Murat Özyer İstifa (Kovulmadan İstifa)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben istifa kelimesini baştan yanlış seçilmiş olarak görüyorum. Sen işveren misinki hocayı kovmaya kalkıyorsun ,istifaya çağrıyosun.

Hele dalga geçmeye varan tabirlerle bunu söylemek bence hiç hoş değil.

Tabii herkes istediğini söylemek de özgür. ama bunu yaparken Galatasaray için elinden geleni yapan (bunda herkes hemfikir heralde) birisinin gururunu da göz önüne almak lazım
 
Yine muhabbet dönüp dolaşıp Galatasaraylılık muhabbetine dönmüş. Burada kimse ben daha Galatasaraylıyım, Galatasaraylılık budur diyemez. Bunun belirli bir kuralı da yoktur kriteri de yoktur. Herkes kendince en Galatasaraylıdır ve her Galatasaraylının burada gelip özgür iradesi ile forum kurallarına uyarak istediği fikri savunmasına hakkı vardır. Lakin bu tartışmalar Galatasaraylılığa dönünce küçük bir kutu içinde dönüp duruyoruz. Özyer'i destekleyenler, şu şu nedenimdir deyip yazabilir. Ancak daha çok Galatasaraylıyım, bir Galatasaraylının yapması gereken bu demek tamamen tepkiyi hak eden yanlış varsayımlar. Üstelik bunları yaparken çoğul eklerin kullanılması, sanki bu fikirleri bir topluluk savunuyormuş gibi gösterilmesi çok ağır kaçıyor mevzumuza. Galatasaraylı şöyle yapmalıdır kimse diyemez, bir kez daha tekrarlıyorum, ne Galatasaray başkanı, ne ta lise kurucuları. Böyle bir kriter yoktur, üstelik bu kriter üzerinden insanların böyle düşünmeleri gerekir demeye kimsenin hakkı dahi yoktur. Nitekim bu kurallara da aykırıdır.

Bakın olayın insani kısmına karışmıyoruz, karışamayız da. Evet, eğer Özyer bu kriz döneminde para kazandığı işini bırakmayacağı için istifa etmez diyorsanız (ki burada Özyer'in kişiliği hakkında son derece olumsuz bir eleştiri, cümlenin arka planında göze çarpmaktadır) yine bir nebze bu sizin düşünceniz diyip anti-tez üretebiliriz. Ancak sunulan Galatasaraylılık kriterleri, ne bir düşünce, ne de anti-tez yaratılıp üzerine konuşabilecek sabit ve spesifik bir konu.

Bir kez daha, lütfen, Galatasaraylılık mevzuunu açmayalım.
 
Burak Barut' Alıntı:
Kazanılan bir maç ve bu konu gene altta ;)
Çok şaşırtıcı değil mi ;)
Mesele maçın kazanıp kaybedilmesi değil ki. 1 maçın kazanılması Murat Özyer gitsin diyenlerin, 1 maçın kaybedilmesi Murat Özyer kalsın diyenlerin fikrini değiştirmez. Ben bu başlığa ilk mesajımı yazıyorum henüz, kendimi savunduğum anlaşılmasın yani. Bunun gayet doğal bir şey olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Zira, en sevmediğim şeylerden biridir 2 galibiyet veya 2 mağlubiyete göre insanların lap diye fikirlerini değiştirmesi. Değişime açık olmak, yeni şeyler öğrenmek, bazı fikirlerinin yanlış olduğunu anlayıp hata yapmışım diyebilmek güzel şeyler ama söz konusu kişiler takım tam tersi bir şekilde 2 maç kazanınca veya 2 maç kaybedince, "aslında ben diyordum 2 hafta önce..." moduna geçiyorlar.

Murat Özyer ile ilgili de söylenecek çok şey var ama başka bir zaman o artık.
 
Benim söylemek istediklerimi söylediniz.Bu topic açıldıktan sonra her mağlubiyet sonrası tartışmalar ve istifa et sesleri yükselirken, galibiytlerden sonra herkes kabuğuna çekiliyor ta ki bir sonraki maçın sonucunu görene kadar.
Forum olarak bu kadar tabelaya bağlı kalmamalıyız ki bağlı kalan üyelerimiz oldukça fazla.
Her zaman burada konuştuk tartıştık, yıkıcı değil yapıcı olalım diye.Murat Hoca gitse bile daha iyisinin şu dönemde olmayacağını da anlattık o yüzden desteğimizi sürdürmeliyiz de dedik.
Biz bardağın dolu tarfını da boş tarafını da gördüklerimize göre değerlendiriyoruz, tabelaya göre değil.Benim sözüm tabela yorumcularınaydı.
 
