Murat Özyer

• Konbuyu başlatan ahadana
  • Başlangıç tarihi
Murat özyer detayları bilmiyordu diye birşey yok o sözleşmenin detayları elimizi kolumuz bağlayan ve oyuncuyu serbest kılan detaylarmış belli ki bu şekilde bir sözleşme yapanları değilde bu konuda yapacak birşeyi olmayan Murat Özyer'i suçlu bulmak bir garip gerçekten

Biliyorsa neden o aciklama yapildi neden bizim basketbolcumuz denildi?

Burada herkes asil hatanin gecmiste yapildiginda hemfikir, ama sureci yonetemedigi icin ozyer hemen istifayi vermeli. Yukarida bir arkadas demis ki resim tweet filan bende yaparim diye, ona katilarak iddia yi arttiriyorum ben kontratlarida takip eder satir satir incelerim.

Garip olan hala bariz yanlislari gorememek..

Murat özyer detayları bilmiyordu diye birşey yok o sözleşmenin detayları elimizi kolumuz bağlayan ve oyuncuyu serbest kılan detaylarmış belli ki bu şekilde bir sözleşme yapanları değilde bu konuda yapacak birşeyi olmayan Murat Özyer'i suçlu bulmak bir garip gerçekten

Kutay Bey,

Özyer'in hatası bu durumu fark edip önlem almaması. eğer geçen yıldan yapılan bir hata var ise (ki var ve bu geçen yıl buna onay veren tün herkesin hatası, yöneticiden Mahmudi'ye kadar) bunu ortaya çıkartıp ekibi uyarması ve buna göre önlem alması gerekiyordu. Belki de Ataman kadro yapılanmasında değişikliğe gidebilirdi. Ataman'ın açıklamalarından olaydan haberi olmadığı anlaşılıyor. Benim düşüncem bu konuda gerekli lişileri uyaramadığı için suçludur ve cezasını çekmelidir (istifa, görevdan alma yada bir başka ceza). Geçen yıl yapılan hatalar da affedilir cinsten değildir.

Kutay Bey,

Özyer'in hatası bu durumu fark edip önlem almaması. eğer geçen yıldan yapılan bir hata var ise (ki var ve bu geçen yıl buna onay veren tün herkesin hatası, yöneticiden Mahmudi'ye kadar) bunu ortaya çıkartıp ekibi uyarması ve buna göre önlem alması gerekiyordu. Belki de Ataman kadro yapılanmasında değişikliğe gidebilirdi. Ataman'ın açıklamalarından olaydan haberi olmadığı anlaşılıyor. Benim düşüncem bu konuda gerekli lişileri uyaramadığı için suçludur ve cezasını çekmelidir (istifa, görevdan alma yada bir başka ceza). Geçen yıl yapılan hatalar da affedilir cinsten değildir.

Oyuncunun gitmesini önlemek için alınabilecek bir önlem yokmuş gibi duruyor uyarı kısmına gelince işin bu kısmı ile ilgili ne desek spekulasyon olacak oyuncu Ergin Ataman ile çalışmak için sabırsızlanıyorum tarzında açıklamalar yaptı.Bu olayda tüm ihalenin Özyer'e kalması insafsızlık.Her nedense kimse klübün geçenseneki ilişkilileri ve bu ilişkilerdeki değişen dengelerin mevcut durumun nedeni olduğu gerçeğini göz ardı ediyor.Murat Özyeri genel anlamda dünyanın en kötü profesyoneli varsaysak bile bu olayda sorumluluğu çok az ve saydığınız ayrıntılarla ilgili olabilir ancak ki ondanda emin değiliz.Öte yandan olayın temeli geçen sene yapılanlar maden konuşuyoruz biraz da onları konuşalım.Biz bu oyuncuya ve menejerine dayanarak bu kadar güvenip böyle sakat bir yöntemle oyuncu verdik mesela KSK'ya ?

Şimdi yazmamayım diyorum olmuyor.Murat ÖZYER'i günahım kadar sevmem ne kişiliğini severim ne de işini.Bu göreve nasıl geldiğini de iyi bilirim.Yukarıda yazıldığı gibi liseli abilerinin sayesinde değil,Lütfü abisinin sayesinde geldi çünkü kendi devresi dahil kimse sevmez kendisini.

İlkan olayında bazı kardeşlerimin dediği gibi veya savunduğu gibi adamın ne suçu var ihale neden ona kalıyor gibi mesnetsiz açıklamalara yalnızca gülerim.

Bu kulübün şubesinde kordinatör olarak işe başlıyorsan,o zaman şubene bağlı genç takım a takım fark etmez bütün oyuncuların sözleşmesinden haberin olacak,bilgin olacak sen bu göreve bilgin dahilinde değil de torpille gelirsen o zaman böyle çırak çıkarsın.İlkanın senle özel sözleşmesimi var süresi ne zaman doluyor ne zaman serbest kalıyor,bakarsın çağırırsın menejerini bizim sizle özel şartlı sözleşmemiz var biz bu yıl İlkan'ı kadromuzda görmek istiyoruz,özel sözleşmeyi şartlarını iyileştirerek fedarasyon tarafından resmileştirelim dersin.O pazarlıkta anlaşırsın veya anlaşamazsın o zaman çıkar biz anlaştık veya anlaşamadık dersin.İşte o zaman top senden çıkar,ama sen ne oyuncuyla konuş ne menejeriyle konuş adam serbest kalsın sonra olurmu İlkan bizim oyuncumuz hadi canım derler adama sen git TBF mevzuatını bir oku ondan sonra konuş derler adama.Öyle twitter dan sallamakla kanal kanal dolaşmakla olmuyor.Oyuncuyu iş bilmezlik yüzünden kaçırmaya bahane bulmak kolay at oyuncuyu taraftarın önüne çekil kenara zaten basındaki kankaların da iki yazı yazarlar adama sen sıyırmaya bak ama yemezler en azından işi bilenler yemez. Helal olsun İlkan'a inşallah başarılı olur, sen de kına yakarsın sen kordinatör olarak işe başladığından beri kaç kere görüştün İlkan'la bi deyiver bakalım veya menejeriyle ama nasıl olsa senin arkanda abin var sen takıl.

Bu forumda hala Özyer EFENDİYİ BU İŞTEN SIYIRMAYA çalışan kişiler var!!! Onlardan bir özür bekliyorum, bu forumda yönetici olarak görev yapan bir kaç kişiden de özür bekliyorum.Bakalım Özyer efendinin gösteremediği cesareti kimler gösterecek.

Abi siz ön yargılı olduğunuz için sizin Murat Özyer eleştirilerinizi dikkate almıyorum. Ama bu konu tamamen farklı. Burada eski-yeni basketbol şubesi yönetim kademesindekilerin hatası var. Sorumlu kişi de Murat Özyer ise çıkıp gereğini yapmalı. Gereğinin yapılmadığı her dakika saygınlığını benim gözümde kaybediyor.

Şimdi yazmamayım diyorum olmuyor.Murat ÖZYER'i günahım kadar sevmem ne kişiliğini severim nede işini.Bu göreve nasıl geldiğini de iyi bilirim.Yukarıda yazıldığı gibi liseli abilerinin sayesinde değil,Lütfü abisinin sayesin de geldi çünkü kendi devresi dahil kimse sevmez kendisini.

İlkan olayında bazı kardeşlerimin dediği gibi veya savunduğu gibi adamın ne suçu var ihale neden ona kalıyor gibi mesnetsiz açıklamalara yalnızca gülerim.

Bu kulübün şubesinde kordinatör olarak işe başlıyorsan,o zaman şubene bağlı genç takım a takım fark etmez bütün oyuncuların sözleşmesinden haberin olacak,bilgin olacak sen bu göreve bilgin dahilinde değilde torpille gelirsen o zaman böyle çırak çıkarsın.İlkanın senle özel sözleşmesimi var süresi ne zaman doluyor ne zaman serbest kalıyor,bakarsın çağırırsın menejerini bizim sizle özel şartlı sözleşmemiz var biz bu yıl İlkan'ı kadromuzda görmek istiyoruz,özel sözleşmeyi şartlarını iyileştirerek fedarasyon tarafından resmileştirelim dersin.O pazarlıkta anlaşırsın veya anlaşamazsın o zaman çıkar biz anlaştık veya anlaşamadık dersin.İşte o zaman top senden çıkar,ama sen ne oyuncuyla konuşma ne menejeriyle konuşma adam serbest kalsın sonra olurmu İlkan bizim oyuncumuz hadi canım derler adama sen git TBF mevzuatını bir oku ondan sonra konuş derler adama.Öyle twitter dan sallamakla kanal kanal dolaşmakla olmuyor.Oyuncuyu iş bilmezlik yüzünden kaçırmaya bahane bulmak kolay at oyuncuyu taraftarın önüne çekil kenara zaten basında ki kankaların da iki yazı yazarlar adama sen sıyırmaya bak ama yemezler en azından işi bilenler yemez.Helal olsun İlkan'a inşallah başarılı olur,sende kına yakarsın sen kordinatör olarak işe başladığından beri kaç kere görüştün İlkan'la bi deyir ver bakalım veya menejeriyle ama nasıl olsa senin arkanda abin var sen takıl.

Bu forumda hala Özyer EFENDİYİ BU İŞTEN SIYIRMAYA çalışan kişiler var!!! onlardan bir özür bekliyorum,bu forumda yönetici olarak görev yapan bir kaç kişiden de özür bekliyorum.Bakalım Özyer efendinin gösteremediği cesareti kimler gösterecek.

Ağzına Diline Sağlık.Aynı düşüncedeyim..Bir Yönetici de geldiğinde eski işler beni ilgilendirmez; ben geldiğim günden sonraki işler ilgilendilir diyemez.Eğer sorumlu ise her seyi bilmesi gerekiyor.Eğer Geldiği zaman ilkan veya menajeri ile görüşse orta yol bulunur du.Ya insan da bir utanma olur.Ben sahsen bu olaydan sonra tüm galatasaraylılardan özür dileyip istifa ederdim. Yazık Yazık.

Geçen sene Melih ve Sertaç kiralandığı için İlkan bonservisi ile KSKye gönderildi. Ve anlaşılan her halükarda bu sene serbest kalıyordu. Yani geçen seneki yönetimin suçu var bu işte. Murat Özyer İlkanla konuşup anlaşamasaydı kim hatalı olacaktı. Ben demiyorum Murat Özyer suçsuzdur ama geçen sene yapılan hata daha büyük.

İş işten geçti ama aklıma gelen bir yol: geçen sene Sertaç ve Melihden biri çifte lisansla 2.ligde oynatılabilirdi. Özellikle Sertaç bence çok uygun olurdu. İlkan da paşa paşa KSKye giderdi. Böylece 2 kiralık oyuncu bir de çifte lisanslı oyuncumuz olurdu.

Sevgili Can

İlkan Sertaç ŞANLI'dan önce Karşıyakaya kiralandı diye biliyorum.Burda suçlu avına çıkmadık,insanlar torpille bu kulüpte koltuğa oturunca yaşanacak olayları,önceden defalarca yazdım.Bana muhalefet olan beni tenkit eden bir çok forum üyesi var.Hatta delil soran oldu,şimdi o gün bana muhalif olup şimdi benle aynı görüşte birleşen kardeşlerime soruyorum.Benim sevgim Glatasaray'a kişilere değil herkes gider bu arma kalır,ya sizin görüşünüz ne?????

Sevgili Can

İlkan Sertaç ŞANLI'dan önce Karşıyakaya kiralandı diye biliyorum.Burda suçlu avına çıkmadık,insanlar torpille bu kulüpte koltuğa oturunca yaşanacak olayları,önceden defalarca yazdım.Bana muhalefet olan beni tenkit eden bir çok forum üyesi var.Hatta delil soran oldu,şimdi o gün bana muhalif olup şimdi benle aynı görüşte birleşen kardeşlerime soruyorum.Benim sevgim Glatasaray'a kişilere değil herkes gider bu arma kalır,ya sizin görüşünüz ne?????

Sayın Mithat Duran,

Yazılarınızı ve yorumlarınızı önceden de beğenerek okuyordum. M. Özyer konusunda size katılıyorum, bir görece geldiysen o konunun tüm detaylarını öğrenip gerektiğinde kişileri uyaracaksın. Ben de geçen sene İlkan'ın kiralık olarak gittiğini ve tüm oyunculardan önce kiralandığını biliyorum. Bir de dikkatimi çeken bir konu resmi sitede İlkan haberlerini ve Furkan transferini tekrar inceledim, İlkan'ın KSK'ya gidişi ile ilgili bir bilgi yok. Yani haberler kaldırılmış. Siz yönetime yakın birisi olarak bir bilgiye sahipseniz paylaşabilir misiniz? Bu transferde ilginç olaylar çıkıyor ortaya. Bir de sanırım işin FIBA kısmı devreye girecek burada ne durumdayız.

Helal olsun İlkan´a insallah basarili olur diyorsaniz Mithat Bey diger sozlerinizin bir anlami yok, sizin amaciniz Murat Ozyer, Galatasaray degil. Siz mi taliptiniz bu goreve vermediler. Galatasaray´in bu kadar yatirim yaptigi adami bonservisi ile verenlere neden laf atmiyorsunuz? Ya da helal olsun dediginiz İlkan kardesine!

Helal olsun ilkana insallah basarili olur diyorsaniz mithat bey diger sozlerinizin bir anlami yok sizin amaciniz murat ozyer galatasaray degil siz mi taliptiniz bu goreve vermediler. galatasarayin bu kadar yatirim yaptigi adami bonservisi ile verenlere neden laf atmiyorsunuz? Ya da helal olsun dediginiz ilkan kardesine!

:)

Aynen kardeşim ben taliptim istedim vermediler, benim torpilim yok! Ferhat kardeşim ben niye İlkan'a suç bulayım ki! Sen adamla konuşmazsan, adamı ve menejerini kaale almazsan, elinde hiç bir sportif geçerliliği olmayan kağıt parçasını bile olaydan sonra okuyup salvo yapıyorsan ben niye İlkan'a suç bulayım? İlkan çok büyük oyuncu da ben mi bilmiyorum. İlkan 22 yaşında hayatını tamamen menejeri idame eden bir oyuncu. Menajeri onu bugün Veliefendi´de koşacaksın dese tamam der. Konu şubenin başındaki adamın işini bilmemesinden kaynaklanıyor. Şimdi tek bir soru: Şube kordinatörü beni geç ben bu hatayı yapmam, Doğan HAKYEMEZ olsa İlkan olayı olur muydu açık yüreklilikle cevap ver. O zaman ne demek istediğimi anlayacağını umuyorum.

Sayın Mithat Duran,

Yazılarınızı ve yorumlarınızı önceden de beğenerek okuyordum. M. Özyer konusunda size katılıyorum, bir görece geldiysen o konunun tüm detaylarını öğrenip gerektiğinde kişileri uyaracaksın. Ben de geçen sene İlkan'ın kiralık olarak gittiğini ve tüm oyunculardan önce kiralandığını biliyorum. Bir de dikkatimi çeken bir konu resmi sitede İlkan haberlerini ve Furkan transferini tekrar inceledim, İlkan'ın KSK'ya gidişi ile ilgili bir bilgi yok. Yani haberler kaldırılmış. Siz yönetime yakın birisi olarak bir bilgiye sahipseniz paylaşabilir misiniz? Bu transferde ilginç olaylar çıkıyor ortaya. Bir de sanırım işin FIBA kısmı devreye girecek burada ne durumdayız.

İlkan karşıyakaya verilmesinin sebebi 1- Furakan transferinde kolaylık sağlanması,zaten futbolcu'da verdik.2-iLKAN'ın Oktay hoca tarafından bu sene süre alması zor pişmesi lazım kiralık verelim demesi.
3- O zaman ki şubeye bakanların da şimdikiyle aynı oluşu bu işte vasıfsız olmalarından kaynaklanması.

İlkan karşıyakaya verilmesinin sebebi 1- Furakan transferinde kolaylık sağlanması,zaten futbolcu'da verdik.2-iLKAN'ın Oktay hoca tarafından bu sene süre alması zor pişmesi lazım kiralık verelim demesi.
3- O zaman ki şubeye bakanların da şimdikiyle aynı oluşu bu işte vasıfsız olmalarından kaynaklanması.

Mithat beye katılmamak elde değil. Aylar önce bu kişinin kulübe torpille geldiğini bizzat söylemişti. Benim de görüşüm aynı Koordinasyon görevi basit bir iş değildir uzmanlık deneyim ister. Antrenörlükten başka hiç bir deneyimi olmayan kişiyi alıp bir anda idari işlerden sorumlu tutarsanız ne yaptığını bilmez bir halde görev yapar. Aslında bunu M. Özyer'in deneyimim yeterli değil diyerek red etmesi gerekirdi.
Kurumsallaşmaktan söz ediyoruz ama yaşadığımız şu saçma duruma bak. Murat Özyer'in bu olay üzerine mutlaka görevinden ayrılması lazım.
Ancak twitter da yapmayın etmeyin twitleri atıp duruyor. Yapmayın etmeyin diyeceğine iş yap kardeşim yapandan hesabını sor ne için oradasın sen yapma etme işi taraftara aittir.
Ha ülkemizde bir hata yapınca kurumuna zarar verince istifa etmek erdem omadığı için boşuna konuşuyoruz orası ayrı.

Bu olay fiba'ya gitmez bildiğim kadarıyla fiba yabancı oyuncu sorunun da devreye giriyor,oysa bizim olayımız da üç tarafta yerli fiba böyle durumda ülke federasyonunun aldığı kararı esas kabul ediyor.Kesin böyledir demiyorum,araştırmamam lazım belki mevzuat değişmiştir.Ancak her ne kadar sportif bir geçerliliği olmasa bile ortada bir ıslak imzalı sözleşme var,o zaman yasal mahkemeler de hakkınızı arayacsınız.Ancak orda alacağınız yürütmeyi durdurma kararı fedarasyonu bağlarmı ondan emin değilim.Ancak kazanırsanız,İlkan'dan tazminat alabilme hakkımız doğabilir.