Murat Özyer

• Konbuyu başlatan ahadana
  • Başlangıç tarihi
euroleague takımların maddi şartlarını da inceliyor
bu yüzden euroıleague çok zor

saka gibi
http://www.turkbasket.com galatasaray bölümünde kadroyu yenilemisler
baskan:özhan canaydin
koordinatör:halil üner
genel menajer:müge berkalp
coach:murat özyer
asisstant coach:aziz bekir
yazior bunlar dogruda beni sok eden kisim koordinatör ün halil üner olmasi

Murat Özyer Cumhuriyet gazetesinin 1 Ağustos 2006 tarihli Spor ekine yaptığı röportajda ;

"Aslında bir seyirci baskısının arkamızda olmasını istiyorum. Özellikle internette çok çabuk organize olabilen Galatasaraylı genç taraftarlar var. Onların da desteğiyle basketboldan keyif alan bir seyirci kitlesi oluşturmak istiyorum...."

Malik Dixon hakkında ise
"Bu oyuncuya iki açıdan yaklaşabiliriz. Benim basketbol anlayışımda topu herkesin kullanması var. Buradan bakınca Malik bize biraz yaklaşmalı. Ekonomik olarak baktığımızda geçen yıl aldığı ücretin iki katını istiyor. Takım anlamındaki teknik sorunları kendi aramızda aşabiliriz. Benim takımda görmek istediğim bir oyuncu... "

onuryavuz' Alıntı:
Murat Özyer Cumhuriyet gazetesinin 1 Ağustos 2006 tarihli Spor ekine yaptığı röportajda ;

"Aslında bir seyirci baskısının arkamızda olmasını istiyorum. Özellikle internette çok çabuk organize olabilen Galatasaraylı genç taraftarlar var. Onların da desteğiyle basketboldan keyif alan bir seyirci kitlesi oluşturmak istiyorum...."

Malik Dixon hakkında ise
"Bu oyuncuya iki açıdan yaklaşabiliriz. Benim basketbol anlayışımda topu herkesin kullanması var. Buradan bakınca Malik bize biraz yaklaşmalı. Ekonomik olarak baktığımızda geçen yıl aldığı ücretin iki katını istiyor. Takım anlamındaki teknik sorunları kendi aramızda aşabiliriz. Benim takımda görmek istediğim bir oyuncu... "
yani ekonomik bi anlasma saglanamamis dixonda dier kluplerle gorusmek icin zamn istemistir
ayrica roportaj bukadarmi abicim?

biglion' Alıntı:
yani ekonomik bi anlasma saglanamamis dixonda dier kluplerle gorusmek icin zamn istemistir

Doğan önemli olan bölümleri aktarayım dedim. Röportajda ayrıca Galatasaray´a geliş sürecinden, ileriye yönelik planlardan (daha önce gündeme geldiği için tekrar yazmayım dedim) bahsetmiş.

onuryavuz' Alıntı:
biglion' Alıntı:

Doğan önemli olan bölümleri aktarayım dedim. Röportajda ayrıca Galatasaray´a geliş sürecinden, ileriye yönelik planlardan (daha önce gündeme geldiği için tekrar yazmayım dedim) bahsetmiş.
ok ozamn iyi yapmissin abi bende trasferle ilgili daha fazla bisiler varmidir diye umitlenmistim ondan sordum
bi allahin gasteciside transfer listenizdeki isimlerle gorusmelerden memnun usunuz gibi bisi sormuyo anlamiyom bu nebicim arastirmacilik

biglion' Alıntı:
bi allahin gasteciside transfer listenizdeki isimlerle gorusmelerden memnun usunuz gibi bisi sormuyo anlamiyom bu nebicim arastirmacilik

Doğan aslında gazeteci dolaylı yoldan da olsa sormuş ama yanıt doyurucu değil. Gazeteci de transfer konusunun üstüne giderek yapılan veya yapılması planlanan oyuncular hakkında soru sormamış.

Yeni sezon için takım kadrosunu nasıl oluşturmayı düşünüyorsunuz?
"Şu anki durum içinde geçen yıl tüm oyuncularla 1 yıllık sözleşme yapılmış. Yani tüm oyuncular serbest durumda. İdari yapılanma anlamında da bazı çalışmalar yapılıyor. Biz yine de bir şekilde transfer çalışmalarına başladık. "

onuryavuz' Alıntı:
biglion' Alıntı:

Doğan aslında gazeteci dolaylı yoldan da olsa sormuş ama yanıt doyurucu değil. Gazeteci de transfer konusunun üstüne giderek yapılan veya yapılması planlanan oyuncular hakkında soru sormamış.

Yeni sezon için takım kadrosunu nasıl oluşturmayı düşünüyorsunuz?
"Şu anki durum içinde geçen yıl tüm oyuncularla 1 yıllık sözleşme yapılmış. Yani tüm oyuncular serbest durumda. İdari yapılanma anlamında da bazı çalışmalar yapılıyor. Biz yine de bir şekilde transfer çalışmalarına başladık. "
vala ne diyim abi burda kos kos bekliyoz bizde bi transfer olcakmi transfer politikasi nedir diye ama dedigim gibi hayirlisi

Basketbol Şube Koordinatörlüğü'ne Murat Özyer Getirildi

Galatasaray Spor Kulübü Basketbol Şubesi Koordinatörlüğü'ne Murat Özyer getirilmiştir. Kendisine yeni görevinde başarılar dileriz.

Murat Özyer
31 Mart 1966'da İstanbul'da doğan Murat Özyer antrenörlük kariyerine 1983'te Galatasaray basketbol altyapısından başladı. 1993 yılına kadar çeşitli aralıklarla her alt kategoride görev alan Özyer, 1987-1988 sezonunda ilk şampiyonluğunu elde Galatasaray Bayan Takımında yardımcı antrenörlük görevini üstlendi. 1990 yılında, 1996 Olimpiyatlarına katılan ve ikinci Rüya Takım olarak anılan Amerika Milli Takımı'nda Leny Wilkins'in yardımcı antrenörlüğünü yapan 1990 Naismith Kolej Basketbolu Yılın Antrenörü ödüllü Boby Cremins'in çalıştırdığı Georgia Tech Üniversitesi'nde stajyer antrenör olarak izlenimler edindi. 1992-1993 sezonunda Galatasaray Erkek Takımında yardımcı antrenör olarak çalışan Murat Özyer, geçen 10 yılın ardından yuvasından ayrıldı ve Ülkerspor'un altyapısının kurulmasında görev aldı.

1996-2006 yılları arasında Ülkerspor'da çok değerli isimlerin yanında yardımcı antrenör olarak bulundu ve kulübün kısa sürede ülkenin en iyi basketbol takımlarından biri olmasına ve pek çok başarı elde edilmesine katkı sağladı.Ülkerspor’da yardımcı antrenörken 4 Cumuhurbaşkanlığı Kupası Şampiyonluğu ,3 Türkiye Kupası Şampiyonluğu ve 2 Türkiye Ligi Şampiyonluğu kazanırken ,baş antrenör olarak da 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası kaldırma başarısını gösterdi. 2005-2006 sezonunun sonlarına doğru görevinden ayrılan Ergin Ataman'ın yerine baş antrenör olarak Ülkerspor'un başına geçti ve Efes Pilsen’i finalde 4-0 ile geçerek takımını beş sezon sonra şampiyonluğa taşıma başarısı gösterdi.

Ülkerspor'un basketbol şubesini devretmesinin ardından 2006-2007 sezonunda Galatasaray Cafe Crown'un baş antrenörü oldu. Normal sezonu 18 galibiyet, 12 yenilgi ile dördüncü sırada bitiren takımımız playoff yarı finalde elendi. 10 sene aradan sonra ilk defa erkek basketbol takımımız ile Avrupa kupalarına katılma hakkını yakalayan Özyer, 2007-2008 sezonunda ULEB Eurocup'ta grubunu ikinci sırada bitirip sonraki turlarda Asvel, Gran Canaria'yı eleyen ve Sekizli Final'e kalan takımımızın da başındaydı. Galatasaray erkek basketbol tarihinin Avrupa Kupaları'ndaki en önemli başarılarından biri geldi ve takımımız Beşiktaş Cola Turka'yı çeyrek finalde mağlup edip yarı finale kalma başarısı da gösterdi ve turnuvayı dördüncü tamamladı. 2008-2009 sezonunun ortasında Galatasaray'la yolları ayrılan Özyer 2009-2010 sezonunda Türk Telekom'un başına geçti ancak sezon oratsında görevinden ayrıldı. Bir süre Skytürk televizyon kanalında basketbol yorumculuğu da yapan Murat Özyer geçtiğimiz sezon TB2L takımlarından Optimum Ted Ankara Kolejliler'in baş antrenörü oldu ve takımını şampiyonluğa taşıyıp Beko 1.Ligine yükseltti.

Galatasaray Lisesi (1985) ve Marmara Üniversitesi mezunu olan ve Murat Özyer 1991-1996 yılları arasında Milli Takım'ın alt yapı kategorinde yardımcı antrenörlük (Yıldız Erkekler Avrupa 3.lüğü ve Ümit Erkekler Avrupa 3.lüğü), 1996-98 arası Genç Erkek Milli Takımı baş antrenörlüğü ve 1999-2002 arasında A Erkek Milli Takım yardımcı antrenörlüğü görevlerini yürütüp 2001'de ev sahipliğimizde düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda ikinci olan ülkemizin başarısında pay sahibi oldu.

Murat Özyer antrenör Derya Özyer ile evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

Al işte bizans oyunları devam ediyor şube de !

Bu yetkilendirmenin hiçbir tutulur tarafı yok maalesef.

Demedi demeyin Ergin ATAMAN daha parkelere çıkmadan istifa eder yerine de Murat ÖZYER takımın başına geçerse hiç ama hiç şaşırmam...

Ergin ATAMAN'ın başkanımız ile yaptığı görüşmedeki organizasyonda Murat ÖZYER isminin geçtiğini ve danışıldığını hiç sanmıyorum. Ergin ATAMAN hayatta kabul etmez Murat ÖZYER'in altında kısıtlı yetkiyle çalışmayı, kaldıki ATAMAN'ın kariyeri, yaptıkları ortada iken kim olsa kabul etmez bu durumu...

ÖZYER hangi tecrübe, hangi deneyim ile bu göreve getirildi, şubenin böyle bir görevlendirilmeye ihtiyacı var mıydı ?

Ne oldu Volkan, hoşunuza gitmedi mi Özyer'in göreve gelmesi ?

Murat Özyer'in kulübe tekrar dönüşüne gelirsek, farklı bir pozisyonda görev alacak. Umarım başarılı olur. Kişilik olarak Murat Özyer'i severim, sayarım. Beyefendiği ile daima takdir toplar. Ha tabi koçumuz iken sevindik, üzüldük. Yanında olduğumuz anlar oldu, yeter artık lütfen bırak hoca dediğimiz zamanları da yaşadık bu forumda. Ama şimdi o günlere geri dönüyorum da ne kadar boş şeyler peşinde koşmuşuz. Galatasaray Basketbol Şubesinde çevrilen pembe dizileri o zaman izleyemiyorduk ama maalesef şu anda canlı, net bir şekilde şahit oluyoruz.

Neyse, konuyu saptırmadan geçmişte yaşadıklarının çok çok üstünde bir başarım gösterir umarım Murat Özyer. Başarılar.

Ne oldu Volkan, hoşunuza gitmedi mi Özyer'in göreve gelmesi ?

Murat Özyer'in kulübe tekrar dönüşüne gelirsek, farklı bir pozisyonda görev alacak. Umarım başarılı olur. Kişilik olarak Murat Özyer'i severim, sayarım. Beyefendiği ile daima takdir toplar. Ha tabi koçumuz iken sevindik, üzüldük. Yanında olduğumuz anlar oldu, yeter artık lütfen bırak hoca dediğimiz zamanları da yaşadık bu forumda. Ama şimdi o günlere geri dönüyorum da ne kadar boş şeyler peşinde koşmuşuz. Galatasaray Basketbol Şubesinde çevrilen pembe dizileri o zaman izleyemiyorduk ama maalesef şu anda canlı, net bir şekilde şahit oluyoruz.

Neyse, konuyu saptırmadan geçmişte yaşadıklarının çok çok üstünde bir başarım gösterir umarım Murat Özyer. Başarılar.

Tugay 3 senede 25m dolar para harcayıp masallar ninniler anlatan bir adam.

Oktay hoca gittiginde bu kadar üzülmemistim. hani diyorsunuzya sube ne hallerde? daha bir halde olucak sube bulamayız.Söledikleri ile yaptıkları bambaska bir insan polyanıcılıkda üstüne tanımam.

Erginin hoca ile bir baglantısı olmaz,Ekrem hoca ilede anca işte baskan anlamadıgı için basketten anlayan soru sordugum
nda cevap vericek biri aranıyordur liseli diye M.Ö gelmistir
:)

Tugay 3 senede 25m dolar para harcayıp masallar ninniler anlatan bir adam.

:)

3 senede 25M dolar? Rüyamı görüyorsun kardeşim? Evet Murat Özyer koçluk kariyerinde bizde çok parlak bir dönem yaşamadı ama abartmaya da gerek yok.

Hayırlı olsun, şubenin daha ileriye gitmesinde önemli katkıları olur inşallah.

Görev aldığı süre içerisinde basketbol şubesinin varlığını hatırlattı bazı kesimlere. 100 kişiye oynamaya alışan şube, Özyer´in göreve geldiği yılın ertesinde 2.000 kombine sattı. Kabul etmek bazıları için zor olabilir ama bugün övündüğümüz basketbol taraftarımızın temelleri o döneme dayanır.

Evet, belki özlenen başarı gelmedi ama şubenin profesyonelleşmesi anlamında büyük adımlar atıldı. Ve şu anda Özyer´in göreve geldiği pozisyon başarılı olduğu yönlere yönelik. Bence önyargıları bir kenara bırakmakta fayda var..

Umarım Mahmuti´nin oturtmaya çalıştığı sistemi, göreve getirilen yeni isimler, üzerine koyarak devam ettirir. Hoş geldiniz Murat Hocam.

Bence şubenin profesyonelleşmesi adına önemli bir hamle. Avrupa'nın üst düzey kulüplerinde bu pozisyona getirilen yöneticiler var. Ayrıca Murat Özyer koordinatör sıfatı taşısa da, saha içinin patronu Ergin Ataman'dır. Aynı durum futbolda da söz konusu. Hiyerarşik düzende Fatih Terim'in üzerinde gibi görünen yöneticiler, Fatih hocanın işine karışamıyor.

Ergin Ataman ile Murat Özyer aynı zamanda arkadaş. Ben aralarında sorun yaşanacağını sanmamakla birlikte, Özyer'in hem erkek takımına, hem de kadın takımına köprü görevi üstleneceğini düşünüyorum.

Dilerim koç olarak yaşayamadığı şampiyonluğu, yönetici olarak görür. Hoşgeldi, üstün başarılar...