Medical Park Sponsorluğu

Bu anlaşmanın detayları açıklanmaz bence. Çünkü ortada garip bir dörtgen var. Adnan Polat-Medical Park-Hükümet-Ünal Aysal... Altı karıştırılırsa iyi şeyler çıkmayacağı duyumum değil sadece kişisel düşüncemdir.

Bu dönemde bundan daha iyi bir anlaşma yapabileceğimizi hiç sanmıyorum. Bu tip büyük çaplı anlaşmalarda tüm detaylar asla açıklanmaz. Ayrıca hükümet ile bağlantılı imalarıda anlamıyorum. Kimin sponsor olmasını bekliyorsunuz acaba. Hükümetle bağı olmayan bir kurummu var. Medikal Park olmayıp THY sponsor olsa arkasında hükümet olmayacak mı ?

anlaşmanın detayları nedir ne değildir bilemeyiz arkadaşlar. aramızda da sert şekilde tartışmaya gerek yok. hepimiz bu camiaya gönül vermiş insanlarız. doğrudur. rakamlar düşük gelmiş olabilir. hata yapılmışta olabilir. benim bu konudaki en büyük temennim yüksek fiyatlarla oyuncular almadık. çok büyük paralar harcamadık. yan gelirlerle bile idare edilebilecek bir takım oluşturduğumuz kanaatindeyim.

hemen hastaneyi kurmuşuz , payı almışız , kar hesaplamalarına da başlamışız..arkadan element uydurmak bu olsa gerek..bakın ne denmiş;

"Sporcu sağlığı ile ilgili sorunları çözebilmek adına, altyapıdaki sporcuların küçük yaştan itibaren daha dayanıklı olmalarını sağlayabilmek adına Galatasaray'la stratejik bir sağlık işbirliğine de girmiş olduk. Beraber bir sağlık merkezi kuruyoruz. Adı Galatasaray Medical Park Sağlık Merkezi olacak."

"Bu hastanenin asıl sahibi kim,bizim kulüp stad yüzünden kiminle ters düştü,bunun yüzünden stadın her şeyi aksatılmıyormu?bunun için bu sponsorluk bir barış antlaşması ama adı değişik.Bu antlaşmayla 1 çuval inciri berbat ettiler."

Mithat bey bu mesajın sonundaki bir çuval inciri berbat etmek deyiminin sebebini anlamadım ben?
hangi incir neden berbat oldu?
stadın açılışında yaşanan olaylar spontane gelişmiş, demokratik bir hak mıydı?
yoksa bu konuda siyasi bir çıkar mı vardı da bu anlaşma bir çuval inciri berbat etti?
birde THY'nin açıklamaları falan demişsiniz hangi açıklamalar?
biz 10 milyon dolar teklif ettik kabul etmediler diye bir açıklaması mı var THY'nin...

Eyüp sen radyodan galatasaray başkanlık makamına fütursuzca giydireceksin sonrada burda demogoji yapacaksın bende yiyecem,hatırla seni genin bir yarısında uyardım sanırım anlamadın,şimdi thy üst düzey yöneticileri ne açıklama yapmış bir oku.Şimdi arkadaşlar hastane sağlıkmerkezi oldu yakında sağlık ocağı olur.Ben nerde konuşacağımı iyi bilirim siz merak etmeyin.Deniz kardeşim biz zamanında galatasaray da güvenlikte sayısal bir sıkıntı var faturalar da gösterilen kişi sayısı ile stad da olan adam sayısı bir değil dedik
sonuç sıfır.Yakında buda çıkar

Su THY ust duzey yoneticilerinin aciklamalarini bizim de okumamizi saglasaniz?

Sizin de pek farkiniz yok gibi? Ne dersiniz?

Israrla bu iddianizi ispatlamaya davet ediyorum. Bunu yapamadiginiz muddetce yazdiklarinizin hicbir anlami olmayacaktir.

Insanlari bu denli zan altinda birakmaya hakkiniz yok.

Bu arada daha önce de sormuştum cevap da gelmişti ama unutum ismi lazım olmayan biskuvi firması bize ne kadar veriyordu

THY'den varmı böyle bır acıklama suanda yok bende ılk baska M.park çok sevmedım ama yapacak bır sey yok parayı veren dudugu calar.Hukumete peskes cekmek ıle bır alakası yok bu ısın olsaydı THY'de hukumetın sırketı onu kabul ederdık .

3 yıl için 23 çok az eğer doğru ise iki branşa toplam bir de hastane işi falan sponsorluğu ayrı sonuçta adam senin arsanı kullanıyor tabi para verecek bir şey açacaksa orda ayrıntıları ilerleyen zamanda belli olur

Su THY ust duzey yoneticilerinin aciklamalarini bizim de okumamizi saglasaniz?

