Medical Park Sponsorluğu

Ben bu anlaşmadan memnun olmadım ama detayları da bilmiyorum. Sadece kendi düşüncemi söyleyebilirim bu konuda. Mithat abinin söylediği şeyler ağır biraz ama belli anlaşmalar sonucu Medical Park ile anlaşıldığını düşünüyorum ben de. Memnun olmadım ama belki detaylarda güzel şeyler vardır. Bekleyelim. Yalnız;

Stadın yanından bir arazi verilirse (ki hükümet izin vermeden bu söz konusu bile olamaz) yani salon hayalimiz suya düşerse o zaman tepkimi koyarım ben de.

Mithat!

Pegasus, kulübe 10 milyon dolar teklif etmişte kabul edilmemişmi? Bak şimdi sen salladın! Böyle sponsorluk teklifi yok, yapılan en yüksek teklif buydu ve kabul edildi.

Ben Galatasaray sevgime siyaset karıştırmam, kim bu şubeye destek olursa benim için doğru kişi kurum odur!

Yapılacak hastaneden çok ciddi bir yüzde şubeye verilecek bu zaten ifşa edildi(yüzdeyi yazamıyorum) şimdi ben soruyorum M.Park, Acıbadem veya bu düzey bir hastane yılda kaç para kar ediyordur?

Ben bunu araştırdım sordum soruşturdum aylık 3-5 milyon dolar arası bir kar ediyor bu hastaneler, yani yılda 40-60 milyon dolar bir kar söz konusu, bu kardan gelecek yüzdenin basketbol şubesi için ciddi gelir olmaması sence mümkünmü??

Kendi düşünceni kabul ettirmek için abuk sabuk cümleler kurman hoş değil, bu konuda da kırıldığımı belirteyim.

Bu gün twitter'da paylaştığım her şeyi 1. ağızdan öğrendim ve öğrendiğim ismede sonuna kadar güveniyorum inanıyorum, bu sebeple bu sponsorluk anlaşması için yöneticilerimize teşekkür ediyorum.

Yıllar önce bir gün A.İpekçi'ye sığmayacağız Barcelona'lar Pana'lar ile oynayacağız dediğimde bana gülenlere şimdi ben gülüyorum, çünkü bu gün diyorlarki kombinemizi aldık Barcelona'yı bekliyoruz :)

Bu gün bizlerinde desteği ile yöneticilerimiz hocamız Galatasaray'ı zirveye çıkardılar, onlara güvenmemek ve olumsuzluk yapmak bize yakışmaz.

Yani son sözüm şudurki icraat yapana destek olun, daha ulaşacağımız çok yer başaracağımız çok şey var!

Bu durumu çok iyi açıklamış eyüp abi bende söylediklerine sonuna kadar katılıyorum.Hayırlısı olsun yöneticilerimiz bunu uygun görmüş zaten daha iyisi olsa onunla anlaşılırdı dimi.Cafecrowndan kat kat daha iyi bir sponsor olduğu kesin

Eyüp abi hastaneden pay ne kadar söylenmez dediniz ama ordan da bir 3 5 milyon dolar gelir mi ? Ve bu pay direk basketbola gidileceği doğru mu hiç belirtilmedi toplantıda ?

Kerem'e katılıyorum ben de.Sinan Erdem falan gibi değil,en az Abdi İpekçi atmosferi yaratacak büyük bir salon olmadıkça Aslantepe'de benim için de bir anlamı yok..Bakalım neler olacak..

Resmi sitedeki açıklamada genel sağlık hizmeti verecek bir hastaneden değil sporcu sağlığı ile ilgili özel bir merkezden bahsedilmiyor mu ?

