlari galeyana getirmek, yonetimin karsisina almak ne kadar dogrudur?

THY iddialariniz disinda ise zaten ayni fikirdeyiz. Galatasaray'in su konumda boyle bir sponsorluga evet demesi oldukca uzucudur.

altına imzamı atarım bu mesaj için ..madem burdaki yazanlar bi şeyler biliyo bunları ispat etsinler bizde tamam haklısınız diyelim..

Sevgili Ernoyan kardeşim,şimdi sen söyleminde haklısın,ispat diyorsun bende bu ispatın yeri burası değil zamanı iyi kullanmak lazım bunun ispatı genel kuruldur.Şimdi bakın geçen sene arenada ki güvenlik skandalı daha bir sonuca bağlanmadı.Bekliyoruz biz söyledik belgeleri verdik.Bakın kişi başı 110 tl +kdv 1150 kişi görev yapıyor.fatura 2400 kişi aradaki fark ne kadar siz toplayın.Ben bilirim 110 bin dolara anlaşılan adam 300 bin dolara transfer oldu,zamanında onuda ispatladık koç sezonsonuna kadar kaldı sonra gönderildi.Şimdi tekrar söylüyorum bunun yeri genel kurul orda konuşulur,sonra burda tekrar yazarız.Ama sen çok merak ediyorsan özelden mesaj at ceb telefonunu ben seni arayım konuşalım.