Sizin de pek farkiniz yok gibi? Ne dersiniz?

Israrla bu iddianizi ispatlamaya davet ediyorum. Bunu yapamadiginiz muddetce yazdiklarinizin hicbir anlami olmayacaktir.

Insanlari bu denli zan altinda birakmaya hakkiniz yok.

Sizinde pek farkınız yok gibi derken ne demek istediniz? Ne ima ediyorsunuz?

Burda bazı insanlar konuyu bilmeden bazı ön yargılı yorumlar yapıyorlar, bazılarıda kendi siyasi düşüncelerinin Galatasaray'da vücut bulmasını istiyorlar ama bu anlaşmayı yapanlar en iyi teklifi verenle anlaştıklarını söylüyorlari bende Galatasaray'da işlerin böyle yürüdüğüne inanıyorum.

Orda yazmış bir arkadaş, element uydurmayın ne hastanesi vs... yahu sen element uydurma hatta önce öğren sonra eleştir!

Bir şeyi uzun yıllar içinde öğrendim bir şey ne kadar iyi giderse gitsin hatta gerekirse mükemmel olsun, muhakkak birileri çıkıp bir kulp takacaktır! Yani bizde emek harcayan çalışan bir şey yapan taktir edilmediği gibi cezalandırılır, küçük görülür beğenilmez.

Bu konuya son sözüm '''bir devrimci ilerici milliyetçi antikapitalist şirket' çıkıp 50 milyon dolar verene kadar en iyi teklif bu!!! Umarım anladnız konuyu, kendi isteklerimizi ideololjimizi değil şubenin yararını düşünmek en doğrusu!

Yöneticilerimize şubeye iyi bir kaynak yarattıkları için, Medical Park yöneticilerinede kulübümüze sponsor oldukları için kendi adıma teşekkür ederim.
----------------------------------------------
Hakan Üstünberk: Bize en iyi teklifi veren kurumla anlaştık, geçen yılki anlaşmayı her anlamda ileri taşıdık, kriz sürecinde çok büyük bir sponsorluk anlaşmasına imza attık, ayrıca kulübümüzün bütün sağlık hizmetlerini Medical Park üstlenirken, floryada bir sağlık merkezimiz olacak.

Ve en önemliside Aslantepe'ye tam teşekküllü bir hastane yapılacak bu hastaneden çok önemli bir gelir her yıl kulübümüzün kasasına girecek, bu nokta çok önemli şubenin bu hastane ile beraber çok ciddi bir gelir kalemi daha olacak.

Bana göre gayet güzel bir anlaşma olmuş Medikal Park a verdikleri destekten dolayı teşekkür etmemiz lazım. Hakan Üstünberk in açıklamalarında çok net olarak ifade edilmiş 'bize en iyi teklifi yapan firma ile anlaştık ' diyor sayın Üstünberk, bu sözün üstüne daha fazla tartışmaya gerek yok. Süre olarak belki 3 yıl değilde 2 yıl olsa daha iyi olabilrdi.önümüzdeki 2 yıl istikrarlı başarımızı devam ettirisek ve Euroleagu de oyanamay devam edersek 3. senede daha iyi bir teklif alabilrdik. Ancak 3 yıllık anlaşmada uzun bir anlaşma değil. Sponsorlardan gelen parayı arttırmak ve daha global şirketlerin daha iyi paralarla sponsor olmasının istiyorsak bu 3 yılı çok iyi değerlendirimeliyiz.
Ülker in malum klübe yaptığı desteklere bakarsak aynısını bizimde beklememiz gayet doğal, ancak henüz erken, biraz gerçekçi olalım. Fb bizden çok daha önce yatırım yapmaya başladı basketbola ve hala onun mirasını yiyorlar. Bu yatırımda Ülker in tabi ki rolü çok büyük, bize ve BJK ye farklı Fb ye farklı fiyatlarla sponsor oldular. Dahası Ülkerspor gibi çok uzun yıllar basketbola ciddi yatırımlar yapmış bir klübün alt yapısı dahil tamamını Fb ye bıraktılar, ki o alt yapıdan Ömer Aşık, Semih Erden ve Oğuz Savaş gibi oyuncular vardı. Ancak şunuda unutmayalım rahmetli Özhan başkan döneminde ve Adnan Polat döneminde ülker den alınan sponsorluk paralarının futbola aktarıldığı ve ülker in basketbol şubesinin yönetimine kendi menejareini getirdiğini hepimiz biliyoruz.
Toparlayacak olursak çok sağlam ve emin adımlarla ilerliyoruz. Bize en iyi fiyatı veren firma ile anlaştık, hayırlısı olsun. Bu sponsorluk gelirlerini daha fazla arttırmak istiyorsak önümüzdeki 3 seneyi iyi değerlendirmeli ve eski yaptığımız hatalara düşmemeliyiz. Başarı kalıcı oldukça ve bunun kalıcı olduğuna herkesi inandırdıkça sponsorluk gelirleri artacaktır kuşkunuz olmasın. Daha iyisi olana kadar en iyisi bu.
Saygılar

Sevgili Mthat, sen gerçekten iyi bir Galatasaray'lı sın samimyetinden asla şüphem yok ama bazı şeyleri farklı anlattığına inanıyorum, ben Galatasaray başkanına asla hakaret etmem benim sadece eleştirilerim olur, isteren o programların kaydını sana yollarım tekrar dinlersin.

Sponsorluk anlaşmasıda bu konjoktürde iyi bir anlaşmadır düşünceme göre, iyi bir kaynak yaratılmıştır ve yıllar geçtikçe hastanenin devreye girmesi ile beraber dahada kapsamlı olacaktır, bu nedenle ben bu anlaşmadan umutluyum.

Medical Park dışındaki firmaların teklifleri çok düşüktü bırak isim sponsorluğunu o paraya formanın önüne bile yazmak doğru olmazdı.

Benim öğrendiklerim bildiklerim bu yönde, bu nedenle bu anlaşmayı olumlu buldum karşılıklı sohbet halinede getirmek istemiyorum.

Bu aslantepe'deki arazi bize mi ait ? (Bilmiyorum o yüzden soruyorum) Bize ait değilse hastane yapmak üzere başka bir kuruma devredemeyiz sanırım ?

Eğer bize aitse biz orayı istediğimize istediği şeyi yapmak üzere devredebiliyor muyuz ? Yani spor tesisi dışında başka bir yapı yapma/yaptırma hakkımız var mı ? Eğer varsa iş merkezi yaptıralım ondan daha da iyi gelir gelir mesela.

BU iş o kadar kolay mı bana pek mantıklı gelmedi ama pek de bilgim yok bilgisi olan birileri aydınlatırsa sevineceğim.

Bir de bu neden kamuoyuna direk resmi siteden açıklanmadı ?

merhaba,
bu sponsorluk olayına ben çok sevindim. 23 milyon dolar bu zamanın şartlarında gayet iyi bir rakam. bizi yakanın öbür tarafı ile karşılaştrmayın bence. onlar kaç senedir basketbola yatırım yaparken biz daha iki sendir mantıklı yatırım yapıyoruz. ekonomik krizin bo gösterdiği, futbolda şikenin döndüğü, hükümetle sorun yaşadağımız bir dönemde hangi şirket bize bu kadar parayı vercekti. versinler bakalım liseliyiz diye lise koridorlarında hava atanlar başkanın arkasından sallayanlar, maça gitmek için beleş localar arayanlar onlarmı vercek zannediyorsunuz. bence bu anlaşma gayet mantıklı ve ekonomik ben bunu bilir bunu söylerim...

İki takım için üç yıllık 23 milyon dolarsa tam fiyasko f.ülker yeni salonunu açmak üzere staples center gibi salon yapmış adamlar yıllık isim hakkı bedeli de cabası biz salonu geçtik Galatasaray ismi gibi büyük markanın sonuna tatmin edici bir rakama bile sponsor bulunamıyor. Artık kabul edelim Aslantepe arena meselesi ortada bizim yönetimler malesef bu işlerde o.t. takımın yöneticelerinden geride sponsorluk görüşmelerinde kapalı kapılar ardında ne oldu tam bilmiyoruz ama Medical parkla yapılan görüşmeler uzadı demek ki bir problem oldu görüşmeyi kes burnundan kıl aldırma tavır al yok illa anlaşma sonuçlanmak zorunda neyse hayırlı olsun artık. Yalnız anlaşma üç yıllık olmasaydı keşke daha kısa olsaydı şimdi bazı arkadaşları anlayabiliyorum gelir olsun mutlaka ama C.C. meselesinde olduğu gibi ilerki yılda hem takıma hem bizlerin gözüne rakam küçük gelicek hayıflanmalar başlıcak çünkü bu filmi geçmiş yıllarda izlemiştik

Bu aslantepe'deki arazi bize mi ait ? (Bilmiyorum o yüzden soruyorum) Bize ait değilse hastane yapmak üzere başka bir kuruma devredemeyiz sanırım ?

Eğer bize aitse biz orayı istediğimize istediği şeyi yapmak üzere devredebiliyor muyuz ? Yani spor tesisi dışında başka bir yapı yapma/yaptırma hakkımız var mı ? Eğer varsa iş merkezi yaptıralım ondan daha da iyi gelir gelir mesela.

