Milan Gurovic

Re: 15 # Milan Gurovic

Milan Gurovic'in kulup takımlarındaki son üç senesine baktığımızda dahi olayın vahametini anlayabiliyoruz.

2006-2007 sezonu Crvena Zvezda (Kızılyıldız) performansı

Adriyatik Ligi

zvezdage4.jpg

ULEB Cup

ulebcupsw5.jpg

2007-2008 sezonu Prokom Trefl Sopot performansı

Polonya Ligi

prokomsm0.jpg

Euroleague

euroleaguenq0.jpg

2008-2009 sezonu Galatasaray performansı

Türkiye Ligi

tblio7.jpg

Eurocup ön elemesi ve Eurochallange Cup

eurocty0.jpg

İstatistiklere baktığımızda Gurovic'in iki parametrede ciddi farklılıklar gösterdiğini görüyoruz. Bunlardan ilki bu sene iki sayılık atışları boşverip, içeri penetre etmeyen ve tamamen üç sayılık çizgisinin dışında oynayan bir Gurovic olduğu gerçeği. Diğeri ise rakibe aldırılan faul sayısının büyük ölçüde azalması. -TBL'de rakibe aldırılan faullerin istatistiği tutulmuyor ama, Gurovic'in bu sezon maç başına rakibe aldırdığı faul sayısı son derece düşüktür.-

Yani Gurovic hücumdaki agresifliğini bu yıl büyük ölçüde bırakmış. içeri penetre etmiyor, rakibe faul aldırmıyor, üst üste şut kaçırıyor vs... Peki bunun sebebi ne? Kızılyıldız'da ortalığı kasıp kavuran Gurovic neden bu yıl yokları oynuyor?

Bariz bir şekilde görüyoruz ki Gurovic istediğinde Euroleague'in en sert takımlarına dahi +20 sayı atabiliyor, -kötü oynadığı maçlarda Prokom koçu Tomas Pecesas ile sorun yaşadığı söyleniyordu- dolayısıyla Gurovic'teki sorun tamamen isteksizliğinde. Milan, tamamen kendini vererek oynamıyor, yeterince konsantre değil. Bu dövmeyle mi alakalıdır, yoksa başka bir mevzu mudur kesin olarak birşey söyleyemiyorum. Ancak bu adam "winner" olmaktan çıkıp, Ömer Ünver vari bir oyuncaya dönüşmüşse takımdan sorumlu kişilerin Gurovic'le oturup durumu gözden geçirmesi ve Gurovic'i kazanmanın yollarını araştırması lazım.

Ahmed Abi'nin verdiği istatistiklerde olay net bir şekilde belli oluyor. Gurovic'in sadece şuta(3 sayılık) atışa dayalı oynaması ve isteksizliği onu etkisiz kılıyor. Gurovic kendini vererek oynadığında neler yapaildiği çok açık. Bir oyuncu bir sene de bütün melekelerini kaybetmez. Önemli olan Milan'ı tekrar kazanmak. Milan kazanırsak çok şey kazanırız. Milan gerçek performansını gösterdiğinde tek başına takımı sürükleyip maç alabilecek bir oyuncudur...

Adamı kazanmak kolay olsa Murat Hoca onca sakatlık sorun varken kazanırdı.
Yani bukadar mı isteksiz geldi GS'a ben onu düşünüyorum.

Ahmet Abinin dediklerine katılıyorum.
Ayhan Şahenk'in potalarınında onu etkilendiğini düşünmüyor değilim.

Gurovic yazıklar olsun..Gonderilmeli bir an once...Kıyımaa devam devamm!! Yazıktır resmen,onca kariyerin var fener macinda rezildin her macta nedir boyle.Koyun kapıya gitsin.

Bora Yuksel' Alıntı:
Gurovic yazıklar olsun..Gonderilmeli bir an once...Kıyımaa devam devamm!! Yazıktır resmen,onca kariyerin var fener macinda rezildin her macta nedir boyle.Koyun kapıya gitsin.

Bora unutma ki Lincoln'ne de aynı şeyler denildi.O yüzden biraz beklenmeli.Kendini toparlayacağına inanıyorum.

Bugün ilk yarı kesinlikle çok farklıydı.Hücumda Hüseyinle anlaşmaları ve savunmada gayreti dikkat çekiciydi. İkinci yarı neden oynamadı bilemiyorum tabi.

Asıl merak ettiğim bu değişimin nedeni Zizic mi yoksa başka bir neden mi.

Huseyin Gurovic ikilisi zaten takimin abileri durumunda yas olarak..Bu 2sinin performansi sayesinde ligde final yapacagiz.

35 sayı üstü atıyomuş 2006 da of of. bende dikkat ettim hiç içeri girmiyr sadece bugün girdiğini gördüm basket attı .hep 3 lük hep 3 lük.onu polat da yapıyor :p fatih solak da yapmay abaşladı :p :p

Şimdi maçın tekrarını izliyorum.İkinci yarıda Gurovic'in eline sadece birkaç top değdi.Şut attı demiyorum,eline geçen toplar.Zaten topu topu iki şut kullandı,birinde faul yaptılar,diğeri ise son saniyede el üstü mecburi kullanılmış bir üçlüktü.
Genelde ise aldığı topların hemen hepsini verimli kullandı.Eleştirenler kusura bakmasın,o istatistiklere ulaşması için önce Gurovic'in top kullanması lazım.Savunmada ise canla başla mücadele etti.Birşeyler yapmak istiyor ama oynadığımız bu sistemde zor.İsterse Stajokovic gelsin,bu sistemde yine birşey yapamaz.
Dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta özellikle Milo sakatlanınca performansında serbest düşüş yaşadı.Nedeni ise açık,Milo'nun saha görüşü çok yüksek ve onun dışında Gurovic'e uygun pozizyonda pas veren bir oyuncu daha yok.

Gurovic gercekten oynamak istiyor.Bugün savunmada da cok iyiydi.Yalnız hucumda nedense Gurovici kullanmıyoruz anlamsız şekilde.Özellikle Graves ve Cüneyt Gurovice pas atmıyor.Hüseyin biraz Gurovici oynatmaya calışıyor.Koray Hoca Gurovic için setler çizmiştir umarım.Telekom maçında görecez bunu.

Gurovic'ten 4 numara pozisyonunda faydalanabilir miyiz acaba merak ediyorum.. Milojevic sakatken, Zizic de takımdan ayrılmışken güzel bir rotasyon olabilir sanki.. cüneyt graves - , 3 - 4 olarak polat erdem gurovic'ten 2si, 5 numarada da hüseyin ya da cemal.. alan savunmasıyla fazla mismatch yaşamayız sanki, rebound konusunda da pek sıkıntı çekmeyiz, ama bu rotasyonla karşı takıma özellikle 4 numara üzerinden çok büyük bi avantajımız olur sanki..

Kariyerinde hiç oynamış mı 4 numara acaba?

Berk Turanli' Alıntı:
Gurovic'ten 4 numara pozisyonunda faydalanabilir miyiz acaba merak ediyorum.. Milojevic sakatken, Zizic de takımdan ayrılmışken güzel bir rotasyon olabilir sanki.. cüneyt graves - , 3 - 4 olarak polat erdem gurovic'ten 2si, 5 numarada da hüseyin ya da cemal.. alan savunmasıyla fazla mismatch yaşamayız sanki, rebound konusunda da pek sıkıntı çekmeyiz, ama bu rotasyonla karşı takıma özellikle 4 numara üzerinden çok büyük bi avantajımız olur sanki..

Kariyerinde hiç oynamış mı 4 numara acaba?
Gurovic 4 numara oynar kariyerindede oynadı ki başarılı da olabilir
özellikle tt maçında gurovici zaman zaman 4 te kullanmalıyız istekli savunma yapar savunmada sırıtmazsa hücumda bize avantaj sağlar

ttnin 4 numaraları kim erwin dudley ve micheal wright özellikle dudley oyundayken gurovici 4 te kullanmak rakip takıma eşleşme problemi yaratır

topu guardınla getirirsin sonra top içeri hüseyine iner 4 numarada oynayan gurovic dışarı açılır ve 3lüğü yollar 4 te onu dudley savunursa dudley çok fazla dışarı açılamaz ve çok fazla boş 3 lük imkanı bulur gurovic
Eğer erwin dudley gurovicle birlikte dışarı açılırsa pota altında açılan boşluğa kısalarımız yollarsak açılan koridordan atkins ve özellikle graves penetreyle hücumu bitirirler

Milan bugun oynadigi gibi oynarsa yakin zamanda eski performasini aratmaz ve boylece bize katkisi da artar ayrica gordugum kadariyla potalara da alismis gozukuyor :) HAYDI MILAN SANA GUVENIYORUZ!

Vallahi hermaç özel olarak gidip kendisine inandığımızı ve sevdiğimizi söylüyorum, bu maç söz verdi telekom maçında bana formasını verecek, yoksa derin Guroviç muhalefetine başlıyorum :) .

Şamil Turançiftçi' Alıntı:
Vallahi hermaç özel olarak gidip kendisine inandığımızı ve sevdiğimizi söylüyorum, bu maç söz verdi telekom maçında bana formasını verecek, yoksa derin Guroviç muhalefetine başlıyorum :) .

gurovic işaret etti birine tribüne gelince yoksa sen miydin abi o?