"Sporcu sağlığı ile ilgili sorunları çözebilmek adına, altyapıdaki sporcuların küçük yaştan itibaren daha dayanıklı olmalarını sağlayabilmek adına Galatasaray'la stratejik bir sağlık işbirliğine de girmiş olduk. Beraber bir sağlık merkezi kuruyoruz. Adı Galatasaray Medical Park Sağlık Merkezi olacak. Genç yaştaki sporculara hizmet vermekle birlikte, kabiliyeti çok daha üst düzeyde olan sporcuları ise daha da özenle geleceğe taşıyabilmek adına ciddi bir alt yapıya girmiş olacağız.'' dedi."

Arkadaslar yazilanlara inanmadan evvel biraz dusunsek.

Nasil mi?

1) Mithat beyin soylemi dogru diyelim. (Bakiniz, ben dogruluguna inanmiyorum. Kendisini bu iddiasini ispata davet ediyorum. Eger kulup uyeligi varsa, bu durumu ispatlayabiliyorsa anlasma aciklandiktan hemen sonra geregini yapmamissa buyuk ayiptir.)

Sizce yonetim kurulu gercekten boyle bir butceyi reddeder mi? Senelik stabil 10 milyon euro arti diger gelirler. Hic kimse hayir diyemez. Hukumet yanlisi tavir icerisinde bulunmak istiyorlarsa bunun daha farkli yollarini bulabilirler. Basketbol forumunda bu mevzulara girmeden kapatalim.

2) Simdi gelelim Eyup beyin anlasma kosullarina.

Eger bu soylenenler dogruysa, (Basin toplantisini dinlemedim. Detaylari tam bilmiyorum.)

a) Bu hastanenin insaati ne zaman baslar? Ne zaman biter?
b) Bahsi gecen hastane, saglik merkezi, artik ismi her neyse ne zaman kar etmeye baslar?
c) Galatasaray bunlardan ne zaman yararlanmaya baslanir?

Kisisel tahminim: 2013-14 sezonuna denk gelirse sansliyiz.

Peki arada kalacak bu iki sezonda ne yapacagiz? O bahsedilen yuzde ile kulube gelecek ekstra 6-10 milyon dolar arasi gelir acigini bu iki sene icerisinde nasil kapatacagiz?

Demis olsalar ki "Arkadas biz size bu iki sezon icin yillik 13-15 milyon USD civari bir para verecegiz yalniz hastane yapildiktan sonra bu miktar duser, kardan pay alirsiniz." o zaman anlasma makul olurdu fakat su kosullarda hic bir mantik goremiyorum.

Kisacasi elbette herkes kendi kaynagina dayanarak birseyler soyluyordur ancak bence ne Mithat Bey'in sozleri dogrudur (Ispatlama hakki sakli.) ne de Eyup bey'in bahsettigi anlasmanin gelecek adina krtik 1-2 sezonun icerisinde olan Galatasaray'a bir faydasi vardir.

MP Sağlık Gurubu Başkanının açıklamalarından bir kesit...

Sağlık alanında işbirliğimiz daha da derinleşerek devam edecek. Ülkemizin çok önemli sorularından birine de gerçek anlamda çözüm üretmeye çalışacağız. Sporcu sağlığı ile ilgili sorunları çözebilmek adına, altyapıdaki sporcuların küçük yaştan itibaren daha dayanıklı olmalarını sağlayabilmek adına Galatasaray'la stratejik bir sağlık işbirliğine de girmiş olduk. Beraber bir sağlık merkezi kuruyoruz. Adı Galatasaray Medical Park Sağlık Merkezi olacak. Genç yaştaki sporculara hizmet vermekle birlikte, kabiliyeti çok daha üst düzeyde olan sporcuları ise daha da özenle geleceğe taşıyabilmek adına ciddi bir alt yapıya girmiş olacağız.'' dedi.

Florya'daki sağlık merkezinin Medical Park Sağlık Merkezi adıyla hizmetini sürdürdüğünü anlatan Muharrem Usta, ''Bunun ikinci boyutu olarak epey süredir tartıştığımız, adını koymaya çalıştığımız, projenin önemi nedeniyle de vakit alan sağlık merkezi konusu var. Nerede olsun konusunu tartıştık. Ciddi bir mekana ihtiyacımız var. Adını henüz koymadık ama muhtemelen Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da olacak. Uluslararası çapta ciddi bir sağlık merkezi oluşturacağız'' şeklinde konuştu.
----------
adam birinci ağızdan yapacağız diyor bunu...
Eyüp Yıldız deyince neden bu kadar olay olmuş anlamadım açıkcası...
ancak MP ismi ile Galatasaray isminin yan yana olmasından siyasi çıkarları veya görüşleri gereği karşı olanlar vardır saygı duymuyorum ancak anlayışla karşılıyorum bunuda dolaylı yoldan değil mertçe açık açık söylesin bundan dolayı rahatsızım diye, rahatsız olanlar...
bu takım Türkiye'de sayılı bir takım yıldız desen var EL desen var Cum Baba kupasınıda aldı...
hani İnan Kıraç veya türevlerinden bir tanesi çıkıpta şu iki pırıl pırıl Basketbol takımına sponsor neden olmadı?
20-30 milyon dolar bu adamların çerez parası...
yine teklif verenler Ülker ve Medical Park...
Pegasus'un bile istekli olarak teklif verdiğine inanmıyorum...

Eğer böyle ortaklaşa bir hastane açılırsa, bu Galatasaray için sürekli bir gelir kaynağı olur değil mi?
Yani belli bir süreyle kısıtlı değildir heralde?

İyi güzel de adam hastae açacağız dememiş sporcu sağlığı merkezi tarzı bir oluşumdan bahsediyor .

Bunu itiraz olsun diye yazmıyorum bilen biri açıklık getirirse iyi olacak resmi açıklamarda sporcu sağlığı merkezi tarzı bir oluşumdan bahsediliyor.Burada biz genel sağlık hizmeti verecek ve karından pay alacağımı bir hastaneden bahsediyoruz ki bambaşka şeyler.Her ikiside mi olacak yada sporuc sağlığı merkezinde gene sağlık hizmeti verecek unitelerde mi olacak (ki böyle bile olsa tam tşekküllü bir hastane olmaz sanırım)

Eyüp kardeş sen kendini yorma burda temeli olmayan iddaa larla kendini üzmene gerek yok biz senin ne kadar bu armanın sevdalısı olduğunu bu şubenin taraftar bazında ne kadar sağlam ve değerli bir kişilik olduğununda farkındayız. Bu nedenledirki ben senin öyle sallamasyon haber yapmayacağına nerede ARMAmızın bir menfaati varsa orda olduğuna inancım 100de 100 değil 100de 1 katrilyondur. Kısacası sen eğer ayrıntılarıyla sağlam kaynaktan bu gelişmeleri aldınsa ve seni tatmin ettiyse bu geniş kapsamlı sponsorluk durumu bizde seni kendimiz gibi biliriz ve birlikte mutlu oluruz...
Senin içine sindiğine göre bizimde içimize sinmiştir kardeşim , o yüzden sen bildiğin doğru yoldan şaşma devam et yanında binlerce arma sevdalısı seninle...

Konu GALATASARAY ARMASIYSA gerisi teferruaattır...

Bir Galatasaray kongre üyesi , mevcut yönetimin bir branşı bir kuruma peşkeş çektiğini ispat ediyorsa lütfen bunu ispatlasın. Ve kongre üyesisisiniz bi zahmetkullanın o üyeliğinizi. Tabi önce burda ispattan başlamak gerek.

Adamın söylediği söz şuydu: "Açacağımız sağlık merkezinin adı Galatasaray Medical Park Sağlık Merkezi" olacak dedi. Daha çok spor hastanesi gibi bir yapıdan söz etti. Bunun da getirisi ne olur bilinmez. Zaten Arena'nın yanına normal bir hastane düşünülemez.

İstanbullu değilim ama İstanbula gitmişliğim var.
1-Hastane ne zaman yapılcak
2-Hastane iyi güzelde stada ulaşım zor zaten birde çok yoğun bir trafik var şehir merkezinden oraya özel hastaneye gitmek kolay değil...(şehir merkezine göre hastanelere göre gelir kaybı)
3-Hastane bizim stadın yanında olacağına göre geliride şehir merkezinde yer alan hastanelere göre değişir Mecidiyeköy gibi şehrin ortasında bir yer değilki orası....
Son sözümü de Thy söylemek istiyorum.Gidiyosun Avrupa kupalarında oynamayan Yunanistan'ın Kavala takımına sponsor oluyosun.(Resmi sitesini açın Kavalanın altındaki Yunanlıların yorumları daha beter)Koskoca kulubün milyonlarca taraftarı olan Euroleague oynayacak Galatasarayımıza görmezlikten geliyosun.

Ayrıca net bir kural olmamakla beraber sağlık merkezi denince akla hastaneye göre daha az teşekküllü bir geliyor sağlık kompleksi olsa daha teşekküllü bir yapı olabilir sonuçta açık kaynaklarda kullanılan ifadelerde Galatasara Klübüne Sporcular için hem tedavi edici hem de koruyucu sağlık hizmetlerinde hizmet vermek üzere bir sğlık merkezi yapılacak gibi duruyor

Sporcu sağlığı ve gelişimi üzerine bir merkez diyorlar zaten büyük bir hastane yapımı beklemek gereksiz, zaten hemen stadın yanında muhtemelen 8-10 ay sonra hizmete girecek bir Şişli Etfal Hastanesi var çok büyük kapasiteli...

Eyüp kardeş sen kendini yorma burda temeli olmayan iddaa larla kendini üzmene gerek yok biz senin ne kadar bu armanın sevdalısı olduğunu bu şubenin taraftar bazında ne kadar sağlam ve değerli bir kişilik olduğununda farkındayız. Bu nedenledirki ben senin öyle sallamasyon haber yapmayacağına nerede ARMAmızın bir menfaati varsa orda olduğuna inancım 100de 100 değil 100de 1 katrilyondur. Kısacası sen eğer ayrıntılarıyla sağlam kaynaktan bu gelişmeleri aldınsa ve seni tatmin ettiyse bu geniş kapsamlı sponsorluk durumu bizde seni kendimiz gibi biliriz ve birlikte mutlu oluruz...
Senin içine sindiğine göre bizimde içimize sinmiştir kardeşim , o yüzden sen bildiğin doğru yoldan şaşma devam et yanında binlerce arma sevdalısı seninle...

Konu GALATASARAY ARMASIYSA gerisi teferruaattır...
Guvenınız ıcın tesekkur ederım bazen asırı duygusal olup hatalart yapabılıyorum ama sunu bılınkı hep ınandıgımı soyluyorum. Dusuncelerınızı ve yorumlarınızı hıc unutmayacagım saolun.

Eyüp sen radyodan galatasaray başkanlık makamına fütursuzca giydireceksin sonrada burda demogoji yapacaksın bende yiyecem,hatırla seni genin bir yarısında uyardım sanırım anlamadın,şimdi thy üst düzey yöneticileri ne açıklama yapmış bir oku.Şimdi arkadaşlar hastane sağlıkmerkezi oldu yakında sağlık ocağı olur.Ben nerde konuşacağımı iyi bilirim siz merak etmeyin.Deniz kardeşim biz zamanında galatasaray da güvenlikte sayısal bir sıkıntı var faturalar da gösterilen kişi sayısı ile stad da olan adam sayısı bir değil dedik
sonuç sıfır.Yakında buda çıkar

Benim anlamadığım neden anlaşmanın tam detayları yayınlanmıyor? Kimden gizli saklımız var? Sonra her kafadan ses çıkıyor işte,kime inanacağınızı şaşırıyorsunuz.