BU iş o kadar kolay mı bana pek mantıklı gelmedi ama pek de bilgim yok bilgisi olan birileri aydınlatırsa sevineceğim.

Bir de bu neden kamuoyuna direk resmi siteden açıklanmadı ?
o arsa bize ait diye biliyorum ben yanılıyorsam kusura bakmayın arsa bize ait adam gelip hastane yapacak karşılığında tabi ki alacaksın bu bildiğin ticaret oluyor sponsorluğa girmiyor ayrıca stadın yanında başka hastanede vardı diye biliyorum yani bir türlü iyi mekan hastane açmak için 3 yıl için 23 2 takım için çok komik bir rakmdır o da yapılan ticaretin yanında çok komik bir rakamdır eğer doğru ise

Sizlerde biliyorsunuzdur ki Fenerbahçe ile Ülker'in anlaşması sponsorluk anlaşması falan değildir. O olay iki gücün birleşmesidir. Bir tarafta para, bir tarafta seyirci ve Ülkerspordan daha büyük bir kulüp vardı ve bunlar Fenerbahçe çatısı altında birleştiler. Ülker yönetimide Ülkerspor'a aktaracağı tüm parayı vede yapacağı tüm yatırımı Fenerbahçeye aktarmıştır. Böyle düşünmeyenler varsa lütfen Fenerbahçe ile Ülkerin anlaşmasının kaç yıllık olduğunuda belirtsinler...Çünkü eğer ortada bir sponsorluk anlaşması varsa süreside olmalı...
Onun için kulübümüzün yapmış olduğu anlaşmayı karşılaştırmayalım.Salon yaptırılmasından falan bahseden arkadaşlar var. Onun için söylüyorum.
Bir diğer taraftada anlaşmanın tutarını az bulan arkadaşlar var. Eğer ekonomiden iyi anlıyorsanız, piyasaları takip ediyorsanız bu zamanda bu rakamlara ve bu anlaşmaya şükretmelisiniz. Güzel bir başlangıç sponsorluklar için.Daha bizim geçmişimiz ne, hangi başarımız var, Galatasaray basketbolunu Avrupa'da hatırı sayılır hangi ülke hangi takım biliyor ki senelik 10,000,000 dolardan bahsediyorsunuz. Herkes tutturmuş bir taraftar gücü gidiyor. Kusura bakmayın ama çok saçma bir düşünce bence.
ANCAK BAŞARI GELDİKÇE SPONSORLUK GELİRLERİMİZ ARTAR. KISA VE NET. TÜRKİYE LİGİNDE FİNAL OYNADIN VE EUROLEAGUE'E KATILDIN AL SANA 10,000,000 KİMSE DEMEZ.ELDE ETTİĞİMİZ ŞU ANKİ BAŞARI İÇİN SON DERECE GÜZEL BİR ANLAŞMA İMZALANMIŞTIR.
Sanki senelik 10-15 milyon dolar verdilerde bizim yönetimimiz hayır olmaz, bu tutar bize çok fazla, biz çok daha az veren medical park ile anlaşma imzalayacağız dediler. Unutmayın ki yönetimimizde Galatasaray'lı. Galatasarayın menfaatlerini düşünüyorlar.
Bana çok ters gelen birde işin siyasi yönü var. Varmıdır yokmudur bilemem, kimsenin günahını almayalım boş yere, ancak ve ancak eğer varsa da yapacak bir şey yok arkadaşlar. Eywallah demek zorundasınız. Demeyenlerin durumları meydan da....(bunu söylemek çok zoruma gidiyor)

Temel sıkıntı belkide şu hafızam beni ciddi şekilde yanıltmıyorsa geçtiğimiz hafta yada aylar içersinde MP ile yapılacak anlaşmanın 10 milyon dolar civarında olacağı (hatta yanılmıyorsam olduğu anlaşmanının yapıldığı) şeklinde birşeyler yazıldı çizildi twitter'da orada burada hali ile bu rakam bir beklenti artışına yol açtı.Hayal kırıklığının nedenlerinden biri de bu olsa gerek.

Aynen herkes minumum 10 milyon dolar bir sponsorluk beklentisine girdi,o imzalandı lafındna sonra.Şimdi acaba ne değiştide bu miktarlat bu akdar düştü,asıl sorunun cevabı bu olmalı.Yada şöyle sorayım Eyüp bey ilk söylediğiniz o 10 milyondolarlık anlaşma imzalandı söyleminin kaynağı ile bunu size söyleyen kaynak aynı kişimidir?Ya ilk 10 milyon dolarlık anlaşma yalandı yada birşeyler değişti,biz neden bu durma eyv. dedik.Ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım.