Mitchell - McGowan - Holman

Bu sezon kadromuza katmış olduğumuz Mitchell, McGowan ve basketbolu unutmuş olan Holman tercihlerimizin doğru olmadığını düşünüyorum.
İlk 4 haftada görünen tablo bu.
Murat Özyer tarafından "Hedefimiz ilk 4" mesajları ile başlanan bir sezonda Fitch'i ayrı tutmak koşuluyla daha iyi yabancılar alınmalıydı.
 
7. resmi maçta ilk mağlubiyet.Ve telekom gibi bir takım karşısında.
Bütün takımı gönderip hocayıda gönderelim bencede.
 
Galatasaray'ım oyun kurucusuz oynuyor. 3 numara değil sorun, 1 numara. Ayrıca ikinci mağlubiyeti aldık Murat ağabey - ilki Tadım Türkiye Kupası'ndan Banvit'e karşıydı - , ha ben de katılmıyorum denilenlere ama.
 
X' Alıntı:
7. resmi maçta ilk mağlubiyet.Ve telekom gibi bir takım karşısında.
Bütün takımı gönderip hocayıda gönderelim bencede.

Mitchell ne iş yapar?
McGowan ne iş yapar?
Holman ne iş yapar?

Bunların cevaplarını verseydin keşke "Bak ilk kez yenildik eleştiriler başladı, bütün takımı ve hocayı gönderelim bari ehe ehe" yapmak yerine.
 
X' Alıntı:
7. resmi maçta ilk mağlubiyet.Ve telekom gibi bir takım karşısında.
Bütün takımı gönderip hocayıda gönderelim bencede.
Onu bilememde 3 ABD gönderilsin,hele Mıcthell Ankara dan direk ABD e uçsun.Tekel e karşı bu halimle bende oynarım.
 
Holman kim ?


X anlatamamış galiba , bu oyuncular süper dememiş ki kimse ama bu takım iyi takım iyi yolda
hocada şampiyonluk bekliyorum demedi ilk 4 dedi o doğrultuda gayet iyi kadro. Ve 4 haftada alınmış 3 galibiyet ve oynanan güzel oyun var daha ilk telekom maçında o gitsin bu gitsinlerle bitmez bu sezon.
 
Daha 3 haftadır birlikte oynayan bir takımdan Telekom karşsında en iyi oyuncusu olmadan süper oyun bekliyor tabi beyfendiler.
Son 5 senedeki yabancılarımıza bakın sonra gelip bana yabancıları eleştirin.
Anlaşılmayan bir şey daha Fitch e verilen para belkide bu 3 oyuncuya verilen paraya eşit.
Verin parasını alsınlar Fitch gibi başka oyuncular.
 
WILT' Alıntı:
Ayrıca ikinci mağlubiyeti aldık Murat ağabey - ilki Tadım Türkiye Kupası'ndan Banvit'e karşıydı - , ha ben de katılmıyorum denilenlere ama.
O TÜBAD hazırlık turnuvasıydı.
Geçen senelerde TBL'ye ambargo koyduğumuz için Holman-McGowan-Mitchell üçlüsü derhal gönderilmeli...
Abilerim lütfen yapmayın bunu.Boyalı basın kültürü görünüşe göre bizim de iliklerimize kadar işlemiş.3 maçın ardından bu takımdan TBL'yi dağıtması beklenmeye başlandı galiba asıl hedef unutularak.
 
Klavyene sağlık kardeşim.
Birgünde vezir birgünde rezil etmeyi ne kadar seviyoruz insanları.

koch' Alıntı:
O TÜBAD hazırlık turnuvasıydı.
Geçen senelerde TBL'ye ambargo koyduğumuz için Holman-McGowan-Mitchell üçlüsü derhal gönderilmeli...
Abilerim lütfen yapmayın bunu.Boyalı basın kültürü görünüşe göre bizim de iliklerimize kadar işlemiş.3 maçın ardından bu takımdan TBL'yi dağıtması beklenmeye başlandı galiba asıl hedef unutularak.
 
Belkı onlar ıı olmayabılırler ama bı gercek varkı takım resmen Fıtchın elıne bakıyor dıger maclarda da cok cok ıı oyunlar oynadıgımız soylenemez kanımca ..
Bunlar goz ardı etmemek lazım..
 
siz burda evinizden takım yorumlarken Darrell Mitchell NCAA'de Final Four oynayıp çılgın atıyordu, öyle bir maçla adam kesmeye gelmez bu işler..

Darrell Mitchell çok iyi oyuncu öncelikle onu söyleyeyim.. Gerald Fitch'in gelişine kadar 4 maçını izledim, 4ünde de harikaydı.. ama Fitch geldiğinden beri çok geri plana düşmüş gibi hissediyor olmalı kendisini.. çünkü 2-3 maçtır vasatın altında.. bugünkü saçmalaması da onun uzantısı.. acilen Murat Özyer'in Fitch'in oluşturduğu bu soruna çare bulması lazım..

Jerry Holman müthiş bir adam.. sakatlığı biraz atınca sezon ortasına doğru çok doğru transfer olduğu belli olacak..