Burak Barut' Alıntı:
Kazanılan bir maç ve bu konu gene altta ;)
Çok şaşırtıcı değil mi ;)

Sana inat Murat hoca istifa yazıp çocukluk yapmayacağım,ancak bazı gerçekler vardır bunu herkes bilir herkes görür,bilmemek için şuursuz görmemek için kör olmak gerekir...Lafım ne sana nede başka birine sende eminimki herşeyi benim kadar bilip görüyorsun...Bu işin Murat hocayla gitmeyeceğini,yani Murat hocayla olan beraberliğimizin bir geleceği olmadığını biliyorsundur...Dedim ya amacımız günü kurtarmak değil geleceğe güvenle bakmak ,bunun içindirki zararın neresinden dönülse kardır diyerek,tüm sesimle tüm benliğimle sana inat için değil gelecek için Murat ÖZYER İSTİFA diyorum...
 
[quote="Ali Bozgeyik
Sana inat Murat hoca istifa yazıp çocukluk yapmayacağım,ancak bazı gerçekler vardır bunu herkes bilir herkes görür,bilmemek için şuursuz görmemek için kör olmak gerekir...Lafım ne sana nede başka birine sende eminimki herşeyi benim kadar bilip görüyorsun...Bu işin Murat hocayla gitmeyeceğini,yani Murat hocayla olan beraberliğimizin bir geleceği olmadığını biliyorsundur...Dedim ya amacımız günü kurtarmak değil geleceğe güvenle bakmak ,bunun içindirki zararın neresinden dönülse kardır diyerek,tüm sesimle tüm benliğimle sana inat için değil gelecek için Murat ÖZYER İSTİFA diyorum...[/quote]


Bu ne güzel bir çelişki ;)
Gerçekleri görüyoruz, ancak şu durumda bundan daha iyisini bulmak için vizyonlu yönetim gerekir. O da bizde bulunmamaktadır ;)
 
Yazının tamamını okuduğunda çelişki olmadığını anlayacağını düşünüyordum...Altta açıklama yaptım sana inat için değil diye gerçi herkes anlayabileceği kadar anlar herşeyi,ayrıca vizyonu kadar düşünür,ondandırki seni suçlamıyor ve sıkmıyorum... ;)
 
Burak Barut' Alıntı:
[quote="Ali Bozgeyik
Sana inat Murat hoca istifa yazıp çocukluk yapmayacağım,ancak bazı gerçekler vardır bunu herkes bilir herkes görür,bilmemek için şuursuz görmemek için kör olmak gerekir...Lafım ne sana nede başka birine sende eminimki herşeyi benim kadar bilip görüyorsun...Bu işin Murat hocayla gitmeyeceğini,yani Murat hocayla olan beraberliğimizin bir geleceği olmadığını biliyorsundur...Dedim ya amacımız günü kurtarmak değil geleceğe güvenle bakmak ,bunun içindirki zararın neresinden dönülse kardır diyerek,tüm sesimle tüm benliğimle sana inat için değil gelecek için Murat ÖZYER İSTİFA diyorum...


Bu ne güzel bir çelişki ;)
Gerçekleri görüyoruz, ancak şu durumda bundan daha iyisini bulmak için vizyonlu yönetim gerekir. O da bizde bulunmamaktadır ;)[/quote]

Ortada çelişki yok sana inat olsun diye demiyorum gelecek için istifa diyorum demiş.İlk cümle tek başına ele alınır ve samimi olarak anlamak değilde çelişki aramak gibi bir yaklaşımla hareket edilirse şeklen çelişki bulunabilir evet ilk cümle kastı çok iyi ifade edememiş belki

ama
Yazının geneline bakıldığında ilk cümledeki ifadenin sana inat olsun diye istifa demeyeceğim anlamında olduğu gayet açık ( istifa demeyeceğim değil yani ). Zaten ne yazdığını samimi olarak anlamaya çalıştıktan sonra gayet rahat anlaşılıyor .

Tabi bunun yerine mal bulmuş magribi tavrı sergilemek de mümkün

Ekleme:YAzı sahibi benden önce yazmış zaten .
 