McGowan ise geldiği günden beri yanlış olduğunu düşündüğüm bir transfer.. inanılmaz iyi bir fiziği var ama içerde hiç kullanamıyor.. tek olayı şut.. e bunun için yabancı kontenjanını doldurmaya gerek yoktu, Burak Sezgin onun yapacağı şut katkısının daha iyisini yapar her maç.. bence de yanlış transfer..

Fitch'in gelişi bence takımda önemli kimlik sorunu yarattı.. ki tam da bu kimliğin oluşmaya başladığını gördüğümüz anda.. Fitch gelmeseydi yine bu ilk 3 maçı kazanabilirdik ama Telekom'dan bu farkı yemezdik kesinlikle.. Murat hocanın acil bir şekilde takımdaki top dağılımı sorununa çareler bulması lazım yoksa onun oynamadığı her maç böyle şapşal şapşal oynamaya devam ederiz..
 
Öncelikle Türk Telekom takımı; Milicic-Muratcan-Tutku guard 3lüsüyle, Alper-Haluk-Mutlu gibi forvetleriyle ve Dudley-Alston-Jagla-Umut pota altı gücüyle çok iyi bir takım. Bu sezon ligde ve Avrupa' da büyük başarılar kazanacakları kuvvetle muhtemel.

Bu takım özellikle TBL' de Efes Pilsen ve Ülker dahil her takımı rahat yenebilecek güçte; ki bence gelecek hafta Efes Pilsen' e karşı da galip geleceklerdir.

Bu doğrultuda Telekom karşısında yenilmemiz benim açımdan çok büyük sorun teşkil etmiyor. Ancak pek tabi ki arada bu kadar büyük fark var mı diye insanın da sorası gelmiyor değil.

Herkes hep bir ağızdan tutturmuş Gerald FITCH diye. Tamam büyük bir hücum gücü ve savunmada da vasatın üzerinde katkılar yapabiliyor ama Galatasaray' ın tüm oyun planını onun üzerine oturtması bana pek inandırıcı ve mantıklı gelmiyor.

Bu durumda geçen seneki Malik DIXON' ın Galatasaray' ı ile bu sezonki Gerald FITCH' in Galatasaray' ı arasında ne fark kalıyor?

Başlık konusuna gelirsek; Darrell MITCHELL daha cok genc ve universiteden bu sezon mezun oldu. LSU ile NCAA Final Four' u oynamıs bir guard ama bu haliyle yeterli mi derseniz, bence de yetersiz. Genç ve tecrübesiz bir oyuncu için ülke dışına çıkmak pek kolay değil; bugün çok yüzdesiz oynadığı malum ama kaçırdıklarının yarısını atsa şu anki yorumlar çok daha değişik olabilirdi. Bununla beraber bizler biraz da yargısız infaz yapıyoruz. Belli ki Fitch' in yoklugunda kenardan Mitchell' a büyük sorumluluk verilmis ve hücumda çokça potaya bakması istenmiş. Saç baş yoldurdugu pozisyonlar olsa da Mitchell kenardan gelen direktifler sonucunda bu kadar fazla hücum kullanmıstır.

McGowan ve Hollman' ın da bir anda infaz edilmelerine karşıyım. Sezon başından beridir bu takımın ayakları yere saglam basan bir 3 numaraya ihtiyacı oldugu yazıldı çizildi. Telekom' daki Haluk YILDIRIM gibi sayı ve ribaund potansiyeli olan bir oyuncunun kadroda olmaması Galatasaray için büyük eksiklik.

Neden kimse Murat KAYA hakkında eleştiri yapmıyor ? Bu mudur Pegasus' un veliathı? Ağır çekim bir 2 numara . Vay Türk basketbolunun haline ....
Kendi şutunu yaratma konusunda büyük problem yaşıyor Murat. Ayakları üzerinde çok yavaş ve bu da birebirde başarılı olmasını engelliyor. Ancak boş kaldığı zamanlar uzun mesafe şut atabiliyor. Galatasaray' ın Murat KAYA' dan beklentisi bu değil .
 
tamam bugün takım kötüydü tabi ki eleştiri olucak ama herseyin bi dozu olmalı..
bazıları aportta maglubiyet bekliyomus heralde bu kadar kolay degil bazı işler

takım olabilmek zamana ihtiyacımız var
ben bu oyuncuların gecmişiyle ilgili pek bi bilgiye sahip degilim yorum yapmıycam o yüzden ama elestirirken daha 4. haftada kantarın topuzunu kacırmaya gerek yok..
 
Bir maçta oyuncular hakkında olumsuz karar vermek; en az bir maçtaki performansından dolayı bir oyuncuyu göklere çıkartmak kadar yanlış.Mitchell bugün saçmalamış olabilir;ama geçen sene Dixon'ın da saçmaladığı birçok maç olmuştu,çoğumuz pek ses çıkarmamıştık.Ayrıca üyelerimizden birinin de yazdığı gibi geri plana düştükten sonra kendini göstermek istemesi normal.Holman'ın kalitesi ise zaten belli.Sakatlığın etkilerini yavaş yavaş üstünden atarak sezon ortasına doğru eski Holman olacağına inanıyorum.McGowan ise güçlü fiziğini ve atletizmini daha iyi kullanmalı.Belki müthiş bir oyuncu olmayabilir;ancak çok kötü bir tercih de değil.
 
öncelikle Murat abinin dedigi gibi 7. resmi mac ilk yenilgi hemde eksik sakat kadro ile telekom gibi kadrosunu korumus sadece takviye yapmıs bir takıma karsı.
mitcell kotu oyuncu degil daha iyisi olabilirdi ama mitcellda kotu degil (ama oyunu buysa sut yuzdeside bu olacaksa GS bnle sozlesme imzalasın 187 boy daha cok sey yaparım :ehue )
holman arkadasların dedigi gibi bu gidisle sezon ortasına dogru kendini bulur ondan sonrada bize cok mac kazandırır.
mc gowan geldiginde pota altında daha yaratıcı isler yapıyodu sevinmistim ama son maclarda savruk oynamaya basladı buda hic hos olmuyor ama takım yayına oturursa oda hizaya gelir diye dusunuyorum

yani bnce isin sirri takım olmakta bunu basarabilirsek oyuncular ne olursa olsun takımla beraber islemeye baslıcaktır
 
Arkadaşlar tamam gerçekten farklı kaybetmişiz doğrudur ama ilk mağlubiyette böyle konuşulmasına da yani 1az ağır ol demezlermi . Uzatmıyorum yenildil üzgünüm . Gelecek haftayı bekliyorum.
 
Öncelikle hakikaten Darrell'ı LSU'da seyrettiğim için ne kadar süre gerekiyorsa verilmesi taraftarıyım. Ama bugün çok rahatsız oldum açıkçası. Zira takımın en ball-hog adamı yokken, herkes daha dengeli oynayacağı düşünülrken 17 şut atması pek iyi bir sinyal değil, sanki Fitch'e " Ben de liderim" mesajı vermeye çalıştı gibi geliyor. e bulaştırdı yüzüne ayrı konu ama bulaştırmasa da pek hoş değil. Eğer Fitch'le bir sürtüşme içine girecekse acil bileti kesilmeli. Kaçta kaç attığı hiç önemli değil, zira böyle ancak 100 maçta bir atar o önemli değil. Ama takıma zarar verdiğini bile bile işin üstüne gitmesi pek hoş değil. Mitht ise maalesef sene bşaında söylediğim gibi lüzumsuz bir adam, o işi çok daha ucuza yapacak insanlar bulunur.

Uzun rotasyonu da problemli. İleride dinçlik avantajı sağlamak için kurulan rotasyon fazla uzun , bu sayede hem hiçbiri doğru dürüst ritm bulamıyor, hem de kısalar sürekli alışkanlıklarını değiştirmek zorunda kalıyorlar. Üstelik açıkçası tercih edilen oyunculardan da hiçbiri öyle vazgeçilmez adamlar değiller, aynı işi yapacak adama 2 defa para veriyolar( Burak- McGowan) , oyunculara da hakettiklerinden fazla para veriyorlar. Hadi Oğuz'u alamadık , hadi Kimani de exajere edilmiş bir adam anlarım, ama mesela, McGowan+Cemal takımdan kesilip, şu takıma bir Art Long alınsa bu işler değişmez mi? Fatih-Hollman-Long-Burak dörtlüsü kime karşı ezilir? Fatih'e verilen parayla, euroleague de ilk 5 çıkmış, Uleb cup 'da double-double ortalaması olan adam alabilecek durumdalar. Veya da, McGowan kesilip, şu takıma bir Jurkovic getirilse, daha iyi olacağı belli değil mi?

Tamam ilk mağlubiyet, tamam takım geçen yıllardan daha iyi , Halil Üner sonrası şu takımı baştacı etmeliyiz, ona da tamam da biraz sakin düşünüp söyleyin, eldeki bu kadar parayla bu takım doğru mu kurulmuş?
 
Mc Gowan tartışılabilir ama diğer yabancı transferler son zamanların en iyi transferi. Bu takım buna rağmen 8-10 arası sıralara oynarsa hesabı teknik heyetten sorulmalıdır. McGowan yerine daha kalın, pota altında dövüşen bir adam alınabilirdi.
 
ya arkadaşlar takımımız 1 maçta yenildi diye bu kadar eleştiri yapmak yanlış oyunculara, ya arkadaşlar bu takıma 10 oyuncu yeni geldi takımımızın en önemli oyuncusu malesef sakat ve karşımızda oturmuş kadrosuyla türk telekom var ya bizim şimdi takımı kötüleme gibi bi lüksümüz yok biz takıma ne verdikte bu zamana kadar da ne istiyoruz ankaradaki taraftarlarımıza gerçekten birşey diyemem müthişlerdi ama bi ayhan şahenkte oynayacağımız maçta bi tribünleri dolduralım biz bi görevimizi yapalım ondan sonra takımı eleştiririz


olsun be aslanım lig daha uzun
yensende yenilsende kalbim hep sende
galatasaray cafe crown
 

Üst