Bu istifa olayı artık öylesine tatsız bir hal aldıki şampiyon olsak gene diyecek insanlar istifa diye. Aslında dahada ilginci artık insanlar iyiden iyiye marifet sanmaya başladı "yensekde, şampiyon olsakta ben bikere istifa dedim" söylemini, bu asıl üzücü olan.
 
Adamlar kazanılan maçtan sonra birşey yazmasa maç kazandıktan sonra nerdesiniz deniliyor. İstifa deseler ne olursa olsun bir kez istifa dedim zihniyeti ile hareket etmekle itham ediliyorlar :)

Kaçış yok yani
 
İstifa kelimesini telaffuz etmemizin nedeninin mağlubiyetler,galibiyetler olmadığının farkına varılıncaya kadar bu döngü böyle devam edecektir...Galibiyetlerden sonra nerdesiniz denilip mağlubiyetlerden sonra bak işte ortaya çıktılar denilmeye devam edilecek...Umarım bu çok uzun sürmez,yolun sonu herkes tarafından görülür...
 
Benim lafım istifa demekten başka hiç birşey yapmayanlara ve itham etmek için klavye başında mağlubiyet bekleyenlere, isteyen istediği gibi anlar yada alınır hiç sorun değil, Ama bir insan alınan mağlubiyetlerde sayfalarca eleştiri yapıp sonra alınan bir galibiyette tebrik etmek yada güzel şeylerden yahut eksiklerden bahsetmek yerine al işte gene diyorum yensende istifa diyorsa vede bunu güzel bir hareket olarak algılıyorsa eğer bu benim taraftarlık anlayışıma ters kimse kusura bakmasın böyle tiplerin galatasarylılığınıda sorgularım.
Neyse Kutay abi ben senin gibi eleştiren insanlara hiç bir şekilde bir şey söylemedim söylememde ki hocayı bende eleştirdim ve bırakması gerektiğini söyledim benim kastettiğim tipleri herkes anlıyor, biliyor, şimdi çıkmam lazım izninizle malum bosatancı, şahenk arası en az 1.5 saat.
 
Öyle bir durum oluşmuş ki istifa diyen herkes birbirini savunur olmuş. Ne büyük bir mücadele bu yahu :)
 
Kerem SEÇER' Alıntı:
Öyle bir durum oluşmuş ki istifa diyen herkes birbirini ölümüne savunur olmuş. Ne büyük bir mücadele bu yahu :)

Kim kimi nerede savundu Kerem öğrenebilir miyim ? ''ölümüne'' savunmak şeklinde nitelediğin tam olarak nedir ? Hangi üye hangi üyeyi nerede bu şekilde savunmuştur.
 
Kerem SEÇER' Alıntı:
Ben hissettiğim birşeyi söyledim. İsim söylememe gerek yok bence.

Bence herkes (ama en azından bir platformda yönetici sıfatı taşıyan biri ) hislerin ötesinde somut kanıtlara dayanarak konuşmalı. Herkes genellemesi yapmak için ciddi gerekçeler gerek .Forumda herkes hislere dayanarak ve ortaya konuşursa ne kadar sağlıklı bir ortam olur.''ölümüne'' savunmak ciddi bir ifade bence .
Sonra herkes her istediğini söyler hissetim söyledim der.Herhangi bir itham da bulunur ortaya. İsim vermeme gerek yok der vs.

İmam ve cemaat meselesi yani.

Murat Özyer istifa diyen herkes dediğine göre bende Murat ÖZyer istifa diyen biri olarak .Genel de insan hayatıma özelde kendi hayatıma oldukça önem verdidiğimi söyleyebilirim

Murat ÖZyer'i savunan herkes dediğine göre nerede kimi ''ölümüne'' savunduğumu söylersen sevinirim.İddanı ispatlayamıyorsan da kendi adıma olan kısmı için geri almanı rica edeceğim .
 
Herkes dediğime göre demekki siz de giriyorsunuz abi. Son yazdığınız mesajlardan bunu anladım. Sanırım bu yeterlidir. Sizlere ayrıntılı bir savunma yapacak değilim herhalde. Mahkemeye mi çıkıyoruz?

Ayrıca Duyurular kısmına yazmışsınız da ne gibi bir ihlal yapmışım acaba? Yaptıysam eğer cezamı zaten verir benden daha üst yetkiye sahip kişiler.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst